22. února 2013

Konec amerického snu


Ahoj Orgonete
pres ten tvuj odkaz na zahrady se da doklikat na zajimavej "starej"clanek o Americe. Je to presne to co mi popisuje spoluzacka co se tam vdala. Cesky tomu rika:  "zadna prdel holka  :-) "
S pozdravem Jana


24 znamení kolabující Ameriky
Převzato z:
http://www.freepub.cz/2013/24-znameni-kolabujici-ameriky-hnijici-postindustrialni-postapokalypticka-pustina/
Zdroj: http://endoftheamericandream.com/archives/24-signs-that-all-of-america-is-becoming-just-like-detroit-a-rotting-post-industrial-post-apocalyptic-wasteland (7. 12. 2010)



Po celá léta se lidé smáli strašnému hospodářskému úpadku Detroitu. No, víš co? Totéž, co se stalo v Detroitu se nyní děje desítkám dalších komunit po celých Spojených státech. Od pobřeží k pobřeží jsou skvělá, dříve průmyslová města, které se proměnily v hnilobné, postindustriální válečné zóny. Zejména v americkém “rezatém pásu” můžete projíždět městem po městě, které se podobají postapokalyptickým pustinám. V mnoha amerických městech “skutečná” míra nezaměstnanosti dosahuje přes 30%. Jsou některé komunity, které vám způsobí depresi skoro ihned poté, co se k nim dostanete. Je to skoro, jako kdyby všechny naděje byly nasávány přímo z těchto komunit.
Mezitím byl hospodářský pokles neuvěřitelně tvrdý na finance státní správy a samosprávy po celých Spojených státech. Na rozdíl od federální vlády, nemůže státní správa a samospráva používat Federální rezervní systém pro hraní her s jejich explodujícím zadlužením. Tváří v tvář hrůznému rozpočtovému schodku mnohé obce přijaly “úsporná opatření” ve snaze zamezit červeným číslům ve financích. Napříč celým národem hluboké škrty v rozpočtu zasahují policejní oddělení, hasičské sbory a další základní sociální služby, ale zdá se, že bez ohledu na to, co tyto komunity zkouší, dluh prostě pořád roste.

Takže když zkombinujete hospodářskou beznaděj s drastickými rozpočtovými škrty, co dostanete jsou hordy komunit od pobřeží k pobřeží, které pak vypadají jako Detroit. V dnešním Detroitu je přes 33 000 opuštěných domů, 44 škol, které jsou permanentně zavřené, starosta chce buldozerem srovnat se zemí čtvrtinu města a můžete si doslova koupit dům za jeden dolar v těch nejhorších oblastech. Mnoho lidí si myslí, že je to vtipné a dělají si z Detroitu srandu, ale vůbec neví, že to co se tam stalo se brzy začne dít všude.

Je zde 24 znamení, že se celá Amerika začíná podobat Detroitu – hnijící, postindustriální, postapokalyptické pustině…

