6. ledna 2013

Atlas mraků

Díky Jarmilo! S vyvěšením raději neváhám, a vy taky neváhejte, protože je pravděpodobné, že film na úložišti dlouho nebude (:-)))

Zdravím, zde si můžete stáhnout úžasný film Atlas mraků od tvůrců Matrixu.


Filmová adaptace románu Davida Mitchella vypráví šest žánrově odlišných příběhů, které se odehrávají v různých časech a na různých místech od začátku 19. století až po postapokalytickou budoucnost. Film zobrazuje myšlenku kontinuální propojenosti našeho bytí a především našich činů napříč časem a prostorem, kde všechno má svoji příčinu i následek, smysl, kde se vrahova duše promění ve velkého hrdinu a kde jediný laskavý skutek v přítomnosti vyvolá revoluci v daleké budoucnosti.
S láskou Jarmila

http://www.ulozto.cz/hledej?q=atlas+mrak%C5%AF

Atlas mraků

  • USA 

    Cloud Atlas

  • SK název 

    Atlas mrakov

Drama / Mysteriózní / Sci-Fi / Psychologický
Německo / USA / Hong Kong / Singapur, 2012, 172 min

Díky za online odkaz: http://speedvid.tv/7ljwdb4zdowj

Orgonet update 8. 1. 2013:

Tak se mi včera večer podařilo shlédnout onen film, a vřele souhlasím se všemi, co ho označují za kravinu a nudu.
Pro mě to byla naprostá nuda a utrpení, a normálně se na podobný film nevydržím dívat ani 5 minut, ale drželo mě u toho nadšení některých z vás, že se to všechno projeví a na konci bude nádhera. To se bohužel nestalo.
Nejedná se vůbec o duchovní film, celé je to vymyšlené jakousi excitovanou myslí, ani kousek srdce, ani kousek přítomnosti.
Každý z těch 6 příběhů je naprosté klišé, jeden ze žánrů, o nichž si filmaři představují, že přitáhnou současné přesycené diváky. Horor, postapokalyptický příběh, příběh z budoucnosti, akční, atd.,  ... všechno okoukaná nuda. Nové jen to, že to propletli, což na začátku může diváka zmást, že snad může očekávat něco víc, ale bohužel, pouze samá zbytečná akce, thrill ...
Jediným kouskem duchovnosti jsou na tom recitace několika duchovních pravd, jichž se některé postavy zčistajasna dopustí, což snad zase mělo ozvláštnit film pro neduchovní diváky.
Takže, docela mě to znechutilo, a příště než něco vypustím, tak se na to podívám.
Ale nevadí, aspoň jsme si zase něco ujasnili.

49 komentářů:

  1. Tu sa to da pozriet online . Je to odkaz zo stránky online filmou .

    http://speedvid.tv/7ljwdb4zdowj

    Pekné pozeranie. mili :-)))

    p.s.: orgo , prosím over odkaz , mne to ide , dik

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď zrovna to nejde, a navrhuje to stažení.
      A hele, za chvilku to jde ...
      Jde to i vložit ...

      Vymazat
    2. To musím vidět hlavně z důvodu krásného názvu "Atlas mraků" :-)))))
      Honza
      Brno

      Vymazat
    3. Atlas Mraku je slovi tezko popsatelne Mistrovske dilo z dilny sourozencu Wachoskych a Toma Tykwera dle predlohy stejnojmene knihy Davida Mitchella. Nemuzu se ubranit dojmu ze tenhle film dali se tak diky obrovskemu presahu vubec nazvat, je jakymsi Globalnim IQ testem a jak je videt mnozi neprojdou. Mnozi reaguji stejne jako
      upir na slunecni svetlo.Kdezto jini ti pozehnanejsi jako vcela na med. Je mi uprime lito kazdeho kdo neni dostatecne inteligentni na
      to aby dokazal vydet umeni v jeho krystalicke podobe je to nesmirne
      smutny pohled.

