7. ledna 2013

Pět triků, které váš lékař používá, aby naočkoval vaše dítě

Dnešní mamky to nemají lehké. Čas od času potkám nějakou vyděšenou z představy, že její děťátko by mohlo být nedostatečně očkováno, či naopak že by mu nechala vpíchnout ty jedy. Každý asi zná ze svého okolí případy, že dítě po očkování začne být i vážně nemocné, změní se psychicky, z pohodáře se stane nervózním křiklounem ... Těch případů evidentně přibývá ...
I mamky přesvědčené o neblahých vlivech očkování mohou podlehnout psychologickému nátlaku lékaře. Třeba tenhle nový článek dr. Elekové někomu pomůže, aby se nedal zviklat.  

Pět mocných psychologických triků, které váš lékař používá, aby naočkoval vaše dítě

Převzato z: http://www.slobodavockovani.sk/news/pet-mocnych-psychologickych-triku-ktere-vas-lekar-pouziva-aby-naockoval-vase-dite/

6.01.2013 00:12

VacTruth.com — 18.XII.2012 — Jeffry John Aufderheide

Pôvodný článok „Do You Know the 5 Powerful Psychological Triggers Your Doctor Uses to Vaccinate Your Child?
z angličtiny preložila MUDr. Ludmila Eleková a jazykovo upravil Ing. Marián Fillo.


Mnoho lékařů by bylo rádo, kdyby matky prostě mlčely a nechaly své dítě naočkovat.

Pokud jste někdy byli s dítětem u lékaře, víte, co tím myslím. Je velmi dobře známo, že lékaři používají psychologický nátlak na rodiče, kteří mají námitky k očkování. Možná jste to sami zažili. Zde je pět psychologických triků, které lékaři na vás rodiče používají a pár návrhů, jak na ně vyzrát.

Psychologický trik č. 1: Moc autority

Je to jeden z nejsilnějších psychologických triků. Doktoři jsou v postavení autority — chodili na lékařskou fakultu. Vy ne. Tato skutečnost jim poskytuje jedinečnou pozici a vy jim platíte za jejich rady.

Společnost se obecně domnívá, že lékaři mají ty nejlepší informace pro vaše zdraví a to ve všech oblastech, zejména pak očkování. Lékaři často opakují informace, které jim poskytly CDC a FDA. Jejich předpoklad je, že když to FDA schválila a CDC doporučilo, pak to musí být bezpečné. Možná nikdy neslyšeli o 100.000 ÚMRTÍCH ročně na nežádoucí účinky léků schválených FDA?[1]

Někteří lékaři jdou do extrémů a svou moc zneužívají jako predátoři. Jejich autoritativní chování se zvrhne v šikanování. Měli byste poslouchat, co vám říkají o očkování? Koneckonců, jsou to oni, kdo nosí bílý plášť.

Příklady moci autority:

Stanley Milgram vymyslel pokusy, které naznačují, že lidé prostě následují rozkazy, i když jsou v rozporu s jejich nejhlubším morálním přesvědčením.[2] http://www.youtube.com/watch?v=BcvSNg0HZwk

Podle profesora Michaela Cohena „případ za případem pacienti, sestry, lékárníci a další lékaři nezpochybňují předpis.“ Lékař naordinoval ušní kapky do pravého ucha pro pacienta, který trpěl jeho infekcí a bolestí. Ale místo toho, aby na recept plně vypsal místo aplikace „pravé ucho“, použil zkratku „aplikovat do P ucha“ („place in R ear.“; Rear anglicky znamená vzadu, zadní část, zadek — pozn.překl.) Sestra po obdržení předpisu promptně aplikovala předepsané kapky do pacientova konečníku… přesto ani pacient ani sestra tento předpis nezpochybnili.[3]

Co můžete dělat…

Uvědomte si, že lékař nemusí o očkování vědět tolik, kolik si myslíte. Latinské slovo pro doktora je „docere“, což znamená učit. Učí vás váš lékař, jak si vybudovat a udržet lepší zdraví nebo využívá své postavení k tomu, abyste nechali svému dítěti dát injekci?

Doktoři mají jen tolik moci, kolik jim jí dáte — nemohou zaručit, že očkování bude fungovat, ani že je bezpečné. Uvědomte si svou vlastní sílu! Máte volbu říct ANO nebo NE!


Psychologický trik č. 2: Vyvolání pocitu viny nebo hanby u rodičů

Další běžnou taktikou je postarat se, aby se rodič kvůli pochybnostem o očkování cítil špatně. Může to být přímý útok. Mohou to být různé poznámky (pasivně agresivní chování). Předpokládaný výsledek? Rodič bude cítit vinu nebo bude zahanben kvůli tomu, že pochybuje o kompetenci lékaře. Důsledkem může být, že bude sice dále mít nezodpovězené otázky, ale neochotně se podvolí a nechá své dítě naočkovat. To je velmi silný psychologický nástroj, když se zkombinuje s mocí autority při jednání mezi čtyřma očima.

Příklady vyvolávání pocitů viny a hanby:

Doktoři (a sestry) opakovaně říkají velmi kruté věty rodičům, kteří očkovat nechtějí nebo o tom pochybují, například:
  • Parazitujete na společnosti.
  • Jste nezodpovědní.
  • Jste špatný rodič.
  • Vy nejste lékař.
  • Vaše dítě nebude moci jít bez očkování do školy.
  • Vaše dítě zemře, když nedostane „život zachraňující“ vakcíny.
  • Přiživujete se na kolektivní imunitě.
  • Získáváte výhody očkování bez toho, abyste zaplatili svou cenu.
  • Jste internetová máma.
  • Nerozumíte vědě.
  • Nezáleží vám na zdraví a budoucnosti vašeho dítěte.
  • Díky vaší ignoranci se vrátí nemoci.
Co můžete dělat…

Rozpoznejte co toto chování je: forma pasivní agresivity vycházející z nejistoty lékaře. Je to prostě jen emoce.

