7. června 2013

Klimatolog Cílek: Opravdová potopa teprve přijde

Při poslechu Kalouskova projevu na tv.nova (:-)))mě zaujal na tv.nova i dnešní článek s "hrozivou předpovědí" klimatologa Václava Cílka. 

Je docela možné, že má pravdu, ale na základě čeho takto může věštit? Možná na základě toho, že klimatolog Václav Cílek je na seznamu těch, kterým klimateroristé zasílají předem varování o svých plánech? 

V posledních dvou odstavcích má nepochybně velkou pravdu.

Jedno je jisté: Ať už jsou povodně z rukou božích, či z rukou klimateroristů, vše je vůle boží. Bůh nás chce upozornit, že se máme probrat a změnit ... snad to co nejvíce lidí pochopí hned napoprvé. Dokud to nepochopí kritická většina, vše se musí opakovat. Takže Cílek má zřejmě pravdu. 

OrgoNet 10.30

http://tn.nova.cz/zpravy/domaci/hroziva-predpoved-opravdova-potopa-teprve-prijde-a-to-brzy.html

KLIMATOLOG VARUJE:Hrozivá předpověď: Opravdová potopa teprve přijde a to brzy!



Červnové povodně zaplavily podle hasičů na 700 českých obcí a měst, podle geologa a klimatologa Václava Cílka to ale zdaleka nebyla nejhorší potopa, která nás v nejbližší době čeká. Před námi jsou roky povodňového neklidu.

Václav Cílek, jeden z nejrespektovanějších odborníků na povodně, varoval před vodní zkázou po záplavách v roce 1997 i 2002 a v roce 2012 prohlásil, že opravdu velká povodeň nás teprve čeká. Ta letošní to ale podle něj ještě není.

Ta má podle uznávaného odborníka prý spíše charakter desetileté velké vody a není zdaleka tak mohutná, jak to vypadá v televizi.

Podle Cílka se Evropa nachází v období povodňového neklidu, které bude trvat ještě 20 let. A opravdu katastrofální povodeň přijde pravděpodobně právě v rámci tohoto časového horizontu. Klimatolog odhaduje, že nás čeká povodeň srovnatelná s tou z roku 2002 a k tomu pár menších.

Letošní povodeň je podle něj sotva průměrná, protože byla provázená jen průměrnými srážkami a průtoky vody. Že se řeky vylily z břehů, k tomu zřejmě přispěla ucpaná koryta, která na spoustě míst nebyla po povodni 2002 prohrábnuta.

Kvůli podobným nešvarům a tomu, že neuváženě zasahujeme do krajiny, budou také povodně čím dál horší, protože země je čím dál méně schopná pojmout vodu. Může za to pěstování mimo jiné příliš mnoha monolitických smrkových lesů, zlikvidování mezí a rozptýlené zeleně, napřimování toků, betonování krajiny nebo vyhnání žížal, na nichž závisí schopnost půdy vázat vodu, z polí.

62 komentářů:

  1. http://inner-light.ning.com/profiles/blogs/informacie-fewa-6-6-2013

    OdpovědětVymazat
  2. uprimne taky mi prisli informace ze poradna potopa teprve prijde... i dneska rano mi najednou z niceho nic vlitl do hlavy obraz vlny zenouci se pres staromak.....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To spíš vypadá na protrženou nějakou z Vltavských přehrad. Ty jsou však přírodě na obtíž. Tak co je vlastně dobře?

      Vymazat
    2. V "paralelních" realitách je možné všechno.......................

      Vymazat
    3. Jen aby tomu někdo na těch přehradách nenapomohl třeba semtexem ! Lidi jsou na přehrady nas.aný jako nikdy předtím !

