21. července 2013

Díky za krásné letní počasí!

Klimateroristé nám i dnes nadělili ukázkové letní počasí, které jistě všem přišlo vhod.
Některé jejich výkony během dneška:

Tlak:
Nemůžu si pomoct, ale tlak mi ke krásnému počasí pořád neštymuje, meteohyundai mi stále ukazuje extrémně nízko, mezi 971-974 hPa ... podle starých dobrých zvyklostí by to odpovídalo trvalému dešti. Za předešlých dešťů ukazovala průměrný až vysoký tlak - od 1012 výše ....

Suché kroužení radaru:
Holandský radar stále pilně odvrací atlantickou oblačnost od vstupu do Evropy. Na videu je patrno, že se po nějakou dobu s ním spolufungoval jakýsi radar z Belgie, vytvářející soustředné kruhy. Jeho kruhy lépe uvidíte na dřívějších snímcích. (Zdroj: http://www.meteox.com/h.aspx?r=&jaar=-3&soort=loop24uur) (Klik pro zvětšení.)


Animace kroužení holandského radaru:
http://youtu.be/t3D3kANI1Qo

Řady mraků:
Nad Českem bylo dnes třeskuté jasno.
Nad Polskem zato byly oblíbené typické pochodující řady mraků řízené jakousi frekvencí vlnění (klik pro zvětšení). Zdroj: http://oiswww.eumetsat.org/IPPS/html/MSG/RGB/EVIEW/SEGMENT15/index.htm






21 komentářů:

  1. Na Yr.no bylo krásně vidět, jak je proudění z oceánu odráženo otáčejícím se čtvercem el. mag. pole, vyzařovaným z nějakého radarového zařízení. Oblačnost se v těch místech úplně zastavila a byla stáčena na severovýchod.

    Guess

    OdpovědětVymazat
  2. Na Novinkách lehké naťuknutí geoingeneeringu:
    http://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/308140-cia-zajima-moznost-kontrolovat-klima-investovala-do-analyzy.html

    OdpovědětVymazat
  3. Zvláštní je že jsem si to nějak spojil, ten tlak vzduchu s obrazcem v obilí zahlédnutý nedávno někde od nás z čech, kdy kruh byl protnut na sebe kolmými úsečkami mimo střed, že by těžiště a následná reakce sloupce vzduchu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. http://liborcermak.blog.idnes.cz/c/351965/Obrazce-v-obili-ze-zacatku-leta.html

      Vymazat
    2. Ahoj - to místo je zřejmě tady: N 50°35.62897', E 14°21.87408' - pokud jich není více.
      Kousek za Úštěkem (UL kraj) u silnice směrem na Českou Lípu (pokud tedy takových míst není víc. Je to dobře vidět z kalvárie Ostré. Ještě jsem si říkal, co nám kdo chce tím asi kousek od takového energetického bodu, jako je kalvárie, říci. No asi jsme tam z těch Budějc všici nějak ťaflí - orgonet, Kozák i já :-)
      Byl jsem na kalvárii počátkem měsíce - a bylo to tam. Byl jsem tam teď v neděli - je to tam pořád - jen obilí je o trochu žlutější. Lámu si hlavu, lámu, co mi kdo chce říci. Přítel astrolog na můj dotaz, zda ho něco nenapadá, když tam byl se mnou, taky nic.
      Protože hraju geocaching, přičemž na možnost nějakými pravíty moc nehledím, protože je to vášeň a neřest a oni stejně všechno vědí (stačí mobil), tak fotku najdete na: http://img.geocaching.com/cache/log/large/d7a6d4df-4654-4c50-a7c3-fba9845c6117.jpg
      Ještě jeden pozdrav domů do Budějc - a díky moc za vše, hlavně osvětu pro nezasvěcené davy. Třeba jim vše jednou dojde - a to dřív než bude úplně pozdě.

      Vymazat
  4. Je důležitý mít nastavenu na barometru správnou nadmořskou výšku. Pak ukazuje správně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda, ale i tlak 1015 je dost málo. Navíc moje meteostanice sencor ukazuje zataženo a déšť, což je úplně mimo realitu.

      Vymazat
    2. Asi tak nějak a moje meteo stanice už neukazuje tlak správně ikdyž se nastaví správná nadmořská výška. Jinak je dobré sledovat tlak zde: http://pr-asv.chmi.cz/synopy-map/pocasisp.php?ukazatel=stanice&pozadi=mapareg&graf=ano stačí kliknout na město, ale ne každá měřící stanice měří tlak. Nedalo mě to a sleduji to poslední 2 dny a tlak je 1014-15, takže nic moc nízkého.