  1. Druhé nejnebezpečnější město ve Spojených státech – Camden, v New Jersey – se chystá propustit zhruba polovinu své policie.
  2. Ve městě Camden je asi jediný “průmysl”, kterému jsou opravdu daří, je to obchod s drogami a prostituce. Odhaduje se, že V Camdenu jsou doslova desítky trhů s drogami pod širým nebem.
  3. Ve městě Newark, v New Jersey minulý týden propustili 13 procent svých policejních síl.
  4. Z 315 obcí více než polovina uvedla, že plánuje propustit policisty.
  5. Nejméně 1000 lidí nyní žije ve 200 kilometrů dlouhých protipovodňových tunelech, které existují pod městem Las Vegas.
  6. Po celé Americe jsou asfaltové cesty nahrazovány štěrkem kvůli levnější údržbě. Stát Jižní Dakota přeměnil přes 100 mil asfaltových silnic na štěrkové silnice v uplynulém roce, 38 z 83 okrsků ve státě Michigan proměnily alespoň některé ze svých asfaltových silnic na štěrkové silnice.
  7. Počet Američanů na stravenkách dosáhl dalšího historického rekordu. 42,9 milionů Američanů je nyní zapsaných a federální orgány plně očekávají, že počet i nadále bude rychle stoupat.
  8. Město San Jose v Kalifornii nedávno propustilo 49 hasičů.
  9. Během uplynulého roku přibližně 100 parků státu New York a historických památek muselo snížit služby a počty návštěvních hodin.
  10. Jen v roce 2009 se přibližně o 4 miliony více Američanů připojilo k řadám chudých.
  11. Stát Arizona se nedávno rozhodl přestat hradit mnohé typy transplantací orgánů pro lidi zapsané v programu Medicalaid.
  12. Mnoho z policistů v Arizoně, kteří hlídkují u komunit poblíž hranic s Mexikem tvrdí, že jsou“přečísleni” a “méně vyzbrojeni” a teď žijí ve strachu, že by byli zabiti drogovými kartely.
  13. Násilí gangů v USA se dostává mimo kontrolu. Podle úřadů zde existuje více než 1 milion členů gangů operujících uvnitř státu a tyto gangy jsou zodpovědné až za 80% násilných trestných činů ročně spáchaných v USA.
  14. Policejní šéf Oaklandu v Kalifornii, Anthony Batts, oznámil, že vzhledem k velkým rozpočtovým škrtům zde bude řada trestných činů, na které toto oddělení jednoduše nebude schopno reagovat. Trestné činy, na které nebude Oaklandská policie schopna reagovat zahrnují krádeže, vloupání, vraky aut, krádeže identity a vandalismus.
  15. Každý šestý Američan je zapsán alespoň v jedno programu proti chudobě spuštěných federální vládou.
  16. Stát Illinois je tak zadlužený, že ani školy a důležité sociální služby nedostávají své peníze včas.
  17. Šerifovo oddělení v okrsku Ashtabula v Ohiu bylo zmenšeno z 112 na 49 zástupců a nyní má pouze jedno zbývající auto pro 720 čtverečních kilometrů okrsku.
  18. Jak naše lokální komunity ekonomicky degenerují, tak se ukazuje, že se rozpadají i morálně. Zrovna když toto čtete, je v USA přibližně 400 000 registrovaných sexuálních delikventů.
  19. V zoufalém pokusu zachránit peníze město Colorado Springs vypnulo třetinu svých pouličních lamp a dalo policejní helikoptéru do aukce.
  20. Podle jedné nedávné studie žije v roce 2010 přibližně 21% všech dětí pod úrovní chudoby.
  21. Podle amerického ministerstva dopravy více než 25 procent z téměř 600 000 amerických mostů potřebuje výrazné opravy, nebo jsou zatíženy větším provozem, než na který byly stavěny.
  22. V Georgii okrsek Clayton eliminoval veškeré své veřejné autobusové systémy s cílem ušetřit 8 milionů dolarů.
  23. Věci se staly ve Stocktonu v Kalifornii tak špatnými, že policejní odbory udělali billboard s nápisem: “Vítejte ve druhém nejnebezpečnějším městě v Kalifornii. Stop propouštění policistů.”
  24. Hlavní města, jako je Philadelphia, Baltimore a Sacramento, zavedly dočasné “poklesy napětí“, ve kterých jsou různé městské požární stanice střídavě vypínány. Takže pokud žijete v jednom z těch měst a máte problém s ohněm, měli byste doufat, že zrovna vaše místní požární stanice není plánovaně toho dne “vypnutá”.

Jak jsem již popsal v článku, “Americký sen” se rychle stává noční můrou. Byli jsme kdysi národem, který bez přestání rostl a bez přestání se stával mocnějším, ale teď je realitou pravý opak.

To vše se nestalo přes noc. V roce 1982 Billy Joel mohl vidět, co se začínalo dít a vypustil píseň s názvem “Allentown”, která zachycuje deprese mnoha obyvatel kdysi skvělých ocelových měst. Píseň začala těmito dvěma řádky: No žijeme tady v Allentownu A oni zavírají všechny továrny

Nuže, USA ztratily od roku 2001 přes 42 000 továren a nyní se celá Amerika mění v “Allentown”.

Bohužel, to co se stane, bude ještě horší. Další tisíce továren a miliony dalších pracovních míst bude posláno do zámoří. Dluhové zatížení našeho státu a místní správy bude i nadále rychle stoupat. Pravdou je, že město za městem se začíná podobat zemi třetího světa.

Ale možná nesouhlasíte. Možná si myslíte, že nejlepší dny Ameriky jsou hned za rohem. Prosím, neváhejte napsat komentář s vašimi myšlenkami….

18 komentářů:

  1. "Stojíme na pokraji globální transformace. Vše co potřebujeme, je pořádná, všeobsáhlá krize a národy pak přijmou Nový světový řád."
    David Rockefeller, 1994

    OdpovědětVymazat
  2. D. Icke - Lev už nedřímá 3. díl. Kdo pochyboval, je vyléčen. H.

    OdpovědětVymazat
  3. Na první pohled by se dalo říct, že situace je dost paradoxní, protože i přes úsporná opatření se situace zhoršuje. To, že se situace nelepší je možné očekávat, tento postup opatření nevede k žádné nápravě, víme to tady i my. Neřeší se totiž ten hlavní problém, který to celé způsobil. To zahrnuje celkem velkou řadu vzniklých problémů, které souvisí se státními financemi. Především přebujelé státní instituce a aparáty, které nic nevytváří, ale berou ze státní kasy stále víc, předražené státní zakázky umožňující v mnohých případech rozkradení značné části, také financování armády atd.,atd. To vše je problémem výdajů, které začaly převyšovat produkci. Stručně řečeno, peníze se cpou tam kam nemají, pak vzniká problém pro zdravotnictví, školství, penze, nebo také bezpečnostní a záchranné složky.
    Honza.

    OdpovědětVymazat
  4. http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/1706-100-jistota-autor-konspiraci-11-zari-byl-zabit-pri-likvidacni-cerne-operaci

    OdpovědětVymazat
  5. Amerika, krajina "blahobytu a prosperity".