      Vymazat
  3. Ahoj Orgo - námět na nový článek
    (sorry, že to píšu takto) ;-)

    http://technet.idnes.cz/nsa-fbi-sledovani-prism-usa-soukromi-data-f15-/sw_internet.aspx?c=A130607_065544_hw_monitory_pka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. u nás dělají to samé, takže na co nový článek..? nic nového pod sluncem

      Vymazat
  4. http://esoteric.mysteria.cz/ibbur.htm

    OdpovědětVymazat
  5. Mluví o potopě v horizontu do 20 let, já myslela, že má přijít brzy = že následuje tuto menší potopu. Jinak žila jsem v domnění, že pátý věk má skončit dle Májů a i budhismu ne potopou (ta ukončila 4 věk) nýbrž ohněm (v proroctví slepého chlapce z dob Karla IV se objevuje věštba, že Praha má shořet). Tak se necháme překvapit

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. v té době předpovědi platily, jenže lidé se lepší,a je tu spousta nosičů světla , proto ke katastrofě nedojde, bude jen čistění za pomocí povodní , tornád, zemětřesení atd a to do roku 2017-20

      Vymazat
    2. To by odpovídalo prorokované době (od r.2013 !) 42 měsíců (3,5 roku vláda satana nad světem) - 2017, a 7 let biblického soužení lidstva - 2020 !

      Vymazat
    3. Zmírněné to může být právě mírou probuzení lidstva,a hlavně jeho návratu k Bohu, který na to dosud trpělivě čeká. Vždyť se po současných povodních dělo i to, že i nevěřící postižení i nepostižení začali chodit do kostelů, a činili zpytování svědomí, pokání, a začali tušit, že je tu Něco, Někdo, o Koho by se měli konečně zajímat víc, než kolik budou mít levného točeného salámu, basy piv, větší bazén než soused, lepší auto než soused, mladší manželku nebo milenku atd.atd.atd. Prostě a jasně je nám dáváno najevo, že světská sláva - polní tráva. Máme si prostě uvědomit, že to tady končí,a máme se připravovat na život jinde a jiným způsobem. Experiment člověk, jeho svobodná vůle, jeho vláda sama sobě bez svého Stvořitele zde na Zemi splnila svůj úkol, a již není potřeba, aby tato realita dál existovala. Pro nikoho to už nemá dál smysl ! Radujme se spíš z toho, že vše, co je zde tak brutálně a bezohledně ničeno, bude "tam" obnoveno a existovat navěky !

      Vymazat
  6. http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/Lidstvo-ceka-velka-zmena-Spolehejte-jen-na-sebe-ne-na-stat-varuje-Cilek-270915
    tuto to pise ze preco...neodsuval by som ho ma velmi dobre fakty nehovori ako iluminat vyzna sa a ponuka riesenie:

    tento dokument ORGO by si mohol postnut https://www.youtube.com/watch?v=16SNbLjgD_w&list=PL5F1C291A220C3D0B velmi dobre odporucam :)

    OdpovědětVymazat
  7. a bude to ještě horší, záměr je vyhladovení lidstva, povodně ho vytáhnou z finančních rezerv, tím pádem vlády mají argument vše zvyšovat, čísla se prohloubí po povodních, kdy se ukáží stavy mostů a silnic, vše půjde 3x nahoru, než ted současný odhad, cílem je lidé vycucat z rezerv, pak nám naočkují čipy současně s vakcínou proti bakteriím v povodnové vodě, odeberou dna, ale těch vakcinovaných bude skoro půl republiky, protože v lidí vyvolají strach. na zbytek republiky pošlou opět něco ničivého,saozřejmě je EU o tom domluvená, vše se bude opakovat, cílené je očkování, čipování bez souhlasu lidí, vezměte si to, že takto načipují polovinu republiky a bez protestů. jdou na to chytře že? zvednou nám potraviny tímpádem nás skoro všechny dostanou do slepé uličky. je rok vodního černého hada a had je záludný, používají astrologové, meterologové a mají své špičky. dříve se ovládání lidí dávalo do náboženství, dnes do hlavnív zpráv TV.také si zjistí co lidé doma mají a nemají, nic jim neunikne. to vše se zaznamenává, lidé si koupí nové spotřebiče, které již v sobě mají nové čipy, odposlech je zaručený.

