20. května 2013

Ještěrka na Marsu na fotografii NASA

http://youtu.be/dRXb1sPhDqY




Zveřejněno 14. 05. 2013
Toto je ještěrka, kterou objevil japonský vědec na fotce z Curiosity Rover (zařízení NASA pro výzkum života Marsu). Ještěrka má zřetelné oko i ocas, a také další rysy společné s ještěrkami na Zemi. Bez použití zoomu na fotku ji neuvidíte. NASA o tom mlčí.

Pokud je to ještěrka, pak fotografie NASA z projektu "Curiosity Mission" je nejen důkazem života na Marsu, ale také důkazem, že mise Curiosity v rozporu se svým posláním tyto skutečnosti neodhaluje, nýbrž ignoruje a dokonce zastírá.

Ledaže by NASA mlčela proto, že provádí na Marsu tajné biologické testy s pozemskými zvířaty...

Pokud chcete vidět originální foto NASA/JPL, klikněte sem:
http://mars.jpl.nasa.gov/msl-raw-imag... .

Článek z Exopolitiky anglicky:
Je tohle ještěrka na Marsu? Proč NASA mlčí?
http://exopolitics.org/is-that-a-lizard-on-mars-why-is-nasa-silent/




Z článku:

"Tento zvláštní tvor byl objeven na fotce z Roveru v březnu japonským vědcem a vystaven na youtube 14. 5. Není to první zvíře, které se objevilo na fotkách NASA, pouze jedno z dlouhé řady ... (Pamatujete se na poslední zvíře, o němž jsme psali, že se velmi podobá veverce?)

Toto zvíře se podobá i hlodavci, ale i ještěrce. Na Marsu existuje v malých množstvích voda, a je možné zde vidět takováto pouštní zvířátka, i když velmi zřídka.

(Pozn. Orgonet: Diskuse k veverce na Marsu anglicky, ze 4. 12. 2012: http://www.ufosightingsdaily.com/2012/12/nasa-almost-makes-historical.html)



Anebo, vypouští NASA zvířata z malých kryogenických komůrek uvnitř Roveru na povrch Marsu za účelem testů?"

38 komentářů:

  1. NASA mlčí, aby nemusela zase lhát. Už před několika desetiletími měli lidé znát pravdu, krátce po druhé světové válce, o Měsíci, o původu člověka, o mimozemských civilizacích, o úplně jiných technologiích atd.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za utajením všech těchto věcí se skrývá vysoký business fosilních paliv. Vezměte si, že stále jezdíme v autech se spalovacím motorem s účinností tak 34%, elektromobil má účinnost cca 70%.

      Vymazat
    2. Elektromobil má účinnost, kterou udáváte, jen při zanedbání toho, kolik stojí původní výroba energie. Jinak se dostanete někam ke 20% celkem.

      Jinak: co (a o kolik) znáte výrazně lepšího (poměrem energie/hmotnost a energie/objem) než fosilní paliva?

      Vymazat
    3. Jasné a tá ješterka je chamelón, že má sfarbenie presne ako okolité kamene a tá veverka vlastne tiež lebo vyzerá presne ako okolité balvany... Keď vám nafotím nejaký svah plný kameňov tak vám medzi nimi nejaké zvieracie či ľudské podoby istotne nájdem.. Nie žeby som chcel obhajovať NASA, to teda vôbec , ale keby má NASA odpovedať a riešiť všetky otázky a podnety čo dostáva a vyjadrovať sa k nim, tak by to tvorili asi väčšinu ich činnosti..

      Vymazat
    4. Nejde o poměr energie/hmotnost či objem (to je pro vědce - ti žijí mimo realitu) ale o poměr energie/cena - to je pohled běžného člověka.

      Vymazat
    5. Poměr energie/cena je u těch elektromobilů dost špatný. Je to dáno především malou životností akumulátorů.

      Poměry energie/hmotnost a energie/objem jsou důležité pro to, jak daleko s tím vehiklem člověk dojede a kolik věcí může naložit. To jsou věci zcela reálné - pro uživatele a ne jen pro vědce.

