25. února 2013

Veolia: mnohamiliardový podvod s odváděním dešťové vody

Ahoj Orgonete.

Objevilo se na Tvém webu několik článků o vodě. Bylo by vhodné tyto články doplnit o tom, co na nás chystají vládci světa a o tom, jak se gojim dobře oškubávají a přitom se jedná o miliardové částky za nic. Článek byl původně napsán jako podklad pro jednání OU.

Představte si, že by jste z prádelny dostali dopis, kde vám oznámí, že je uzákoněno, že budete pravidelně platit za praní prádla v prádelně podle počtu osob v domácnosti, protože podle statistiky každý ušpiní x kg prádla týdně. Že nedáváte prádlo do prádelny? Nevadí. Hlavně že budete platit.

Firma Veolia (podle vlastních stránek působí v 70 zemích a hlavní sídlo má v Izraeli) rozesílá nové smlouvy o dodávce vody a odvádění odpadních vod. Pokud pominu to, že odebraná voda, se rovná odváděné do odpadu, tak je ve smlouvě na straně dva zajímavý odstavec:

Výpočet množství srážkových (napršených) vod odváděných do kanalizace:- jedná se vodu napršenou na střechy, zpevněné plochy, lehce propustné plochy, plochy kryté vegetací, to vše určené podle Výpisu z EN. Podle dlouhodobého srážkového úhrnu naprší zde u nás 810 mm vody na m2, to je 810 litrů, (tento údaj se bude aktualizovat podle nejnovějších statistických údajů a nebude to změna smlouvy - co by najednou nemohlo začít víc pršet?).


Konkrétní příklad:

V RD spotřebujeme cca 50 m3 pitné vody, odvede se automaticky 50 m3 stočného. Firma Veolia spočítala, že máme ještě zaplatit za 325 000 litrů napršené vody. Dovedete si vůbec představit to množství vody? Za 1m3 této vody si účtuje 34 Kč, to představuje navýšení proti současné platbě 10 000 Kč. Pro ilustraci: Na zahradě se nám objevil pramen, který dává 890 litrů denně.

Konstatování:

  1. Firma Veolia potřebuje na ředění kalů čistou vodu, tak by si ji měla koupit
  2. Napršená voda na našem pozemku se využívá na zalévání zahrádky a stejně jí není dost. Voda, která při dešti teče po silnici se pečlivě vyhýbá vpustím do kanalizace a končí v příkopě. Příkop ústí do veřejného potoka. Potok se čističce zdaleka vyhýbá.
  3. 40% vsáknuté vody ze zahrady (kterou si účtují) se nějakým záhadným způsobem údajně dostává do čistírny na druhém konci obce. Jak, to nechápu.
  4. Oba moji sousedi, kterých jsem se ptal, mají zaplatit (každý) kolem 190 m3 srážkových vod. Když jsem je na problém upozornil, tak byli docela udiveni. 
  5. Pokud se povinnost platit za napršenou vodu vztáhne na celou obec, tak čistička odpadních vod obce by musela mít nejméně 100krát větší kapacitu. 
  6. Povinnost platit za srážkové vody se bude týkat všech lidí, tedy i paneláků.
  7. Povinnost platit mají podnikatelé již několik let a divím se, že jim to nevadí, asi je to pro ně zanedbatelná částka.
  8. Firma Veolia si je jistá, že vše bude schválené v parlamentu. 
  9. Pokud se tato povinnost vztáhne na celou republiku, tak to je mnohamiliardový podvod.
Co s tím?

1) Jediný zatím akceptovaný způsob jak se vyhnout placení je napsat Čestné prohlášení, že žádné srážkové vody do kanalizace nevypouštíte.
2) Doporučoval bych poradit se s právníkem jak tento miliardový podvod eliminovat.
3) Rozhodně by obec neměla postupovat osamoceně, ale v rámci svazu obcí?
4) O podvodu informovat nejširší veřejnost.