Většina matek chodí na prohlídky s dítětem sama. Příště s sebou vezměte manžela, dobrého přítele nebo kamarádku, kteří podpoří vaše rozhodnutí.

Zde je pár možných otázek, které můžete položit svému lékaři. Použijte svůj vlastní rozum:
  • Mohl(a) byste mi nahlas přečíst seznam ingrediencí vakcíny, kterou chcete píchnout do mého dítěte?
  • Jak kombinace těchto látek učiní mé dítě zdravějším?
  • Pokud vakcíny fungují, jak může být mé neočkované dítě hrozbou pro očkované děti?
  • Pokud vakcíny fungují, proč je třeba přeočkování?
  • Protože se biologie každého dítěte liší, jak víte, kdy vakcíny fungují a kdy ne? Jak to testujete?
  • Jaké vědecké testy uděláte před a po očkování, abyste vyloučil(a), že mé dítě má nežádoucí reakci na očkování?
  • Když mému dítěti dáte víc vakcín najednou a dojde k nežádoucí reakci, jak poznáte, která vakcína ji způsobila?
  • Můžete mi ukázat studie o bezpečnosti současné aplikace více vakcín?

Poznámka: váš lékař pravděpodobně nebude znát odpovědi na tyto otázky a naštve se. Když se naštve, můžete se stát terčem psychologického triku číslo 4!!!

Psychologický trik č. 3: Dojem naléhavosti
Nejste-li připraveni, tento speciální trik vás překvapí. Lékaři využijí emočně nabitý jazyk, aby vaše dítě naočkovali, např. když jste ošetřováni, v ordinaci, na porodním sále v nemocnici, na pohotovosti atd. Výstraha: Sestry dokáží být v tomto ohledu také velmi agresivní. Sestry mohou naočkovat dítě při jakékoli příležitosti kdykoli po narození, dokonce v náruči matky, aniž by se vůbec zeptaly (to se stalo mně), při koupeli nebo obřízce dítěte.

Příklady vytvoření dojmu naléhavosti:

Jeden z nejnehoráznějších příkladů, o kterém vím, se stal mé známé. Říkejme jí Angie. Dítě Angie si málem náhodou uřízlo prst. Zatímco se prst houpal na zbytku tkáně a měl být ošetřen, lékař na pohotovosti začal na matku tlačit, aby své dítě ihned nechala naočkovat! Kdyby nebylo okamžitě očkováno tady a teď, pak by bylo v riziku, že dostane „život ohrožující“ nemoc! Věřili byste tomu? Ona si stála za svým a řekla doktorovi, že syn toho má za sebou momentálně už dost.

Co můžete udělat…

Proč byste měli dostat očkování přímo teď a tady? Kdybyste se chtěli ptát a dozvědět se víc informací o toxických chemikáliích a nebezpečných biologických materiálech, které doktor chce injikovat do vašeho dítěte, měli byste mít na to právo.

Uvědomte si, že lékař může používat emočně nabitý jazyk. Zde jsou některé klíčové psychologické triky, kterých si musíte být vědomi, když lékaři mluví o vakcínách:
  • Říkají, že vakcíny „zachraňují životy.“
  • Říkají, že jsou „bezpečné a účinné.“
  • Říkají, že nenesou „žádné nebo velmi malé riziko.“
  • Když mluví o „nemocech preventabilních očkováním“, používají výrazy jako „smrtelné“ a „ničivé“.
  • Zaměňují termíny „vakcíny“ a „imunizace“, jako by to znamenalo to samé.

Psychologický trik č. 4: Strach ze ztráty

Strach ze ztráty se v poslední době stal mezi pediatry horkým favoritem. Tato relativně nová taktika se nazývá „vyhoďte vašeho pacienta“ a pochází od Americké pediatrické akademie (American Academy of Pediatrics = AAP). Funguje takto: když rodič pochybuje o očkování nebo názorech lékaře na očkování, doktor mu prostě řekne, že už nemůže být lékařem jeho dítěte.

Tato metoda účinkuje velmi dobře, protože matku dostává do stresující strachem nabité situace. Je jí řečeno, že buď nechá naočkovat dítě nebo ztratí lékaře. Naštěstí existují způsoby, jak této manipulaci čelit.

Příklady:

Tato nátlaková konverzace mezi lékařem a pacientem je inspirována komentářem Shawna Siegela na jeden nedávný článek a krásně ilustruje tento trik.

Pediatr: Vašeho syna zvážíme a změříme. Sestra za chvíli přijde s vakcínami.
Jenny: Než přijde, chci se vás ohledně očkování zeptat na pár věcí. Jsem trochu nervózní.
Pediatr: Samozřejmě. Co vám dělá starosti? 
Jenny: Dělala jsem si průzkum ingrediencí vakcín a …
Pediatr: Kde jste hledala ty informace?
Jenny: Na internetu…
Pediatr: Nemůžete věřit všemu, co se píše na internetu. Je tam spousta nesprávných informací. Ingredience ve vakcínách jsou v tak malém množství, že se nemáte čeho bát. Myslíte si, že by FDA nebo CDC dovolili, aby se do vakcín dalo něco nebezpečného?¨
Jenny: No, já nevím, syn mé sousedky se stal autistickým hned po očkování, ona přísahá, že to způsobilo to očkování a …
Pediatr: Vakcíny nezpůsobují autismus! Bylo to vědecky vyvráceno. Vakcíny zachraňují životy a chrání. Neočkovat vaše dítě je nezodpovědné. Pokud nemáte další otázky, pošlu sem sestru.
Jenny: Ale všechny ty vakcíny najednou? Nemohl by dnes dostat jen jednu? Chci si o těch ostatních něco přečíst, než mu je nechám píchnout všechny najednou. Slyšela jsem, že je možné využít alternativní očkovací kalendář.
Pediatr: Už se nemáme o čem bavit. Když nechcete svého syna chránit podle doporučených pravidel, musím vás požádat, abyste opustila mou ordinaci. Když vás syn zemře na smrtelnou nemoc, které se mohlo předejít očkováním, nechci to mít na svědomí.