      Vymazat
    6. Když to říkáš.
      Já osobně bych raději jezdil za deset litrů vody než pět litrů nafty. A bylo by mi u zádele, že na nádrž najedu polovinu km nebo že bude auto na stejný nájezd o x kg těžší a o x l menší prostor. Na tvoje komentáře mám svůj názor. Pokud z jakéhokoliv důvodu chceš/musíš kopat za stávající ropáckou lobby, je to na tobě.

      Vymazat
    7. NASA mlčí, protože zase toho tolik nemůže. Tak pouštějí do světa různé " obrázky ". I na zemi se najdou podobné útvary. Hra světla a stínu apod. Přece nevěříte tomu, že když jsou schopni dostat do vesmíru a na oběžnou dráhu satelit, tak zároveň nejsou schopni pořídit kvalitní fotky. Vždyť těch se naseká za dobu jednoho oběhu tisíce. Prostě ukazují zavádějící fotky a lidé se k tomu různě vyjadřují. Oni se musí asi hezky bavit. Je třeba to brát s velkou rezervou.

      Vymazat
    8. pro MichalB 22. května 2013 14:35

      Pokud jezdíte na pět litrů nafty, tak jezdíte zároveň i za podobné množství vody. Spálením nafty totiž vznikne zhruba stejné množství vody, jako bylo té nafty. Voda se vypouští výfukem ven.

      Kdysi se této skutečnosti používalo u vzducholodí. Výfukové plyny prošly chladičem, a voda, vzniklá spálením nafty, sloužila jako zátěž místo spáleného paliva. Vzducholoď pak nemusela při letu vypouštět nosný plyn.

      Vymazat
  2. Může to být fosílie, třeba tam kdysi život byl.. Než zmizelo magnetické pole.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že podstatná by byla další fotka stejného místa o nějakou dobu později. To už by byl nepopiratelný důkaz - ale totok nečekejme, bo tím by si nas... do vlastního hnízda a nám moseli vyklopit víc než jen jednu pravdu.
      Snad se najde někdo, kdo do nich ryje a otravuje s vyjádřením. Chce to vytrvalost a nenechat se odbýt. určitě to bude souhra stínů, kamínků apod. ...jako vždy. Nebo jako škrábance a nečistoty na optice (divné, že když je potřeba, je vše čisté =)))))))) )

      Vymazat
    2. On je spíš problém s rychlostí přenosu. Fotky se přenášejí ceklem dlouho - proto je jich tak málo.

      Vymazat
  3. To je podobné ako aj s pristátim na mesiaci. Radšej NASA klame. Toto video dokazuje že pristania boli filmované vo filmových štúdiach.
    http://tn.nova.cz/vase-zpravy/jak-to-bylo-na-mesici.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neviem kde berieš takú skalopevnú istotu, že pristatia boli filmovane v štúdiách. Sám neviem či na mesiaci boli fakt či neboli, ale nedovolím si s istotou tvrdiť, že neboli, čo je podľa mňa rovnako hlúpe ako s istotou tvrdiť , že tam neboli. Je jasné, že aj ak by boli tak je kopa informácii čo sa von nepúšťa, prípadné znaky činnosti iných civilizácii a podobne, ale s istotou povedať, že tam neboli nemôžem a to som videl už kopu rôznych "dôkazov , že tam neboli". Kľudne niečo mohli byť natočené aj v štúdiách a zároveň tam aj mohli byť, možno mali dôvody pre ktoré to potrebovali spraviť...

      Vymazat
    2. Skálopevnou jistotu bereme z přiznání režiséra Kubricka, který kdysi někde tisku řekl, že byl placen americkou vládou za to, že natočí film o přistání na Měsíci, kdyby se skutečné posádce přistání nepodařilo. Byl to záložní plán pro to, aby USA světu deklarovala, byť třeba podvodem, že jako první dobyla Měsíce lidskou posádkou před Rusy ! Na druhou stranu se zatajuje, že ne všichni astronauté, co k Měsíci letěli, na něm taky byli. Ti, co na něm byli, se vrátili v hrozivém psychickém i fyzickém stavu, a nebyli téměř schopni vypovědět hrůzy, které tam na měsíčním povrchu zažili. Jejich stav, a to, o čem vyprávěli technikům a výzkumníkům, co zažili na Měsíci, vedlo ke zrušení dalších letů na Měsíc. Od té doby jsou k Měsíci znovu vysílány jen sondy a případně sporadicky měsíční vozítka jako např. ruské Lunochody nebo anglo-americké Rovery. Proč tam nikdo nechce přistávat ? Podívejte se na tato videa, a určitě se k těm, co tam nechtějí létat, přidáte !!!

