24. února 2013

Ranka Tučková: Pravé odpuštění

Denně prosím vesmír o nové myšlenky, a proto asi mi bylo dopřáno poznat nádhernou duchovní osobnost, a tou je kartářka Osho zen tarotu a léčitelka Ranka Tučková z Českých Budějovic. Je to první bytost, co znám osobně, která dosáhla rozpuštění ega bdělostí, přítomným okamžikem. Podobně jako se to snažím provádět dle Eckharta Tolle, s tím, že mi to jakž takž jde, ale opravdové rozpuštění mého ega se zdá zatím v nedohlednu. A Ranka to dokázala.
Její duchovní rady jsou nesmírně prosté a srozumitelné, a přitom mě zavedly do větší hloubky poznání než kdy předtím věhlasní učitelé z ciziny, včetně Eckharta Tolle.
Napsala knihu o zen tarotu, o ostatních záležitostech zatím ještě ne, ale má spoustu nádherných inspirativních CD ze svých přednášek, dělá kurzy Osho zen tarotu a přednáší (a k tomu ještě zpívá). Více informací na jejím webu www.ranka.cz

K videu Pravé odpuštění:

Někteří z nás (i já) ustrnuli na duchovní cestě při snaze o řešení vztahů a negativních vlastností a emocí tím, že trvají na pozitivních afirmacích. Hlavně neříkat a nedívat se na nic negativního. Ale tak to není!
První místo, kde mi došlo, že pozitivní afirmace jsou jen balzám maličko zacelující povrch rány, přičemž uvnitř zůstává zanícené ložisko, byl tapping-ťukání. Tam se pracuje s negativní afirmací, a člověk sám sebe přijímá i přes negativitu, kterou má v sobě, a tím ji rozpustí. Funguje to.
Ranka vás může naučit ještě jednodušší a účinnější metodu. Negativitu odstraníme pouze tím, že ji prožijeme.
Až Ranka napíše knihu, a přeloží ji do angličtiny, myslím, že by to mohl být stejný úspěch jako třeba Moc přítomného okamžiku.
Dovoluji si zveřejnit úryvek z jednoho jejího CD. (Je to můj první pokus o video v Movie Makeru, takže ode dneška už umím dělat i zvuková videa, to si užijete (:-)))

http://youtu.be/YLYfx2uiQ3o

Zveřejněno 24. 2. 2013
Kdekdo má zkušenost, že odpuštění po dobrém nefunguje. Ranka vám poradí účinnou metodu: proveďte odpuštění po zlém, a na jeho konci dojdete k tomu, že vlastně není co odpouštět. A to je pravé odpuštění.
Z CD Vztahy 1, přednáší a zpívá Ranka Tučková, 2008, www.ranka.cz


13 komentářů:

  1. Moc děkuju za video. Jsem ráda, že se svými názory nejsem sama. Paní Ranku jsem neznala, natočila jsem pár audio nahrávek ve stejném duchu... :) ty informace k nám přichází a kdo je připravený, tak je procítí, prožije a přijme :)
    Jolana

    OdpovědětVymazat
  2. Velmi dobře řečeno. Myslím, že některé skutečnosti o kterých je zde řeč celkem dobře známe, jen si možná nejsme tolik vědomi výsledku. Tento výsledek zde vysvětlila Ranka. Asi v polovině záznamu je pasáž, která naprosto odpovídá známému mottu: Chovej se k druhým tak, jak bys sám chtěl, aby se druzí chovali k Tobě.
    A skutečně tak jak popisuje Ranka, tento postoj dokáže vztahy nastavovat do příjemnější podoby. Takže je to i jeden z tvůrčích způsobů.
    Díky za zveřejnění a pokud budou k dispozici i další záznamy tak určitě zde vyvěsit.
    Honza