Co můžete dělat …

Především si musíte být vědomi, jaké máte možnosti!

Co pediatři dělají? Změří a zváží vaše dítě a naočkují ho! Poučí vás o výživě nebo jak udržet zdraví? Pokusili jste se vůbec někdy požádat vašeho pediatra o rozumnou radu ohledně výživy? Pokud ne…čtěte dále.

My jsme „vyhodili“ pediatra, když jsme si uvědomili, co ve skutečnosti dělá. Nyní chodíme k přátelskému rodinnému lékaři, chiropraktikovi, výživovému specialistovi, naturopatovi a dokonce k doktorovi osteopatické medicíny (D.O.).

Dr. Robert S. Medelsohn napsal fantastickou knihu, jak překonat svůj strach a obavy. Jmenuje se „Jak pečovat o zdraví dítěte... navzdory vašemu lékaři“ (angl. „How to Raise a Healthy Child in Spite of Your Doctor“).[4]

Psychologický trik č. 5: Příslib naděje

Doktoři mluví o vakcínách jako o „preventivním prostředku“ proti nemocem, ale současně naprosto ignorují podstatnou roli, kterou ve vymýcení nemocí hrála lepší výživa, uskladnění a manipulace s potravinami, hygiena a kanalizace. Chtějí, abyste věřili, že injekce formaldehydu, hliníku, glutamátu a virů, pěstovaných na zvířecích tkáních, ochrání vaše dítě před nemocemi. Je to ve skutečnosti příslib falešné naděje.

Lékaři používají stále tutéž „odpověď“ (očkování) na každé dítě a očekávají tytéž výsledky. Rodiče vědí, že každé dítě je biologicky jedinečné, vědí to i lékaři?

Příklady příslibu naděje:

Možná jste slyšeli nějaké analogie, popisující, jak účinkují vakcíny. V poslední době oblíbená analogie je přirovnání očkování k bezpečnostním pásům v autě. Doktor vám řekne, že když se necháte očkovat, je to jako mít připnuté pásy, když se dostanete do srážky. Říkají, že očkování účinkuje stejně, ochrání vás před jakoukoli budoucí „srážkou“. Když je vaše dítě očkované, je chráněné.

Co můžete udělat…

Zdravý selský rozum říká něco, co si zasluhuje opakování: dobré zdraví nepřichází skrz jehlu!

Vezměme si tu analogii s bezpečnostními pásy. Pásy se nezapnou jen jednou nebo dvakrát. Aby byly účinné, musíte je zapnout před každou jízdou. Podobně dobré zdraví vyžaduje vaši neustálou pozornost. Zde je pár návrhů, inspirovaných selským rozumem, které můžete začít ihned realizovat a tak každý den mít zapnuté své „bezpečnostní pásy“:
  • Myjte si ruce 5-6x denně, především po použití záchodu a před přípravou jídla.
  • Pijte čistou vodu.
  • Jezte syrové BIO potraviny nebo si z nich dělejte šťávy.
  • Správně skladujte a připravujte své jídlo.

Zde je několik mých oblíbených nápadů a zdrojů na toto téma:

Závěr

Doktoři tlačí na očkování a mnoho z nich to dělá pomocí kombinace některých nebo všech pěti psychologických triků, uvedených výše. Někteří si nejsou vědomi, že to dělají, a nic netušící rodiče jsou tak ještě bezbrannější vůči tomuto nátlaku. Jediným způsobem, jak se stát odolným proti těmto trikům, je být informovaným rodičem. Čtěte knihy a příbalové letáky vakcín. Tyto informace vám dají sebedůvěru a odvahu, kterou potřebujete, abyste se postavili emocionálně vypjatému lékaři.

Neprobral jsem všechny možné psychologické triky. Máte-li příběh, o který se chcete podělit, napište do diskuze pod tímto článkem.


Zdroje

[1] http://www.fda.gov/Drugs/DevelopmentApprovalProcess/DevelopmentResources/DrugInteractionsLabeling/ucm114848.htm

[2] http://en.wikipedia.org/wiki/Milgram_experiment

[3] Cialdini, Robert B.: „Influence: The Psychology of Persuasion“, HarperCollins Publishers, 2007, str. 219-220

[4] Mendelsohn, Robert S.: „How to Raise a Healthy Child In Spite of Your Doctor“, Random House Publishing, 1987
česky: „Jak pečovat o zdraví dítěte... navzdory vašemu lékaři“, Malvern, Praha, 2010



Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/news/pet-mocnych-psychologickych-triku-ktere-vas-lekar-pouziva-aby-naockoval-vase-dite/





34 komentářů:

