12. března 2013

NASA: Slunce je nečekaně klidné

Díky čtenáři za upozornění na zajímavý článek o Slunci. My zde často pozorujeme,co se tam děje, zejména neznámé objekty kolem Slunce. Viz třeba v únoru Obří objekty kolem Slunce nebo Obří anděl u Slunce

Že by se právě teď nedělo nic?

Sami můžete zkoumat třeba zde: http://sunearth.gsfc.nasa.gov/spaceweather/FlexApp/bin-debug/index.html#

Ticho před sluneční bouří? NASA upozorňuje, že „na Slunci se děje něco nečekaného“.

Zdroj: http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2290289/NASA-warns-unexpected-happening-Sun-year-supposed-peak-sunspot-cycle.html
Mark Prigg, 8. březen 2013
Překlad: OrgoNet

Rok 2013 měl být rokem „slunečního maxima“.

Jak ukazuje obrázek níže, ve skutečnosti je slunce neuvěřitelně klidné – což je záhadou pro experty.
Tento rok měl být rokem slunečního maxima – vyvrcholením 11letého cyklu slunečních skvrn. Ale jak ukazuje obrázek, sluneční aktivita je relativně nízká.



Fotka NASA z 28. 2. 2013: Sluneční skvrny jsou hluboko pod hodnotami r. 2011, a silné solární výbuchy jsou řídké, jak ukazuje obrázek – navzdory tomu, že NASA předpověděla výrazné sluneční bouře.

Co je solární cyklus

Konvenční věda se domnívá, že solární aktivita kolísá sem a tam jako prosté kyvadlo. Na jednom konci cyklu je klidné období s málo skvrnami a výbuchy. Na druhém konci přináší solární maximum četné skvrny a časté bouře. Je to pravidelný rytmus, který se opakuje každých 11 let. Skutečnost je však komplikovanější. Astronomové počítají skvrny po celá staletí, a vědí, že solární cyklus není dokonale pravidelný.



Foto 2: Vědci nedávno pozorovali na Slunci velký počet skvrn a výbuchů, a domnívali se, že jich bude více.

Vesmírná agentura NASA praví: 

Počet slunečních skvrn je hluboko pod hodnotou roku 2011 a silné solární výbuchy jsou řídké. Fotografie zachycuje situaci na straně Slunce, která je přivrácena k Zemi, 28. února 2013, jak byla pozorování Helioseismickým a magnetickým zobrazovačem (HMI) v Dynamické slunečné observatoři NASA.

Je pozorováno pouze několik malých skvrn na jinak čistém povrchu, který je obvykle během vrcholné solární aktivity zbrázděn mnoha skvrnami.

Experti jsou zjevným nedostatkem aktivity zmateni – a mnozí se ptají, zda se NASA prostě nespletla.

Avšak solární fyzik Dean Pesnell z Goddardova Vesmírného letového centra NASA se domnívá, že vysvětlení je jiné.

Říká: „Toto je solární maximum. Ale vypadá jinak, než jsme očekávali, protože má dvě vyvrcholení. Poslední dvě solární maxima, v letech 1989 – 2001, neměla jedno, ale dvě vyvrcholení. Solární aktivita šla nahoru, klesla, pak opět vzrostla, čímž provedla minicyklus, který trval asi dva roky.“

Totéž se možná děje nyní, protože počty skvrn v r. 2011 narostly a v r. 2012 poklesly, domnívá se vědec. Očekává, že v r. 2013 jejich počet opět vzroste: „Domnívám se, že k dalšímu vrcholu dojde v r. 2013 a bude trvat do r. 2014.“

Povšiml si podobnosti mezi solárním cyklem 24 a 14, který měl dvojí vrchol během první dekády 20. století. „Pokud jsou tyto dva cykly „dvojčata“, znamenalo by to jeden vrchol koncem r. 2013 a další v r. 2015.“

Video: Slunce je v klidu.
http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2290289/NASA-warns-unexpected-happening-Sun-year-supposed-peak-sunspot-cycle.html

33 komentářů:

