4. června 2013

Již pět dnů je povstání v Turecku, média mlčí

Dobrý den Orgo,

na Vaše stránky chodím denně, osobně nijak nepřispívám, pouze jsem napsala asi 2 příspěvky do diskuse, když jsem měla pocit, že mám co říct. Nyní ale cítím povinnost tyto skutečnosti o situaci v Turecku intenzivně šířit dál.
Prosím o vystavení na Vašem blogu, za který hluboce děkuji a vážím si velice Vaší práce.

Email mi přeposlala kamarádka, která žije přímo v Istanbulu (je tam vdaná). Řekla mi, že mi info předává, protože je naprosto pravdivá a že média o ničem neinformují....
Děkuji předem za vystavení.

Mějte se krásně...
Šárka 




Miroslav Ptetter, Břeclav 
Úterý, 4.června 2013, 06:26:49 | Souhlasím | Nesouhlasím | +10

Mým přátelům, kteří žijí mimo Turecko:

Píši vám, abych vám dal vědět, co se posledních pět dnů děje v Istanbulu. Musím to napsat osobně, protože většinu mediálních zdrojů vláda zavřela a jediný způsob, jak se vyjádřit a volat o pomoc a podporu, je ve světě ústní a internetové komunikace.

Před čtyřmi dny se skupina lidí, z nichž většina nepatřila k žádné specifické organizaci či ideologii, dala dohromady v istanbulském parku Gezi. Mezi nimi bylo mnoho mých přátel a studentů.

Jejich důvod byl prostý: Zabránit nadcházející demolici toho parku kvůli postavení zase další nákupní galerie v samém středu města a protestovat proti tomu. V Istanbulu je spousta nákupních galerií, nejméně jedna v každém sousedství! Očekávalo se, že ve čtvrtek brzy ráno začne kácení stromů. Lidé se vydali do parku s dekami, knihami a dětmi. Postavili si stany a strávili noc pod těmi stromy. Brzy ráno, když nastartovaly buldozery, aby ty stovky let staré stromy vyrvaly z kořenů, lidé se proti nim postavili, aby tuto operaci zastavili.

Nedělali nic jiného, než že stáli před těmi stroji. Nebyly tam žádné noviny, žádná televize, aby o tomto protestu referovaly. Bylo kolem toho naprosté mediální zatmění. Dorazila ale policie s pojízdnými vodními děly a pepřovým sprejem. Vyhnali ten dav z parku.

Večer se počet protestujících zněkolikanásobil. Stejně tak se to stalo s policejními silami kolem parku. Mezi tím místní istanbulská vláda zavřela všechny cesty vedoucí k náměstí Taksim, kde je part Gezi umístěn. Zavřeli i metro, zrušili lodní přívozy a zablokovali silnice.

Ovšem více a více lidí se vydávalo do centra města pěšky. Přišli z celého Istanbulu. Přišli ze všech různých společenských prostředí, z různých ideologií, různých náboženství. Ti všichni se shromáždili, aby zabránili zničení něčeho ještě většího, než byl jen ten park: Práva žít jako ctihodní občané této země.

Shromáždili se a pochodovali. Policie je rozháněla pepřovým sprejem a slzným plynem a najížděla svými tanky do lidí, kteří jim


Miroslav Ptetter, Břeclav

Úterý, 4.června 2013, 06:27:55 | Souhlasím | Nesouhlasím | +9

Shromáždili se a pochodovali. Policie je rozháněla pepřovým sprejem a slzným plynem a najížděla svými tanky do lidí, kteří jim za to nabízeli jídlo. Dva mladé lidi ti pancéřovci přejeli a zabili. Další mladá žena, moje kamarádky, byla zasažena do hlavy přilétajícím kanistrem s plynem. Policie je totiž střílela přímo do davu. Po tříhodinové operaci je pořád ještě v kritickém stavu na jednotce intenzivní péče. Jak už jsem psal, nevíme, jestli se z toho dostane. Tento blog je věnován jí.

Ti lidé jsou moji přátelé. Jsou to moji studenti, moji příbuzní. Nemají žádnou „skrytou agendu“, jak by stát rád povídal. Ta agenda je všude. Je velice jasná. Vláda celou zemi prodala korporacím na stavbu obchoďáků, luxusních činžáků, dálnic, přehrad a jaderných elektráren. Vláda hledá (a když je to nezbytné, tak vytváří) jakoukoliv záminku, aby proti vůli lidu zaútočila na Sýrii.

