1. února 2013

Proč jsme závislí na hmotné stravě?

Nedávno mě velice zaujala kniha Dar ducha od Prentice Mulforda, která byla napsána před více než 100 lety, u nás vyšla poprvé v roce 1925. Vzhledem k tomu, že zde rádi diskutujeme o vztahu stravy a duchovního vývoje (naposledy např. Teal Scott o stravě), nabízím jednu zajímavou kapitolku z knihy Dar Ducha, 2. díl - Reinkarnace jako všeobecný přírodní zákon, která objasňuje, proč jíme stravu, jakou jíme, a jaký to má na nás vliv. Další dílek do puzzle ...

Ukázky z kapitoly Reinkarnace:


"Můžete se ptát, jak by mohl člověk žít bez pěstování obilí, bez ovoce, zeleniny a zvířat? Odpovědí je, že člověk není tělo, nýbrž duch, který tělo používá. Kdyby se toto jeho tělo přirozeně vyvíjelo, nalezlo by si mnohem lepší a jiné prostředky k výživě, které by je posílily víc než metody používané teď. Tím by si nahromadil, přivlastnil a soustředil vyšší stupeň duchovní síly přímo z elementů, jak to učinil Kristus,  když nasytil množství lidu.
Když se člověk před mnohými věky ve své slepotě obával důvěřovat tímto způsobem svému duchu, věřil místo toho jen hmotě - věřil jen masu a zrní jako potravě, a k tomu masu a zrní uměle vychovanému - a tím se odřízl od vyššího a lepšího života a štěstí, od života duchovního."

"Strom poznání v rajské zahradě a špatný vliv jeho ovoce na dvě osoby není bajkou. Rajská zahrada je země v přírodním stavu. Adam a Eva byli předkové našeho dnešního bílého plemene. Na tuto zem byli přivedeni vyšší mocí z jiné planety. Měli mnohem větší rozum než černá plemena, která tuto zemi obývala. Moci, které je sem přivedly, si přály, aby se Adam a Eva živili jen divokými plody a tak absorbovali přirozenějšího a mocnějšího ducha, který je v těchto plodech obsažen. Nepřály si, aby byly některé tvary ducha, vtělené v hmotných organismech, pokaženy a zotročeny. Strom poznání znamenal, že byly známy způsoby a prostředky, jak pěstovat rostliny uměle, což však naši předkové znát neměli, protože jim to nebylo ku prospěchu. Nejvyšší moudrost si přála, aby poznali své duchovní síly, jako si to přeje u nás. Tyto duchovní síly by pro ně mohly učinit mnohem víc než síly hmotné a právě tak mohou víc prospět i nám. ... Ale Adam a Eva nedokázali této moci důvěřovat."



Celý text kapitoly Reinkarnace zde: https://docs.google.com/file/d/0B1lmMjJ4Fl45TnVuM1laT09fZEk/edit?usp=sharing

27 komentářů:

  1. Na hmotnej strave nie sme závislí a myslím že to dokázalo zopár jedincov keby len zopár heh, je to len návyk ktorý sa dá porušiť a nahradiť ho inou energiou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zatím jsme, závislí...geneticky, fyziologií těla.....ALE...máme v sobě zakódováno, že opravdu můžeme žít jen z energie kolem, jakoby ze vzduchu. Tuto infomarci máme v sobě, je nám dána, ale tak jako za desetitisíciletí degenerace naší bytosti jsme se stali závislí na hmotné stravě a uzpůsobeni čerpat takto , nízce, energii, máme možnost dalším vývojem se tohoto zbavit. Zvýšením vibrací a uvědoměním si hybné páky bytosti tj, Ducha, provést naprostou změnu způsobu života, myšlení a můžeme toto dosáhnout ještě v tomto jednom životě. ALE, musíme mít podmínky i k tomu - tj, změna vnějšího působení i. Nejde to ze dne na den, ani z týdne na týden. Teoreticky by to šlo teď, ale jak říkám- chce to změnu i vnějšího působení, okolí, stavu celého společenství, nebo....nebo odtrhnutí se zcela od současného, což dobře není možné. (tj. v přírodě mimo civilizaci, kde je rychlejší a harmonizující změna pro bytost)
      Budoucnost ale jde vývojem tímto- že budeme žít jen z energie, plnohodnotně a radostně pro své fyzické tělo :-) Nebude nemocí a celkově populace omládne, zvýší se úroveň bytí a myšlení. Já věřím, že tohoto jako bytosti dosáhneme.
      Pro informaci, po 3 měsících půstu, který mi byl nastartován,po pár letech opět jím maso- omezeně, a prostě žeru jako každej téměř vše :-( Změna u mě nenastala ještě.Myslím, že nejde přeskočit nějakou etapu růstu jako bytosti takové. A já nemám možnost změnit vnější podmínky pro svůj další vývoj a nejsem cíleně zaměřena dokázat sobě i druhým, jako někteří lidé dnes, žící delší dobu jen z energie....nebo ne-chci? Toť otázka....:-))))

      Vymazat
    2. ..."ALE...máme v sobě zakódováno"...
      ako si na to prišiel?...alebo si to vyčítal z knižky?...nejakej...a teraz machruješ....