  1. nojo NASA,to je informace asi jako kdysi,kdy se hlásilo,že nad říšským uzemím se nevyskytují žádné bojové svazy,pak díky zblblému navigátodovi,co si spletl Dráždany z Prahou zařvalo ZBYTEČNĚ v Praze sedm tisíc lidí....a žádný pomník holocaustu...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem přesvědčen, že si tehdy nikdo nespletl Drážďany(Dresden) s Prahou ! Bylo to sprosté ničení infrastruktury a výrobních sil (které sloužily hitlerovskému Německu) na území Československa v době, kdy bylo jasné, že nacisté prohráli, a bylo jen otázkou krátkého času, kdy budou kapitulovat. Američané a Britové se vždycky a všude chovali stejně tehdy jako dnes : vybombardování československého průmyslu podobně jako novodobé bombardování průmyslových, petrochemických a ropných základen na Balkánu, v Iráku nebo v Lybii. A to s jediným úmyslem : zařídit, aby se obnovení dálo skrze anglo-americké investice (byť by to bylo skrytým nebo nepřímým způsobem !), a tím získali kontrolu a moc nad strategickými odvětvími zájmových zemí ! To, že bombardování (těsně na konci války) průmyslových oblastí ve velkých městech Československa bylo úmyslné, zlé a odsouzeníhodné, dokladuje bombardování měst jak v Čechách, tak na Moravě, ve Slezsku, ale také na Slovensku - a to až v Košicích na samotné východní výspě země, kde již žádní nacisté již drahný čas nebojovali, ani je odtud nikdo ničím nezásoboval !!! Spojujte si souvislosti historických i současných událostí, a nevěřte planým kecům médií a politické propagandy. V jistém příměru použiji jeden zajímavý výrok slavného českého herce Jiřího Sováka : Zkušenosti generací jsou nesdělitelné a nepřenositelné - proto jsou pořád války !!!

      Vymazat
  2. Jéžišmárjá, kdyby už radši nesprejovali, ať to slunko vidíme!!!!! Noci jsou totál jasný a ráno už peřina jak sviňa:(((


    Coccinelle

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak pojďme octovat, víc a častěji

      Vymazat
    2. Se mi taky zdá, že přes noc něco svítí nad tou chemodekou, protože je skrze ni vidět takové slabě namodralé pošmourno, jakoby tam bylo světlo

      Vymazat
    3. Souhlasím, taky často vidím "za tou tmou" světlo, hlavně na západ

      Vymazat
  3. kdo ví co dělaly ty objekty kolem slunce, možná nám ho vyléčily :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No hlavně to bude zřejmě zásluha té "armády" gigarobotů (někteří vypadali jak filmoví transformers), co se ve slunci "vrtali", a otevírali v něm dvě trojúhelné brány proti sobě. Důkaz je na mnoha snímcích ze satelitů na orbitě Země. Ty roboty sem ke slunci v rozložených modulech přivezly nepředstavitelně obrovské transportní trubicovité, jehlovité lodě, mající délku 800.000 až 1.500.000 km !!! Tedy i delší než je průměr slunce (1.400.000 km) !!! U slunce byly "vystříleny" do prostoru, přičemž se ty moduly začaly shlukovat a spojovat do obrovských robotických strojů !!!

      Vymazat
  4. Navzdor všem technickým vymoženostem jsme se my, lidé, nenaučili rozumnět vesmírným zákonitostem. Takže teď není nikdo schopný s určitostí říct, cože se to na to Slunci vlastně děje, když nečekaně porušilo nalajnovanou křivku grafu. Což je smutné.
    Takže nyní se můžeme opravdu jen dohadovat, zda útlum Sluneční aktivity je ono pomyslné "ticho před bouří " alias "papiňák " co hrozí přetlakováním anebo prostě jen chvilkový odpočinek.
    Možná na to na Orgonetu při pravidelném sledování "zvláštností" kolem naší oblohy přijdeme.

    dan.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. kdyby jen vesmírným zákonitostem, ale často ani sobě :)

      Vymazat
  5. jen takový něžný klídek před bouří http://www.aljazeera.com/indepth/features/2013/02/201322711114892470.html

    OdpovědětVymazat
  6. Libi se me jak si nekdo rika "odbornik na slunce",to nema chybu.Spis se bojim toho,aby to neznamenalo ze nase slunce vyhasina,jako z toho vyborneho sci-fi -Sunshine,doufejme ze ne.
    Ludva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je tu ještě jedna prognóza, která říká, že slunce se začíná měnit na červeného obra, tzn.že se začíná nafukovat, zvětšovat (v lednu a únoru 2013 pozorováno z různýcm míst světa, že se sluneční kotouč oproti loňsku téměř zdvojnásobil !), a jeho světlo se začíná měnit na červené/pomerančové, a je značně měkčí, než tomu bylo donedávna (modro-bílé ostré světlo ještě loni na podzim !), díky čemuž se dá do něho dívat přímo, aniž by poškodilo zrak. To ještě loni nebylo možné ! Podle vědců má slunce do stadia rudého obra ještě několik miliard let, ale jak se zdá, slunce si jede po svých cyklech, o kterých dosud nikdo nic určitého neví !