Na vrchol toho všeho začala být v poslední době nesnesitelná i vládní kontrola nad vlastními osobními životy lidí. Stát, podle její konzervativní agendy, schválil mnoho zákonů a vyhlášek týkajících se potratů, císařských řezů, prodeje a používání alkoholu, a dokonce i barev rtěnky, kterou nosí letušky.

Lidé, kteří pochodují do středu Istanbulu, se dožadují svých práv žít svobodně a dočkat se od Státu spravedlnosti, ochrany a respektu. Dožadují se účasti na procesu tvorby rozhodnutí ve svých městech, kde žijí.

Čeho se jim dostalo místo toho, je nadměrné použití síly a ohromná kvanta slzného plynu vstřelovaného přímo do tváře. Tři lidé už přišli o oči. Avšak stále pochodují. Statisíce se k nim připojují. Pár tisíc dalších přešlo pěšky po mostě přes Bospor, aby podpořili lidi na Taksim. Nebyly tam žádné noviny či televizní kanály, aby o těchto událostech referovaly. Byly zatížené vysíláním zpráv o Miss Turecko a o „nejdivnějších kočkách na světě.“ Policie pokračovala v rozhánění lidí a v jejich postřiku pepřovým sprejem do té míry, že zatoulaní psi a kočky kolem z toho pomřeli na otravu.

Školy, nemocnice a


Miroslav Ptetter, Břeclav

Úterý, 4.června 2013, 06:28:24 | Souhlasím | Nesouhlasím | +8

Školy, nemocnice a dokonce i 5 hvězdičkový hotel kolem náměstí Taksim otevřely své dveře zraněným. Doktoři zaplnili učebny a hotelové pokoje, aby poskytovali první pomoc. Někteří policisté odmítli stříkat nevinné lidi slzným plynem a praštili se svou prací. Kolem náměstí rozmístili rušičky, aby znemožnili internetové spojení a zablokovali 3g síť. Obyvatelstvo a podniky v oblasti poskytovaly lidem na ulicích volný přístup k bezdrátovým sítím. Restaurace nabídly jídlo a vodu zdarma.

Lidé v Ankaře a v Izmiru se shromáždili v ulicích, aby podpořili odpor v Istanbulu. Mainstreamová média nadále ukazují Miss Turecko a „nejdivnější kočky světa.“ ***

Tento dopis píši, abyste věděli, co se děje v Istanbulu. Masová média vám nic z toho neřeknou. Přinejmenším ne v mé zemi. Prosím, vystavte co nejvíce článků, co to půjde na Internet a šiřte to po světě.

Jelikož jsem včera v noci vystavil články, které vysvětlovaly, co se děje v Istanbulu na svou Facebookovou stránku, někdo mi položil následující otázku:

„Co doufáš, že získáš stížnostmi na svou zemi cizincům?“ Tenhle blog je mou odpovědí pro ni. Těmi tzv. „stížnostmi“ na svou zemi doufám, že získám: Svobodu vyjádření a slova. Respekt k lidským právům. Kontrolu nad rozhodnutím, které činím ohledně svého vlastního těla. Právo legálně se shromažďovat v jakékoliv části města, aniž bych byl považován za teroristu. Ale ze všeho nejvíc doufám, že když šířím svá slova do světa k vám, moji přátelé, kteří žijete v jiných částech světa, tak dosáhnu vašeho uvědomění, podpory a pomoci!

Prosím, šiřte tato slova a sdílejte tenhle příspěvek. Děkuji

P. S. Orgonet:

Český blog též: http://elfkure.blogspot.cz/2013/06/nepokoje-v-istanbulu-prvni-setkani.html
Fotky: http://elfkure.rajce.idnes.cz/Do_centra_deni/#DSC_0159.jpg
Článek: http://pravdu.cz/turecko/prislo-do-turecka-arabske-jaro

Anglicky:
http://www.al-monitor.com/pulse/originals/2013/06/turkey-velvet-revolution-istanbul-protests.html,
http://www.al-monitor.com/pulse/originals/2013/06/erdogan-blames-foreign-hand-in-turkey-protests.html

40 komentářů:

  1. Nabízím pohled z debaty na leva-netu:
    Erdogana trestají za to, že nechce začit válku se Syrií.
    Chyba Erdogana je v tom, že nejenže nesplnil úkol svých "strategických partnérů", ale pokusíl se vytěžít ze vzniklé situace pro sebe, co nejvíc - "sedět na dvou židlích". A to se neodpouští. Dnes čelí barevné revolucí podle osvědčěných technologií Sharpa. Nepochopil jednu věc - Západ musí buď poslouchat a plnit jeho úkoly, anebo mu čelit, jak to dělá Assad. Půl napůl nejde. Dnes vidíme, jak USA se snaží sesadit Erdogana a dát na jeho místo jinou loutku, se kterou bude snadnější dohoda.

