13. února 2013

Teal Scott: Poselství pro špatné dny

Díky čtenářce za další videa na kanálu jakorybicka!

http://youtu.be/FiRDBh-6Wvk




Zveřejněno 11. 02. 2013
Většinou máme jasnou představu o cíli, k němuž směřujeme. Chceme být osvícení. Chceme překonat své ego. A zejména se chceme všichni zbavit utrpení. Máme jakýsi obrázek o tom, jak by takové osvícení mělo vypadat - perfektní obraz duchovně osvíceného člověka. Ovšem většina z nás netuší, že tato představa je lží, kterou si sami opakovaně nalháváme. Osvícení není takové, není to odchod do důchodu po odžitém životě. Není to forma výslužby po našich předchozích vzestupech a pádech. Tuto iluzi jsme si vytvořili proto, že své vzestupy a pády odmítáme. Naše představa, že osvícení znamená dokonalou blaženost dvacet čtyři hodin denně, vzešla z časů, kdy jsme sami trpěli a chtěli jsme, aby veškeré to trápení skončilo. Osvícení je ovšem jen začátek, protože i po něm stále fungujeme ve fyzickém životě. A fyzický život je navrhnutý právě tak, aby umožnil náš vývoj.


Fyzický život je jakýsi učební hologram. Nikdo živý není osvobozen od toho, aby se rozvíjel a stejně tak není osvobozen od kontrastů. Díky nim totiž rozeznáváme to, co chceme a co nechceme. Kdybychom jakousi magickou transformací dosáhli stavu permanentní blaženosti, znamenalo by to konec. Z takového místa už by nebyla další možnost vývoje/rozvoje a to by nesloužilo účelům vesmíru. Co vesmíru jako celku slouží nejlépe, je totiž věčná expanze/věčný vývoj. Tedy dokonce i po tom, co dosáhnete osvícení, musíte do sebe integrovat vše, co jste se naučili. Stále musíte své duchovní uvědomění, kterého jste dosáhli, aplikovat na každodenní život. Ačkoliv vlny samsáry nikdy nepřestanou přicházet, čím více budete osvícení, tím více se vaše myšlenky budou měnit. Váš úhel pohledu se změní tak, aby se sjednotil s úhlem pohledu Zdroje. A tak se změní i význam vašich zkušeností. Změní se způsob, jakým se díváte na své vzestupy a pády/na svá nahoře a dole a způsob, jakým se s nimi vypořádáváte. A tak i zkušenosti, které z nich získáte, jsou jiné, než byly dříve.

Není ostuda vést tento zápas. Mít problémy není vadou charakteru. To, že máte špatný den, neznamená selhání. Buddha měl špatné dny. Ježíš měl špatné dny. Mohamed měl špatné dny. Nepotkáte jedinou fyzicky manifestovanou bytost (ať už je nanebevzatým mistrem či nikoliv), která by byla osvobozena od kontrastu a stejně tak nepotkáte jedinou fyzicky manifestovanou bytost, která by byla ve shodě s nejvyšší perspektivou vesmíru dvacet čtyři hodin denně sedm dní v týdnu. Očekávat něco takového od kohokoliv by bylo kruté. Bylo by kruté, pociťovat rozpaky nebo stud, když z tohoto stavu „vypadnete". A stejně tak by bylo kruté očekávat to, že ve stavu naprosté „shody" budeme dennodenně a permanentně. Je tedy na čase, abychom tuto krutost přestali udržovat v nás samých i v duchovních společenstvích, která vytváříme. Duchovní praxe je zkrátka... praxe. A praxí zůstává i pro duchovní mistry. Stav „shody" s perspektivou vesmíru je něco, co musíme udržovat. Není to ocenění, kterého dosáhneme, a poté už jsme „ve shodě" navždy, bez ohledu na to jak smýšlíme a co děláme. „Shoda" a osvícení není něco, co se nám stane, jakmile prokážeme naše zásluhy. Je to něco, co musíme neustále udržovat. To, jestli žijeme „ve shodě" či nikoliv, si volíme v každém okamžiku. A popírání ve "shodě" není.

Otázka tedy zní: Neobcházíte sami sebe?

