7. ledna 2013

Petice Nesouhlasíme s Klausovou amnestií

Dneska jsem silně pozadu s publikováním vašich příspěvků.
Tak začnu peticí proti amnestii (díky za zaslání, Kamalo), a hned ji taky podepisuju.

Zdravím,

níže posílám odkaz na elektronickou petici Nesouhlasíme s Klausovou amnestií, kterou, pokud také nesouhlasíte, můžete podepsal a popřípadě odkazy přeposlat dál:



a FB:




Proč souhlasit či nesouhlasit s peticí?

Pokud si chcete ujasnit, jakou máte motivaci pro nesouhlas/souhlas s amnestií, doporučuji si přečíst následující článek a diskusi: http://poselstviohne.blogspot.cz/2013/01/amnestie-jsme-zkouseni-z-duvery.html
Já to vidím asi takhle: mě se osobně nijak nedotkly kriminální činy odsouzených. Takže by mi bylo snadné velkoryse rozhlašovat, že všem odpouštím a jaký je to krásný akt odpuštění v souladu s vesmírem. 
Jenže, být v kůži třeba jen jediného postiženého ... třeba žena, kterou manžel doma bil a týral, a sotva si oddechla, že je po zásluze odsouzen, už je amnestován, tak přišel domů a zbil ji znovu ... ta to má s tím odpouštěním nesrovnatelně složitější než my, co si hrajeme na "duchovno", a říkáme, že každý má, co si zaslouží a vše je tak, jak to má být. 
To je sice pravda, ale kdybychom to takto i brali, pak bychom museli nechat být všechno, neléčit nemoci, nepomáhat nikomu, nestarat se o nic, nic netvořit, nechat vše, jak to je, protože to tak má být... Ale my jsme tady přece proto, abychom pomáhali, a projevovali soucit a lásku ... tak proč se aspoň neozvat ve prospěch trpících? 
Takže, nemůžu si pomoct, mám soucit zejména s těmi, co trpěli trestnými činy. Ty, kteří je spáchali, dokážu aspoň tolerovat a chápat jako hledající nesmrtelné duše. Ale protože se nezdá, že by temnotě měl být záhy konec a že by se zázrakem změnili (jak nám bylo v předešlém období slibováno), tak jsem pro, aby se pachatelé trestných činů polepšovali a duchovně rozvíjeli k vyšším vibracím stranou od slušných lidí. Však i vesmír po smrti odděluje pozemské temné duše od ostatních, mají svůj svět mimo Nirvánu.

Každému je jasné, že tato petice nepřivede propuštěné vězně zpět za mříže. Ale pokládám ji za příležitost, jak udělat aspoň to nejmenší - ohradit se proti zlu. Když dobří lidé mlčí, zlo vítězí ...

31 komentářů:

  1. to se mělo řešit předtím než amnestie proběhla.. co teď chcete dělat? nahánět propuštěné vězně a zase je zavřít?...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Amnestie byla tajná a údajně o ní věděl jen KLAUS NEČAS a BLAŽEK tak jak bys to chtěl řešit dřív než to ten starej ješitnej blázen oznámil? Zjisti si fakta první ...

      Vymazat
  2. hh, už vidím jak se na základě virtuálního pamfletu tisícovky vězňů začínají vracet zpět do věznic :) i vy jedny naivky..jinak opět počítám s nezveřejněním mého postu, ačkoliv na nikoho neútočím/neurážím, jen mám prostě odlišný názor a to se tu asi nebere ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Zatím se rozhoduji, podepsat či né. Chatičku naší rodině vykradli nějací vandalové ještě před amnestií 24.12.2012 :-)))

    Honza
    Brno

    OdpovědětVymazat
  4. ...samozřejmě ,že podepíši a nevím jestli to pomůže,ale "zlo vítězí,když dobří lidé mlčí "...!!!
    Pavla
    Brno

