7. července 2013

Demonstrace policejní moci, branná hra či šaškárna?

Proč vznikly nepokoje na Máji? Vysvětlení zde.

Žiji v paneláku na nyní neblaze proslulém sídlišti Máj v ČB, takže se mě sobotní "rasové nepokoje" též nepatrně dotkly, i když účast na demonstraci mě nezlákala.  Proti místním Romům celkem nic nemám, bydlím od nich v uctivé vzdálenosti, s jejich výrostky/němi se občas bavím, (na důležitá témata, např.: Pane, proč je ten pes tak tlustej? On čeka ditě?), a na "jejich" dětské hřiště uprostřed Máje občas s vnoučaty chodíme, bez problémů. Jen nesmíme odložit kola/koloběžky příliš daleko, protože tam platí známé romské heslo "co leží na zemi, to si může vzít kdo to najde."

Sobotní dopoledne 6. 7. 2013 nebylo jako vždycky. Den předtím byly odstraněny kontejnery na sklo, v sobotu ráno mimořádně vyvezeny popelnice. Hodně lidí odjelo s auty, všude dost místa na parkování, vylidněno, nikde nepostávali ani romští výrostkové, ale možná na ně bylo v poledne ještě brzo. Každopádně, při poledním nákupu v samoobsluze chyběly halasné rozběhané mnohočlenné romské rodinky, které se tam jinak vyskytují v každou denní dobu. Prostě, drželi se doma. Stříbrná policejní auta, která normálně vidíte jednou za týden, kroužila po sídlišti v minutových intervalech.
Před polednem začala okázalá přehlídka policejních sil: přivezli vodní dělo, kamión s koňmi, hlavní ulicí projížděly každou chvíli s otevřenými dveřmi plně obsazené policejní dodávky, jejichž počet si netroufám odhadnout, ale možná šel do desítek ... opravdu působivé. Dodávky a policejní koně měli pak stanoviště na trolejbusové točně - což vyvolalo pozornost veřejnosti a mnoho lidí tam po obědě zašlo na čumendu. I já.

Odpoledne jsme byli na zahrádce, viděli, jak vrtulník monitoruje situaci střídavě na náměstí a na Máji. Tak nějak po 6. hodině bylo slyšet, že se situace "zneklidnila" - bouchaly dělobuchy nebo co to bylo, houkaly policejní houkačky, vrtulník se mohl strhat, jak lítal z místa na místo.

Asi v půl osmé jsme se vydali domů na Máj, když nám předtím známí volali, že se tam asi nedostaneme, že kolem celého sídliště jsou policejní zátarasy. Původně chtěli, abychom jim přinesli ze zahrady srp, aby si mohli obsekat keře před domem, ale to jsme radši zrušili, neboť se nám nezdálo vhodné za dané situace mít u sebe "zbraň".

Tak jsme si řekli, že cestou domů objedeme na kole sídliště a zjistíme, zda se něco děje. Všechny silnice vedoucí na Máj byly opravdu uzavřeny mnoha blikajícími policejními auty, a na dálku bylo vidět, že centrum dění je mezi náměstím sídliště Šumava a ulicí M. Horákové, která už je na Máji. Objeli jsme to postranními ulicemi, a dokonce jsme byli svědky policejní akce, kdy policejní koně vyháněli pár lidí z náměstí Šumava Sokolskou ulicí až k ulici V. Talicha ... Pak tam chudáci policisté za posměchu přihlížejících rovnali převrácené kontejnery (na sousední Šumavě už totiž odvezeny nebyly, jen na Máji (:-))) - tak to přece nevychytali (:-))).

Video: Situace v ulici M. Horákové



Většina zúčastněných lidí byli místní obyvatelé, zejména mladší, ale i středního věku. A pak samozřejmě tam byly skupiny mladých, kteří se podobnými akcemi baví. Žádní typičtí "náckové" nebyli vidět, ale byli jsme tam jenom chvilku.

Odposlechnuto:
  • Paní volá z okna na známou: Co tam pořád děláte? Známá: Nic, oni nás tady honí pořád dokola.
  • Parta asi 18letých mladíků slušného sportovního vzhledu, velmi uřícení: Ty vole, takhle jsem si už dlouho nezaběhal.
  • Paní středního věku, s dospělou dcerou, celá uhnaná, ale zjevně se dobře bavící: Podívejte se, jak jsem uhnaná, já už vůbec nemůžu, oni nás pořád honí sem tam. Já jsem spadla do bahna, jsem úplně mokrá (:-)))
Z naší pozice to vypadalo, že rozháněný "dav demonstrantů" je sice značně uhoněný, ale dobře se bavící. Policie jim připravila parádní adrenalinovou hru. Bylo o co běhat, dle idnes policie prý zatkla několik desítek lidí.

