3. ledna 2013

Megadávky vitamínu D pomáhají v prevenci rakoviny

Pro jistotu přetiskuji i další článek z r. 2011, kde se dozvíte o významu vysokých dávek vitamínu D, poprvé publikováno zde: http://orgo-net.blogspot.cz/2011/03/kolik-vitaminu-d-vlastne-potrebujeme.html


Studie zjistila, že megadávky vitamínu D pomáhají v prevenci rakoviny prsu a dalších nemocí
NaturalNews, 7. 3. 2011, Ethan Huff

Současná státem doporučená dávka vitamínu D (v USA, pozn. Orgonet), která je 400 – 600 mezinárodních jednotek (IU), je nedostatečná k tomu, aby působila jako prevence rakoviny prsu, jak ukázala nová studie publikovaná v časopise Protirakovinný výzkum. Vědci z univerzity California, Lékařské fakulty San Diego (UCSD) a Lékařské fakulty univerzity Creighton (CU) objevili, že pokud se denně berou mnohem vyšší dávky vitamínu D než státem doporučené, riziko vzniku mnoha závažných onemocnění se snižuje asi o polovinu.

„Zjistili jsme, že u dospělých je nutný denní příjem 4000 – 8000 IU k tomu, aby byla udržena potřebná hladina vitamínu D v krvi, která je nutná k tomu, aby bylo o polovinu sníženo riziko mnoha nemocí – rakoviny prsu, rakoviny tlustého střeva, roztroušené sklerózy a diabetu typu 1,“ řekl Cedric Garland, DrPh., profesor rodinné a preventivní medicíny v Moorově centru pro rakovinu na UCSD.

„Byl jsem překvapen, že potřeba příjmu vitamínu D pro prevenci nemocí je tak vysoká – mnohem vyšší než minimální příjem 400 IU za den, který byl potřebný k prevenci křivice ve 20. století.“

Studie, vycházející ze zkoumání několika tisíc dobrovolníků, kteří denně brali mezi 1 000 a 10 000 IU vitamínu D, odhalila, že k dosažení potřebné úrovně v krvi, 40-60 nanogramů na mililitr nebo vyšší, je potřeba mnohem vyšší příjem vitamínu D. Při této hladině je mnohem vyšší pravděpodobnost, že nedojde k závažnému onemocnění.

„Nyní, když byly zveřejněny výsledky studie, se stane běžným, že dospělí budou brát denně 4 000 IU vitamínu D,“ řekl Garland. „To je mnohem nižší dávka, než 10 000 IU, což je dávka, kterou Institut medicíny pokládá za hranici nízkého rizika, a její prospěšnost je významná. Nyní je čas, aby každý začal brát více vitamínu D, aby zabránil některým hlavním typům rakoviny, mnoha dalším nemocem a zlomeninám.“

Prameny pro tento článek:



20 komentářů:

  1. A taky je výborná jako prevence rakoviny kefír z Tibetské houby, odkyseluje organismus. A rakovina je taky hlavně z překyselení a zanešení organismu chemií. Proto je tolik rakoviny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mne kefir pred troma rokmi uskodil (pil som ho denne, mesiac), zacali mi nim paradoxne traviace problemy (uz im je koniec). Viem ale co neuskodi nikomu, a tiez to odkysluje organizmus. Prechadzky na cerstvom vzduchu, najlepsie rezkejsie.

      Marek & Marek G.

      Vymazat
    2. Rakovina je (aj podla Ickeho) z premnozenej candidy, ktorej vedlajsi efekt je aj dlhodobe prekyslenie organizmu.

      Marek & Marek G.

      Vymazat
  2. Víte co dokonale vyléčí rakovinu?
    Dát si minimálně 20 dní půst. (Lépe více dní, až 40.. ale osobně nemám rakovinua víc jak 20 jsem nezkoušel) Jakmile nejíte tělo se začne vyživovat samo ze sebe a odstraňovat všechny toxiny. A vtipné je, že první věc ze které se začne vyživovat ej ten nádor, což obsahuje tu nejlepší výživu pro tělo. Takhle se léčila rakovina v Rusku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moment to jako nepit ani vodu?To bych asi tezko vydrzel

      Vymazat
    2. NN, půst... samozřejmě s jenom čistou vodou, i bez vody bys přežil sotva pár dní...