  1. Očkování je správné a dobré. To si bohužel lidé neuvědomují. Paní Eleková nenabízí alternativu. Bohužel. Je dobré mít v těle obranné látky, aby byl průběh jakékoli velmi závažné choroby mírnější. Mnozí si mohou říci, mě se to netýká, mé dítě nic takového nepotřebuje. Náhoda nebo osud mohou měřit jinak. Mnohá závažná onemocnění jsou exotická, protože jsme proočkováni a to si někteří neuvědomují. Co by se stalo, kdyby přišel evropan s neštovicemi mezi indiánský kmen v amazonii, který byl po věky od ostatních izolován? Vakcíny učí organismus obraně. Postup ve vývoji vakcín je značný a viditelný. Stále menší je množství adjuvantů ve vakcínách, vedlejší účinky jsou jen minimální a z velké části jde jen o zarudnutí, zvýšení teploty atp. (organismus si vytváří obrannou "bariéru" ;)) K adjuvantům ve vakcínách lze napsat toto: jsou nerozpustné v organismu(jen v silných zásadách či kyselinách) a tělo je bez problému vyloučí-nikde se neusadí. Máme možnost volby, žijeme ve svobodné zemi a nikdo nás nemůže k ničemu nutit. Zodpovídáme pouze sami za sebe. Je na nás, jestli chceme bojovat s nemocemi pouze svými silami, nebo organismus naučíme obranu za pomocí vakcíny...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono by v prvé řadě pomohlo pročíst si několik článků ve zmíněném odkazu. Nejde o to co do vás nacpou lékaři za řeči, že je to super... A výrobci vakcín taky nebudou říkat, že ty jejich vakcíny zabíjí více lidí (dětí) než kdyby se nakazili touto danou nemocí, proti které byli očkováni.
      Samozřejmě, že se stalo, že se mezi indiány dostaly viry, proti kterým jsme my imunní, (neočkovaní) a vyhubil tím celý kmen. Jenže kdyby se tyto viry a nákazy nevyráběly a uměle nepěstovaly ve farmaceutických firmách, možná bychom neznali takové druhy chřipek, které se za poslední desetiletí objevily. Nemyslím si, že by sama od sebe začala zvířata (a tím i lidé) umírat ve velkých počtech a po celém světě... Náhoda? Pochybuji. Honza J.

      Vymazat
    2. Farmaceutické firmy zcela jistě viry "nevyrábějí". Mají dost starostí s těmi, které mutují ;). Něco jiného je vývoj chemických a biologických zbraní. Tam už jde opravdu o kejhák a nepomůže ani "svěcená" voda. S čím kdo zachází, tím také "schází" ;)

      Máte k dispozici vypracovanou nezávislou studii, ve které je potvrzeno vaše tvrzení o zabití dětí vakcínou? Rád bych ji viděl i s oponenturou. Musím se vám přiznat, mé okolí je proočkováno docela kvalitně, ale že by byly nějaké vedlejší účinky s následkem smrti?

      Trošku jsem se o to zajímal a ptal se maminek ve školce, proočkovanost byla vysoká a s žádnými problémy se nesetkaly, vyjma lehkého zarudnutí v okolí vpichu, což je podle mě normální, zvýšené teploty(vytváření protilátek).

      Ve vašem okolí tomu bylo jinak, nebo pouze zmiňujete informace z třetí ruky? Umřel vám v okolí nějaký kojenec po aplikaci vakcíny? Moc by mě to zajímalo a těším se na vaši odpověď.

      Vymazat
    3. Očkování není správné a dobré .To si bohužel lidé neuvědomují.Obranné látky si člověk může vybudovat přirozeně,zdravou stravou a zdravím životním stylem.Vakcíny vám naruší imunitu a napáchají v tělě nedozírné následky.Není pravda ,že vedlejší účinky jsou minimální!!!Opak je pravdou.Jen se v soukromí pobavte třeba s dětskou doktorkou.Očkování nahrává jen a jen "pharma průmyslu".Jde jen o výborný "byznys".

