12. února 2013

O nebezpečí užívání antidepresív

Díky Otovi za odkaz na zajímavý dokument.


Zveřejněno 11. 02. 2013
O užívání antidepresiv a jejich NEBEZPEČÍ. - Překvapující informace, které farmaceutický průmysl nechce, abyste věděli.


http://youtu.be/RC0UjcCkYj4

23 komentářů:

  1. myslím,že tento příspěvek by mohly ventilovat dámy v tv pořadu Sama doma....tady se jsou lidé již někde jinde....

    OdpovědětVymazat
  2. Antidepresiva se prý dají úspěšně odbourat z těla homeopaticky.
    Sice jsem se divila ale řekla mi to magistra z lékárny.Možná je
    to případ od případu jinak ale zkusit se má všechno.Přeji všem
    lidem úspěch a sílu to dokázat!

    OdpovědětVymazat
  3. Dvanásť rokov som bola otrokom antidepresív... Prozac-dva roky, potom celá škála meniacich sa názvov a napokon-cca 4 roky Xanax. Bez neho som nebola schopná spať. Viackrát som sa pokúšala zbaviť sa ho, ale po troch-štyroch nociach bez spánku a s tým, že ďalší deň treba naplno fungovať v práci, vždy som to vzdala. Pred dvoma rokmi som začala aktívne a pravidelne športovať (aeróbne aktivity, posilňovňa), schudla som, ale kamoš Xanax ma každý večer čakal... Až kým som sa, zhodou okolností, nezúčastnila pár prednášok MUDr. Savčenka. Tam som to pochopila. Bez zdravého tela, nemôže byť zdravý duch! Pridala som každý deň čerstvo odšťavené zeleninové a ovocné šťavy, ráno a pred spaním studené sprchy. A div sa svete - po prvej večernej sprche som zaspala ako batoľa - bez Xanaxu. A už nikdy som ho nezobrala. Dnes je tomu práve rok. Stojí to viac námahy, ako dať si do úst tabletku, ale 5 x do týždňa kardio ( 30 min) a posilňovňa, k tomu zdravá strava 5 x denne, čerstvé (mnou odšťavené) zeleninové šťavy a pravidelné otužovanie (studená sprcha, váľanie sa nahý v snehu ) - toto je môj nový život, ktorý milujem. A moja duša : keď som brala to svinstvo, bolo to presne, ako v tomto filme, bola som vykradnutým hrobom bez akéhokoľvek citu a túžby. Teraz znovu ŽIJEM, cítim, že moja duša ŽIJE! Dá sa to, vymaniť sa z toho otrockého jarma, dá, len treba vytrvalosť a disciplínu, priatelia. Tento rok oslávim 50-ku a môj život je krásnejší a plnší, ako keď som mala 20.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Toto je presne môj prípad, s panickou a úzkostnou poruchou som doma doslova preležala v posteli takmer dva roky, pretože som bola absolútne bez života, bez energie, no proste totálna apatia a letargia.. Nechcela som chodiť medzi ľudí, bála som sa, že na mňa príde zas niekde panický záchvat a školu som zvládala len veľmi veľmi ťažko...Viem, že antidepresíva a rôzne ukľudňováky sú svinstvo, ale neviem, či by som to vtedy bez nich zvládla, bola som úplne na dne... No jedneho dňa som pochopila, že to tak ďalej nejde, že som mladá , preboha nemôžem takto stráviť zvyšok života a začala som sa hýbať, chodiť na túry, do prírody, cviciť a žiť zdravšie. Najskôr to šlo veľmi ťažko, naozaj až cez slzy, pretože môj organizmus na to nebol zvyknutý, krútila sa mi hlava mala som závraty a chcela som sa čo najskor vrátiť do mojej "bezpecnej" postele. Ale zatala som sa, chvalabohu!! Dnes odvtedy prešiel asi rok a mám sa ovela, ovela lepsie. Silné záchvaty paniky už skoro úplne vymizli, cítim sa väčšinu času naozaj dobre, ako mladá žena. Samozrejme, občas sa táto moja porucha ozve, ale už to ani zdaleka nie je také hrozne.. Preto sa chcem s vami o to podelit, pretoze zvítazit sa nad tým naozaj dá, len treba silnú volu a nevzdat sa :)) antidepresíva totiž neliečia, len utlmujú a potláčajú... k zdraviu sa podla mna nemozno dopracovat nejakými chemickými tabletkami,ale jedine prácou na sebe a zodpovednostou o svoje zdravie.:) dnes už to viem, škoda, že som musela prejsť takým peklom , kým som na to prisla, ale kto nezažije, nepochopí... ospravedlnujem sa za taký dlhý komentár ale mala som to na srdci... :) želám vela úspechov ♥

      Vymazat
    2. Blahopřeji, máte silného ducha. Váš příběh je krásnou ukázkou toho, jak bojovat a nikdy se nevzdávat.