    Dita

    OdpovědětVymazat
  2. tento clanok je dobry i zly.. zly v tom, ze zomieraju nevinni ludia :-( dobry v tom, ze ukazuje ludsku solidaritu (lekari, restauracie, ktore ponukaju ochotne svoje sluzby zadarmo) a ze ked ide o pravdu a dobro, tak ani technika ludom nezabrani sirit tuto informaciu dalej
    VDAKA BOHU ZA VYNALEZ INTERNETU !!!

    OdpovědětVymazat
  3. to je jak z bolševiku..kdo chce,tak se dozví..http://www.zvedavec.org/komentare/2013/06/5515-turecko-zatyka-protivladni-demonstranty.htm nabízí se otázka,karmicky zajímavá...Turci podporují povstalce proti SYRII...a další otázka je karmicky vtíravá,týkající se utopených ZÁLEZLIC...které JEDENÁCT LET stavěli protipovodnové zábrany...nedostavěná hráz.se protrhla...a mají to v zadeli...a pročpak?..žeby dotaci na výstavbu hraze po povodní 2002.....rozkradli...a zlomeček těch prachu dali na trapnou sypanou hrázičku?...Co na to RESPEKT,LŽIDNES?

    OdpovědětVymazat
  4. Jak se situace vyvijela v obrazech:

    http://showdiscontent.com/

    OdpovědětVymazat
  5. http://www.newsforage.com/2013/06/powerful-images-of-protestsriots-in.html měli bychom donutit českou vlády,aby neposílala v rámci NATO české žoldáky bojovat za NWO zájmy..Nebo se nám to KARMICKY vymstí...TURCI podporují proti syrské povstalecké žoldáky...asi se nám to již vymstilo... POVODNĚMI....

    OdpovědětVymazat
  6. * Inspirující video s názvem: Nebezpeční pre spoločnosť (CZ titulky) http://www.mojevideo.sk/video/1a43d/nebezpecni_pre_spolocnost.html
    * My jsme tvůrci svých světů a jejich realit, čili všeho co je - existuje. http://inner-light.ning.com/forum/topics/my-jsme-tvurci-svych-svetu-a-j
    * Vy jste tvůrci Nové Doby! http://www.inner-light.ning.com/profiles/blogs/vy-jste-tvurci-nove-doby

    OdpovědětVymazat
  7. nějak se nám to NWO-NEW AGE zadrhlo,paní Mullerová..http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/politika/janecek-s-monoklem-priznavam-pozitivni-evoluce-se-zadrhla/

    OdpovědětVymazat
  8. Asi naším médiím křivdíme - http://www.ceskatelevize.cz/ct24/svet/229887-turecke-protesty-se-zklidnily-v-istanbulu-planou-ohne/, v alt. médiích nic. Zajímalo by mě, jestli by podobný masakr dovolila naše vláda-obávám se že ano, a také jestli jsme my občané schopni něčeho pod. jako Turci-obav. že ne. Mají můj obdiv Vašek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jen nemůžu ani za boha živého pochopit ty policajty - herdek, však jdou proti vlastním lidem a v tom davu může být klidně i někdo z jejich rodiny. Kdyby represivní složky ukázaly vládě vztyčený prostředník, tak si ani nevrzne.

      Vymazat
    2. Vláda bude vládnout jen potud, dokud jí bude poslouchat vojsko a policie ! Pokud ne, pak se mají vyžraní pupkáči na co těšit !

      Vymazat
  9. Osobně to sleduji na RT.com ...mám rovněž dva přátele v Turecku, oba dva žijí v Istanbulu a navzájem se neznají. Do domu, kde bydlí i kamarádka vrazili dneska v noci a dali do těla sousedům, které nakonec i zatkli a doslova odtáhli. Modlím se za jejich životy.