      Vymazat
    4. Ano já třeba ve svém okolí mám několik příkladů "nezávadnosti" vakcín. Jedno mimčo po očku zánět mozkových blan- přežilo ,ale bohužel trvalé následky, zatím se ví o slepotě, hluchotě a mentální vývoj se ukáže prý časem, ale předpokládají i tam poškození. Další očkování už bohužel následek smrt, další doživotní poškození mentální. Vše do té doby zdravé děti.To , že nežádoucí účinky nejsou tak i já jsem mluvila ve školce tentokrát s učitelkou, která mi aniž bychom nějak rozebírali očko neočko sdělila, že je zvláštní kolik dětí má při přeočkování v 5 ti letech nežádoucí účinky, dřív to prý tak zdaleka nebývalo. A víte co je na tom to nejhorší, oni doktoři i připustí, že očkování není zas tak dobré a bez následků, ale mimo lidi mezi 4očima. Mají totiž strach o licenci o to , že pokud by řekli pravdu budou popotahováni a pak co si budeme povídat zjistěte si kolik bere Dr. za naočkování a kolik za normální prohlídku a to nemluvím o ruzném všimném od farmako firem. Ne nejsou to fámy, dělá tam moje známá občas něco vypustí a je to síla a to je zlomek toho co se opravdu děje.A co si budeme povídat kolik hlášení NÚ je smeteno ze stolu a nikam se nehlásí , byl to i náš případ, se slovy to asi není po očku.(a já byla naivní a vzala to tak jak to bylo,ale bohužel to po očku bylo)Množství adjuvantů není pravda , že je čím dál menší ,ale naopak, stačí si přečíst příbalový leták, ale pozor neradi ho Dr. dávají. Mimochodem také jsem nevěřila , že tam může být hliník (rozdíl mezi fungováním hliníku pozřením a projdutím trávicím traktem a vstříknutím přímo do krevního oběhu snad musí být každému jasný), dál takové lahůdky jako zbytky potracených plodů, ano to vše tam je prostě se to nikdy stoprocentně nevyčistí a píchá se to do dětí, rtuť a další ani nemluvě.A pak co se mi morálně příčí, někdy je dobré zajímat se o to, který lékař spolupracuje na klinických studiích a čeho se týkají , někdy jsou to dost zajímavé info, kdy se vakcíny zkoušejí na onkologicky nemocných , pozor ,ale nejsou to nějaké látky na případnou léčbu rakoviny,ale třeba vakcína neštovic.Co to asi udělá s takhle oslabeným člověkem?A pak příbalový leták vakcíny žloutenky B, klinická studie na předčasně narozených dětech 28tt a méně. Ano čtete dobře do mini tělíčka bojujícícho o vlastní přežití se klidně píchají vakcíny v klinických studiích, kolik jich takhle po tom umřelo? Samo, že se to určitě přičetlo, že bylo slabé a nedonošené, ne vakcíně. A mimochodem v Itálii už opravdu odškodnili rodiče dětí s autismem ve spojitosti s jeho vznikem po očkování. Vážně si myslíte, že by to tak udělali ,kdyby ten fakt byl ještě udržitelný zastřený, schovaný, asi už toho bylo tolik , že se to prostě utajit už nedalo, tak se přistoupilo k vyrovnání. A ještě jednu věc já nechápu třeba očkování proti planým neštovicím a jiným nemocem , keteré se dříve běžně prodělaly a na rozdíl od vakcín po nich opravdu vznikla doživotní imunita. Měla jsem možnost vidět prodělání neštovic jak u očkovaného i neočkovaného, mimochodem žádný rozdíl, ne že očko oslabilo průběh. A ono oslabení průběhu nemoci není zas tak pravda , viz poslední vlna přiušnic na Pardubicku loni, převážně u proočkované populace, kdy byla nemoc dost silná, nebo černý kašel zase u proočkované populace. Ono totiž, když si nedávno nějaké mé známé nechaly udělat hladinu protilátek u dětí po očku zjistilo se , že vlastně žádné protilátky nemají, takže výsledek, tělo plné přídavných látek, protilátky žádné a tím pádem uplně jedno jestli očko , nebo neočko. No rozdíl tam vidím ,ti neočkovaní se nemusí zbavovat několik let zaneřáděných těl od adjuvantů. A přece se nebudou očkovat děti nakonec každé dva roky ,aby měly aspon na půl roku pochybnou obranu.

      Vymazat
    5. Ahoj, jak si může člověk vypěstovat obranné látky proti různým druhů koků, klíšťové encefalitidě atd. Rád se nechám poučit a velmi by mě to zajímalo. Klíšťata jsou v posledních letech docela přemnožená a je vysoká šance se nakazit nějakým zlořádem.

      Farmacie je byznys jako každý jiný. Líbit se nám to nemusí, ale žijeme v téhle době. Dovoluji si oponovat, že vakcíny imunitu nenaruší, pouze stimulují k výrobě protilátek. Ze svého průzkumu mezi maminkami v mateřině nemůžu potvrdit vaše tvrzení o vedlejších účincích. Možná je naše školka v nějaké anomálii:)

      Docela lituju toho, že jsem se nenarodil později, velice se mi líbí Startrekovské období :) Bez nemocí, dělat práci, která mě baví, cestovat do vesmíru :)

      Vymazat
    6. Milý anonyme, ty, na jahož názor reaguji hned v úvodu. Rád bych tě oslovil jménem, ale asi chceš být utajen, na což se jen velmi zle reaguje. Rád odpovím na tvé, ikdyž trochu narážející a zesměšňující otázky.
      Přiznávám, že žádnou nezávisle provedenou, svou, studii o úmrtích po očkování vakcínami u dospělých, ale ani u dětí nemám. Obávám se však, že vy taky ne. Dovoluji si jen připomenout, že v mé reakci na váš příspěvek jsem o žádné mé studii nepsal. Píšete, že vaše okolí je proočkováno dobře, bez žádných známek jakýchkoli vedlejších účinků. To jsem moc rád, že to tak je a nepotkalo vás to, co potkalo lidi jinde na planetě Zemi, můžete si k tomu gratulovat, jenže takovou radost, jakou máte vy, jiní třeba nemají, ale o tom se příliš v médiích a v lékařských ordinacích moc nemluví, spíše všichni skáčou kolem pána doktora, aby jim pomohl a očkoval je vakcínou, u které ani on sám doktor neví, jestli vám třeba neublíží.
      Musím říct, že ani v mém okolí neznám případ, že by se někomu po očkování objevily vedleší účinky, ale to je asi i tím, že se v mém okolí o tento problém nezajímám, ne, že bych nechtěl, jen by bylo složité takové informace dostat od lidí, kteří byli očkováni a ani neznají všechny vedlejší účinky dané látky (ano, myslím samozřejmě ty, které farmaceutické společnosti nezmiňují ve svých dlouhých výčtech jiných vedlejších účinků), nebo se mám jít zeptat přímo doktorů pediatrů, kteří jsou upláceni vyrobci vakcín a zatajují nebo vážně i netuší, že vakcíny jsou nebezpečné? Kdybyste si raději místo toho rýpaní a urážení přečetl aspoň jeden článek na zmíněném webu, udělal byste líp.
      Jinak děkuji za vaše otázky, snad jsem odpověďmi pomohl vaši ubohosti.

      Pěkný den. Honza J.

      Vymazat
    7. Dobrý večer nám všem. S Vaším názorem nesouhlasím.Moji neteř nechali očkovat proti klíšťové encefalitidě.Po očkování tuto nemoc prodělala. Stálo ji to rok života.A spolu s ní trpěla celá rodina.Žádný Váš argument ji nevrátí ztracený čas.