    mé sny se plní již 10 let, ale nikdo je neposlouchá škoda

    vidím opuštěné paneláky, tráva je nízká, byla zima a najednou rychlé teplo,sídliště jsou prázdná, utíkáme, hledáme tunely na schovávání, všude létají vojenské bezpilotní drony,jsou tiché, malé, někdy stojí jajoby přemýšleli, když zaměří pohyb, létají z nich červené paprsky co omračují i zabíjí. lidí je málo, obchody vyrabovány v jedné hodině, musíme výše ho hor, nejhorší jsou noční smečky psů co zdivočeli, vidím některé psi potrhané, ale zuřivé, jsou horší než vlci, nebojí se člověka, znají ho i jeho zvyky, trhají vše co jim příjde do cesty.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Záměr je udržovat všechny lidi ve strachu a bát se dá čehokoliv. Někomu stačí strach ze samoty, jiný se bojí hladu nebo útoku mimozemšťanů nebo upírů či duchů a další má strach z řízené likvidace lidstva. Čili společným činitelem všech teorií je samotný strach. A každý je pak svého strachu strůjcem :)

      Vymazat
    2. Je sice pěkné, že nás zde na Orgonetu informujete, co nás dle vašich vizí čeká, ale většina ovčanů, kteří by potřebovali dostat do těla, aby se přestali chovat jako ovce, si toto vaše varování určitě nepřečte. My, kteří čteme Orgonet a jiné nemainstreamové weby, jsme snad dostatečně informováni. Samozřejmě souhlasím s tím, že změny k lepšímu se jaksi nekonají, i když se nám (přes různé ty chanelingy a zvěstování z vyšších sfér) pořád slibuje, že takhle to nezůstane a že už jsme v 5. dimenzi, jen jsme si toho ještě nevšimli. Ale skutečně funkční a reálné řešení současné situace ve stále ještě až příliš životné a hlavně nekončící 3D, nemá nikdo. A o to jde, protože pokud napíšete, že se vaše předpovědi plní a že zubožené zbytky lidstva budou prchat před útočícími drony a že vše bude zničeno, tak je tak akorát na špagát, protože pochybuji, že by kdokoliv z nás chtěl v takovém světě žít. Tak tedy, co se bude v blízké budoucnosti dít? Zlo, bída, likvidace všeho dobrého nebo pravý opak, úplné potlačení moci zloduchů, jejich eliminace a pro obyčejné lidi konečně příležitost k životu v pravdě a lásce. A ještě jedno vám řeknu. Náš národ nikdy nedržel při sobě, každý je tu jen sám za sebe, maximálně tak ještě drží při sobě rodinní příslušníci, ale jinak, nesvornost, a proto nás tak drze válcují, nyní už přímo likvidují. Zejména úděsné je to ve velkých městech, jak každý na všechno a všechny kolem sebe kašle a nechá se sdírat až na kost. Jestli se brzy, lidi, nevzpamatujeme, tak budeme první obětí likvidace ze strany USA/EU/Bilderberg etc. Národ Čechů se stane minulostí. Stejně si myslím, že tento tupý, apatický národ už neprobere k akci ani sebevětší teror. :-(

      Vymazat
    3. http://inner-light.ning.com/profiles/blogs/zhrnutie-zauj-mavost-od-cobru-k-udalosti

      to že se zaměřuješ například na Orgonet , je spíš špatné pro tebe..protože si vlastně nic nepochopil

      Vymazat
    4. Tupý apatický národ? Prozkoumej sám své vlastní čeství. Jan.

      Vymazat
    5. jsem na národ Čechů hrdá, a vůbec nejsme tupí a apatický.

      Vymazat
    6. Jde vždycky o vyjímečné jedince, kteří se obětovali za ostatní, za národ, nebo kteří psali dějiny a posouvali je směrem, který se vůbec nehodil do krámu mocným tohoto světa nebo spíše těm "za oponou". Dospěli jsme však do stadia, kdy už síly zla dokonávají svůj úkol v tomto vesmíru, a ono to ví, že se blíží jeho konec. Přesto se snaží tento konec odvrátit všemi jeho dostupnými prostředky,a současně se mstí na nás za osud, který ho čeká. Proto se snaží strhnout s sebou pokud možno co nejvíc duší,a způsobit těžkou újmu i na úrovni světa pro nás zatím neviditelného. Pokud tedy chcete na věky zhynout, přidejte se na stranu zla, temna. Pokud chcete žít dál, byť by to bylo třeba i v nefyzické formě, přikloňte se na stranu Světla, Lásky a Míru ! Jinou volbu totiž nemáme (třetí cesta neexistuje - to prosazují jen samolibí,krátkozrací a pyšní liberálové) !!!