      Vymazat
    3. Ano, máme v sobě, jako bytosti, zakodováno mnoho, mnoho, co pro nás teď značí zázrak, nebo nepochopení :-)))
      Ten jeden kód je, že umíme žít jen z energie, jako bytost. Nakonec mnozí toho již dosáhli, jsou známé případy, nejedli nepili celé měsíce, možná leta. Ale to tvrdou prací na sobě- postupně- několikaměsíčním půstem k tomu přešli. A ne najednou....ale opakovaně cvičili své tělo půsty a prodlužovali jej apod. Ale to je jen ukázka z literatury- najdeš i na netu- www.pust.cz.
      Já tuto informaci dostala právě ke konci půstu, jako mnoho dalších info. V té době jsem mohla až dosud žít z doušku pramenité vody a lístku stromu...jenže to nebyl asi plán u mě. Říkám a opakuji, nejsou podmínky...obecně, nejsem guru:-)))
      Universum : nerozenává dobro a zlo, ale jen sílu a slabost (na znaménkách polarit nezáleží)
      A jak slabý je nejslabší článek celku, tak silný je celek!! Individuelně nejde potáhnout celé společenství do zázraku:-)) Je to o práci každého z nás, jedinců. A tvrdé práci. Jsou věci, které v litarutaře nenajdeš, ani mnozí gurové ti to neřeknou. Většina není pravých- a nevědí, jen se tím živí...a tam malá část pravých není slavných :-))) Nemají to zapotřebí- žijí mezi námi lidmi, skromě, a léčí a pomáhají jen tak....že jsou..
      (tím zdůrazňuji nejsem guru:-D, ale toto vím)

      Vymazat
  2. Bílá plemena,černá plemena.Co tím autor myslí?No snad ne, bělochy a černochy.Víte někdo?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano ,víme, přečti si něco o SLOVANSKO-ARIJSKÝCH VEDÁCH. Tam máš popsané, odkud se vzal člověk bílý, černý, atd.Nechce se mi to tu rozepisovat, mrkni na odkaz,tam se ve zkratce dočteš, co a jak :-) , Pája
      http://vedy.sk/sk/vedy.php#vedy

      Vymazat
    2. původními obyvateli planety Zěme byli lidé s černou barvou pleti. Nové osídlení planety bylo lidmi bílou barvou pleti. Toť vše, co jsem se dočetl a už ani nevím kde.. :)

      Vymazat
    3. Zajímavé je, že i na Marsu původní obyvatelstvo "pidilidiček" (jen kol.110 - 120 cm výšky !) má černou kůži ! Je to asi obvyklý planetární trend, původní černé obyvatelstvo !

      Vymazat
  3. Přestaňme si prosím už jednou hrát na rasisty a pokrokáře. Že zeměkoule je nositelkou lidí různých ras mi asi nikdo vyvracet nebude. Že každá rasa je něčím vyjímečná patrně také ne. A to už rozdílné je. Nebo snad ne? Že každá rasa jinak reaguje na pozamské životní podmínky je zřejmé i farmaceutům a lékařům. Proč by jinak psali do příbalových letáků toto: Z příbalového letáku.
    Podobně jako je tomu u všech ostatních blokátorů receptoru angiotenzinu II, může být přípravek Micardis méně účinný při snižování krevního tlaku u pacientů černošské rasy.
    Z toho vyplývá, že každá rasa jinak reaguje na chemické praparáty a má rozdílný metabolismus. Rozdílný metabolismus znamená i rozdílný biochemismus v těle. A ten přímo ovlivňuje mozek a jeho fungování. A mozek řídí chování a rozhodování. Na základě jiných vzorců chování má každá rasa i jiné priority a uznávané hodnoty. Nelze s jistotou určit které rasy jsou lepší. Hodnoty které více mohou prospívat ekosystému planety nemusí prospívat ostatním rasám žijícím v tomto systému a naopak. Ten kdo nacpal na jednu planetu různé rasy byl asi velký šprýmař nebo sadista.
    Tak jsou si rasy rovny nebo nejsou?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A co je na tom rasistického, když uvedu, že část lidí na Zemi je černá, jiná nažloutlá, další hnědo-červená apod. Nebuďte pokrytci a zvláště tam, kde se to jeví jako ohavnost !