      Vymazat
  2. Chci silně podotknout, že film je kravina. Sám jsem na něm byl v kině a totální zrada. 3 hodiny o tom, že se potkáváme z minulých životů a že všechno souvisí se vším. Občas srandovní scéna, jinak to je vše..ty scény se objevují, až když u filmu usínáte. Na tak sakra drahý film je to propadák. Opravdu nudný film. Zajděte si raději na Hobita u toho je se pobavíte. Na upoutávky, které běželi jako vždy to nejlepší z filmu nespoléhejte. Jeden chlápek z filmu odešel v půlce filmu a dost lidí tam bylo znuděných a měli smíšené pocity. Jinak scény na sebe nějak moc nenavazují, takže nechápu lidi co jsou z toho nadšené a vyplesklé. Tauri

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no jo , když tomu nerozumíš tak se nediv._)mě se zase nelíbili Hobiti, a že bych měl jít na další díly ? ani náhodou, druhej díl bude o ničem ...nuda , totální zrada :-)

      Vymazat
    2. Ja som si to pozrel pred tyzdnom, zaujimave, ale viac ako 3 hviezdicky z piatich by som tomu nedal. Herecke vykony boli super, namet originalny, ale bolo to viac o utrpeni, ako o stasti. Pre mna osobne to nezachranila ani zverecna scena, ktora mi pride ako z b-ckoveho filmu.
      Mne osobne dal ovela viac film THE CLICK (Adam
      Sandler), a YES MAN (Jim Carrey). Obe to su komedie (2006, a asi 2009), ALE vazne poucne... Napriklad pri THE CLICK mi vyslo par slz. Na tieto dve spominane poucne komedie nezabudnem. :-) Nesu obe vyssie posolstvo.

      Marek & Marek G.

      Vymazat
    3. Velmi subjektivní názor - ostatně jako každý. Většina lidí /názorů je "vyplesklá", protože v tomto snad nejdůležitějším filmu všech dob jde o perfektně zpracované pravdy, které s námi rezonují až na té nejhlubší nevědomé úrovni. Trailer se filmu opravdu nevyrovná, navíc vše z filmu se odkryje pořádně až v závěru, takže se lidé nenechávejte odradit. :-) Nádhera. Jen se připravte, že je tam vše - zobrazuje se život takový, jaký je, tj. bez cenzury. Jde to i napříč žánry, zkrátka tříhodinová jízda, na jejímž počátku se budete trošku rozkoukávat...ale to poselství pro nás a tuto dobu je nepopiratelné.

      Patrik

      Vymazat
    4. Súhlas. Celá myšlienka filmu je povedaná v upútavke. Zvýšné 2,45 hodiny prázdno.

      T

      Vymazat
    5. Film trvá asi 2,5 hodiny. První hodina je nuda, protože to nikdo nechápe, ale pak je to super, když se pochopí o co jde (transformace duše do různých těl v různých příbězích a čase, které se prolínají a na konci spolu souvisí už v jedné časové ose) Ten kdo to vydržel až do konce, se pak chce podívat na film ještě jednou, aby to chápal už od začátku v reálném čase. Já za sebe doporučuji (kdo vydrží první hodinu, pak jistě nebude litovat) :o) Pepé

      Vymazat
    6. Milá Tauri, ano, mnohé lidi, které vidíme kolem sebe jsou znudění i v normálním životě, je celkem pochopitelné, že je člověk potká i v kině... Jenže si myslím, že pokud se člověk kouká jen kolem sebe, a dělat to, co dělají druzí, a potom říkat a psát, že Tě to i z toho důvodu nebavilo, je trochu absurdní. Člověk, který odešel, třeba odejít musel, nebo víš jistě, že ho to nebavilo?
      Film Tě nebavil, dobře, ale to neznamená, že nabádáš lidi k tomu, aby jej neshlédli... K tomu preferuješ Hobita, u kterého se pobavíme. Jenže lidi se nepotřebují jen bavit tím, že se ve filmu vypráví vtipy nebo někdo vypadá směšně, ale třeba potom přemýšlet nad filmem a životem z jiného pohledu.
      Atlas mraků jsem viděl v kině a dost se těším na to, až se na něj podívám v klidu doma, když budu mít čas a nebude mě při tom otravovat vybavující a nudící se mláděž, která tam přišla jen z toho důvodu, aby někde byla a mohla mluvit o tom, že někde byla, a že to bylo nudné, protože film vlastně ani nepochopili....
      Příjemný den. Honza J.