      Vymazat
  3. Nemusíte ji ani léčit, pokud ji nedostanete, třeba i díky dostatku vitamínu D.

    OdpovědětVymazat
  4. Což takhle zapojit lidi co se věnují- praktikují duchovno vizualizovat si slunečné dny,kterých máme už po 2 měsíce minimum tj.za celé období bylo slunečno jen 14 dní a to je v zimě opravdu málo když není na dosah čerstvé ovoce a zelenina.Vitamín D je tímto zdarma.Jednotlivec dokáže hodně a pokud se zapojí jenom lidé kteří sledují orgonet určitě se to zlepší ale pššššt potichu jinak to má větší sílu,nebudeme dráždit lva!Už si o to říká i příroda,nechce být stále ochuzená o sluneční svit.Děkuji za pochopení i vzájemnou pomoc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ludia, chodte uz s tymi mentalnymi (utiekanie od skutocnosti) vizualizaciami niekam.... Ide o CINY, a nie o mentalne hratky... Vizualizacie su pre BOJKOV, ktori sa boja konat telom, slovami a skutkami. A - vizualizacie maju velmi malu silu, ak vobec nejaku (ak si odmyslime sebaklam).

      Marek & Marek G.

      Vymazat
    2. Když si chci koupit auto,nebo koupit či postavit dům tak kde to mám,snad napřed v hlavě potom na papíře a potom se akce realizuje,tak co to je ?????tomu se neříká vizualizace ???? nebo sebeklam ???? tak jak????to jsou ty mentální hrátky které používají všichni ale ne na všechno ,to si myslí že na ostatní věci události a okolnosti neplatí???? Vizualizace je pro bojácných,tak to je už úplně mimo,co to je za myšlení - nemyšlení.

      Vymazat
    3. ahojte :-)
      marku,je vhodné připomnit si že první je přece myšlenka :-) Pak klidně može následovat tvořivá vizualizace přičemž je vhodné nejprv zkusit na "malých" příkladech v "real" živote at je to volný košík (bez mince) před vchodem do konzumu, volné parkovací místo na věčně přeplněném parkovišti, atd:-)))
      pokud vizualizaci použiješ vhodně, má možná i větší silu než si dokážeš "představit"...:-)))minimálně však takovou, jakou si "představuješ" :-)))
      krásný den, s láskou
      sv.

      Vymazat
    4. Pre anonym 21:26 a pre "svetlo-)lej" : Dobre, mohol som to napísať presnejšie, a to : Vizualizáciu väčšinou praktizujú ľudia, ktorí sa dalej pre ich strach z KONANIA, nedostanú. Iné je si niečo premyslieť ako to spraviť, a iné je sadnúť si do lotosového kvetu, a "mentálne masturbovať" nad zmenami, ktoré človek chce urobiť len na úrovni meditácie, ale v reálnom živote nespraví nič, akurát tak v hlave, no problém sa tak drvivou väčšinou nevyrieši. TAkže problém je v tom, že MNOHO (väčšina) ľudí ostáva pri vizualizácii, a tam to aj KONCI (v ich prípade). Už teda rozumiete, o čom som písal. Ja poznám takých ľudí čo takto chybujú (ak existujú chyby), a je ich väčšina.
      Ja som si napríklad v minulosti (roky dozadu) vizualizoval neexistujúcu frajerku.... Ležal som na posteli, mal zavreté oči, vizualizoval som si ju, bozkával a objímal som vankúš, ale v reálnom živote som pre strach zo zoznámenia a komplexy z mojej osoby (už tým netrpím) nedostal nikam, prvú priateľku som si našiel až ako 20 ročný, a aj to cez internet (a to dokáže každé trdlo, na to netreba takmer úplne žiadnu odvahu). V tejto dobe nemám problém pred ľudmi tancovať, a to nevypijem ani kvapku (kedysi som mal s tým veľký problém), a nemám problém sa rýchlo stať "dôverným" svojim správaním (hovorím tomu "dobrosrdečná blízkosť"), a nedoplatil som na to zatiaľ, nikto ma nepodrazil (ak si odmyslím to, že z toho neboli vzťahy - väčšinou preto, že ja som nechcel), nemám problém dotyčnej prezradiť všetky moje túžby (z niektorých by sa vám zatočila hlava). Na to by samotná vizualizácia že tieto veci robím, NESTACILA. Na to treba totiž CINY. A väčšina ľudí len vizualizuje (ak vizualizuje). Vizualizujú o zdraví, ale nič pre to neurobia, ani stravovanie nezmenia, a ak áno, tak len trošičku. Vizualizujú o peknom tele, ale nepôjdu cvičiť, alebo len raz za týždeň. Vizualizujú o super rodinnom prostredí, ale stále robia tie isté chyby - počas vizualizácie sú anjelikovia, ale potom, v komunikácii s rodinou ich ovláda parazit, a začína opäť "domáca kovbojka", kde akoby nebolo múdrejšieho, ktorý "ustúpi" (inak povedané - nebude si brať veci osobne).