      Vymazat
    3. 1. Proč by se zatajovalo, že nepřistály všichni? To se přece všude píše. Podle všech dostupných zdrojů přistávali ze dvoučlenné pozádky vždy jen dva lidé. K tomu byla havárie Apolla 13 (které nepřistálo) a před přistáním testovací let Apolla 10 (které také jen obletělo Měsíc).

      2. Lunar Rovery sloužily k přepravě posádek. Takže přistávaly zároveň s lidmi.

      3. Není pravda, že tam nikdo nechce přistávat. Plánů je spousta. Jen na ně jaksi nejsou peníze. Přistání na Měsíci by totiž stálo asi 10x víc, než provoz ISS, která také shání peníze jen těžko. Navíc dnes už není přijatelné riziko havárie, které tenkrát akceptovali.

      Vymazat
  4. tak třeba tady v tom článku dokážou rozlišit objekty o velikosti 3,5 metru.
    http://www.novinky.cz/veda-skoly/302362-zemi-mine-31-kvetna-asteroid-o-delce-2-7-kilometru-pri-srazce-by-vyhladil-veskery-zivot.html

    fotky z měsíce jsou rozmazaný tak dokonale,že tam na nich nic nepoznáte.a družice dokážou na zemi vyfotit krabičku od sirek.tam venku je až moc rušno.jen tady z nás dělaji pitomce :-(

    http://www.eiaktivity.sk/2013/zprava-o-motivacich-a-aktivitach-mimozemskych-ras

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj tohle není sice k tématu, ale u nás v olomouci, už asi 3 dny jsou krásný přírodní mraky,žádný chemky.Nádherný vidět po tak dlouhé době, krásný nadýchaný mraky a né chemickou deku:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsme rádi, ale jen aby to nebylo zezdola huj a odshora fuj.
      Mráčky se odzdola tváří jako krásné přirozené, a při pohledu na satelit (MSG, NOAA) je vidět, jak pochodují v uměle zorganizovaných řadách. Dnes 20. 5. je to zrovna moc dobře vidět.

      Vymazat
    2. v Olomouci existuje firma LOLO, která vyrábí ocet.

      Vymazat
  6. Já spíše začínám pochybovat o tom, zda NASA na Marsu vůbec nějakou sondu má. Aby to nebylo jako s přistáním na Měsíci, ve které opravdu nevěřím, že USA uskutečnila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proč? To přistání celkem dobře odpovídá tehdejšímu stavu techniky a penězům, které na to Američané dali.

      Vymazat
  7. Mě spíš neskutečně štve to, jak jsou fotky nejen z Marsu, ale i z Měsíce neostré a nedokonalé. Když si představím tu techniku, která tam musí fotoaparáty dopravit, tak proti její ceně je cena opravdu dobrého fotoaparátu sranda. To už mi vážně připadá jak masochismus. Na Měsíc NASA dopraví dokonce i lidskou posádku, ale jedinou kloudnou fotku (vyjma šlápoty v prachu) neukáže. Mars totéž, jen s tím rozdílem, že od doby Apolla se technika hnula ještě mnohem dál, a je to zase to stejné. To už se fakt nedá brát jinak, než že to je záměr - neukázat veřejnosti mimo NASA pořádně nic.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fotek z Měsíce existují tisíce. NASA je ukázala na svých stránkách. Zkuste třeba http://www.hq.nasa.gov/alsj/a17/images17.html, kde jsou odkazy na fotky z Apolla 17 (asi tři a půl tisíce fotek).

      Vymazat
  8. Podle mě je to jen kámen a lidská fantazie

    OdpovědětVymazat
  9. ten ocásek je odpadávací?
    r.m.

