16. května 2013

Státní terorismus v Německu v 80. letech

Díky Malému princi, který našel a přeložil pro nás zajímavé video naznačující, že před 30 lety v Evropě došlo ke státnímu terorismu - k útokům pod falešnou vlajkou.

V 80. letech minulého století proběhla v Lucembursku, které bylo tehdy důležitým místem NATO a místem amerických manévrů, řada útoků - výbuch sloupů elektrického vedení v celé zemi, požár v plynárně, na letišti, výbuchy soukromých objektů, atd. Tyto útoky nikdy nebyly objasněny.

Lucemburský novinář 20 let pátral a zjistil, že za útoky nestojí běžní kriminálníci, ale s velkou pravděpodobností vojenská organizace spjatá s NATO, německá tajná služba BND, která tím zřejmě kryla používání tajných zbraní americkou armádou.

V Lucembursku se od února 2013 koná proces, který dosud unikal očím veřejnosti, a který se snaží objasnit pachatele těchto útoků. Dojde k odhalení a odsouzení státního terorismu?

Video německy, nejde vložit.
http://www.3sat.de/mediathek/index.php?display=1&mode=play&obj=36269

Překlad videa:

STÍNOVÝ MUŽ

Začalo to v roce 1984 vybuchlými sloupy elektrického vedení po celé zemi.

„Je to bažina, která celou tu dobu bublá. A toto bublání je předem naprogramováno.“

Olympijský bazén, i zde explodovala bomba, požár v plynárně,….

Tato série atentátů nikdy nebyla objasněna.

„Byly zde snahy zamést většinu těchto událostí pod koberec a nechat je efektivně vyšumět.“

Při jednom setkání EU explodoval ruční granát. Stojí za tím státní terorismus?

Dr. Daniele Ganser: „Američané nemají vůbec žádný zájem, aby se v Evropě vyjasnilo téma NATO, (tajné seskupení GLADIO a jiné ) Ne, jedná se jen o výtku US terorismu v Evropě.“

Lucemburský novinář Marc Thoma pátral v této věci přes 20 let a ne vždy si tím dělal přátele.

„Střílelo se do mé ložnice, zavolali jsme policii, ale samozřejmě se nikdy nezjistilo, kdo to byl. To se opakovalo několikrát a sloužilo to samozřejmě k zastrašení. Někdo se mi vrtal v autě, sledovali mě, když jsem jel na kole….“

Louka poblíž města Luxemburg. Zde objevil v roce 1985 jeden manželský pár zákeřnou výbušnou nástrahu. Podle údajů svědků ji Marc Thoma znovu sestrojil. 17 m dlouhý drát byl natažen ve výšce kolen napříč lesem. Ten byl připojen přes přístroj k výbušninám na stromech vpravo a vlevo, které byly ve výšce hlavy. To znamená, že kdyby tady byli pan R. a jeho žena, byli by bohužel určitě mrtví. Bylo to sestaveno přesně podle systému ve Vietnamu.

Podle žaloby uskutečnili údajně tito dva bývalí policisté elitní jednotky mobilní brigády všechny atentátní útoky. „Oběti, které mají odvrátit pozornost od skutečných pachatelů“, jak říká jejich obhájce. Je to už 1/3 století a dosud toho moc najevo nevyšlo. Řekl bych, že vůbec nic. Proč stát při tom plive, straší a prská?“

180 důkazů vztahujících se k atentátům bylo v té době posláno do USA. FBI nabídla svou pomoc. Zpátky se jich vrátilo jen několik, ty ostatní byly ztraceny.

Tolik z mnoha zvláštností.

Gasto Vogel, lucemburský obhájce, je přesvědčen o velké konspiraci. Lucembursko bylo v té době důležitým mostem NATO a místem velkých amerických manévrů. Je to jen náhoda?

„Jsou zde politické síly, které jsou ještě stále velice interesovány na tom, aby se nic neodhalilo. Nejvíce ze všech pravděpodobně americké velvyslanectví. A jaké kontakty ve vládních kruzích jsou napojeny na americké velvyslanectví, to nevím. Kdyby toto všechno vyšlo najevo, museli bychom je jít ukamenovat.“

A navíc ještě toto: Andreas Kramer, historik z Düsburgu, říká před soudem, že jeho otec, voják německé spolkové armády a agent BND /poznámka překladatele (BND- bundes nachrichten dienst je to tajná německá služba či rozvědka) je údajně zapleten. „Můj otec byl v Lucembursku, přesně mi popisoval, jak např. vyhodili do vzduchu chatku. Mělo to být údajně cvičení, naštěstí nikdo nepřišel k újmě. Ale co to má vůbec znamenat, nechat vybuchnout chatu?“

To je on – Johanes Karl Kramer, kapitán německé armády. Zemřel v roce 2012. Jeho syn vypráví, že z něho chtěl sám otec vycvičit tajného bojovníka. Proto již velmi brzy získal paramilitérní vojenský výcvik (učil se šerm, potápění, seskok padákem a jiné věci, které bylo dost nezvyklé). Budova bývalých bojových sil v Bad Kodesburgu bude brzy stržena. Andreas Kamer hledá kancelář svého otce, byl zde naposledy ve svých 16 letech. „Můj otec měl jen malou kancelář, bez jakýchkoliv ozdob kde byl jen psací stůl, lednička, regál a několik odborných vojenských knih. Nikde jsem neviděl žádné složky s dokumenty. Ptal jsem se ho, kde má všechny ty dokumenty. Řekl, že jsou v pancéřové skříni.“ Jeho skutečná kancelář byla u BND kde seděl a plánoval útoky, jako např. na lucemburskou centrální telefonní ústřednu.

„Atentáty, které byly uskutečněny, byly všechny vojenské. To hlavní, co udělali, bylo na letišti.“ Až do útoku nebylo letiště střeženo jediným policistou. To NATO kritizovalo. Po výbuchu bomby byla zvýšená bezpečnost. Bylo toto skutečným účelem akce?

Přihlásil se další svědek. Řekl Marcu Thomovi, že na místě viděl chvilku před výbuchem bratra velkovévody s podezřelými bednami. On a bývalý šéf státu musí nyní vypovídat. Objevuje se zde celá řada svědků a je zřejmé, že vědí mnohem více, než říkají.

Švýcarský vědec Daniele Ganser napsal o tom, jak USA šíří strach a třes za účelem silného státu ve studené válce. Diskuzi o Lucembursku považuje za příklad zvláště pro Německo. V Německu se nemluví o (tajných agentech z usa) připadající NATO, protože nikdo nechce rozzlobit USA. „Osobně si myslím, že je to chyba, protože pokud je člověk slepý na jedno oko, vůbec nepozná, co všechno provedlo skryté válečné vedení v Evropě v průběhu studené války.

V Lucembursku nebyli žádní mrtví, v Německu ano. Jako při Oktoberfestu v roce 1980. I zde je celá řada zvláštností ve vyšetřování. Obžalován byl jeden pachatel. Nyní však vypráví Andreas Kramer, že i jeho otec se podílel na tomto útoku. Vyprávěl mu o té bombě jen několik dní před Oktoberfestem. „Můj otec sestavoval bombu, věděl jsem, že ji má, ale nikdy jsem si nemyslel, že by ji někdy použil.“

Daniel Ganser požaduje, aby byly Kramerovy výpovědi v Německu přezkoumány, Marc Thoma, aby se hledali další svědci a Gasto Vogel, aby jeho mandanti nebyli odsouzeni.

Už uplynulo skoro 30 let od útoků, ale s jejich vysvětlením jsme ještě nikdy nebyli tak blízko, jako dnes.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.