    OdpovědětVymazat
  3. Mám problém, neumím meditovat a nyní jsem v takové rodinné sitauci, že se prostě nedostanu někam, kde by mně to naučili. Jsem na "CESTĚ" již mnoho let, myslím, že jsem změnila sebe sama k lepšímu, přečetla mnoho moudra, vyhledávám další posun(proto jsem denně tady), ale meditovat mi nejde. Poradí mi někdo??? JanaR.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není potřeba umět meditovat, to je to základní :) Meditace je o zklidnění mysli a toho lze dosáhnout mnoha způsoby. Jednoduchá je třeba meditace na dech-stačí jen vnímat nádech-počítat třeba do osmi a pak výdech-počítat zase osm dob. Už toto je obrovské zklidnění mysli. Další je třeba meditace (vizualizace na rozvádění energie do čaker)-také jednoduché: nadechneme se a představujeme si jak do nás vstupuje (nádechem) bíle světlo (pára) a klesá dolů do oblasti pod pupkem (dan-tien). Tam se vytvoří vír a představujeme si jak energie prochází jednotlivýma čakrama, tam se několikrát zatočí a jede dál-až objede celé tělo vydechneme a znova. Atd...

      Vymazat
    2. Co to přesně znamená "meditovat mi nejde"? Můžeš to nějak víc popsat?

      Vymazat
    3. Milá Jana, ani s tým nezačínaj. Prečítaj si stranky Levasov Leva-Net list 4, Levasov o meditaci.
      Ďalej mi velmi pomohli videa Georga Kavassilas, Alex Collier. Tvoja každodenná meditácia je život v harmonii, pracovať na svojich vlastnostiach, prechádzky do prírody, počúvať hudbu ktorá ta baví. Ver tomu, že zo svojej vlastnej skúsenosti som poznala množstvo ľudí, ktorí si myslia,
      že meditáciou, ktorej ani nerozumejú sú daleko pred jednoduchými ľudmi. Pravý opak je opačný, pretože v prípade problémov, ktoré im život priniesol do cesty, tak boli pokakaný a nijaký svetý guru, ktorého zbožňovali a odovzdavali mu energiu zanedbávaním rodiny im nepomohol.
      To je všetko viem, to z vlastnej skúsenosti a ver nič nie je dôležitejšie, ako rodina.
      LU

      Vymazat
    4. Tak díky, já ani na mravence úmyslně nešlápnu, nespotřebované pečivo dám ptákům, když jsem byla v lese, objímala jsem stromy a chválila keře a květy, že jsou moc hezké, děkuji denně ptákům, že nám zpívají atd., takže jsem asi "v pořádku", uf. Myslela jsem, že se při meditaci mám dostat někam pryč, do vesmíru a toto mi opravdu nejde. Jsem v pokoji v klidu, ale jsem na Zemi, slyším jak kočky tiše našlapují, jak venku prší nebo projelo auto, zkrátka jsem tu.Díky a slunce v duši všem posílá JanaR.

      Vymazat
    5. To ja bych si bez meditace (nejsem zadny "Mistr", jen normalni chybujici jedinec) ani netukl, jedine diky ni se k necemu dokopu. Nejdulezitejsi disciplina vubec. A potkal jsem mnoho skvelych lidi pri mych cestach svetem, kteri mi potvrdili totez. Rakousky dirigent Jan Josef Wnek mi pri nasem setkani v Papeete na Tahiti rikal: "The only thing that keeps me running is meditation." O stejnych nazorech mych davnych znamych (dr. m. Bhole, prof. Goyal - zaci M. Maheshe) nemluve... V.

      Vymazat
  4. kulturní uderka http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1093836883-na-plovarne/213522160100003-na-plovarne-s-frantiskem-ringo-cechem/

    OdpovědětVymazat
  5. Jsem vděčná , že jsem se s úžasnou Rankou mohla potkat a zúčastnit se jejich seminářů ..ukázala mi tu pravou cetu..cestu pravdy a lásky...není to vždy jednoduché :-)
    s láskou Monika <3

    OdpovědětVymazat
  6. Tohle bude asi něco co potrebuji...Clovek se snazi chovat dobre a pomahat lidem kolem sebe a pomoc jsem zatim schytal jen kudlami do zad od lidi,kterym jsem pomohl...Takze at chci nebo ne,mám v sobe obcas silene zlosti...Mozna i přes tu vede cesta k odpusteni.zkouknu video.MB

    OdpovědětVymazat
  7. Mě by zajímalo jak člověk, který ego má, rozpozná pomocí toho svého ega, že druhý to ego má rozpuštěné :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to pozná zcela SNADNO,když při setkání s nějakým guru,nebo lečitelem se zeptá na CENU....a dostane adekvátní odpověd....tak pozná živočišné ego,,,,jak je na tom....

      Vymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.