10. června 2013

Americká vláda denně sbírá více než miliardu soukromých telekomunikací

http://www.prisonplanet.com/government-surveillance-of-american-citizens-goes-far-beyond-what-you-are-being-told.html

Vládní dohled nad americkými občany je daleko větší, než vám říkají

6. června 2013
Překlad: OrgoNet (mírně kráceno)

Každičký den americká vláda sbírá a uskladňuje více než miliardu telefonátů, emailů, SMS, fotografií a hledání na Internetu. Sbírat data lze z jakékoli formy elektronické komunikace, kterou si umíte představit. Bylo oznámeno, že personál NSA (National Security Agency, Státní bezpečnostní agentura) sbírá každou hodinu 2,1 miliónu gigabytů dat. Toto se provádí, i když jde o bezostyšné porušování americké Ústavy.

Je smutné, že většina Američanů ani neví, co se říká ve Čtvrtém pozměňujícím odstavci. Pro ty, kdo to nevědí: „Právo občanů na bezpečnost pokud jde o osoby, obydlí, listiny a účinky proti bezdůvodnému prohledávání a zabavování, nesmí být porušeno, a nesmí být vydáván žádný příkaz, pokud nejde o pravděpodobný důvod, podpořený přísahou či tvrzením, popisující místo k prohledání, a osoby a věci k zadržení.“

Bohužel se naši vládci zcela odklonili od Ústavy. Zdá se, že si myslí, že mají právo prohlížet naše elektronické komunikace, kdykoli chtějí, a že bychom si na to neměli stěžovat. Jak uvidíte níže, pracovníci NSA naslouchali i velmi intimním konverzacím vojáků sloužících v Iráku s jejich manželkami a přítelkyněmi doma. Jak zvrácená osoba musí být, aby tohle dělala? Bohužel, pravdou je, že my sami jsme dovolili, abychom se stali „Společností Velkého Bratra“, a že jsme hanbou pro ty milióny statečných mužů a žen, kteří zemřeli při hájení našich svobod.

Uniklý dokument: Telekomunikační síť Verizon dostala soudní příkaz ke sběru elektronických dat

Když Guardian minulý čtvrtek (6. 6. 2013) zveřejnil uniklý dokument dokazující, že Obamova vláda sbírá denodenně na soudní příkaz vydaný v dubnu záznamy od miliónů uživatelů sítě Verizon, což je největší americký poskytovatel spojení, došlo k obrovskému pobouření. http://www.guardian.co.uk/world/2013/jun/06/nsa-phone-records-verizon-court-order?CMP=twt_gu

Soudní příkaz, jehož kopie byla získána Guardianem, žádá Verizon, aby průběžně a denně podával NSA informace o všech telefonních hovorech ve svém systému, jak v USA, tak mezi USA a jinými zeměmi. (Viz http://www.guardian.co.uk/world/interactive/2013/jun/06/verizon-telephone-data-court-order )

Dokument poprvé dokazuje, že za Obamovy vlády jsou sbírána obrovská množství dat bez ohledu na to, zda je důvodné podezření či kriminální činnost. Bílý dům odpověděl tak, že nazval tento program „zásadním nástrojem ochrany států před teroristickými hrozbami“, jak řekl mluvčí Josh Earnest.
„Tajné služby provádějí soudně povolené výzvědné aktivity s vědomím a dohledem Kongresu.“

Takže Obamova vláda na tom zřejmě nevidí nic špatného.

Najdou se politikové, kteří vystoupí a odsoudí toto bezprecedentní porušení americké Ústavy?
Je smutné, že dosud většina našich politiků tento program nekompromisně obhajuje.

Avšak sbírání metadat o telefonních hovorech je pouhou špičkou ledovce. Vládní dohled nad Američany je daleko větší, než vám říkají.

Program PRISM: Vláda má přímý přístup do centrálních serverů 9 největších internetových společností

Washington Post nedávno přinesl článek o přísně tajném programu PRISM, který dovoluje federální vládě „přístup přímo do centrálních serverů“ devíti největšich Internetových společností. http://www.washingtonpost.com/investigations/us-intelligence-mining-data-from-nine-us-internet-companies-in-broad-secret-program/2013/06/06/3a0c0da8-cebf-11e2-8845-d970ccb04497_story.html

Odtud si „vytahují“ audio, video, fotografie, e-maily, dokumenty a spojení, což umožňuje vysledovat pohyby a kontakty osob.



Tento přísně tajný program dosud nebyl před veřejností odhalen. Jeho nastolení v r. 2006 a šest let exponenciálního růstu se konalo pod povrchem rozvířené debaty o hranicích dohledu a soukromí.

