9. února 2013

Film na víkend: Nádherná zelená

Odkaz na francouzskou duchovní komedii Nádherná zelená už jsem tu měli vícekrát, ale noví čtenáři mi ho pořád znovu navrhují... Je to moc pěkný film, tak si ho dejme jako odpočinek na víkend a nashle v neděli večer či až v pondělí ráno, neb odjíždím a dávám si pauzu od všech obrazovek (:-)))


Obsah

  • Mimozemšťanka Mila se stává dobrovolnicí, která se rozhodla navštívit planetu Zemi. Nikomu jinému se na ni na rozdíl od jiných planet letět nechce, protože Země je hrozná, ale přece jen už je to dvě stě let, co byla navštívená naposledy, takže by se tam někdo měl podívat. Mila proto přilétá do Paříže, a jediné, co má u sebe, jsou batikované šaty. Pomalu se začíná seznamovat s prapodivnou současnou společností, ve které se musí platit podivnými papírky, jídlo se nedá jíst, vzduch dýchat, každý je nemocný, ženy musejí používat jakési „rtěnky", bez kterých by na ně ostatní lidé nebyli hodní.


http://youtu.be/qZ2qe42ZQNM



Ke stažení: http://uloz.to/xqfh4v7/nadherna-zelena-cz-titulky-avi

11 komentářů:

  1. Miluju tento film.

    OdpovědětVymazat
  2. je dobře že to sem dáváte znova tento snímek doporučuji všem uživatleům...a jako častý uživatel netu a stahovač musím konstatovat žeto je jeden z nejlepších počinů co jsem kdy viděl natočen...10/10.

    lidi coto moc nepochopí lituji.) :(

    OdpovědětVymazat
  3. Už několikrát jsem narazila na vřelé doporučení, podívat se na tento, prý skvělý, film.
    Nechci svým postojem k tomuto filmu ubrat někomu nadšení, žel, abych byla upřímná, vůbec se mi nelíbil.
    Připadlo mi, že se tvůrci filmu snažiili tímto dílkem nejen ponížit lidské ideje o naší vyspělé civilizaci, ale rovněž o schopnosti lidí, v dnešní době zle potlačené, jako je telepatie, jasnozřivost či dokonce schopnosti energeticky "nabíjet" (tudíž i uzdravovat !) své druhy.
    Ke své kritice bych přidala i "představu" tvůrců filmu o inteligenci vyspělé civilizace. Lidé ve vyspělé civilizaci se už nebudou zajímat o historii, nebudou díky své vyspělosti mít přirozený lidský zájem o tvůrčí činnost a ani nebudou schopni si přirozeně pamatovat , protože "nedávali ve škole pozor" atd.
    V závěru filmu se tak člověk dozvídá, že lidé ve vyspělé civilizaci už nedělají vůbec nic. Jen si hrají, jedí a scházejí se hromadně, aby si "připoměli " své povinnosti (viz svatby, návštěvy něco se přiučit)
    Suma sumárum, vyspělá civilizace už nedělá vůbec nic, čímž se s veškerou logičností navrátí do "jeskyní".
    Možná mi rozum říká něco jiného, než ve skutečnosti můžeme očekávat, ale nemohu si pomoci, ve filmu jsem opravdu nenašla nic, co by mě zaujalo

    dan.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dovoluji si nesouhlasit. určitě bych jednak naši civilizaci nepopsala jako "vyspělou", neboť z hlediska duševní stránky jsme zabedněnější než sebemenší zvíře na této planetě. Soustavně devastujeme zemi. a naše rádoby vyspělé technologie nadělají ve finále víc škody než užitku. to jsou prostá fakta. život není o tom jednat, myslet a chovat se jako robot. to jen stávající systém chce, abychom si to mysleli my. nepotřebujeme k životu banky, nepochopitelné zákony, ani politiky. člověk ve finále k životu potřebuje akorát jíst, pít a mít nějaké vyžití. to je základní podstatou, co k životu potřebujeme. a to je podle mého názoru hlavní myšlenka tohoto filmu. to, že by se to dalo udělat i jinak, než žít jak říkáte v jeskyni, je otázkou jen toho, co člověk potřebuje. lidé nezávislí na materiálním vlastnictví ale opravdu nepotřebují honosné vily ani nejmodernější oblečení..

      Vymazat
  4. také evropská tvorba http://rajfilmu.cz/film.php?i=2477&t=invaze-barbaru-barbarian-invasions-online-ke-shlednuti-download-ke-stazeni-zdarma

    OdpovědětVymazat
  5. To je dobře že jsi to sem vložil, toto by se mělo vysílat v televizi :-) Moc hezké :-)

    OdpovědětVymazat
  6. seznámení mladého žida s moudrostí Omara ŠHARIFFA,sufijského muslima...http://www.uloz.to/xRp3DSw/moj-ucitel-ibrahim-2003-omarsharif-i-adjani-ru-avi

    OdpovědětVymazat
  7. Moc fajn pokoukání - laskavé filmy mám moc ráda. Díky.

    OdpovědětVymazat
  8. Z môjho pohľadu nádherný film s veľkým odkazom. Nielen preto, že nám chcel ukázať ako zabúdame na Matku Zem a hodnoty, ktoré nám dovoľujú prežiť, ale komicky naznačené, akí sme "postihnutí" matériou a prázdnotou ducha.
    Odporúčam všetkým svojim známym.
    Orgonet ďakujem.
    Viky

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.