    OdpovědětVymazat
  5. Orgonete a všichni ostatní, prosím zkuste chvíli počkat a vychladnout. Co když je to všechno jinak? Jako protipól se zamyslete nad článkem A.Bartoše v Prvních zprávách. Vždyť ne všechno, co se nám na první pohled nelíbí je v konečném kontextu špatné .... jen to právě teď nevidíme ....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ha moudrost a uvážlivost, všimněme si jak na všechno máme názor a všechno víme-většinou nejlíp-já už nevím co je obecné blaho hlídám si jen to své :)
      Hlásím že si dopřávám ten luxus a nemám na tuto záležitost názor, a bude hůř :)

      Vymazat
  6. S peticí nesouhlasím - prezident má právo ji vyhlásit. Propuštění vězňů poukazuje na neřešené problémy...
    Daleko více mě mrzí účelovost před volbami - odvádí pozornost od "šťourala" Okamury a předem domluveného postu prezidenta Zemana nechá vyhrát .... D.

    OdpovědětVymazat
  7. Taky nevím. Dát najevo nesouhlas je dobré, ale k čemu to bude? Pokud se někdo nahoře (a tady si nejsem jistý, že to musel být přímo V.Klaus)rozhodl vysekat z miliardových průserů kamarády tuneláře,můžeme se rozčilovat nebo zuřit, ale to je tak všechno.

    OdpovědětVymazat
  8. majitel Annonce mel na titulni strane nekolik mesicu....dam milion tomu,kdo zlikviduje Klause...jelikoz jsme narod,co se karmicky nevmesuje do vlastnich vnitrnich zalezitosti,tak Sveraci za honorar od knizete natoci alespon scifi..Je treba zabit Klause...

    OdpovědětVymazat
  9. Pravda mělo to být cílené spíše na ty menší přestupky, každopádně , každý propuštěný má "šanci" změnit se , jak toho využijí bude teď na nich !

    OdpovědětVymazat
  10. Je amnestie protiústavní?
    Rád bych upozornil na článek na blogu Václava Žáka.
    Kopíruji sem svůj komentář (+ reakci) na FreeGlobe pod článkem Davida Vovorky, který amnestii obhajuje:
    "Je amnestie ústavní?
    (Ladislav Kopecký, 7.1.2013 10:15:18) Odpovědět
    Zajímavý článek jsem objevil na blogu Václava Žáka:
    http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/vaclav-zak.php?itemid=18624
    Za amnestie nese odpovědnost vláda, nikoli prezident. Jestliže Nečas podepsal amnestii, aniž uvědomil vládu, jednal protiústavně!
    Vláda by měla kolektivně podat demisi!
    Zobrazit/skrýt komentář | Zobrazit/skrýt větev | Zobrazit vše | Skrýt vše
    Re: Je amnestie ústavní?
    (d, 7.1.2013 13:09:56) Odpovědět
    přesně tak, Nečas neměl podle Ústavy kompetenci individuálně to Klausovi podepsat - podle Ustavy má za to kolektivní odpovědnost celá vláda, tu Nečas ignoroval, vláda nic neprojednávala, šlo to zcela mimo vládu - tím BYLA ta amnestie vyhlášena PROTIÚSTAVNĚ. V sionistické kolonii ČR je Ústava kus hadru."

    OdpovědětVymazat
  11. Jistě, taky mě to zvedlo ze židle.Nesouhlasím, že největší zlodeji a tuneláři vyváznou.Jen si tak říkám, že čím větší hovadiny ten člověk dělá, tím víc lidí si začíná klást tolik potřebné otázky.Zašel opravdu dál, než mu ješitnost dovolila pochopit.Vladimíra

    OdpovědětVymazat
  12. Nejsem žádné zlo a přesto s amnestií souhlasím.