      Vymazat
  8. http://inner-light.ning.com/profiles/blogs/galactick-l-ska-bo-sk-l-ska-va-a-l-ska-channel-kathryn-e-m-ji

    OdpovědětVymazat
  9. Dneska psali na Novinkách, že přijdou další povodně. Mrknul jsem na satelit a vidím, že se sem nic neblíží, naopak zbytky té mnohadenní chemické oblačnosti se rozpadají. Říkal jsem si: ¨Jak to můžou takhle odhadnout, když tomu nic nenasvědčuje? Zvlášť, když byla několik dní taková zima, že ani není možné, aby se vlhkost odpařila ze země¨. Pak se podívám na satelity později a vidím, že se na mnoha místech začínají tvořit nové bouřkové koláče. Vzpomněl jsem si, že se mi v noci špatně spalo, slyšel jsem opět ten nepříjemný nízkofrekvenční brum. Nedivil bych se, kdyby celou noc a dnešní den žhavili mikrovlnama (a ve dne za pomocí Slunce, které je mimořádně ostré), aby všechnu tu vodu opět dostali nahoru a za pomocí ¨nebeské chemie¨, kterou v poslední době rozprašují v noci (viz satelitní snímky za rozbřesku), zaseli dostatek kondenzačních jader, aby to na nás znovu shodili. Takže pokud opravdu přijdou ¨recyklované povodně¨, máme se na co těšit. Mimochodem, vnímáte, jak je Slunce v posledních měsících jiné? Tedy pokud je nezakryjí, o což se tak vehementně snaží... Vnímám Slunce jako mnohem ¨účinější¨, ikdyž se do něj téměř dá dívat. Je jakoby mnohem silnější, ale je příjemnější a snesitelnější pro zrak. Čímž nikoho nenabádám k Sun gazingu :) Ale jeví semi více bělejší, už není žluté. Možná to svědčí o jeho zvyšující se teplotě. A pokus je jasno, je mnohem více světla, než co si kdy pamatuji. Taky se neskutečně dobře fotí. Každopádně se dějou věci...

    Guess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nuž ak bojuju proti globalnemu ,,,tak sa snažia dať sajrajt do neba chemicky čo odraža slnečne luče,,,tudiš slnko je na pohlad snesitelnejšie..a to je už pekných par rokov,,,kedysi sa človek don nepozrel volným okom,,,dnes v pohode

      globalne je ale zasterka na manipulaciu počasia,,,

      ono po každej potope vznikaju komare,,,v rusku sa objavili akesi zvlaštne,,,

      nvm ale ja nemám dobry pocit z toho že žid rozprava io kalamite komarov a hlavne z toho v akom urade sedi

      http://tivi.azet.sk/video/1780792/povodnova-vlna-na-dunaji-opusti-slovensko-v-nedelu-po-tejto-kalamite-nas-caka-kalamita-komarov.html


      bolo by zaujímave zistiť či sa neake postreky na komare,,,nerobili z financovania fondou eu...za posledne roky,


      inak komar sa dokaže vyliahnuť ešte po desiatich rokoch,,,to by celkom yvsvetlovalo ten jedensať ročný cyklus,

      Vymazat
    2. mam vsechna okna na vychod a pred domem komin z teplarny,takze presne vim,kdyz vedu deti do skolky tj. tak kolem osme,ze je slunce skoro schovane za kominem. uz delsi dobu vsak pozoruji, ze tomu tak neni, je vice vlevo od komina. schovany za nim je az tak kolem pul desate.nahodou jsem si na toto tema zagooglovala a hle, neco podobneho tvrdilo i par eskymaku(uz nevim,kde to by bylo), kteri se vlastne ridi jen podle slunce. Nebo, ze by nam snad nekdo hejbnul s kominem? :)

      Vymazat
    3. Prosímtě zaujal mně ten jak říkáš "nepříjemný nízkofrekvenční brum". Je to taková jakoby hluboká pulsace v uších? Něco co je někdy slyšet (zdá se, že to slyším u nás jen já, nejčastěji v noci - tinitus?) a někdy ne? Dík, Jan.