    OdpovědětVymazat
  10. No...tak tedy...to má do ,,ještěrky" hodně daleko a všiml si někdo, že ten záběr z blízka je úplně jiný než z dálky..??
    Zkrátka opět ,,senzace" je na světě... Už jste zapomněli co si dokáže mozek vše ,,představit" např. z oblaků a mraků na obloze ?? :) :) :)
    A pokud je to opravdu ještěrka...a věřím, že není...no tak a co..? Vždyť žijeme tady a teď na Zemi a tady je potřeba soustředit svou pozornost...jinak nám stále bude podstata všeho TADY a TEĎ na Zemi unikat...
    Vždyť každému musí být nad Slunce jasné, že nejsme ve Vesmíru sami...to vědí i ještě nenarozené děti.. :) :) :)

    OdpovědětVymazat
  11. Vzdy kdyz vidim zabery z Curiosity, tak mam potize uverit ze to je z Marsu. Zjevne je nejaka poust na zemi, coz dosvedcuje i ona jesterka...

    OdpovědětVymazat
  12. http://www.matthewbooks.com/mm/anmviewer.asp?a=163&z=2

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nojo, já vím, nějak se mi do toho nechce ...

      Vymazat
    2. lepší než psát do kola pořád to samé :-(

      http://barboraopelkova.blog.cz/1305/aa-michael-nove-galakticke-napojeni-a-galakticka-evoluce-2013-a-dale

      Vymazat
  13. Srdečne zdravím :o)
    Neverte tomu, čo vám podsúva NASA.
    Kto chce poznať pravdu, tak si ju sám nájde... Pravda je vo vašich srdciach, nie v hlave. Majte otvorené srdce a trpezlivo sa každú hviezdnatú noc pozorne dívajte do tej magickej hĺbky nad vašimi hlavami a "pravda" sa vám ukáže... Hľadajte letiace svetlo (svetelný bod - svetelné body) na nočnej oblohe, ktoré sa po veľmi krátkej chvíli stratí (odletí svetel.rýchlosťou...), alebo z ničoho-nič zmizne (dá sa do clony..). Tieto svetlá na nočnej oblohe vídavali ľudia už odpradávna. A môžem vám povedať, že nad nami je poriadne rušno... Sú tam kozmické lode rôznych civilizácií. Zostaňte vo svojich srdciach pri hľadaní "pravdy" hlavne láskyplní, lebo náš Vesmír je duálny - sú tu okolo Zeme civilizácie pozitívne, benevolentné, no ale aj "tí druhí"...
    Majte sa pekne :o)

    OdpovědětVymazat
  14. Obávám se, že se mýlíte. To, že je v srdci nějaká pravda, je omyl, tradovaný sice po tisíciletí od Aristotela ale vyvrácený už před několika staletími.

    Letících světel uvidíte na obloze spousty - ať už pozičních světel letadel, nebo družic, které se objevují a skrývají v zemském stínu. Rušno nad námi skutečně je. Funkčních satelitů je několik tisíc, k tomu další desetitisíce nefunkčních.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co se týká těch nefunkčních satelitů. Již v osmdesátých letech let probíhala akce " Čisté nebe ". Rusové odstranili dost tohoto odpadu a také některé špionážní.

      Vymazat
  15. vyzera to ako nafotene niekde na Zemi v pusti a podsunute ludom... akurat ze si nevsimli, ze odfotili aj pustne zvieratka, ktore vieme, ze sa dokazu dobre maskovat (ako v domacom prostredi obrana voci predatorom) :D

    OdpovědětVymazat
  16. zdravým všechny je tomu tak rok co jsem koukal v jednom programu od NASA a prohlížel si Google Mars a na souřadnici 71°4'91.973"N, 29°33'06.53"W to co je tam vidět tak je jasná stavba bílé barvy půlkruhová budova nebo spíše obrovský hangár.Podle mého kamaráda ,který je projektant mostů by to mohlo měřit 240 m a šířka cca 70 m ten objekt má cca osm vchodů ,které jsou také vidět..Když jsem tuto fotografii ofotil a dal spět do Google nic se nedělo ,ale po měsíci se najednou od NASA vynořila zpráva že ten objekt co jsem zaznamenal na Marsu byl jen odraz slunce od družice která letěla zrovinka nad Marsem A.Foto zašlu emailem tomerr@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Američani tam mají mezinárodní tajnou základnu. I Obama tam už na ní byl. Má k tomu lodě z projektu hvězdné flotily Skunk Works !

      Vymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.