      Vymazat
    8. Ctěný pane beze jména.Měl bych,mohu-li,pár otázek.
      Jak se dostává vir a ifekce do těla,kolik přirozených bariér musí překonat,jak reaguje imunitní systém těla.
      Prosím o porovnání s násilným obejitím těchto bariér přímým vpichem do krevního řečiště.
      Kde se získávají jak a na čem se kultivují viry pro výrobu vakcín,čím se stabilizují,kde a z čeho se získávají bílkoviny pro vakcíny.
      Jak dlouho a na jakém biologickém materiálu se provádí testování vakcín.Jedná se o ústavy nezávislé,nebo jsou sponzorovány výrobci vakcín?
      Sdělte mi,zda tyto testy jsou prováděny na geneticky stejných (doslova) biologických jedincích(dvojicích) pro získání relevantních výsledků.Pokud ano,kde jsou tyto studie uvedeny.
      Jak dlouho je aktuální sezonní chřipkový vir a jak dlouho probíhá vývoj,příprava,výroba a testování vakcíny proti němu a na kom?Kde se zveřejňují výsledky testů?
      Ptal jste se na eventuální nežádoucí účinky po očkování na dětech.Dcera mého kamaráda má následky do konce života.Narušená funkce ledvin,porucha štítné žlázy,hormonální poruchy,pozastavení růstu.Do očkování naprosto zdravá,velice živá a ukecaná holčina.A souvislost s očkováním je od samotných Dr.
      Zkuste mi odpovědět ale prosím,ne moc učeně,jsem jenom"prostý člověk s vlastním rozumem".
      Díky.Vlasta

      Vymazat
    9. Dobrý den,sleduji aktivitu paní Elekové už nějakou dobu a vím jaké alternativy navrhuje.Vše má svou alternativu!Kdo z lékařů ji nehledá,tak o ní ani nemůže mluvit. Našla jsem lékařku,co hledá a také nachází.Biochemici nezvratně dokazují,že zmíněná adjuvans se z těla tak snadno-jak někdo říká-NEVYLOUĆÍ.Naopak-usazují se.Lékaři sami připouštějí,že je přítomnost adjuvans ve vakcínách netěší.Mně tedy také ne!Všimli jste si z tabulek,že některá očkování mají velmi malou účinnost?Až 80procent očkovaných se nakazí tím proti čemu je očkováno?Všimli jste si...prosím vás:HLEDEJTE SI INFORMACE Z POSLEDNÍCH VÝZKUMU a PŘEMÝŠLEJTE O NICH!Naše medicína je na vysoké úrovni a zná už mnoho alternativ!Chtějme je-dožadujme se jich u našich praktických lékařů. Své děti očkovat už víc nenechám. Jsem s paní doktorkou domluvená na lepší prevenci.Našli jsme ji stejně jako MUDr.Eleková a další a další sebevzdělávající se lékaři.

      Vymazat
  2. Super článek, stejně jako ostatní články ze stránek slobodavockovani.sk.
    Samozřejmě je třeba tyto stránky dát v podvědomí lidem kolem nás, aby se začali o tyto problémy s očkováním zajímat.
    Velký dík Orgonetovi za zveřejnění.
    Honza J.

    OdpovědětVymazat
  3. Moc děkuji za uveřejnění tohoto článku, člověka to povzbudí. Škoda, že jsem měla oči zavřené pár let zpět. Ze zákona se mimča očkují/vala již 1. nebo 2. den, co jsou na světě, už v porodnici. Alespoň my to "ještě stihli", myslím na TBC. Už tehdy jsem z toho měla špatný pocit. Naše bývalá pediatrička také velmi doporučuje všelijaká očkování a my se nechali zlanařit na pneumokoka...Mám pocit, že je syn od té doby agresivnější, také měl horečku a jiné reakce. Je to hnus, že tohle cpou do bezbranných dětí a ještě vydírají rodiče, a to i všudypřítomnými reklamami a bilbordy. Stačí jít na gyndu, kde mají obrazovku a tam jede nonstop reklama s příběhem, jak matka kouká na prázdný pokoj dcery, která zemřela jen proto, že ji matka nenechala očkovat proti rakovině děložního čípku, z toho by jeden zvracel. Předevčírem říkali ve zprávách, že nyní je naočkovaná zhruba polovina mladých dívek a ta druhá půlka není jen díky tomu, že na to nemají peníze. (zaplaťpánbu za to).

    OdpovědětVymazat
  4. ze Zvědavec.org - Británie: Nedávná studie publikována v The New England Journal of Medicine odhalila, že když v roce 2009 proběhla severovýchodní části Británie nákaza přiušnic, z dětí, které ji dostaly, bylo proti příušnicím očkováno 97 %.
    petr z jbc

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zde bych podotkl, že jste asi nepochopil smysl očkování ;). Smyslem očkování je zabránit bouřlivému průběhu nemoci. Naočkovaný není imunní, ale nemoc lépe "snáší" a organismus s ní lépe bojuje.

      Vymazat
    2. ahaaaaaa, takže zrazu očkovanie nie je ochrana ale LEN zmierňuje priebeh :D milý pane, opili Vás rožkom ...

      Vymazat
    3. Prosím, kde se uvádí, že očkováním získáte plnou imunitu? Moc děkuji za odpověď. ;)

      Vymazat
    4. Máte v tom zmatek. Vakcína se dlouho schvaluje- očkováním se skutečně má získat na čas plná imunita. Jinak by vakcína na trh neměla jít. Ovšem doživotní imunita získaná očkováním obecně neexistuje.i imunologická pamět může brzo vymizet. Snad i fanatický zastánce očkování přizná, že lékař mu neříkal, že očkování má zabránit jen bouřlivému průběhu nemoci.
      (U přiušnic je ovšem situace ještě složitější- neni nejaky jednoduchy spolecny antigen, ktery by slo pripravit napr. rekombinantne)

      Vymazat
  5. Je to kšeft spouštějící bezpočet zdravotních potíží který zkriplováním neviných prokrmuje hydru lektvaristů a jejich protipopulačního průmyslu.