      Lukáš

      Vymazat
  5. Díval jsem se na online stanice po celé čr a tak nízký tlak nikde není. Zkuste si zkontrolovat svou stanici, s velkou pravděpodobností ji máte porouchanou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj - nemá ji porouchanou. Mne Hyundai ukazuje to samé - panák má roztažený paraple a něco přes 980 už kolik dnů. A to jsem študoval, ba dokoce se kdysi živil meteorologií.
      Díky za skvělé články a pozdrav domů do Budějc.

      Vymazat
  6. Ten belgický haarp je nedaleko od města Namur. Bývala tam nějaká americká základna, a zdá se, že na těch bývalých základnách v Západní Evropě amíci dodnes provozují utajeně před veřejností svoje systémy podobné haarpům ! Tzn. že i vlády západních evropských států kolaborovaly s anglo-americkými temnáři proti svým obyvatelům !

    OdpovědětVymazat
  7. Nevím, ale Slunce září "jinak", má jinou intenzitu světla, dokonce i Měsíc vyzařuje změnu...Co to je a proč, se dozvíme asi později...

    OdpovědětVymazat
  8. No, podle toho, jak jsou zemědělci zoufalí z katastrofálního sucha, to bezoblačné nebe zase taková výhra asi nebude. Těšme se na vyšší ceny všech potravin, k jejichž výrobě se používá obilí... ://

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Letos to bude se vším drahé po porázdninách,a Monsanto se už třese, jak nám a dalším podobně postiženým zemím nabídne výhodné dodávky GMO plodin !

      Vymazat
    2. Babišův Agrofert se kdesi v novinách nebo časopise nechal slyšet, že není vyloučeno v případě neúrody, že cena za bochník chleba může klidně vyletět ze současných 30 Kč rovnou na 100 Kč !

      Vymazat
    3. V pohodě je hlavně řepka. Začne pršet, až pan Babiš bude mít svůj dotovaný poklad pod střechou.
      Obilí stihlo nalít zrna a zatím dobře sype. Sena pro ovce a krávy je dost.
      Kombinace manipulovaného počasí se nejvíc dotkla brambor. Pod usychajícími trsy raných brambor lze najít pár malých kuliček zapečených v tvrdé hlíně.
      Požadovaný výnos z pozdních brambor je tako ztracen, i když zaprší.

      Vymazat
    4. vsak oni nam ty brambory dovezou z egypta ci izraele. a bude na nich jeste znacka Bio.

      Vymazat
  9. Nevim, jak je to s tlakem.Kazdopadne s vlhkosti je to stejne 25 - 30% nizsi nez je normal. Mam uz pocit, ze jsem nekde ve Spanelsku, vsechno suche a zlute!!

    OdpovědětVymazat
  10. Svět zachrání GMO a MOnsanto, proto jsou taková vlna veder. Nevěříte. Tak si zavolejte na +8816 666 666 999 Toto je jen odvar toho co se bude dít. Malý princ.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj,zdravím vás všechny.Myslím,že jak vyrobili teroristy,tak vyrábějí i to,čemu říkají globální oteplování.Strašidlo,za které schovávájí své globální choutky.Pro veřejnost - vědecký výzkum.Vědec přece ví,ne?Dál se nestarám,v televizi říkali,to se ti zdá,nechci to vědět,já mám svejch starostí dost,proč by to dělali...už jsem z toho unavená.Je to jednoduché:klimatická válka,s vědeckým krytím.No dokažte to.... Kdo ?
      Před desítkami let,studená válka,velká postava v USA Kissinger:
      Když ovládneš jídlo,ovládneš svět!Pracují na tom stále,nezměnili se.Chybí jim kus mozku,nemají svědomí,zákeřní lháři.
      Občas mívám prorocký sen.Jeden z nich byl takový,že bych si přála aby nebyl.Byl.Bohužel.
      Ale ted sen řekl,že ti kteří rozprašují lidem nad hlavou jedovaté chemikálie a LIH ,budou voláni k zodpovědnosti.
      Nevím co s tím lihem,napadá vás někoho něco?Vím,že chladí,aněkde jsem četla,že 48%amerického obilí se zpracovává na alkohol.
      Všimli jste si,že jim začínají nevycházet věci? Nevím,kdy se pohnula první kostka domina,ale myslím,že už to jede.
      Tak se držme.Bude foukat. Alena

      Vymazat
  11. zkuste si metostanici zkalibrovat na nadmořskou výšku, hrubě 0,12hPA/m,
    hezké odkazy na "hezké počasí" :)
    Jezewec

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.