    OdpovědětVymazat
  13. Když půjdeme k jádru pudla, tak tu máme zákon akce a reakce. Negativita zplodila mega negativní reakci. A komu nahrává negativita, koho živí? A proč jsme stále tam kde jsme? Víme to, čteme to tu a sami nahráváme temným...Takže posíláme presidentovi, vládě a představitelům ČR lásku a světlo!
    Posílám lásku a světlo všem! Helena

    OdpovědětVymazat
  14. Orgonetku mluvis mi z duse, uz se mi zacinaji pricit ty osvicene kecy, ze vse je v poradku a dobre, kazdy druhy si hraje na duchovne uvedomeleho a prechytreleho, ano odpoustet se ma, ale taky mam jeste porad svuj rozum a ten mi rika, ze proti zlu se je treba branit, jinak nas prevalcuje...mam pocit, ze na nas narod snad sypou nejaky hodne uklidnujici jedy, protoze jinak bychom si tohle zachazeni od politiku nenechali libit! V Nemecku by si politici tohle neustale okradani snad nedovolili, lidi by vysli do ulic, ale tady mi pripada, ze lidi jsou uplne laxni a flegmaticti ke vsemu! Nezda se vam to nekomu taky??

    OdpovědětVymazat
  15. Vubec tu neslo o lidi v kriminalu,ty sou Vencovi ukradeny.Prominout vsechno mafianum a tunelarum chtelo velkou amnestii,takze automaticky do toho spadali i ti kriminalnici atd.
    Nesouhlasim s tim,ale muj selsky rozum rika ze ja sem jenom zednik a Venca Klasu je prezident,tak kdo z nas asi bude mit vetsi slovo? a ma to vubec smysl abych si ja pracujici trida nad timto lamal hlavu?My mame jine starosti,platit hypoteky,elektrinu,plyn,vodu,mobily,jo a to mame jeste tenhle mesic v rodine dvoje narozky,to sou aktualni problemy nas smrtelniku.
    Tak se zatim mejte s laskou Ludva

    OdpovědětVymazat
  16. Někdo tady píše,že s peticí nesouhlasí.Jistě každý má právo
    vyjádřit svůj názor.Troufl by si to dotyčný člověk zopakovat
    několika tisícům okradených lidí v kauze Union banky?V lednu
    měl být vynesen závěrečný rozsudek.Do toho padla amnestie.
    Náhoda?Já o tom pochybuji.Několik tisíc okradených lidí prostě
    utře a nedovolá se spravedlnosti.Zdravím Vás.Zdenka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klidně to zopakuji - nesouhlasím ! A mimochodem - v Union bance se ztratily i moje peníze .... Jen jsem to propustila a nepočítám, že by dlouhodobé kauzy přinesly požadované vyústění D.

      Vymazat
    2. Já se k Vám přidávám - nesouhlasím a rovněž to klidně zopakuji! A nápodobně: nedočkat se 8 let spravedlnosti v podobných kauzách, tak jsou jen dvě možnosti - buďto to dávno vzdát anebo si ve finále vylít zlost na někom, koho média předhodí jako jediného viníka...

      Vymazat
  17. Není se čemu divit. Ti, co měli největší podíl na "loupeži za bílého dne" Kupónové privatizaci a více jak 20 let stát rozkrádají, se přeci museli postarat o beztrestnost zlodějů.

    OdpovědětVymazat
  18. Co ten Klaus mele za nesmysly a dělá ze sebe pomalu oběť, nebo snad dokonce hrdinu, který je statečný a nenechá se prý zastrašit? To mi tedy vstávají vlasy hrůzou na hlavě, že poté co se takhle vybarvil ještě prohlašuje, že se vrátí do aktivní politiky. Je to postrach národa, tenhleten samovládný popiratel pravdy, práva, slušnosti, spravedlnosti. Teď ukázal, jak má národ na háku, a na odchodu z postu se vybarvil a ukázal být lídrem všech mafiánů a velkozlodějů, báťuška, otec finanční velkomafie. Řekl tímto národu, že tady se v tomto státě krást bude, že všem svým lidem zajistí beztrestnost. Plive nám do tváře, všem slušným lidem. Znesvětil úřad prezidenta, vysmál se národu, pro mě už není prezident, není to můj prezident. Můj už tedy ne. Jestli Váš? Lidé na něj budou vzpomínat už jen ve zlém.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkuste mu přiznat alespoň nezavedení EURA - to bysme byli opravdu v pr....! :-)
      D.