      Vymazat
    4. No, je zajímavé, jak na to slunce reagují kytky (mám na balkoně muškáty a verbeny). Za hnusných dní nasadí poupata a stačí pár hodin slunečního svitu, a takovým fofrem to rozkvete, nač by jindy bylo potřeba víc dnů, ne jen pár hodin... Jen je potřeba ty rostliny schovat před lijáky, jinak by dřív shnily než vykvetly. :-)

      Vymazat
    5. ..myslim, ze je to zpusobeni nasprejovanym "hlinikovym filmem", ktery zpusobi sklenikovy efekt, venku je jak v pradelne a vysledkem je dokonale odparovani

      Vymazat
    6. mohu potvrdit, že slunce je jiné, už třikrát mi spálilo sazenice okurek a to jsme je otužoval,a i melouny a nejdem sama všechny lidé říkají že co nemají v skleníku s clonou a mají na přímém slunci vše zbělelo a je spáleno, něco se děje to nepamatuji!!!!

      Vymazat
    7. No i to by mohlo být příčinou odpařování, kromě radargrilování !

      Vymazat
    8. V neděli jsem sebrala odvahu a šla se podívat na zahradu, překvapilo mě, jak je země vysušená,když byl druhý den bez deště, vlastně NEpřekvapilo, vždy't zase na neděli zapli fén, a vypnuli kolem 18, tak jak jsem to už psala ...
      Dita

      Vymazat
  10. Aneb, jestli nechcete mít zaplavený váš dům. Pěstuje na zahradě žížaly :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zizaly taky pomohou,lepsi je vsak bydlet na kopci :) ///Anonsuit

      Vymazat
    2. Nejlépe na skále ze žuly ! A hodně vysoko !

      Vymazat
  11. Už jsem na světě nějaký ten rok, takže si pamatuji dost dlouhou dobu na to, abych to mohla porovnat - ale: pamatuje si někdo z vás starších takhle rozsáhlé povodně ve středních Čechách a na severu Čech před rokem 1990? Já tedy ne - poté, co byla postavena Vltavská kaskáda, vždycky to stíhala zadržet tak, aby průtok zůstal rozumný. Jak je možné, že dnes to nestíhá, takže ve chvíli, kdy Prahou je průtok kolem 2800 m3/sec. ještě pustí Orlík přepadama další porci, takže se to zvedne na 3300? Přitom Orlík jako poslední přehrada před Prahou když pustí výtoky dole v hrázi a všechny turbíny, může vypouštět cca 1000 m3/sec. (zjištěno na Wikipedii pod heslem Orlická přehrada), takže se nelze vymlouvat, že průtok je prostě omezený a víc to nejde. Kdyby se upustilo včas a ne, když už je přehrada plná až po dekl, tak ty škody zdaleka nemusely být takové, jaké jsou. Času, aby toho přehrada následně pobrala víc, měli dost. Takže jako prvního bych k zodpovědnosti pohnala toho, kdo zodpovídá za to, aby v přehradách bylo dost místa na event. velkou vodu nebo toho, kdo upouštět zakázal, protože zrovna nepotřeboval výkon turbín na výrobu elektřiny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. první povoden jsem zaregistroval v roce 1954,další taková povoden byla zajímavá v roce 1981,kdy čtrnáct dní drobně mrholilo a ta síla vody například vyhloubila dvoumetrové koryto do hloubky a tři metry do šířky napříč okresní silnice Mníšek pod Brdy-Řevnice....

      Vymazat
    2. Nepamatuji si,že by někdo v českém kráteru přiznal za něco odpovědnost natolik,že by funíce se odvalil od koryta a chopil se výdělečně lopaty...kecičky o tom,kdo za to muže,ty se mohou vyhrabat z videoarchivu a jsou si navlas podobné...