      L O ♥ E Lída ♥


      Vymazat
    3. nemohla by ste sa mi ozvať na mail eva167@centrum.sk, váš príspevok ma povzbudil, potrebujem pomôcť. zatiaľ ďakujem

      Vymazat
    4. Pak bych sebral Vašemu doktorovi diplom a posla za Kájínkem ,bez jakéhokoliv pardonu.Je to zločinec.Podejte žalobu,třeba za to jel na zájedz.

      Vymazat
    5. Mám velkou radost, že se Vám podařilo vymanit ze závislosti! :-)

      Vymazat
  4. Nieje ťažké si predstaviť že vám podobne antidepresíva môžu dať do jedla ktoré kupujete alebo do liekov ktoré naozaj potrebujete.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každopádně takůto možnost bych si raději nepředstavoval.... Prostě se těm věcem vyhýbat a nemyslet na to..

      Vymazat
  5. Moje matka (87) brala asi 50 let života antidepresíva. Skončila demencí, a mám přesvědčení, že velký podíl na ní měly právě ony léky. Když si přečtete příbalové letáky, zjistíte, že vyvolávají právě ty příznaky, proti kterým se berou, a ještě horší.
    Když jsme si matku kvůli nesoběstačnosti vzali k nám, teprve jsme zjistili, jaké hrůzy vlastně bere. Ještě těsně před příchodem k nám jí psychiatr napsal další lék, po kterém jí ochrnovaly nohy.
    Okamžitě jsme jí všechny tyto léky začali vysazovat a léčit homeopaticky a přírodními doplňky. Předtím silně bláznila, ale postupně se naprosto zklidnila, začala v noci spát (dříve běhala po bytě). Dnes je sice dementní a nesoběstačná, ale v pohodě a dá se s ní vydržet.
    Tak to vysaďte, dokud je čas, homeopatie pomůže.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V 87 letech začala trpět demencí? Zvláštní :)

      Vymazat
    2. jaká homeopatika konkrétně ?

      Vymazat
  6. Úplně přesné! po roce užívání Valexilu jsem začala postupně vysazovat. Po téměř pěti měsících jsem teprve na třech dnech. (Tzn., že beru co 3 dny). Pomalu se chystám na čtyři. Ale ty příznaky jsou příšerné. Úplně stejné - hlavně ty výboje, či blesky, jak to tam popisují.Po tomto filmu jsem se rozhodla to nevzdát, ikdyž už jsem kolikrát tu touhu měla. Pokud má někdo nějakou radu, ráda si poslechnu. Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím to opravit. Nevím, kde jsem přišla na valexil. Jedná se o olwexyu. Další z příznaků - zmatenost. Jana

      Vymazat
  7. Když jsem měla tři malé děti ,moji rodiče byli nemocní. Snažila jsem se jim pomáhat, jak se dalo.Bylo to těžké období. Maminka zemřela , když jsem čekala další miminko. Tatínek se dočkal porodu a odešel za ní.Pro mně začalo údobí děsu.Nespala jsem, nebyla jsem schopná vycházet ven a všechny síly jsem spotřebovala na péči o naše děti. Lékař, jak jinak. mi napsal léky.Ale já jsem věděla, že tak to nechci.řešit. Trvala jsem na psychoterapeutovi.Za komunismu se to moc nepěstovalo.A jak jsem neměla už moc sil na dohady,,opakovala jsem to pořád dokola. Až mi bylo vyhověno.Psychoterapeutka je mojí přítelkyní dodnes.Léky jsem měla jako poslední záchranu a jistotu v nejhorším období u sebe.Ale tak moc jsem si přála to zvládnout bez nich, že jsem to zvládla.A tak tu krabičku s léky mám dodnes schovanou jako důkaz, že vůle hory přenáší. Vladimíra

    OdpovědětVymazat
  8. Z filmu jasně vyplývá, že Big Pharma se neštítí ničeho, myslím tím, že začínají už u dětí. Tyto, v dospělosti budou brát dál a silnější pilule. Taky je více než jasné, proč FDA jde proti vitamínům, alternativě a bylinám.....protože není v zájmu jejich farmaceutických přátel, aby lidé byli zdraví a šťastní, ti by totiž ty sajraty nekupovali a bylo by po byznysu.