      Vymazat
  19. Vašík je , nutno připustit, špičkový TECHNOLOG MOCI !! ODS přeci založil tak že z OF do rána byla jeho ODS. Tehdy si toho né všichni všimli.
    Pak glorifikoval mnohé darebák ( KOŽENÝ ap. ) a léta se čiperně se onanoval mocí.
    Teď to dost přehnal. Pravidla , která nepočítala že je had, asi neporušil.
    Zapíše se jak symbol jářství. Nejspíš mu to nevadí , možná že to i chce, když je tady králem.

    OdpovědětVymazat
  20. Byla jsem mezi prvními, kdo byl na straně Klause, jeden z mých příspěvků v jiných diskusích je např. tento: http://www.diskuteri.eu/tema/3967 (369L je můj nick původně z idnesu, kde mě zrušili pro nedoložení osobních dokladů). Myslím, že z odkazu je jasné, co si o útoku na Klause myslím. A jak dny plynou, stále více si za svým názorem stojím. Dovolím si i zde ocitovat kousek blogera Vorovky, kterého už dlouho beru:
    "Amnestie promíjí nepodmíněné tresty uložené na jeden rok a méně; s podmínkami i některé delší. U lidí, kteří letos dovrší 75 rok, může jít o tresty až desetileté. Vztahuje se také na lidi, kteří jsou již VÍCE NEŽ OSM LET trestně stíhaní za činy, pro které jim hrozí maximálně desetileté vězení. Také se vztahuje na lidí s podmínkou. Tu amnestie plošně ruší všem lidem nad sedmdesát let. Prezidentská amnestie dále maže také všechny dvouleté a nižší podmíněné tresty, totéž se vztahuje i na veřejně prospěšné práce a domácí vězení" - celý text: http://vorovka.blog.idnes.cz/c/313878/Klausova-amnestie-obnazila-metody-populismu.html
    Zdůraznila jsem těch "8 let" - prezident z vlastní vůle změnil 6 let na 8 let! Ptám se - co dělala justice celých 8 let a kde byla odvaha a bojovnost národa, který dnes pod výzvou médií tak kamenuje, těch 8 let, kdy národ trpělivě čekal a mlčel, v neposlední řadě: kde se bere jistota, že nebýt amnestie, poškození by se dočkali spravedlnosti? Ale to je jen vsuvka, já mám jiný problém:
    Havlistická média se už dlouho chytají čehokoliv, čím si mohou do Klause kopnout a důvod je jasný: je to pro jeho vzdorování EU zájmům. Od listopadu 97, kdy se Klause tzv. sarajevským atentátem pokusili odstranit havlisté Ruml a Pilip, nedělají média a havlovci nic jiného, než že Klause cíleně chtějí zlikvidovat. A proto i teď jedou ve velkém a zatímco Havlovy amnestie byly v pořádku a bez komentářů (maximálně tak komentáře Havla obhajující a bránící), tak dnes nikde ani zmínka o těch, co jsou vděční za zrušení stíhání, podmínek či vězení často za prkotiny (a těch je naprostá většina), jen se medializuje to malé procento těch, kteří něco spáchali, vše účelově, aby z toho Klaus vyšel co nejvíce negativně... A tady já vidím to nefér a tu tendenci: cokoliv, čím se dá kopnout do Klause, se hodí! Takže ve finále musí být soudnému jasné, že o amnestii vlastně vůbec nejde! A proto nedám na média, nedám ani na politiky (kníže,Kalousek, Zaorálek - vždyť je jen otázka času, kdy si připijí pod vlajkou EU) a hledám si pravdu podle sebe a těší mě, že nejsem sama:
    http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2013010301
    http://www.ostrava-online.cz/blogy/tupost-znacne-casti-ceskeho-naroda-je-neuveritelna
    http://jankoucky.blog.idnes.cz/c/314448/Radeji-10-amnestii-Vaclava-Klause-nez-jedna-amnestie-Vaclava-Havla.html
    A tak bych mohla pokračovat, v neposlední řadě přidávám odkaz, kde je zjevné, jak jsme v počtu vězňů ze 30-ti zemí na druhém místě za USA (jsme opravdu tak špatný národ nebo něco nedobrého je v naší justici?):
    http://www.bloomberg.com/news/2012-10-15/u-s-jails-more-people-than-any-other-country-chart-of-the-day.html
    Jak mediální lynčování a štvanice gradují, já o to víc stojím na straně Klause a jsem jak proti sundavání jeho portrétů, tak proti nějakým peticím. Při veškerém pochopení pro amnestií poškozené (znova se musím ptát, kde berou jistotu, že bez amnestie by např. u soudů ve Štrasburku dopadli dobře?? Kde se bere jistota, že ten, co spáchal znásilnění, by ho nespáchal i po oficiálním propuštění?)je pro mě směrodatný fakt, že nejde tolik o amnestii, jako o to, že jí udělil Klaus!
    A proto petici nebudu nejen podepisovat, ale naopak, já ji odsuzuji.