      Vymazat
    3. To byste musela pohnat pořed soud vládu, protože ta schválila současné platné manipulační řády na přehradách, a vodohospodáři podle nich jedou. Takže jsou před zákonem z obliga. Samotný Nečas se někde zmínil, že předloží vládě zásadní změny v manipulačních řádech. On je totiž jako vždy po bitvě generál !
      Další svízel spočívá v tom, že přehrady mají smlouvy s firmami, které na přehradách provozují lodní dopravu, sporty apod., a vynucují si určitou stálou výšku hladiny nad přehradami. Pokud by to porušily, čekaly by je obrovské pokuty a sankce. Podnikatel má totiž téměř vždy lepšího právníka než zástupce státu ! Takže zase jde jen a jen o prachy, nic víc nic míň ! To by se taky mělo prozkoumat, a pohnat ty darebáky před soud za obecné ohrožení a náhrady škod z povodní v oblastech pod přehradami !

      Vymazat
    4. Problém je i v tom, že od postavení velké části přehrad je to teprve druhá velká povodeň.
      20. století bylo na povodně dost chudé a lidé zapomněli, co voda dokáže.

      Vymazat
    5. Já si zase dobře pamatuji, že v letech asi 1970 až 1989 (pak už jsem tudy od těch dob nechodil, takže nevím, jak to bylo potom) se Malčický potok (obvyklá šířka koryta 3-5 m)na Českokrumlovsku při jarním tání sněhu a ledu tak rozvodnil, že vytvořil doslova řeku o hloubce přes 1 m nad břehy svého obvyklého koryta, a šířka té povodně bývala pod vesnicí Sedlice až téměř 100 m ! Škoda, že jsem tenkrát neměl kameru, možná byste se divili, jaké povodně za komančů bývaly ! Tím ovšem nevylučuji to, že ty současné jsou vyvolávány uměle, nebo alespoň uměle dotvořeny v tom, co mohla třeba neškodně "příroda". Jinými slovy, umělé, násilné zneužití sil přírody !

      Vymazat
  12. Psali dnes kdesi, že velká voda se žene do Maďar. Také když člověk zapátrá v paměti( zde si dovolím trochu chronologie z mé paměti) , tak si snad vzpomene, že první taková "stoletá voda" se přihnala přesně před 24 lety do Němec(nemám na mysli jarní oblevy). O málo později se stalo módou, že každý rok nějaký stát v Evropě hlásil příchod "stoleté vody" a také vždy zabrala o něco více území, než rok předešlý. Takže letos,ač zapíchnuté metry do hloubek hlásí tu více, tu méně hloubku, rozsahem je jistě zase větší. Jen namátkou, protože mi nezbývá čas sledovat co vše už je zaplaveno, začíná zaplavení měst někde ve Švýcarsku dále Německo -Drážďany, téměř celé Čechy, dolní Rakousko, Slovensko-Bratislava , na řadě jsou Maďaři- Budapešť a ono má nadále pršet a pršet.
    Občas vzpomenu na lidovou:"...až vyjde slunce, uschneme." Otázkou však stále zůstává, kdy to slunce vyjde ? Nebo lépe. Kdy nám to slunce sem už pustí ? Je-li to letos vůbec v plánu.

    dan.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "Kdy nám to slunce sem už pustí ? Je-li to letos vůbec v plánu."
      Myslím, že je to v plánu, v druhé polovině léta. srpen. Je to logické. Povodněmi a podmáčením zničí velkou část úrody, co přežije, těsně v předsklizni nechají uschnout. Jediný výsledek, plánovaný je, zničit úrodu na co možná velké ploše území, a vyplavením zničit materiální hodnoty lidí a tím, potažmo státu. Prý jsme málo zadlužená země. To by byl čert v tom, aby se jim nepodařilo srovnat skóre.

      Vymazat
    2. Sprácně ! ONI nám to slunce už dávkují ! Už žádný přirozený proces !

      Vymazat
    3. Anonyní 10:47
      Myslím, že máte pravdu. Jde zase jen o biznys. Děkuji za reakci.

      dan.

      Vymazat
    4. Ale ohavný a odporný byznys. To už vpodstatě s byznysem má hodně málo společného. To už spíš se satanismem a okultismem !