      Vymazat
    2. Doufejme ze se oba pleteme,pokud ne tak je zivotu na zemi Amen.Neco se opravdu deje a nikdo nevi tento stav oduvodnit,nase lidske vypocty vychazeji z "LIDSKYCH" vedomosti a predpokladu,coz si opravdu myslim ze je to hodne malo co vime vlastne o Slunci.Vedci uvadeji obrovske casove rozpetinez nase slunce vstoupi do stadia cerveneho obra.
      Otazka zni:je tomu opravdu tak,kolik nam vlastne zbyva casu?

      Vymazat
    3. Anonymní 9:59
      Velmi zajimavá hypotéza ! To by vysvětlovalo mnohé. Člověk bude muset s pokorou přijmout fakt, že i planety, včetně Slunce jsou živé organismy a dle toho "se chovají".

      dan.

      Vymazat
    4. No a jak ty vedci vedi ze z nej bude cervenej obr a ne neco jinyho.. Navic me teda za posledni rok slunce prislo mnohem silnejsi nez driv jakoby pronikavjejsi a svetlejsi.. Jen pri zapadu byva hodne do cervena a je jakoby vetsi.. ale jak vime ze nase slunce teprve bude cervenej obr a ne ze uz jim byl?? A nestlacuje se do trpaslika.. Jariss

      Vymazat
    5. Dnes jsem na Seznamu.cz ve zprávách četl, že hvězdy jsou o miliardu let starší, oznámili vědci při otevření největší observatoře v chilské poušti Atacama. Takže kdoví jak to se životem naší hvězdy vlastně je ! Klidně si plácnou miliarda sem a miliarda tam.
      Další článek říká - na Slunci se děje něco neočekávaného, upozorňuje NASA. Letošní rok měla kulminovat sluneční aktivita v rámci jedenáctiletého cyklu. Slunce mělo vysílat do soustavy častější a silnější erupce s proudy nabitých částic. Teď se však na slunečním povrchu rozhostil až mrtvolný klid.
      Jestli to náhodou nebude tím rozpínáním, které může právě takový podezřelý klid navodit. Pokud se slunce transformuje na "vyšší levl", tedy jestli se chystá místo spalovaného vodíku spalovat již dostatečně velké zásoby helia (přeměnou vodíku), tak tu budeme mít pěkně horko ! Hvězda pak bude větší, a bude víc horká, a bude víc pálit ! Možná i proto existuje chemtrails už jako prevence na dobu, která možná brzy přijde.

      Vymazat
    6. V každém případě každá transformace slunce (kdoví jak je to u planet ?) znamená jeho proměnu (zvětšení/zmenšení,více/méně svítí, více/méně hřeje apod.). Zásadní ovšem je, že při těchto proměnách dochází k obrovským výbuchům, které vyvrhují i velké množství radiace nebo rentgenového záření. Proto si myslím, že současný klidový stav slunce je jen "klid před bouří". Doufejme jen, že nás probudivšíse slunce nespálí !

      Vymazat
  7. http://www.youtube.com/watch?v=7ZNHb8ge7nw
    Tady tvrdí,že ten anděl u Slunce je Niburu,čas asi 15:20. Oldrich

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anděl není Nibiru ! To zase někdo plácá blbosti z patra nebo naopak drze provokuje !

      Vymazat
  8. Předpokládá se, ře sluneční skvrny nebudou od roku 2050 vznikat vůbec a tedy nebudou ani žádné sluneční cykly. Slunce se mění na hvězdu, která bude mít kontuniální výkon a barva se posune trochu do oranžovo-ruda, tedy jeho teplota se sníží.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děje se pravý opak ! Slunce se zvětšuje, a více pálí ! Akorát ta barva sedí,a to, že se dá nyní do slunce dívat bez slunečních brýlí ! Vysílá prostě jiné vlnové délky !

      Vymazat
  9. O Slnku písal Daniel "... slunce se stává více horkým, a bude se dále stále oteplovat.10 "
    http://orgo-net.blogspot.sk/2012/11/daniel-geoinzenyrstvi-chemtrails-haarp_22.html

    OdpovědětVymazat
  10. Domnievam sa, že maximálna aktivita Slnka sa v súčasnosti prejavuje na jeho opačnej - odvrátenej strane. Smerom k prichádzajúcej silne magnetickej planete Nibiru.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Těch faktorů bude asi více pohromadě. A buď o tom ti naši hlavouni ví prd, nebo nám něco tají !