      Vymazat
    7. Slovem kravina bych se film neodvážila označit. Pokud byste četl předlohu pana Mitchella, pochopil byste, že takové kniha je v podstatě do filmového vyprávění nepřevoditelná. Přesto se tvůrcům velice dobře podařilo vystihnout hlavní myšlenku. Zejména v závěru filmu je více než patrná. Osobně jsem prožívala hodně silné emoce... Pokud na Vás film vůbec neudělal dojem, zřejmě nejste typ, který by se někdy o nosné téma zajímal. V pořádku. Tento film rozhodně není pro každého. Mimochodem, knihu Davida Mitchella mohu vřele doporučit. Pouze ale těm, kterým nevadí mít při čtení po ruce i slovník cizích slov...:-)
      Slávka

      Vymazat
    8. Film "Atlas mraků" je nádherný a zajímavý.Ze začátku to chce trošku trpělivosti ,ale myšlenka filmu "že jsme všichni spolu navzájem propojení "je skvělá a pravdivá.A lidi,kterým se film nelíbí "jsou cynici".

      Vymazat
    9. Na rozdíl od filmu v knižní předloze Sonmi projde o něco složitějším vývojem, který zahrnuje i setkání s komunitou žijící na venkově a jejímž prostřednictvím dokonce s osobností Buddhy a sepisuje pak své vlastní učení v podobě nových „katechizmů“, což vysvětluje její pozdější uctívání po Pádu civilizace, jenž je z filmového zpracování těžko pochopitelné. Jedná se o stěžejní scénu celého příběhu, která byla filmaři vypuštěna.

      Co se týče reklamního sloganu „Everything is connected“, jediné inkarnační propojení, které jsem v knize zaznamenal je mateřské znaménko společné dvěma postavám. Více pak již ničehož nic.
      Jan

      Vymazat
  3. Dcera na něm byla v kině a i když je hodně náročný konzument, chválila ho jako mimořádnou událost kinematografie, která nemá ani jednu mrtvou minutu. Nechtělo se jí u toho spát, nehlídala si hodinky, nenudila se. A říkala, že to sedí na věci, které se člověku v životě ději, doslova jako zadel na hrnec. A hned bylo: "Mami, taky by se ti to moc líbilo, jakmile to najdu s titulkama, tak ti to stáhnu a koukneme se na to spolu!" Zatím se mi vždycky vyplatilo na její doporučení dát, takže se na něj moc těším.

    OdpovědětVymazat
  4. PS: A už se mi to stahuje!!!

    OdpovědětVymazat
  5. Potvrzuji komentář Tauriho, film je velmi zmatený a dlouhý, žádnou propojenost jsem nebyla schopna rozpoznat, měla jsem spíše negativní pocity a sledovat tento podle mého nepovedený americký "trhák" do konce bylo už nad mé síly. Náladu jsem si pak vylepšila francouzským filmem Muž, který sázel stromy, který tímto vřele doporučuji. Je mi to skutečně líto, ale Atlas mraků je pro mě propadák. Jinak na ULOŽ TO nějak zmizel film Jan Žižka, resp. lze tam najít jen 1. část. Divné, že? Navíc Jana Husa i Jana Žižku jsem stahovala několik hodin, zatímco jiné, tzv. nezávadné filmy byly staženy za obvyklou dobu. Možná náhoda, nebo taky ne. :-)) Zdraví D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jan Žižka i Jan Roháč z Dubé- tyto filmy byly ještě nedávno celé k mání na youtube. Již tam nejsou. Určitě to není náhoda, že najednou z celého internetu zmizely. Má to někdo zálohované?

      Vymazat
  6. Tauri, byla jsem na filmu 2x, poprvé zcela okouzlena, podruhé jsem si to víc srovnala, ale musím říct, že mě dlouho tak nic neoslovilo.Jsem velka realistka a nejsem ten typ, co se rozhoří při první jiskřičce, ale já děkuji za tu naději, za to, že moje práce, moje bytí zde má smysl.Aspoň tak jsem to pochopila já.
    Dita

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja sa musím priznať, že hoci som si všimol že v každom období filmu hrajú tí istí herci (len inak zamaskovaní), vôbec mi nenapadlo, že to všetko sú ich inkarnácie. Keby som to vedel skôr (asi som si mal prečítať popis filmu), možno (možno) by som film viac ocenil. Ale druhý krát sa mi ho nechce pozrieť, a ak, tak o pár rokov.
      Tip. Pozrite si film K-Pax s Kevinom Spaceym :-), ja osobne ho hodnotím vyššie ako Atlas Mrakov.