      Vymazat
    2. Zkus říct černochovi,že je černé plemeno. Uvidíme co ti na to řekne,myslím,že dotyčný by musel vyhledat lékaře:) to samý co by ti řekl normální běloch.

      Vymazat
    3. A proč bych mu měl říkat, že je černej, není přece debil, a svou barvu kůže vidí 24 hodin denně !

      Vymazat
    4. Mě se zdá, že než na rasisty si tady hrajem na idioty. Různé rasy jsou, rozdíly mezi nimi jsou. Normálně, žádnej problém. Pak se ale vynoří nějakej idiot a začne řvát: rasismus a od té chvíle je na Zemi bordel.

      Vymazat
  4. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=YSRAKkDVGx0

    OdpovědětVymazat
  5. Je to len o tom ako dokážeme pochopiť a myšlienkami zmeniť realitu ak uveríte že nemusíte jesť tak sa tak stane.

    OdpovědětVymazat
  6. Většina rostlin a stromů je 60-70 ti procent vyživována ze vzduchu. Jsme součástí přírody a vesmíru, takže je vše propojené. Myslím, že je to právě v tom.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nieje to tak. Rastliny prijímajú látky k svojej existencii viacerými spôsobmi. Zo vzduchu by nevyžili.Tak ako ani my nie.

      Vymazat
    2. většina rostlin a stromů je vyživováno ze země a z energiií přicházejících z kosmu

      Vymazat
    3. máme doma rostlinu a ta používá vzdušný kořen, není tedy spojena s hlínou, ale jen se vzduchem odkud bere vlhkost a živiny... ;)

      Vymazat
    4. také jsem se kolikrát zastavoval nad tím, z čeho může vyrůstat strom od semenáčku nebo sazeničky. Jenom ze země to zcela jistě nebude. Zvlášť mě zajímá, odkud se bere v rostoucích sílících stromech tolik hmoty ! Ať mi nikdo neříká, že té použitelné hmoty má strom v zemi na stejném místě kolem sebe tolik, aby to stačilo na jeho vzrůst a zmohutnění - třeba obvod kmene 1,5 - 2,0 m a výšku např. 25 - 30 m. A nejenom to, vždyť si všimněte, jak hustě často stromy vedle sebe rostou !

      Vymazat
    5. Rostliny budují svá těla především tak, že pomocí fotosyntézy (a tedy sluneční energie) mění CO2 ze vzduchu na různé organické sloučeniny, ze kterých vytváří rostlinnou hmotu.

      Vymazat
  7. ..."ak uveríte že nemusíte jesť tak sa tak stane"...
    ...a chcípnete hladom... amen.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jen někteří....amen. :-)

      Vymazat
    2. Někteří ne, ale ty "slabší kusy" určitě :-)))

      Vymazat
  8. rasa je jen v blud rozlisovani na vrstve hmota prvniho telesnyho tela bytost ma prinejmesnim ty tela 2 cim vice se bytost vyvyji zacina chapat ze to co ji zivi neni hmotny telo, z toho je jasny ze zdroj vesmiru neni cernej ani bilej. jestli nekdo mel na mysli bile nebo cerne bytosti tak mel na mysli svetelne nebo temne bytosti. i tak se to neda dobre rozdelit protoze vsichni mame jeden zdroj atom planetu nebo nas vesmir atd zalezi jak hluboko chceme poznamvat

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Existence lidských ras není blud ! To bychom pak mohli také tvrdit, že bude jedno, zda při operaci připojíme na srdce plíce, nebo ledvinu na žaludek - všechno jsou to orgány, tak proč mezi nimi dělat také rozdíl, že ?!

      Vymazat
  9. záleží zřejmě,do jakého klimatu se moje figura ráčila inkarnovat.Když se budu válet na pláži v karibiku,hrát si s kauri,když budu mít pocit hladu,natáhnu svou osvícenou paži a urvu si třeba banán...Kdo to zkouší v Horních Mokropsech,tak klima mu nadělí neustálý pocit chladu,pokud ovšem si otužilecky neustele denně v prosincové Berounce...takže to kompenzuje vepřovkou,eventuelně najede alespon na rostlinnou přízi..

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.