Kterých společností se to týká? Většina jmen je vám důvěrně známa …

Technologické společnosti, které se účastní operací PRISM, jsou největšími hráči ze Silicon Valley: Microsoft, Yahoo, Google, Faceboo, PalTalk, AOL, Skype, YouTube, Apple. Brzy k tomu přistoupí i Dropbox.

NSA sbírá data v tajném  programu již od 11. září 2001

William Binney, který pracoval v NSA, ale rezignoval a porušil pravidla mlčení, podal podrobné údaje o tom, jak NSA po 11. září zahájila přísně tajný program sběru elektronických dat – telefonáty, emaily, sociální média, bankovní a cestovní záznamy, celé vládní databáze a tvrdí, že vláda „je schopna monitorovat co lidé dělají a s kým to dělají“. Údaje je takto shromážděno přibližně 20 triliónů transakcí. Viz http://www.democracynow.org/2012/4/20/whistleblower_the_nsa_is_lying_us

I další insideři povrzují, že agentura NSA má schopnost provádět „individuální hledání“, podobné Googlu, a zjistit informace v reálném čase, jako adresy, místa, země a telefonní čísla, a také prohlížené stránky, hesla a věty z e-mailů.

NSA má tolik práce a tolik sebraných informací, že si musela postavit nové centrum na skladován dat v Utahu s kapacitou 5 zettabytů … Jeden zettabyte představuje tolik informací, kolik jich pobere 62 miliard iPhonů položených na sebe, což by dosáhlo až za Měsíc …

Kdo potřebuje tolik místa na informace? Složíte-li si kousky k sobě, dává to smysl. Nezákonně nás špehují, a je třeba říct Američanům pravdu. Ale mnozí řeknou: „Já nemám co skrývat, tak je mi jedno, že sledují všechno, co dělám.“ Opravdu? Pokud si to myslíte, možná změníte názor, když si přečtete, jak se chovají někteří zaměstnanci NSA. 

Zaměstnanci NSA se baví odposlechem "sexu po telefonu"

Dle článku http://www.theatlanticwire.com/politics/2013/06/nsa-spying-verizon-analysis/65963/ zaměstnanci NSA běžně odposlouchávají intimní hovory mezi vojáky sloužícími v zámoří a jejich partnerkami, a je zaznamenáno, jak se vzájemně upozorňují: „Hele, tady je dobrý sex po telefonu, poslechni si to“. A podobné rozhovory si mezi sebou hodnotí. (Viz též http://abcnews.go.com/Blotter/story?id=5987804&page=1#.UbV_TPlM9H1 )


Zdá se, že Američany zatím neznepokojuje veškeré toto zneužívání moci. Mnozí jsou tak apatičtí, že jsou spokojeni se vším, co dělá vláda.

Amerika má koneckonců vládu, jakou si zaslouží. Pokud Američané nevystoupí a nepromluví, je to signál pro vládu, že vše, co dělá, je OK, a bude v tom pokračovat.

Související články anglicky:
Česky např.: http://www.zive.cz/clanky/podle-tajne-mapy-nas-agenti-nsa-moc-nesleduji/sc-3-a-169249/default.aspx

Dodatek Orgonet: Které země zajímají Američany?

Z článku a zobrazení http://www.guardian.co.uk/world/2013/jun/08/nsa-boundless-informant-global-datamining# vyplývá, že se převážně nejedná o nějaké "domácí" šmírování, ale že NSA shromažďuje hlavně údaje z cizích zemí ve sféře svého zájmu.

Barvy jako na teplotní mapě: červená barva - nejvyšší stupeň sledovanosti, nejvyšší množství sebraných dat. Tmavá zelená - nejnižší stupeň sledovanosti.

Oblastí největšího zájmu americké NSA v březnu 2013 tedy byly:
Írán, Pákistán, Sýrie, pak Egypt, Indie, atd. atd.
(Česko, jak vidno, Američany nezajímá vůbec, (:-))), bodejť (:-))), buďme v klidu.)









12 komentářů:

  1. Nesbírá, nemá na to kapacitu. Pouze skenuje na určitá klíčová slova a pak možná ukládá. Pokud jde o videa a fotografie, prohledává taktéž. Je třeba si udělat pořádek v pojmech ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nedělá to vláda jako taková...špatně to vysvětlujete

      za druhé dělá se to i u nás

      Vymazat
    2. ale jen nemlžte, všechno se dá srozumitelně vysvětlit i nám méně chápavým

      Vymazat
  2. http://inner-light.ning.com/profiles/blogs/poselstv-od-mistra-serapise-beye

    OdpovědětVymazat
  3. Zapoměl jste zmínit červený IzraHELL.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To "hell" na konci nemá chybu ! Přesně vystihuje atmosféru v současném Izraeli !