      Marek & Marek G.

      Vymazat
    2. Máte na mysli film Svět podle Prota se Spaceym? Ten je opravdu také vynikající.

      N.B.

      Vymazat
    3. K-PAX sa oplatí vidieť, Bed
      Atalas Mrakov tu v kine ešte nedávali :-//

      Vymazat
  7. Tak teraz neviem, ?
    Zdá sa mi, že ešte stále niekto potrebuje kráčať pospiatku a hľadať, namiesto aby vybehol v ústrety sebe samému po novom. :-) Hi

    OdpovědětVymazat
  8. kulturní uderka,aneb generace tatíku Malé Babičky by jí měli opět bezzubými dásněmi zanotovat...http://www.youtube.com/watch?v=zQ6RjP7MlXk

    OdpovědětVymazat
  9. Z filmu Atlas mraků jsem byla "nadšená a vyplesklá".:-)))
    Ale vážně: z mého pohledu se toto dílo autorům povedlo možná více než Matrix.
    Jiný názor na film (podobný názoru Tauriho) měl můj syn.
    Z toho plyne, že všechno se nemusí líbit všem...

    Pozdrav všem. N.B.

    OdpovědětVymazat
  10. Díky moc, ráda se podívám. Slyšela jsem kladné ohlasy a už se těším.

    OdpovědětVymazat
  11. Orgonet: Už se velice těším, až se na to večer podívám. Dle komentářů vidím, že to je film přesně pro mě. (:-)))

    OdpovědětVymazat
  12. Film Atlas mraků bych rozhodně neoznačila za kravinu. Kdo četl knihu Davida Mitchella, ví, že jeho předloha je v podstatě nezfilmovatelná. Přesto se tvůrcům velice dobře podařilo vystihnout hlavní myšlenku, zvlášť patrné je to v závěru filmu. Byla jsem hodně dojatá. Myslím, že málokdo odejde z tohohle filmu silnějšími pocity netčený... Celkově bych film bych spíše doporučila, 100% doporučení má pak ode mě kniha. Pozor, je pouze pro čtenáře, kterým nevadí mít po ruce slovník cizích slov:-) Pan Mitchell, (a tedy i paní překladatelka:-) používá krásný, nicméně na porozumění obtížnější jazyk. Zdravím Orgoneta a všechny tady, krásný den vám přeji!
    Slávka

    OdpovědětVymazat
  13. Rád bych k filmu řekl toto. Je to velká šou, podle jistě skvělé předlohy, ale divák nesmí zapomenout, že je to fikce a autorova fantasie. Také myslím, že je nutné uvážit, že jeden z režisérů si nechal změnit pohlaví a právě tahle proměna může být velkým motivem pro tento film. Pokud film inspiruje někoho ke skutečnému zamyšlení a poctivému studiu filosofie která pracuje s pojmem samsára, pak je to dobře. Já se však obávám, že prostě může vést k dalšímu nepochopitelnému nesmyslu jako byl rok 2012.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. není to fikce ale pokus popsat skutečnost !

      Vymazat
    2. No jak vidím už je to tady a to jsem to ještě ani nedopsal.

      Vymazat
  14. Film Atlas mraků jsem viděla včera v kině.Jedná se mimořádně silný
    zážitek i když na můj vkus dost krve a násilných scén.Kamarádka,která
    byla v kině se mnou chtěla po první hodině kvůli tomu odejít.Rozhodně
    budete mít po shlédnutí filmu o čem přemýšlet.Zdenka.

    OdpovědětVymazat
  15. Podobně je to s filmem Pi a jeho život, tak zvaní ateisté tomu nerozumí a protože tam nejsou akce , které je nutí nepřemýšlet, tak se jim to nelíbí, kniha je vždy jiná než následný film, ale jinak super!

    takže Pi a jeho život určitě jděte ! přinejmenším vizuální hody !!

    http://www.csfd.cz/film/221649-pi-a-jeho-zivot/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Distancujem sa od oslovenia "ateista". Film ma prd s realitou, ja chcem krasny film, kde budu najprv pady cloveka ovladaneho parazitom v jeho mysli, a potom vitazstvo nad parazitom, a do sucasnej doby a bezneho zivota preneseny obraz OSVIETENEHO CLOVEKA (tolteckeho majstra) zijuceho MEDZI BEZNYMI LUDMI... A taky film nas najviac inspiruje, lebo pojde o miekoho z nas...