    Miky

    OdpovědětVymazat
  10. Držím pěstičky Tureckým lidem těm tzv. " obyčejným" tureckým matkám, aby neztráceli těžce vychované děti a posílám světlo a lásku všem co potřebují a věřím, že kdokoli, kdo může a přečte si článek také pošle.
    A k vodě a karmě z příspěvku zde : nesuď abys nebyl souzen.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. konstatování uvahy není SOUZENÍ ...nebo je to NEKOREKTNÍ??...žeby NEOMARXISMUS dle frankurtské školy prosákl i sem trollím zpusobem?http://www.youtube.com/watch?v=uOUqYs69EwU

      Vymazat
    2. Troly si dnes už nikde nemůže být jistý nikdo z nás !!!

      Vymazat
    3. Neo je tu mezi námi určitě !

      Vymazat
  11. http://www.parabola.cz/zpravicky/19520/zamer-nebo-zmatek-turecka-cnn-vysilala-misto-demonstrace-dokument/

    OdpovědětVymazat
  12. Pravda se žene na povrch..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pravdu nelze zastavit. Na chvíli zakrýt ano, ale ne zastavit !

      Vymazat
  13. jak media mlčí? první zpráva na idnes 1.6. proč to tvrdíte?
    http://zpravy.idnes.cz/protesty-v-istanbulu-v-turecku-slzny-plyn-f2b-/zahranicni.aspx?c=A130601_133410_zahranicni_im

    OdpovědětVymazat
  14. Tak mě tak napadá, proč máme asi ty povodně? Něčím přece musíme být zaneprázdnění...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Monsanto udajne vzdalo boj s EU s dalsimy gmo hybrydama. V Nemecku uz rikaji, ze zadna uroda nebude, zadna kukurice.Ktrmeni pro skot atd adt.Ale co tu brzo budem mit?? No preci volne obchodovani s USA a Cinou!.. Takze hybrydy se sem budou dovazet, coz zakazany neni. Do pekla s gatesem!!!!

      Vymazat
    2. Cílem bylo letos vyvolat ve světě hladomor, a raketově vytáhnout ceny potravin. Uvidíme, co přinese závěr léta a podzim. Možná, že na oslavu vánoc a silvestra mnohé rodiny u nás nebudou mít kvůli tomu peníze.

      Vymazat
  15. Nevím proč tvrdíte že média mlčí.

    http://zpravy.idnes.cz/protesty-v-istanbulu-v-turecku-slzny-plyn-f2b-/zahranicni.aspx?c=A130601_133410_zahranicni_im

    http://video.novinky.cz/video/doporucujeme/?videoId=29357

    http://www.ceskatelevize.cz/ct24/svet/229887-turecke-protesty-se-zklidnily-v-istanbulu-planou-ohne/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bylo to myšleno hlavně tak, že média v Turecku mlčí.

      Vymazat
    2. Media informují, ale nic neříkají. Nešíří informace o tom, co se dělo na místě. Jak se na místě pokusily přerušit internetové spojení, jak uzavíraly náměstí, že zde nebyla přítomna televize ani jiné zdroje, že vnikají do domů a mlátí a zavírají lidi. A většina zpráv přichází se zpožděním... A především, žádné vyjádření podpory protestujícím nebo odborné články... Všude se jen opakují hesla "Erdogan se omluvil" "teroristi" Nikdo nenapíše ani slovo o tom, že Erdogan mlží o že je strašné, že lidé nemají svá lidská práva a že jim dále přes všechny protesty a mrtvé dále upírána... Pokud se Erdogan udrží, Islám bude zase o krok blíž Evropě a s tím i skutečné teroristické radikální organizace.. A nepřijde Vám divné, že všechny, i zahraniční média říkají jen běžné popisné informace - jak přes kopírák? Běžný občan se nic nedozví (dozví se jen o povodních) i když protesty stále trvají, děje se ohromná věc a ohromný průser, ale česká media informují jen o vodě, stejně jako turecké o kočkách. BBC informuje jen o tom, že Erdogan přijel, něco řekl a situace je mrtvém bodě a že protestující jsou normální lidi všech tříd. Jaký názor si tedy utvoří běžný Evropan, který se stará jen sám o sebe a ráno si čte na novinkách nebo bbc v práci zprávy ze světa?: V Turecku jsou protesty. Místní nechtěli, aby se zastavil park. Policisté zasáhli příliš tvrdě (ani slovo o tom, co je to za teror). Erdogan se omluvil. K protestům se přidali teroristické organizace, tvrdí Erdogan. Jak asi informovala zahraniční média o totalitě a bolševismu v Československu? Asi stejně... :( Proč se tak děje? Lhostejnost? Mocenské pletichy? Kontrola médií? Nemám ráda konspirační teorie ale tak mě napadá, že možná Svobodná Evropa byla jen nějaká Churchillova hra, za kterou se skrývaly další plány. Napadá mě mnoho, ale to už by byly konspirace....