      Vymazat
  11. http://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/295980-hvezdy-jsou-o-miliardu-let-starsi-oznamili-vedci-pri-otevreni-nejvetsi-observatore.html
    TAK mame to potvrzene ze vlastne nic nevedi
    nikdo nevi kolik je nasemu slunci
    my lide bereme slunce neco jako samozrejmost,ale neni to tak,jednoho krasneho dne muze klidne shasnout jako svicka,doufejme ze se pletu,nerad se pletu,ale tentokrat bych opravdu byl rad kdyby tomu tak bylo.
    Vynakladame svou mysl a energii na ruzne hipotezi a slunicka si nevsimame,mame predce NASA ATA NAM VSE "REKNE",BOHUZEL TOMU TAK NENI,mamm pocit ze sme neco zaspali vy ne?
    S laskou vsem Ludva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No užívat si sluníčka, dokud nám ještě svítí a hřeje !

      Vymazat
  12. Trochu to upřesním. Sníží se pouze tzv chromatická teplota, tedy barva světla. O to větší podíl ve vyzařování bude mít posun k infračervenému, tedy tepelnému spektru. Slunce tedy naopak bude dodávat větší výkon tepelný. Menší bude v ultrafialovém spektru. Ovšem, za předpokladu, že se slunce do tohoto přechodu chystá. Že zpravidla hvězda při tomto vývoji poněkud zvětší svůj objem je jasné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takže by to odpovídalo tomu, co se právě děje - že slunce přechází na nové palivo - helium, že bude méně svítit a více hřát, a že zvětšuje svůj objem (ten objem - viděl jsem to nedávno v Praze za úsvitu hned dvakrát po sobě - je opravdu větší !)!

      Vymazat
  13. Slunce je v bhardoah stavu. Tedy umírá. do tohoto stavu jej dostali v roce 2003 zeta rigeliánci. Tento směr vývoje je nevratný.
    Lidstvo na této překrásné planetě, jež se mu stala adoptivní matkou, má 900 let, potom svůj nosič vědomí na této úrovni opustí i země.
    "Vědci" ač to otevřeně neřeknou, naprosto nejsou schopni nacpat současné chování slunce do svých teorií. Zmohou se jen na prázdné fráze.
    Nic proti nim a jejich úsilí, ale stávající akademické teorie a postupy jsou stále více mrtvé a nepoužitelné napříč obory. Jsou prozatím úspěšně drženy a vynucovány silou.
    Proto, i když jsou k dispozici mnohé indicie a důkazy, akademičtí bossové, vědomi si své závislosti na libovůli illumin átských struktur a jjeich poskoků, mlčí a zuřivě brání dlouho překonané. Co na tom, že zasvěcenci evolučních strážců a evolučně vyvinutější inkarnované bytosti vědí proč se co děje. Stádo je třeba hlavně udržovat nevědomé a poddajné, to je základ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takže slunce netransformovalo na novou kvalitu úrovně - dimenze/hustoty (z vodíku na hélium - jiný výklad tvrdí,že slunce údajně spaluje mezihvězdný prach a různé trosky) ? Máme skutečně očekávat, že se zvětšuje do rudého obra jako umírající hvězda, jejíž konec v mohutném megazáblesku bude znamenat její proměnu na bílého trpaslíka nebo neutronovou hvězdu ? Planety kolem slunce pak budou rudým obrem pohlceny nebo odmrštěny (nebo dokonce rozmetány ?) dál do vesmíru, možná jako osamocené toulavé objekty, nebo se zformuje něco jako nová planetární soustava kolem nového slunečního objektu, ale třeba na značně vzdálených oběžných drahách ? Bude snad kvůli tomu Země jednou vypadat jako např. měsíce Europa či Ganyméd - planeta sněhu a ledu ?

      Vymazat
  14. Srdečne zdravím :o)
    Slnko neumiera. Jednoducho prechádza tým, čím naša Matička Zem a my všetci - transformáciou.
    A tak isto aj všetky planéty našej Slnečnej sústavy - tie hmotné, aj tie duchovné - viacdimenzionálne... Pretože ako je ľudská bytosť viacdimenzionálna, aj hmotné planéty existujú tiež v iných dimenziách. Napr. Venuša je v hmotnej dimenzii nehostinná a nevľúdna planéta, kde prší kyselina sýrová, ale v duchovnej dimenzii je obývaná duchovnými bytosťami... Tak isto aj Mars, Jupiter, Saturn a tiež naša hviezda Slnko.
    Majte sa pekne :o)

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.