      Marek & Marek G.

      Vymazat
    2. to si toho toltéckého bojovníka moc nepochopil, je to popis reality, pokud tě to neoslovilo nevadí, informace tam jsou , a podvědomí to zpracuje :-

      Vymazat
  16. Tak jak jsem napsala "už se mi to stahuje", hned potom jsem se na film podívala. Prvních asi 50 minut jsem se v tom docela ztrácela, protože souběžných příběhů navíc v různých časových liniích je fakt dost na to, aby člověk tápal a dalo mu práci se zorientovat, ale ani tak jsem se nenudila. Ale pak to do sebe začalo zapadat a čaplo mě to neskutečným způsobem. Když film skončil, ani mluvit se mi nechtělo (což je u mě známka velmi silného zážitku, prostě se s tím musím ještě chvíli nějak vnitřně pofackovat). Knihu jsem nečetla - možná si ji časem koupím a přečtu. Zafungovala i synchronicita - před časem jsem tady v diskusi četla zmínku o knihách Carlose Castanedy, ve filmu je toto jméno rovněž zmíněno.
    Resumé? V podstatě je to ztvárnění toho, že vše souvisí se vším a nic není náhoda. Potvrzení starých přísloví typu: Na každou svini se její kotel vody vaří nebo Jak se do lesa volá, tak se z něho ozývá. Každý z nás to pak může ovlivnit tím, jak se chová. Ale je velmi těžké popisovat nebo vysvětlovat vysloveně pocitový film, ten se prostě musí vidět a buď člověka osloví, protože mu je něčím blízký či povědomý a souzní s ním, a nebo se skoro tři hodiny nudí a zívající odejde domů, aniž by si z toho vzal to, co si vzít může. Každopádně filmařina to je velmi dobrá a nuda to není snad ani pro toho, kdo nevěří na něco, co by nás nějakým způsobem přesahovalo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. každopádně , jsme všíchni multidimenzionální bytosti, a souběžně prožíváme několik životů, existencí ! takže ten film je jen pokus, jak popsat skutečnost !

      Vymazat
    2. Tak to sem se ale nasmal,prominte ne vasemu prispevku,ale tomu staremu prislovi-na kazdou svini se jeji kotel vody vari,--nadherne prislovi-uz sem ho dlouho neslisel-opravdu dobre.

      Vymazat
  17. Je lepší na to koukat doma a v klidu,tím se to lépe chápe ty časové osy jednotl.postav......na konci v titulkách jsou všechny role osob každého herce zvlášť,taky zajímavé protože je to opravdu na "mysl"........

    OdpovědětVymazat
  18. Nechápu co se Vám na tom líbilo...Film Click byl peckový to každopádně;) ale nechápu, proč je většina lidí vyplesklá z tohoto filmu Atlas mraků-je to bezduchý film!! Myslím, že děj se dal navrhnout o dost lepším způsobem..Na nejrdažší film snad desetiletí mi to přijde nezáživné a duchovně nic moc neříkající. Ale je to věc názoru. Splácaný děj snad 3 režiséry mi přijde, že se nedohodli na ničem a každý si hold vymyslel něco, aby to jakš takš zapadlo. Chlapík vypadal znuděně a další lidi bohužel taky. Co bych já doporučil, tak na mne udělal dojem film : Mr. Nobody, Náš domov, Nádherná zelená, Žijí mezi námi, Network(1976), Správci osudu, Stroj Času(2002), K-Pax svět podle Prota, Click. To jsou myslim filmy, které člověku opravdu něco řeknou a hodí člověka jinam, než tento film. Doporučuju shlédnout opravdu všechny;) Mr. Nobody je o paralelních vesmírech a dějích jednoho člověka vícero způsoby žití. Tauri

    OdpovědětVymazat
  19. Myslím, že ani ve filmografii nic není náhoda (koho co potká, kdy a jaké pocity si z toho odnese). :-)