Orgonet:
Díky čtenáři, výborný podnět!

Připomínám ještě jednou petici proti privatizaci vodních zdrojů, podrobnosti zde: http://orgo-net.blogspot.cz/2013/02/eu-pripravuje-privatizaci-vodnich-zdroju.html 
http://www.vodajelidskepravo.cz/

29 komentářů:

  1. Tak ještě kyslík na příděl, sluneční svit a je to kompletní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V Japonsku se ve velkých městech už delší dobu prodávají kyslíkové inhalátory, aby lidé mohli vůbec fungovat !

      Vymazat
  2. A jak to srovnáte se stavebními předpisy a vyhláškami, když podle nich (jako podle zákona) musíte dešťovou vodu ze střech odvádět okapy a svody právě a VÝHRADNĚ DO KANALIZACE ! V případě novostaveb nebo přístaveb apod. je to důvod k přerušení kolaudačního řízení dokud v termínu nebude zjednána náprava ! Mám takový pocit, že i zde zaúřadovala Veolia a další vodo-lobbysté !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To neni pravda, kolaudovali jsme cca před rokem a podmínka byla : vsakovací jímka na pozemku. Čistička vody v obci by při dešti ztratila veškěré bakterie, které jsou odpovědné za čištění, takže zákaz svodu do kanalizace. Možná by stálo za to vědět, že podmínky pro kolaudaci jsou u každého úřadu upraveny místními poměry.

      Vymazat
    2. No fakt je ten, že si každý stavební úřad vyhláškami upravuje zákon "podle sebe", proto je v tom takový bordel ! Někde povolí to, co jinde zase ne !

      Vymazat
  3. To je děs a hrůza, za chvíli opravdu budeme platit za to že vůbec jsme, ale podívejme se do Bulhrska když jim chtěli zdražit elektřinu, my si zanadáváme u piva, sklopíme hlavy a necháme se okrádat

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jestli to nebude tím, že někteří inteligenti požadují za demonstracích estetický "Cool" a "In" vzhled, viz diskuze zde:)
      http://www.ceskatelevize.cz/porady/10392266673-rozhorcene-2012/diskuse/

      Myslíte, že v tom Bulharsku si také napřed skočili na manikuru, pedikuru, do kadeřnictví a ke Guccimu, předtím než šli demonstrovat ? ;)

      Vymazat
    2. V Bulharsku zdražila vláda elektřinu, a jde do kopru. U nás se zdražuje kdeco, a ti syslové tam sedí pořád ti stejní !

      Vymazat
  4. Ja platim za zrazkovu vodu uz 10 rokov, odkedy som postavil dom, nie je to tolko penazi ako sa tu pise, ale ano, stve ma to. ale zase vodovod patri mestu, ako z dvoch na slovensku. inac ten zakon, ktory riesi platenie zrazkovej vody, plati od 60-tych rokov, uz viac ako 50 rokov, no dlho sa neuplatnoval. na Slovensku sa platenie za dazdovu vodu riesilo par rokov dozadu.
    TomBart

    OdpovědětVymazat
  5. Kam až to musí dojít,abychom vzali klacky do ruky?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. KLACKY TO NEVYŘEŠÍ, MUSÍ PADNOUT SYSTÉM, A ZE ZEMĚ MUSÍ BÝT VYHNÁNI TI, CO JEJ NA NÁS CYNICKY A BESTIÁLNĚ UPLATŇOVALI ! JINAK SE NEZMĚNÍ K LEPŠÍMU NIC !

      Vymazat
    2. Presne preč s parazitmi!