    OdpovědětVymazat
  9. Žasnu, kolik lidí tu má skušenosti s antidepresivami !
    Mám velké pochopení pro lidičky, kteří prostě neunesly tíhu doby a léky pro ně bylo jisté vysvobození.
    Není však náhodou, že právě takoví ,co "to " nezvládli či nezvládají, našli cestu sem, na Orgonet, kde je často probírána otázka duchovnosti a vše s ní související.
    Jak už jsem nedávno kdesi pod článkem psala, přírodní zákonitosti zvané krásně Bůh, jsou nastaveny a velmi inteligentně plánovány tak, aby cestu k Němu či ještě lépe cestu k osvícení našli všechny duše !
    Vše co od Něj vyšlo, se k němu také vrátí. V tomto je prakticky řečeno vše,co člověk hledá.
    Také jsem psala, že člověk čím více trpí, tím více hledá. Jednodušeji řečeno a já se tím léta řídím: Hlavně se z toho všeho na tom našem bytí-žití nezbláznit !
    Aby se tedy člověk "spáč" probudil, jsou vůčí němu v duchovní rovině činěny tlaky.A ty se vstupňují. Tak dlouho a intenzívně, dokud se duchovním bytostem (služebníkům Božím) nepodaří člověka probudit a přivést k životu...K hledání smyslu, pravdy a poznání. V Bibli taktéž řečeno: "..a přivedu je k pramenům vody živé a oni budou můj lid."
    V příčině depresí a v pocitech, že už dál člověk nemůže, je tedy tlak na obrácení se, tlak na přehodnocení dosavadních postojů, tlak na to, aby nedůležité dokázal člověk opustit. Slovo "musím" by mělo být používáno spíše jako hanlivé slovo. Pokud není za celým pachtěním člověka touha poznávat Boha a sloužit mu ( ukládat poklady v nebi) pak se prakticky sám ničí.
    Vím, o čem píši. Sama jsem se takto náročně probouzela. Byla jsem ve stádii, kdy se mi bezdůvodně třásly ruce, začínala jsem koktat při rozhovorech, bezdůvodné záchvaty vzteku, pak i nutkání své utrpení rázně ukončit sebevraždou...a stále nějaké nemoci, problémy. Tím vším jsem si musela projít, abych jednoho dne došla k závěru, že nějaký lepší způsob, jak žít stejně spokojeně jako jiní, někde existovat přeci musí.
    Tak jsem se s tím vším, díky Bohu, vypořádala. A musím uznat, že nic nebylo marné. Jen to prostě žádá hodně vůle. Deprese tedy není nic jiného, než volání zhůry, že je čas se vzbudit.
    Omlouvám se všem lidičkám, kteří se mohou nyní cítit dotčeni mým "zjednodušením" jejich zoufalých problémů. Nechci tvrdit, jak je vše jednoduché, Chci jen poukázat, že možnost řešení je.
    Zdraví všechny

    dan.

    OdpovědětVymazat
  10. Mas uplnu pravdu, prave tymto spodobom aj u mna zacala cesta k duchovnu a som sa to vdacna :) co ta nezabije ta posilni...

    OdpovědětVymazat
  11. Máte tuto praxi,podejte žalobu.Ten lékař musí vědět co Vám to dává,jaké to má vedlejší účinky..Dokud za to budou dostávat odměny,budou to dávat lidem pořád.Až za to budou sbírat diplomy,uvidíte jak rychle přestanou.

    OdpovědětVymazat
  12. Z jednoho případu si nic dělat nebudou,ale až jich budou stovky.

    OdpovědětVymazat
  13. tak jsem přišla pozdě ale taky vím o iluminátech, takže si to domyslím.
    mám na srdci jinou věc. léta jsem na antidepresivech, teď už jen 9 denně ale jsem totálně závislá na rivutrilu, pokoušela jsem se ho zbavit ale bylo to tak strašný, že se ze mě od té doby stala pěkná poseroutka a dalšího pokusu se ho zbavit se bojím víc jak smrti. někdo tu psal o homeopatii, pomohlo by mi to? nechci už antidepresiva a rivotril a antikoncepci kvůli premen. dysforické poruše, děkuju za zpětnou vazbu, pokud tento web ještě funguje Kamila

    OdpovědětVymazat
  14. Nejvhodnější je užívat přírodní antidepresiva, třeba třezalku :)

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.