    Atlas mraků je původně novela z roku 2004 a tu teprve o několik let později začali zpracovávat 3 filmaři a dali si dost těžký úkol (obsah knihy je na Wikipedii). Sice jsem to nečetl, ale rozumím tomu, proč se hodilo, že byli 3 (on totiž každý měl mnohdy na starost jinou část filmu, např. sourozenci Wachowští propracovávali obzvlášť tu linii se Sonmi 451, proto tam můžete mimochodem cítit prvky Matrixu, který bůhvíjak nemusím, ale také je to smršť krásných tvrzení, která donutí k zamyšlení). Obecně na filmy moc nejsem, ale Atlas se mnou dost zarezonoval a ono "proč" ví jen Vyšší Já /Bůh / nevědomí/ jedno, jak to nazýváme. Ještě dlouhou dobu jsem měl emoční kocovinu podobnou v něčem jako jsem míval jako dítě po filmech typu Střihoruký Edward nebo Titanic...strašnej emocionální nápor. Ale u Atlasu mraků to hodnotím pozitivně, protože to, co se tvůrci snažili říct, přišlo ve správnou dobu a kdo si z toho měl odnést zážitek, tak si ho odnesl.(Po Edovi a Titanicu zbylo jen prázdno, protože tam nebyl žádný přesah, jen fyzická existence.

    Jsem mimochodem docela puritán atd., ale na ty "nepříjemné" scény jsem si poměrně brzy zvykl, i ten minus se musí brát, ačkoli to bylo někdy až tak naturalisticky, že to nebylo snad ani třeba...

    To zobrazené propojení na konci evokovalo jistotu, že vše je tak, jak má být (vše má někde kořeny). A to je myslím obzvlášť v dnešní době třeba si neustále připomínat, i když v rámci tohoto filmu je cesta k prožití této pravdy pro někoho příliš drastická, dlouhá a nebo k cíli pro něj vůbec nevede. :-)

    A co říkáte třeba na Avatar?

    Patrik

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hezky jste to napsal, Patriku.:-)
      Tak jako film Avatar, Svět podle Prota a nyní Atlas mraků mám ve své "filmotéce", obohatím svoji knihovnu o Atlas mraků v knižní podobě. Moc se na tu knihu těším.

      Hezký den všem. N.B.

      Vymazat
    2. knihu mám a je jasné že je těžké to zpracovat filmově , přesto super film , s poselstvím !

      Vymazat
    3. Děkuji Vám! :-)

      Musím dohnat Svět podle Prota tedy. :-) O knize Atlas mraků také silně uvažuju!

      Srdečně
      Patrik

      Vymazat
    4. Komentář Orgoneta k filmu mě překvapil, protože od člověka, který dělá tento blog jsem čekal větší osvícení.
      Každý, kdo v něm hledá Akci, Horor, postapokalyptický příběh, příběh z budoucnosti, atd. se bude nudit, protože vůbec nepochopil o čem to celé je.
      Není se co divit i Matrix je dodnes pro 80% populace Akčňák a se spoustou, na svou dobu, skvělých efektů. Inu Sourozenci Wachowští už takové filmy produkují. Neměl a není to film o Akci, Horor, postapokalyptický příběh ani příběh z budoucnosti či thriller a už vůbec ne čistě duchovní film.
      V Atlasu mraků jde o karmu, o minulé životy, o činy, které konáme a které v budoucnosti můžou mít a mají své následky. Nejde o hluboký a detailní rozbor karmických činů, ale o námět k přemýšlení. Škoda, že podobně skvěle vypovídajících filmů není více.

      Vymazat
  20. Je to pán film medzi filmami dnešnej doby!
    Tí, ktorí máte radi degeneratívne prestrelky a akčné scifi hlúposti a kovbojky, zostaňte radšej pri nich ...
    Z hľadiska obsahu je to prvýkrát podsunutý veľkofilm, naproti nepodporovaným tv filmom z minulosti. Conciousness už sa zastaviť nedá, vie to aj majiteľ výroby médií :)))
    Na cítenie a chápanie filmu treba veľa ramky - a tú má väčšina zastaralú :)
    obsahu a posolstiev v pozadí bolo viac ako sa zdá.
    Film bol krátky a rýchly.

    OdpovědětVymazat
  21. Tan film je dobrej. Vážně ano....vším možným a namátkou tím, že je tolik, tolik jinej.

    Viktor

    OdpovědětVymazat
  22. prosim nejaky odkaz na stazeni? :-) moc to chci videt!

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.