    Detroit:
    http://www.mojevideo.sk/video/c191/vitajte_v_usa.html
    Takto Ameriku asi nepoznáme. Na videu je konkrétne jedna štvrť Detroitu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tohle vám natočím v jakémkoliv státě a v jakémkoliv větším městě i v ČR.Mrkněte se třeba na Rusko.Ono je teď v modě ''všichni proti USA''

      Vymazat
    2. Bordel a špína je všude ! Lidi jsou ve svý podstatě "prasata a dobytek". Přesvědčil jsem se o tom už nejedenkrát ve svém okolí i u cizích lidí ! Těch se spořádaným, čistým a uklízeným bydlením není mnoho !

      Vymazat
  6. Ten istý obrázok bol nedávno niekde na nete uverejnený v súvislosti s "čeľjabinským meteoritom" ako vtip - obrázok + text "Čeľjabinsk pred pádom meteoritu", ten istý obrázok s textom "Čeľjabinsk po páde meteoritu". To by bola fakt irónia, keby to bol záber z USA.

    A mňa tiež napadol David Icke, ako hovoril, že najprv musia položiť USA.
    IvH

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viděla jsem ten obrázek jako fór taky - Čeljabinsk přes a po pádu meteoritu.

      Vymazat
  7. Bůh žehnej Americe :-D

    OdpovědětVymazat
  8. Hlavně je potřeba se potom podívat i na D. Icke - Lev už nedřímá, i na poslední, nejdůležitější, 4. část:)

    Přeji hezký den!

    Richard

    OdpovědětVymazat
  9. No, kdyby to srovnali se zemí a udělali si tam pole...byla tam spousta drancování...

    OdpovědětVymazat
  10. lehce jsem počítal a od 1963 do 2008,kdy jsem šel do penze jsem SOLIDÁRNĚ socialisticky nacpal do státní kasy kolem 1milonu korun na sociální a zdravotní pojištění.Tato kampelička je tudíž POVINNA mi dávat almužnu,zvanou duchod a žádní mladí tupci nemají mandát mi cpát nějaké drzé složenky,že dlužím státu prachy...a ostatní mladí se takto dopravicují bud pod most,nebo se duchodu nedožijí....proto se do nás snad ze závisti navážejí,že jsme paraziti,co okrádají státní kasu.At se ti svazáci zeptají Tomaše Ježka,co PŘIZNAL,že se nejen MUJ duchodový fond se zprivatizoval a pak ROZKRADL.Tož tak.

    OdpovědětVymazat
  11. Tohle Amerika zažila už třikrát, vždycky se z toho vyhrabala. Ale teď se z toho spíše stane vojenská diktatura a to teprve budeme valit oči.

    Jen by mne teda ještě zajímalo, proč se tam hrnou všichni ti imigranti, když je to taková hrůza : ) Neměla by se spíše objevit vlna emigrantů z USA?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Imigranti se do JÚESEJ hrnou, protože u nich doma je to už vydrancované, tak tam hledají, co si od nich UNCLE SAM odnesl. Netuší, že to vše je nenávratně v drápech několika jednotlivců. Bůh žehnej Americe, protože "obyčejný lid" nechodí na přednášky D.Ickeho, nevěří konspiračním teoriím. Naopak věří svým médiím, síle dolaru i velkého nejmocnějšího státu. Jó to bývávalo.....

      Vymazat
  12. Možná právě díky tomu, že se budou muset vrátit k přirozeným věcem, pěstovat vlastní jídlo / zeleninu, tak se vrátí i nějaký ten cit a moudrost..alespon u věznů je dokázáno že to snižuje recidivu a navrací smysl života.. přecejenom supermarkety nejsou ani tam kde není co rýžovat, reklamy nejsou tam kde nejsou peníze a oni se budou muset postarat sami o sebe, takže se bud vrátí ke kořenům nebo oni nebudou, takhle to funguje ve veškeré přírodě a vesmíru :)
    A souhlasím s Honzou, taky si myslím že lidi by měli tvořit, vyvíjet a vynalézat ne jen způsoby jak k sobě přitáhnout peníze skrze nesmysly, ale hlavně kvůli radosti jakou jejich činy přinesou ostatním lidem, protože to jim dá daleko víc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. anonymní 1:43
      Ono jde o to, že v zemi neomezených možností natáhla své pařáty byrokracie i na svobodu si něco vypěstovat. Nemůžete, musíte mít povolení.A pokud by se našel jednotlivec, který by chtěl "vybočit" z norem a ostěhovat se na samotu, mají to tam "ošetřeno" přebujelými černošskými gangy, kteří se již postarají, aby se bílí drželi pěkně v houfech kontrolovaných velkoměst.Kdo by chtěl žít v končinách, kde je neustálý strach o život ?
      Takže řešení, pokud zná člověk více faktů o skutečnostech, není možné.

      dan.

      Vymazat
    2. Jedině si postavit betonový hrad, pevnost, jako to někdo udělal na Rakovnicku, By mě zajímalo, jestli tam taky mají kulometný věže nebo střílny ve zdech.

      Vymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.