    OdpovědětVymazat
  6. Ano, sem patří informace,kterou byste měli vědět. Je to další krůček systému jak zotročit lidstvo, eliminovat a zničit to nejdražší, co máme DĚTI. Při shlédnutí dokumentu mi proběhly staré zprávy krimi- že na našem území nizozemský občan zavraždil své dva synky a poté sebe.
    Klaus tento záměr v novelizaci zákona o péči o dítě smetl ze stolu, pokud si pamatuju. To je tzv. pěstounská péče místo ústavní,pro děti odebrané. Myslím, že zákon o pěstounské péči, jak byl navrhnut, by se stal i velkým bysnysem u nás :-(
    http://www.youtube.com/watch?v=2UXoRhyTCXo

    a k tomu vysvětlení převzato: http://www.community.org.ua/dwnld/czjuvenilejustice.doc

    OdpovědětVymazat
  7. to anonym: až budete mít doma dítě, které PROKAZATELNĚ dostalo po očkování ve 2 letech bonus v podobě poruchy autistického spektra, epilepsie a ADHD tak pak něco vykládejta. Já to zažívám a se mnou stovky rodičů v ČR, statisíců na světě. O tom se ale v masmediích nedozvíte.
    Viktor

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Viktore, prosím o to prokazatelně. Byl bych moc vděčný a rád bych byl informovaný. Díky.

      Vymazat
    2. Říká Vám něco krytí se doktorů mezi sebou? Říká Vám něco to, že nemáte vlastně šanci vyhrát spor o zdraví dítěte, protože odpovědnost farmako firem za následky po očku úplně nesmyslně převzal stát. Říká Vám něco , že pak v tomto zkorumpovaném státě stojí proti rodiči s prokazatelně nemocným dítětem celá státní mašinérie,která už Vám vysvětlí , že pravdu nemáte i když ji máte a to třeba i tím, že Vám budou vyhrožovat odebráním dítěte a podobným nátlakem. Nevěříte? Pak jsou dvě možnosti , buď žijete mimo ČR, nebo se vznášíte na obláčku a dopad bude tvrdý. A víte co miluju větu MUDr, no co prostě když se kácí les létají třísky , vysvětlivka les děti očkované, tříska dítě co to bohužel odnese. Troufnete si tohle říct do očí rodičů dítěte které má prokazatelně následky , nebo rodičům co už dítě nemají?Zkuste to?Takže vy víte moc dobře jako já i další , že prokazatelně je právě to o co se tu hraje, připustit doktorem, že je to prokazatelně po očku, přiznat pravdu, znamená soudy, žaloby s mnoha postiženými a také odškodnění a o to už se stát , SÚKL, ČLK v čele se svými právniky postará aby k tomu nedošlo. V tomto státě se totiž nahrává na ruku jen a jen zlodějinám, gaunerům a tunelům ,ale né pravdě.A tak Vám s dítětem ,které přežije očko ,ale je po něm nějak postižené zůstane jen ta jistota , že Vám nikdo nepomůže, všichni dají ruce pryč, hlavy do písku a vy se sám staráte o léčbu, udržení dítěte v přijatelném vývoji , nebo životě, sám nakupujete pomůcky na rehabilitaci, sám hradíte lázně.

      Vymazat
    3. Ve vašem smyslu pojetí bude "prokazatelně" teprve tehdy,až se to dotkne přímo vás.Ne že bych vám to přál.
      Vlasta

      Vymazat
    4. Svými byznysovými vakcinami poškozují nejen děti. Oni totiž rádi poškozují i staré bezmocné lidi. V dobách, kdy jsme ještě s manželem věřili, že protichřipkové vakciny zabraňují chřipkám, tak jsme každý rok nechali očkovat babičku, aby byla co nejzdravější. Asi po 7 vakcinách za sebou (každý rok na podzim jedna vakcína) se u ní dostavil kosmickou rychlostí Alzhaimer. Doktor mi nechtěl věřit, že ta nemoc u ní tak rychle postupuje, domníval se, že si vymýšlím, abych pro ni dostala pečovatelku nebo tak něco. Až teprve když k nám přišel do bytu a uviděl tu hrůzu, tak konečně uvěřil. Od té doby by nás s manželem nikdo na protichřipkovou vakcínu nedostal ani násilím,i ten jejich neuvěřitelně předražený tamiflu jsme nakonec vyhodili. Prostě jsme jim tenkrát nalítli- a babičce tím zkrátili život.

      Vymazat
  8. Zdravé dítě, normální vývoj, řeč, komunikace, empatie. Krátce po očkování skok zpět cca o rok, žádná řeč, žádná komunikace, nález ložiska epilepsie na EEG, trvalý neklid....ale víte co, přečtěte si něco o autismu, příběhů lidí, kteří tohle po očkování zažili je bezpočet. Vygooglete si to. Já nemám chuť ani sílu vám tady něco dlouhosáhle vyprávět. BTW na psychiatrické klinice ve fakultní nemocnici nám mezi čtyřma očima více méně potvrdili, že spouštěcí mechanismus bylo ono očkování. Klukovi bylo nyní 5 let, očkování jsem odmítl, musel jsem vyměnit pediatričku, která se oháněla vším, co se píše v článku. Žádný specializovaný lékař, který s námi řeší onen problém nám nechtěl napsat zprávu, kde by zakázal další očkování, nicméně doporučení neočkovat jsme nakonec dostali.