      Marek & Marek G.

      Vymazat
    5. Ano, přesně tak...uvědomila jsem si to, vyzkoušla a funguje to...normálně rozpouštím mraky...když chci....původně jsem se rozhodla zkusit octovat a jak jsem nad tím dumala a moooc chtěla čistý vzduch a modrou oblohu, tak prostě z té černoty vylezlo, fakt...M.
      Zkoušejte a pište své zkušenosti, tím bychom mohli začít...Slunci zdar. M.

      Vymazat
  5. Tyto mega dávky jsou naprosto zbytečné. Já mám zkušenosti s tím, že se kromě lékařsky ověřených nemocí nemusí nikdo ničeho bát. Na vlastní kůži jsem zjistil, ře snůška nemocí, které mě léta trápily, byly jen vyrtuální nemoci. Vždy, když jsem došel k lékaři, nic nenašel. A já trpěl, jako zvíře. Nic nezabíralo. Až teď jsme zjistili, že tyto nemoce a problémy vyvolávají na téhle planetě esoterici, kteří si tím vydělávají slušné peníze. Oni to s vámi proberou, zapůsobí a nemoc povolí. Jenže se za týden vrátí zpátky. A vy zase jdete k esoterikovi, vypláznete další pětikilo a máte zase na chvilku pokoj, dokud vám to ziskuchtivý esoterik nevrátí zase do starých kolejí. A vy platíte. Dělá to i farmaceutická loby. Dá se však z toho jednoduše vyklouznout. Více si věřit, nenechat se strašit vším možným a snažit se pomoci si sám. Každý vnitřně ví, co je pro něj nejlepší, nepotřebuje k tomu žádné pomůcky nebo berličky.
    N.

    OdpovědětVymazat
  6. Ono tělo po fyzické stránce funguje převážně na materiální a chemické úrovni.A pokud nejsou stavební látky pro potřebné reakce,nefunguje tak,jak má.U motoru je také "lékařsky ověřená nemoc" zadření.Prostě chyběl olej.Pokud se dodržují obecně známá pravidla,nemusí ke stavu"lékařsky ověřené nemoci" vůbec dojít.
    Vlasta

    OdpovědětVymazat
  7. Staci vyjst trocha na vzduch- na slniecko :)
    Vsetky umelo vytvorene vitaminy D nase telo nedokaze spracovat- to je obrovsky KLAM a iba ubohy biznis farmaceutickych spolocnosti.
    Umely vitamin sa nedokaze naviazat na bunky v nasom tele a robi viac skody ako uzitku, za to par minut az hodin na slniecku Vam zabezpeci optimalnu dennu davku vit.D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kde beries tu istotu, ze umele vitaminy nefunguju ?... S touto informaciou prisli predajcovia liekov, a farmaceuticke firmy, ktore chcu chorych ludi.

      Marek & Marek G.

      Vymazat
    2. Pěkně kecáš, kapsle vit. D3 z oliv oleje je naplněná jen rybím tukem z opravdových ryb. Vit. D3 zatím uměle vyrobit nejde, jako např. vit. C víš..?...

      Vymazat
  8. EPA a DHA se získávají z rybího tuku,pouze se čistí.Nejsou tedy syntetické,umělé.Slunce momentálně není k dispozici a ten chemomarast s 99% vlhkostí,co je venku,za vzduch ani považovat nelze.
    Vlasta

    OdpovědětVymazat
  9. Pokud někdo máte např. pejska a chtěli by jste mu taktéž dopřát vitamín D, tak pozor na to, vitamín D ve větším než opravdu malém množství jim hodně škodí.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.