      Vymazat
  6. Jaký problém? Z okapů jde voda plastovou rourou na zahradu. Pod celou délkou zahrady je vykopán mělký příkop vyložený kamenivem a štěrkem. Na něm leží děrovaná plastová roura a vše je zahrnuto zeminou. Septik si nechám vyvážet a účty za odvoz archivuji. Ode mne nedostanou ani korunu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To vyprávějte zákonodárcům, kteří svádění dešťové vody do kanalizace uzákonili. Copak nevíte, že současné srážky obsahují jedovaté kyselé deště, různé nebezpečné kontaminace ? To byla finta na prosazení tohoto zákona !

      Vymazat
    2. No, kdo má septik, a vyváží ho (ne ten,co volně vytéká někde stokou na zahradě !), tak na toho asi bude zákon krátký. I když by bylo zcela absurdní, abyste sváděli déšť do svého septiku, a tak ho častěji vyváželi (tedy víc platili !) !

      Vymazat
  7. O chvíľku si 2 krát rozmyslíte či si doma prdnete alebo nie lebo ak áno tak vám to zdania a budete platiť za to že vyrábate sklenikove plyni, je to fakt smutné...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eurohujeři už na tom pracují - vedle uhlíkové metanová daň !

      Vymazat
  8. namontujte si merač splaškových vôd, ktoré púšťate do kanalizácie. A je po probléme.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To vám asi moc nepomůže, protože Veolia má např.tabulky, podle kterých váš objekt(y) zařadí, a určí paušální množství, které vám steče ze střech za rok v tisících litrech, které se pak převedou na m3 krát sazba za m3, jako u běžně spotřebované vody ze sítě. Někde jsem četl jako příklad, že někomu takto Veolia spočítala 875.000 litrů srážkových vod za rok, což toho poplatníka vyšlo asi o 10.000 Kč za rok více nad rámec ročních plateb za "kohoutkovou" vodu ! Což je prda jako pruda !

      Vymazat
  9. Nenavazují na to klimateroristi svými haarpovými hrátkami? Ono se to židovstvo nezdá,ale...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. s židy to nemá nic společného...

      Vymazat
    2. Tak jistý bych si v žádném případě nebyl !!! Oni si totiž ze své podstaty oškliví jakoukoli práci, ta je podle nich akorát tak dobrá pro Gojimy (jako pro nás). Oni preferují jen rychlý a tučný zisk (obchod, lichva, spekulace, zpronevěry, korupce apod. hanebnosti, pokud se provádějí nekale a s úmyslem poškodit klienta !!!

      Vymazat
  10. Anonymní 25. února 2013 21:08 napsal: To vyprávějte zákonodárcům…
    Ale stavební zákon umožňuje mít srážkovou vodu ze střechy vedenu na vlastním pozemku tzv trativodem.
    Vůbec nemusíte mít přípojku na veřejnou kanalizaci. To není povinnost. Musíte doložit kam a jakým způsobem se odpadní voda zlikviduje. Buď máte ekologickou čističku vody vlastní a výstupní voda je nezávadná a může tímpádem zase do trativodu. Nebo ji necháte pověřenou firmou odvézt.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to jste ale zase u toho samého problému - musíte za to zaplatit. Zadarmo vám nikdo nic sanovat ani odvážet přece nebude ! A co se týče těch trativodů, eurohujeři už pracují na novelách, které to u nových staveb zakáží. Kdy to spatří světlo světa je zatím nejisté, ale pokud na tom pracují, tak to přijde !

      Vymazat
  11. Je to chore!Ako všetko čo sa týka odvádzania vymyslených daní občan dotuje niekoho život sú to obyčajní parazity

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Parazit je slabý příměr ! Jsou to zapřisáhlí nepřátelé na život a na smrt vůči nám ! Proto je už musíme zastavit !

      Vymazat
  12. A to je jako pravda, nebo to je nějaký joke, který jsem nepochopil? Nějak mi to nedává smysl.

    OdpovědětVymazat
  13. je to nesmysl, toto narizeni se tyka pouze firem a je to logicke: http://www.tzb-info.cz/2713-platba-za-srazkove-vody

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. TO není pravda, přečtěte si smlouvu.

      Vymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.