V romské Volfově ulici na druhém konci sídliště zatím postávaly skupiny romských mládežníků, z jedné i druhé strany hlídány policií, aby neměly chuť se zapojit do vzájemného prohánění (:-)))

Na závěr, zdá se mi, že veškeré policejní aktivity byly opravdu hodně okázalé a na efekt. Vrtulník nahánějící hrůzu, těžkooděnci nahánějící hrůzu, obrnění koně nahánějící hrůzu, blikající auta, zatýkání typicky holohlavých extrémistických typů (viz jedno video na idnes), to vše se jevilo ve srovnání s demonstrací, které se zúčastnila většina obyčejných občanů, jako velmi přehnané.

Nebráním se ani myšlence, jak uvádějí někteří, že na akci se podíleli provokatéři z řad samotné policie či jiné státní organizace, čili že šlo o akci "pod falešnou vlajkou", jejímž cílem bylo předvést lidem policejní moc ...

Na běžnou činnost policie nejsou prostředky, takže když se ve vašem okolí něco přihodí, a jediné policejní auto ve službě je zrovna na výjezdu, musíte čekat, nejlépe si sami zadržet pachatele, atd ... Ale kvůli okázalé akci v ČB se našly prostředky na několik desítek vozidel a další techniku, na desítky (snad ne stovky) policistů, na minimálně 6hodinové létání vrtulníku ...

Myslím, že o ochranu Romů šlo až v poslední řadě.

P. S. Díky čtenáři za odkaz. Šokující záběry z ČB, které už nevypadají jako sranda, najdete na http://radek-velicka.cz/?p=10292 Je to myslím evidentní důkaz toho, že policejní provokatéři v civilu, převlečení za "radikály", měli na veškerých nepokojích velký, ba dokonce hlavní podíl.

13 komentářů:

  1. S poslednim odstavcem nelze nez souhlasit.

    OdpovědětVymazat
  2. *** , super dobre napísané Orgoneti ! Nie je nad vlastné oči.
    ÁAA, to si dnes počtu na spravodajských stránkach , he...:-)))))P
    B

    OdpovědětVymazat
  3. Tak počkat, byla to zábava nebo přehlídka s mini ''akcí''? :))

    OdpovědětVymazat
  4. Lidé měli zábavu, a policajti splnili plán našich kolaborantských vládců "pod falešným praporem demokracie"!!!

    OdpovědětVymazat
  5. Myslíš, že to byla jen sranda? Kdo ten článek psal proboha???
    https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=pbOdPiFJEug
    s pozdravem Tauri...lidi probuďte se nežijte v pozlátkách, že vše bude ok a vyřeší to za nás universum..

    OdpovědětVymazat
  6. opakuji toto video...aneb zajímavě burcující názor...žeby se běloši,zblblí frankfurtskou školou a neomarxismem,KLADNOU AKCÍ konečně probudili??? http://www.youtube.com/watch?v=uOUqYs69EwU

    OdpovědětVymazat
  7. Další skandál v ČB: http://radek-velicka.cz/?p=10292 příjde Vám to jako sranda a hra???

    OdpovědětVymazat
  8. Děje se to celosvětově !!! Všude po světě jsou policií, provokatéry, novodobými Stb-áky a pomocníky policie v civilu záměrně vyprovokovány demonstrace a různé pouliční bojůvky, aby se dosáhlo stavu, jenž může být podle zákona překlopen do stavu nouze, vyjímečného stavu nebo dokonce stanného práva. V USA jdou ještě dál : chtějí prostřednictvím řady atomových výbuchů ve velkých městech v revoltujících unijních státech přivolat démona globálního terorismu, a pod jeho pláštíkem internovat revoltující američany do 800 FEMA koncentračních campů. My jeden podobný (možná už jich je v ČR víc) máme kdesi u Litoměřic také. Naplánováno je to, že budou jen očipovaní, a ti v koncentrácích, co čipování odmítnou nebo se ho opakovaně pokusí zbavit.Nikdo totiž nesmí uniknout totální světové kontrole !

    OdpovědětVymazat
  9. Videa jsem vyjmečně zkouknul, pač mi to nedělá dobře tohle vidět. Ale je mi z toho špatně, tohle všechno je zbytečné, strašně zbytečný. Prostě žal,zmar a prach. Lidi si ubližujou je mi z toho smutno. Snad se to změní k lepšímu, a všechno už bude ok. Nebo skončíme v jedná velké černé satanovské pr-eli

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je jejich cílem : skončit v jedné velké černé satanovské pr-eli !!!

      Vymazat
  10. Ano, je to branná hra a příprava na něco daleko většího.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, něčeho celosvětového. Podobné "hry" policie a vojska se dějí v různých zemích snad po celém světě !

      Vymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.