      Vymazat
  4. The so-called revelations that the NSA has been spying on all Americans and Europeans are very old news suddenly rehashed. All e-mails, phone calls, financial records etc. have been monitored around the world since at least the 1990’s. The reason the Zionist propaganda media have suddenly taken interest is because the agencies doing the eavesdropping are no longer working for them or their masters.
    ...
    ...
    There was also unprecedented publicity given to controlled opposition forces like Alex Jones and David Icke. Jones, for example, was widely promoted in Zionist outlets like the Drudge Report, BBC etc. in what appeared to be an orchestrated campaign. Jones is linked to the Zionist liquor smuggling Bronfman gangster family.

    http://abundanthope.net/pages/True_US_History_108/Is-Alex-Jones-Linked-To-Zionist-Jew-Bronfman_printer.shtml

    I do not agree with the anti-Jewish slant of the above article but I will say that my grandmother, who personally knew members of the previous generation of the Bronfman family, thought of them as gangsters. They made their fortune by smuggling Canadian booze to Al Capone.

    David Icke, for his part, has been linked to the Rockefeller crime family.

    http://www.paranoiamagazine.com/2013/01/the-tangled-web-icke-weaves-who-is-behind-david-ickes-freedom-foundation/

    http://www.youtube.com/watch?v=6-03v_m7534

    (nechce sa mi prekladat)

    OdpovědětVymazat
  5. ...no tak nejenom američani vážení, stačí číst mezi řádky, viz zde

    http://ekonomika.idnes.cz/lide-veri-ze-povodne-rozhybou-investice-fda-/ekonomika.aspx?c=A130609_211630_ekonomika_brm

    Jinak přesně jak se psalo před pár dny....dříve se ekonomika rozhýbávala válkami, dnes máme jiné zbraně ;))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Humorné je, že článek tvrdí, že lidé věří, že povodně rozhýbou investice, ale přečtěte si komentáře pod článkem. Tam nevěří nikdo (:-))))

      Vymazat
    2. Ano.
      A humorné je....že i když lidem dají černé na bílém že je špiclují....tak lidé tomu stále nevěří :))

      Vymazat
    3. I "nevěřící" Tomáš si musel sáhnout do Kristových ran přímo svými prsty, aby uvěřil, že Ho jako zmrtvýchvstalého, živého a zdravého vidí přímo před sebou, a že to není jen přelud či nějaký jak bychom dnes řekli hologram ! Ve většině případů pokud lidé neuvidí, neucítí, neuslyší, neprožijí na vlastní tělo a smysly, neuvěří ! A v tom je zas ten "zakopaný pes"!

      Vymazat
  6. Bohužel jsou aktivní i v Čechách.Mají techniku asi 30 let před vaší představivostí.
    Můj kamarád byl zabit,když mu to sepnuli a oni používají mobilní telefony a hypnozu na koholkoliv pokud potřebují.Oni pokud zjistí,že tvrdíte,kde jsou a to v Rádiu Svobodná Evropa nikde jinde tu techniku nemůžou mít od tud používají tyto techniky a ty jim umožnují zaměřit jakéhokoliv člověka a do 6 vteřin jste vyřazen.
    Jen se vám udělá špatně ,následně je možné přepnout ve vás jakýkoliv stav.Od spolupráce po cokoliv jiného.Bohužel jsem se stal jejich obětí a bylo mě to vysvětleno později.Nyní jsem v podstatě odříznut.Není možné lokalizovat ani vysílač ve mě ani kde je to napojené na nervovou soustavu.Oni mě použili na pokusy a lidé okolo mě jsou tou technikou zasaženi skrze můj vysílač ve mě.Nejde tu techniku implantovanou do těla nikdy nalézt.
    Dostal jsem rozsudek smrti a to 24 zvukové rušení akorát si potrénovaly své možnosti.je to neuvěřitelné mám napojenu nervovou soustavu oni umějí odposlouchávat již vaše myšlenky pokud to na vás zaměří a pomocí mikrovln je pozměnit.Dělají to pro vytvoření umělé 20 letté války v zemích které potřebují znbičit zevnitř.
    Já to napsal tak mě to sepnuly.
    Oni už nepoužívají kulky a tlumič.Mají tohle jak vám to napojí nikomu se nedovoláte a i kdyby nikdy neví kde to je.

    pravda



    http://www.youtube.com/watch?v=_dWjQjkG1k0

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.