      Vymazat
  13. .. na "maďaroch" neprší už dva dni a ani dnes nebude. A BASTA.
    NEBO je bez mrakov, asi tu žijí inakvejší lidičky a tak "pršanie" vycúvalo.
    B

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. anonymní 10:23-B
      No, já jsem vycházela z toho, co jsem se dočetla na Novinkách Psalo se, že v Budapešti se připravují na povodně, jaké Maďaři nezažili. Vida, zas nás neúnavně strašili.:-)

      dan.

      Vymazat
    2. Tak se podívejte na fotky a videa, a nebudete tu tak planě plácat nesmysly ! Budapešť je pod vodou ! A jak !

      Vymazat
    3. V Hungarii neprsalo, tam len dosla prilivova vlna ktora isla od Vas a z Nemecka do Dunaja a ten cez Blavu do Madaroch

      Vymazat
    4. tak je snad jedno, zda do "Pešti" voda doplula nebo spadla z oblohy, pod vodou je tak jako tak !

      Vymazat
  14. Na takovouhle povodeň v povodí Vltavy a Labe nepršelo dost dlouho. Pravdu mají spíš hlasy, že za ní stojí spíš ministerstvo zemědělství vedené bývalým funkcionářem kladenského SSM Petrem Bendlem. Načálstvo přehrad má befel od vládních modrobolševických přátel ČEZu plnit plán výroby el.ener. a držet přehrady plné.
    "V neděli a pondělí (26.5, 27.5.) začalo intenzivněji pršet a předpověď správně předpovídala další zhoršení počasí.Na odtoku z Orlíku je vidět, že odpouštění je až do neděle (2.6) denně v pravidelných hodinách pouze pro turbínu. Teprve v neděli v poledne, se zvedá najednou prakticky 7x odtok, z původních průměrných 220 m3/s naráz na 1800m3/s, a později až na 2000m3/s. Protože všechny nádrže pod Orlíkem jsou plné, promítá se toto zvednutí odtoku s malým zpožděním přes Slapy až na poslední nádrži Vrané. Tím je zasazena Praze a hlavně na Labi smrtelná rána, protože se k této rázové vlně přidávají Berounka a v malém i Sázava."
    A dále:
    "Ani na Lipně, Orlíku a Slapech nebyly vytvořeny žádné rezervy, které byly dříve na jaře připraveny. Pokles o několik metrů bylo na přehradách běžné, což představuje rezervu větší než 150 mil m3. !!! Přitom, jak je z grafu patrné, dokonce včasným preventivním upouštěním začátkem týdne (např. od út. 27.5.) únosným průtokem 500 až 600 m3/s, šlo rozprostřít obrovskou nárazovou vlnu, a včas odpustit více jak 150 mil m3, což mohlo prokazatelně snížit hladinu v Praze až o metr, ale hlavně snížit hladinu na dolním toku pravděpodobně až o několik metrů. (v obrázku červená čárkovaná čára). Rychlost toku je při menším průtoku v užším korytě mnohem větší a nárůst hladiny na Labi by byl mnohem menší. !!!"
    Zdroj: http://www.blisty.cz/art/68821.html
    Graf: http://www.blisty.cz/files/2013/06/06/povoden1.gif
    r.m.
    P.S. Wikipedii moc nevěřte, právě jí používám v práci jako základ k článkům o české historii je to celkem hardcore, co tam tvrdívají.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. anonymní 13:33
      Není divu. Ekonomika zkomírá , lidičky neutrácejí penízky, které nemají a tak, jak pravil kterýsi ekonom pro Iděs, paradoxně pomohou povodně ekonomice. Povodně už klasicky zvyšují poptávku i tam, kde už žádná nebyla. Inu, občas se musí použítt i nepopulární prostředky.

      dan.

      Vymazat
    2. Na Wikipedii zvláště co se týká historických dat a událostí a souvislostí, to je celkem Shits/Scheiße !!!