    Usilovnou prací se synem, totální změnou jídelníčku a důslednou detoxikací se nám daří jeho vývoj po krůčkách přibližovat jeho věku. Věřím, že kdyby dostal další očkování, stalo by se ještě něco mnohem strašnějšího.

    A nakonec, víte co je zajímavé. Ono osudné očkování na nevím kolik nemocí obsahovalo i planné neštovice. Před rokem je syn dostal a průběh byl přímo šílený.

    Viktor

    OdpovědětVymazat
  9. Bože to je demagogie, není nad soudy neinformovaných a neznalých lidí. NEmyslíte si, že by se o tomto měli bavit spíše odborníci?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemyslím.Oni totiž ti odborníci zdaleka nejsou nestranní, na výzkum, zavádění nových léčeb, potřebujete granty, příspěvky, finanční podporu. A tu dostanete jen pokud budete spolupracovat s těmi co Vám toto dávají a to jsou v neposlední řadě farmako firmy podporované státem, kde samozřejmě nevyjdou zkrátka ani ti co ty farmako zase podrží. Víte třeba , že v očkování neměla být žloutenka,(info od MUDr., zrovna tato vakcína prý dělá dost velkou neplechu u očko kojenců) že ji prosadilo farmako loby? Kdo a kolik za to dostal? Vážně si myslíte, že to politici prosadí v zájmu dítěte, že jim vůbec na nějakých dětech záleží a že oni tomu co tak prosazují rozumí?Víte ono ten odborník , který je nezávislý , je dost rychle umlčen, zesměšněn a dost často odstaven od své činnosti, kterou dělá, loby je dost silná. Už se lidi proboha proberte, stačí se zamyslet jen v lékárně jaký je to kšeft, kolik peněz tam proteče. Krásné krabičky, blbosti jako dárky (ale co Bláža bude ráda za taštičku s logem Ispumizan, to se to s ní bude frajeřit....)a v krabičkách buď stále stejná látka, jen od každého jinak oděná v hodnotě 20,--, prodávaná za 500,-- (jo vím je tam ta krásná taštička, nebo plastové hodinky, to je terno).Nebo obyčejný vitamín, přioděn do cizokrajného jména za pouhých 300,-- no nekup to. A přitom stačí koupit obyčejný pangamin za 50, 200 tablet, složení stejné, jo vlastně vím co u pangaminu chybí ty všechny přídavné chemické látky a pak ...taštička. Prosím, už prosím proberme se, dokud je snad ještě čas, o to jim jde, mít nemocné a udržovat je při životě, zavislé na těch jejich svinstvech, nucené jít každý měsíc do lékárny pro pilule a kola miliard se točí dál. Fakt si myslíte , že jim jde o Vaše zdraví?

      Vymazat
    2. Jací odborníci? Ti v bílých pláštích, co tohle doporučují a nepřipustí jiný pohled ? Oni mají právo rozhodovat o našich dětech?Kolik lékařů se například nechalo s celou rodinou očkovat proti prasečí chřipce?Z mého okolí žádný.Proč asi?Vladimíra

      Vymazat
    3. Nevěděl jsem, že na světě neexistují nezávislí odborníci.

      Vymazat
    4. Ukažte mi nějakého nezávislého, který může bádat, zkoumat, zveřejňovat výsledky- nezkreslené, bez podpory peněz za ním. A tím pádem podpora zanmená závislost, omezení, přizpůsobení výsledků. Zjistěte si kde a jak nezávislí odborníci, výzkumníci končí.

      Vymazat
    5. Poslyšte Vy odborníku, nadutost a arogance z Vás čiší na sto honů. Co víte, vy odborníci - dost málo a k tomu ještě blbě. Jaký je na vás spoleh? Když chcete udělat kariéru, musíte skákat jak big pharma píská, jinak si neškrtnete. Koupili si vědu i s vědcema. Určují jak bude probíhat studie, jaké budou výsledky a co z toho se zveřejní. Nebo si myslíte, že přidělují granty z lásky k lidem? A big pharma taky není poslední instance, taky má za zadkem někoho, kdo tahá za špagátky.

      Vymazat
  10. Naše telo je dokonalé, teda aj náš imunitný systém. Prečo sa niektorí, MUDr-ci stavajú do pozície bohov a chcú vylepšovať niečo, čo je už dokonalé? Ale bielej mafii asi vôbec nezáleží na našom zdraví, peniažky nesmrdia.
    Mať tieto informácie pred 20-timi rokmi, keď sa mi narodila dcéra, dnes by nemusela mať diagnózu DMO...
    Gringo.

    OdpovědětVymazat
  11. Doporucuji knihy od pani Prof. Anny Strunecke - Doba Jedova 1, 2, ktere se zabyvaji v obecne rovine toxickymi latkami, ktere dostavama do tela a hlavne Varovne Signaly Ockovani. Kniha obsahuje detailni rozbor kazde ockovaci latky, pridanych adjuvans, jakozto i reakce obrovske skupiny deti v ruznych castech sveta. Dalsi velmi povedenou knihou je Obchod se Strachem od p. Dr. Gerharda Buchwalda - obsahuje svedectvi, fotografie, statistiky a vypovedi tykajici se problematiky ockovani, shromazdene za temer sto let pozorovani (kniha se da stahnout i na serveru uloz.to! v .PDF formatu). Autor uvadi, ze kniha vznikala 30 let a je to ultimatni svedectvi nejvetsiho podvodu pachaneho na lidi.

    OdpovědětVymazat
  12. Já jsem v dětství po očkování proti černému kašli onemocněla tak, že jsem z toho málem umřela.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.