15 komentářů:

  1. Osvícení je individuální záležitost. "Na chvíli odložím batoh, zkusím si to bez něho, pak si přeberu obsah, hodím na záda a jdu dál.
    Dnes se lidi změní maximálně o 30%"
    Tohle jsem si zapsal asi před 15 lety na horách na poustevně:-)
    L.A:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a kruci,toto jsem zažil skoro před padesáti lety....mno, člověka to zocelí na všechny alternativy

      Vymazat
    2. To je dobrý (:-)))

      Vymazat
  2. Myslete si co chcete, ale není mi sympatická. Má něco na očích a nemůžu se na ní ani podívat. Vyprdněte se už na takovýhle nesmysly a dejte konečně na své pocity. Tauri

    OdpovědětVymazat
  3. To Tauri: Mnoho muzu, ne li vsichni, maji komplex z krasnych zen. Natoz pak z krasnych, ktere je navic prevysuji v mnoha ohledech. Projevem tohoto komplexu je, ze muz si najde neco,co na te zene muze pohanit, aby se citil lip.

    Podivejte se do sveho nitra, jestli tam nemate podvedomy strach z neuspechu u krasnych zen, komplex z zen lepsich nez vy, proste muzske pohrdani zenami. Neco z toho tam urcite bude.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V mém případě to tak není ! Nemám důvod na Teal něco pohanět jen kvůli tomu že vypadá krásně. To jsou pouze ženské předsudky vůči mužům. Tak nám nic podobného nepodsouvejte ! Něco mi na ní prostě nesedí, a zatím nevím, co to je. Je to prostě takový pocit. Proto budu její činnost sledovat dál, a třeba se to vyjasní nebo odhalí.

      Vymazat
    2. Už jsem to tady dříve zmínil. Neprošlo to. Typologie. Byl jsem kdysi na semináři s jedním velmi zkušeným dědečkem ze Slovenska:-)
      Sametový hlas a vystouplé lícní kosti...
      Potkal jsem a měl jsem takové ženy:-), sedí to:-)
      L.A:-)

      Vymazat
    3. Proč by mě měli rozhazovat krásné ženy? Krása je pomíjivá..není to vše. Záleží co z ní člověk cítí, ať už je to krasavice, či pidlooká ošklivka. Co se týče krásných žen, většinou bývají krásné na povrchu, ale škaredé uvnitř. Je jen na mužích co upřednostní. Zda vnitřek, či vnějšek. Pokud je tu řeč o neúspěchu, nemam potřebu se předhánět, či si něco dokazovat, že jsem lepší a jí shazovat. Co se týče strachu žen..nemám, ba naopak. Dnešní ženy už nejsou co bývaly..jejich ženství se zvrhlo ve feminusmus a obohacování své potřeby na úkor partnera. Já z té ženy zkrátka nemam dobrý pocit. Jde z ní pocit ovládání druhých, jako přírodní bytůsktu v ní nevidim. Ono je dobré myslet pozitivně, být hodný a laskavý, ale pozor aby se to nezvrhlo a nebyli z většiny jen poslušné ovečky.Tauri

      Vymazat
    4. L.A:-) Co znamená sametový hlas a vystouplé lícní kosti? Díky, Tauri

      Vymazat
    5. Hledejte v typologii:-)
      L.A:-)

      Vymazat
  4. Osvícení by nemělo být prioritní motivací. Jistěže ne ! Ani "nehřešíme" pokud se nám občas něco nepodaří, nebo prostě ujedou nervy a tak.. Já bych raději zůstala u toho slůvka "probuzený". Konec konců, můj duchovní průvodce použil slova : spící, probouzející se a probuzený.
    Jde totiž o to, že dychtit po osvícenosti, rozumí se tím dokonalost -finiš .A posilování chtíče.
    Ovšem probouzející se, je člověk, co přestává z nějaké příčiny dělat pošklebky na moudra " duchovních rádců" ,začíná si uvědomovat jisté spojitosti s příčinami aj. A probuzený je ten, co se konečně zachytil jakéhosi bodu a nyní jen "nabaluje " na své poznatky další a další. Tedy pochopil, že k osvícení je třeba nejdříve poskládat ty puzzlíky k sobě. Toť vše.
    Takže, chybovat z nevědomosti, neznat příčinu, není hříchem. Hříchem je, dělat z vlastní vypočítavosti zlo jiným.

    dan.

    OdpovědětVymazat
  5. Pokud se někomu videa s Teal nelíbí,může prostě jednou kliknout a přeskočit na
    další článek.Jak jednoduché,že ano?

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj! Ale jo, souhlasím, stačí jeden klik a jsem jinde. Jenom ten pocit, co má Tauri, je u mě stejný. Taky je zvláštní, že ne na každý článek mám potřebu reagovat. Vzhledem k silnému vnitřnímu "nutkání" to tu prostě musím říct. ALE ! je to pouze názor a né pravda vytesaná do skály. Všem přeji hezký den.

    OdpovědětVymazat
  7. barevny titulky, negativni symboly a podprahovy myslenky tomu davaj negativni pocit je to cely mimo

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.