      Vymazat
    3. Napadá tě velmi správně, jen to mnozí nedokážou akceptovat jako skutečnost, kterou provádějí choré mocenské mozky !

      Vymazat
    4. pro Anonymní 7. června 2013 15:30

      To nejsou konspirace, to je syrová a surová skutečnost zvrhlých satanských plánů globalistů ! Cíl je depopulace planety - už tu o tom mluvím hezkou řádku měsíců, a mnozí se tomu jenom smějí. Až přijde řada na ně, bude jim "pr.el úzká" !

      Vymazat
  16. Tady je to uplne jasne,prave pisou(hlas ruska)ze protestujici jsou "provokateri" z jinych zemi a ze jich zhruba tisicovka.Vlade se tato manifestace naramne hodi,ted to hodi na Syrii a hura na ne,turecka vlada ma konecne duvod zautocit na nevunnou Syrii.
    Pane Miroslave nemyslete si ze jste v tom sami,ikdyz svetova media mlci ,my obycejni lide vydime co se deje i pres tu "hrubou zaclonu" a v duchu jsme s vami,prejeme uspech tureckemu lidu nad tyranii!!Ludva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tisícovka???? No, tak na tomhle videu to vypadá na mnohem víc lidí a nejen v jednom městě:
      http://www.youtube.com/watch?v=cBsbv0Zrzoo&feature=player_embedded#at=237

      Vymazat
    2. Nedejte se udělat hloupým ! Vždyť ke strhnutí davu vám stačí dva,tři max.pět provokatérů, a stádnost se davy začne šířit jako lavina ! Klidně by těch 1000 provokatérů stačilo rozvrátit celou zemi,podobně jako se to stalo v sousední Sýrii !

      Vymazat
  17. ted koukam na zpravy (amberg - Nemecko) vsechno tu rikaj, dokonce na sat 1 rikaji, ze lide v turecku se konecne probudili... Za nedlouho to bude vsude, aspon v to pevne doufam a verim. Neco mi rika, ze jo...
    Lasku vsem Mirka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nic podobného si nepřejte ! Totiž, aby zavládl chaos a teror po celém světě bez obvyklých válek, které, zdá se, "někdo" hodlá překlopit do občanských a náboženských válek. Nezapomínejte, že k tomu všemu "asijský rudý drak" usiluje o rozpoutání 3.sv.jaderné války ! Takže události na Blízkém Východě jsou jen odvedením pozornosti od tohoto daleko závažnějšího problému - zničení povrchu Země a narušení atmosféry tak, aby zde lidé již nemohli dosavadním způsobem žít ! Kdo z vás chce žít v jeskyních a podzemních komplexech bez modré oblohy, bez slunce, bez větru atd. ?! Jako skuteční otroci,zombíci ?!

      Vymazat
  18. V ostatnom mesiaci som sa stretla s toľkými pozitívnymi reakciami ľudí, od ktorých som to ani nečakala. Slová prosté, jednoduché, citlivé, prosto ľudské, od srdca.
    Verím v človeka. B

    OdpovědětVymazat
  19. Obrázek ze současného Izmiru:
    http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn2/603124_499114143493298_640924412_n.png

    OdpovědětVymazat
  20. Zprávy u nás a na Slovensku a jejich souhrn za jeden rok. Nic tam o Turecku neříkají :)

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ukALU_egG9M

    OdpovědětVymazat
  21. http://www.blisty.cz/art/68744.html

    OdpovědětVymazat
  22. Toto je scéna z Paneláku 3.6 , dajte si to na 37:30 - http://panelak.joj.sk/panelak-epizody/2013-06-03-panelak-premiera.html - celkovo to robí dojem, že v Turecku je pokoj, idú tam predsa na dovolenku...Náhoda?

    OdpovědětVymazat
  23. http://www.youtube.com/watch?v=VI0kJsNdw6o

    autentická výpověď na you tube

    OdpovědětVymazat
  24. Strašně moc jim fandím,tento zvrácenej otrokářskej systém,kterej jenom ničí lidem bytí na této planetě už musí jednou skončit...

    OdpovědětVymazat
  25. Zdravím všechny orgoneťáky :-)
    Je zřejmé, že tam kde se nachází ropa(v jeho okolí) tam se dějí prapodivné věci...http://www.youtube.com/watch?v=QmzIVggrSAw

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.