    OdpovědětVymazat
  21. i vy plivači.. těšte se až vám bude vládnout trautumberk, nebo nějaký jiný nato-bruselský kundolízač.. hlavně, že havlíkovy amnestie vám nevadily, to byl totiž osvícený myslitel.. ten věděl kam mají padat bomby..

    OdpovědětVymazat
  22. Proč se tak všichni střapčíte? To i Bohu budete vyčítat "udělení milosti"? Tak jak reagujete, to se přesně chce. Odvést pozornost jinam, od důležitých věcí, řešit vlastní bídu bez změny jiného úhlu pohledu. Vždyť si o tom píšeme a čteme a teď to nevidíte? Viz články zde na stránkách v lednu, je tam vše - soucit bez porovnávání, bránění vzestupu, konspirační teorie, světový řád. Čtěte prosím mezi řádky. Každý máme temné i světlé stránky, i Klaus. Vše se děje tak, jak má být. V tomto jsem jednoznačně za Klausem. Zkusme obměkčit svá srdce a mysleme na ty chudáky, které propustili v kraťasech a s pár stovkama v ruce nemají kam jít, ať udělali co udělali. To je průser! A od tohoto typu myšlení nás mediální demagogie a hysterie chce odvést. A bez tohoto typu myšlení se nepohneme.

    OdpovědětVymazat
  23. Kamenuje se? Kamenujeme! Havlistická média si mohou gratulovat.Ale pro všechny, kteří už v ruce drží ten kámen, přidávám ještě tento názor (ač toho pána nemusím, je to jednak názor fundovaný a za zamyšlení stojí):
    http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/tomas-sokol.php?itemid=18598

    OdpovědětVymazat
  24. Všechny polemiky jsou na vodě. Základní zákon - ústava - je podvrh. Imunita je zločin a též zločin je, že nikdo z nich neodpovídá za své činy. Vládne zde 5 rodin. Ti posílají zákony do vlády tak jak to potřebují. Až nebude co rozkrádat, pak nám nechají "republiku" ať si ji spravíme. Myslíte, že se najdou slušní odborníci, kteří by byli schopní zpracovat politickozločineckou situaci od Havlova puče aby byly po ruce podklady o zločinech proti státu u jednotlivců a skupin s vyčíslením finančních a morálních škod. To by byla příprava na obnovení trestu smrti. Mac...

    OdpovědětVymazat
  25. V NAŠEM STÁTĚ NEJSOU PRÁVNĚ ODPOVĚDNÍ ANI POLITICI (OBČAS NÁS "NAKRMÍ" VIZ TŘEBA RATH, který vadil kde komu), ani vrcholní manažeři (viz Mostecká uhelná a Apien group), a nakonec ani prezident. Jsme pro výsměch civilizovaným státům, brzy budeme cizinci ve vlastní zemi, kde národní příslušnost bude nežádoucí, viz osud amerických indiánů . www.elektroprojekty.ic.cz

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.