      Vymazat
  15. Právě vyšla data o sluneční aktivitě za měsíc květen. Potvrzují, že poslední 11letý solární cyklus je belhavý mrzáček, energie Země přijme méně než při vrcholu předchozího v letech 2000 - 2002.
    To se samozřejmě přičte k trendu vyvolanému postřikem atmosféry metalickými kondenzačními jádry, tedy chemtrails.
    http://www.swpc.noaa.gov/SolarCycle/
    r.m.

    OdpovědětVymazat
  16. Vědci s naprosto dokonalými znalostmi stojí před bolestnou volbou. Buď mlží a udrží si v dané společnosti svůj statut nebo napíší všechno, co ví a bídně skončí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. JO, buď se tzv.ztratí beze stop, nebo tzv.vyskočí z okna v náhlém návalu nedefinované idispozice. Metody likvidace systému nepohodlných lidí už známe !

      Vymazat
  17. Taky mi je podivné, že toho Cílka pořád pouštějí na ČT2 v debatách o povodních, jako jediného prý odborníka na vodohospodářství, proč jenom on? Zatím jsem nevidel nikoho jiného. Za koho vlastně ten Cílek kope?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a za koho ty ? přečti si od něj něco ...a snad pochopíš

      Vymazat
    2. Jak řekl neprozřetelně ve sněmovně podnapilý Kalousek : "Všichni v tom jedou (jako ti, co mají informace, moc), ani poledne nedrží" !

      Vymazat
  18. Jednak bych upozornil, ze rozhovor na kterej se zde (a na nove - jaka to nahoda ;)) narazi, je z roku 2006 http://zpravy.idnes.cz/prijdou-jeste-vetsi-povodne-rika-geolog-cilek-foo-/domaci.aspx?c=A060409_085026_domaci_jan i kdyz on uz zacal strasit i ted.. ;)

    jinak, ti kdoz si tu stezuji, ze nic takoveho nepamatuju, tak at se nedivi.. jejich zivot je velmi kratky v pomeru k planetarnim cyklum... pokud vas uz nebavi ty vecne ezo kecy, ktere vas chteji podojit stejne jako nasi politici, tak zacnete studovat. verim, ze jeste prijde doba, kdy seriozni veda bude predpovidat pocasi na zaklade polohy planet (tm)

    par odkazu pro zvidave:

    http://www.historieweb.cz/sedlaci-v-male-dobe-ledove

    http://www.vesmir.cz/clanek/nase-male-pluvialy-%282%29

    http://www.osel.cz/index.php?clanek=5708

    OdpovědětVymazat
  19. naši "klimatologové" neumějí předpovědět počasí na den dopředu. Nedá se vůbec na jejich předpovědi spolehnout, takže bohužel ani pan Cílek mě nijak nebere. Ale tímto se aspoň trochu zviditelnil, a to možná uspokojí jeho ego.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No hlavně plní úkol, který mu byl někým z "loutkovodičů za oponou " uložen, jiný dojem z jeho působení před kamerami a v tisku nemám.

      Vymazat
  20. Největší celosvětová lež - globální oteplování. Každodenně nás Rosničky utvrzují v omylu, že se naše republika nachází na 5O. rovnoběžce. V roce 2OO2 Země zmírnila svůj náklon - Nostradamus, Cayce -Slunce svítilo o 4 stupně dále k severu - to je o 45O km - potvrzeno na CT 1 v ranním vysílání pracovníkem hvězdárny. Proto tají ledovce , rozmrzá Sibiř, obrovské povodně, tsunami, nezvykle silné větry. Země se kolébá - Milutin Malenkovič. Stalo se v roce 2OO2, 2OO7, 2OO9. Po každé změně následovalo za nějaký čas silné zemětřesení. Bydlím v domě s osou sever jih. Letos 2O13 vycházelo Slunce za prostřední lištou okna 21. srpna ( + - ) , zapadalo v západním okně až 28. září ( + - ) . Kostely mají osu chrámové lodě orientovanou východ západ - stačí zaměřit sever. Odborníci , např. meteo fakulta UK, moje pozorování pouhýma očima odmítá a v odpovědi na můj dopis se mě snaží zesměšnit. Měla jsem zváštní zážitek v roce 2OOO , který mě přinutil pozorovat západy Slunce už 13 let. Ráda bych názor p. Cílka.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.