19. července 2013

Jedovatý herbicid (čili Roundup) mělo v sobě šest z deseti testovaných Čechů

Díky čtenářům za odkaz na článek na Novinkách. 

Dobrá zpráva, že už i mainstream už informuje o nebezpečí herbicidu glyfosátu, který je hlavní složkou Roundupu. I když nebezpečí zlehčuje, samozřejmě ... že prý "přímý vliv na zdraví je těžko prokazatelný". (Vědecké studie o nebezpečnosti Roundupu viz např. článek http://orgo-net.blogspot.cz/2013/07/mestska-zelen-je-pravidelne-strikana.html)

Komické je, jak Hnutí Duha jmenuje Roundup pouze jednou a na závěr přidává větu z reklamního letáku Roundupu: "látka se rychle rozpadá a po měsíci z ní nezůstanou v půdě žádné stopy." V půdě možná ne, když to lidé a zvířata už to dávno snědli, vypili, vstřebali kůží a vydýchali ...

No, aspoň nějaká informace - ale ty dvě manipulující lživé větičky zřejmě postačí k tomu, že lidé se Roundupu jen tak nezaleknou ...

Dodatek Orgonet:

O něco později mi přišla mailem původní tisková zpráva Hnutí Duha z 18. 7. 2013 k této otázce. Je zřejmé, že Novinky si jejich zprávu značně upravily, zejména tak, aby název Roundup zazněl nenápadně jen jednou, i když v původní zprávě Hnutí je výrobek od začátku mnohokrát pojmenován ... takže se omlouvám Hnutí Duha, ony lživé manipulace jsou dílem Novinek ...
Celá zpráva, jak mi přišla mailem: https://docs.google.com/file/d/0B1lmMjJ4Fl45dHhuaEN2NTdjTWM/edit?usp=sharing



Článek Novinek:
http://www.novinky.cz/domaci/308131-jedovaty-herbicid-v-sobe-melo-sest-z-deseti-testovanych-cechu.html
18. 7. 2013

Jedovatý herbicid v sobě mělo šest z deseti testovaných Čechů

Studie z 18 evropských zemí ukázala, že velký počet obyvatel má v těle stopy po jedovaté látce na hubení plevele zvané glyfosát. V rámci výzkumu bylo testováno i deset Čechů. Tuto látku jich v těle mělo šest. V Evropě byl průměrný výskyt 45 procent. Na studii spolupracovalo Hnutí Duha a ekologická organizace Přátelé země.
(Pozn. Orgonet: Bližší informace o zmíněné studii byly publikovány na Orgonetu v červnu: http://orgo-net.blogspot.cz/2013/06/glyfosat-roundup-se-nachazi-v-moci-lide.html

Glyfosát může ohrozit vývoj lidského plodu, zvyšuje riziko genetických mutací a rakoviny. Protože se ale z těla dostane už po týdnu, je jeho přímý vliv na lidské zdraví těžko prokazatelný. V přírodě snižuje biologickou rozmanitost a vyplavuje se z půdy do podzemních vod. Proto by se rozhodně neměl používat při deštivém počasí.


"Množství glyfosátu, která byla v moči českých dobrovolníků nalezena, nepřekračují současná oficiální hygienická doporučení. Podle nezávislé vědecké studie z roku 2012 je však bezpečná denní dávka dvanáctkrát nižší, než je oficiálně tolerovaná," upozornili aktivisté.
Herbicid s glyfosátem se kromě hubení plevele na polích používá k postřikům v parcích nebo na železnici. Do těla se může dostat v jídle, vdechnutím nebo dotykem. Ekologům hlavně vadí jeho použití při dosoušení řepky, kukuřice nebo slunečnice před sklizní.
„Glyfosát se u nás naprosto zbytečně nadužívá k účelům, kde by vůbec nebyl třeba,” upozornil Vojtěch Kotecký z Hnutí Duha. „Stát musí tuto situaci řešit. Měl by pomáhat zemědělcům i ostatním uživatelům zavést metody a najít alternativy, které sníží nadměrné plýtvání chemikáliemi,” dodal.
Kromě zákazu použití glyfosátu při dosoušení zemědělských plodin by se podle aktivistů mělo víc podporovat ekologické zemědělství nebo takzvaná integrovaná ochrana, při níž je zapotřebí mnohem méně postřiků.
Herbicid s glyfosátem se prodává pod označením Roundup. Jde o světově nejpoužívanější herbicid.
Látka se rychle rozpadá a zhruba po měsíci po ní nezůstanou v půdě žádné stopy.



Dodatek Orgonet:

Mezitím mi přišla mailem původní tisková zpráva Hnutí Duha k této otázce. Je zřejmé, že Novinky si jejich zprávu značně upravily, zejména tak, aby název Roundup zazněl nenápadně jen jednou, i když v původní zprávě Hnutí je výrobek od začátku mnohokrát pojmenován ...

Celá zpráva, co mi přišla mailem: https://docs.google.com/file/d/0B1lmMjJ4Fl45dHhuaEN2NTdjTWM/edit?usp=sharing

12 komentářů:

  1. Prsím Vás, s těmi konstrukcemi opatrně aby mocná firma nezažalovala Orgonet z pomluvy. Jestli to víte určitě proč ne, ale na světě je plno firem, co tyhle svinstva vyrábějí ...

    OdpovědětVymazat
  2. Citujem : "....Protože se ale z těla dostane už po týdnu, je jeho přímý vliv na lidské zdraví těžko prokazatelný..."

    Je to BLUD. Veď už len keď si človek robí rôzne detoxikácie (detoxikačné kúpele (vo vani), derivačná kúpeľ, očista pečene, očista krve, atď...), tak je PODSTATNE DôLEŽITÉ si súčasne s tými detoxikáciami robiť KLYSTÝRY, aby sa vylučovaný odpad opäť V ZNAČNOM MNOŽSTVE nevstrebal cez hrubé črevo späť do tela...... Takže keby sa aj RoundUp vylučoval von z tela stolicou, resp. hrubým črevom a následne stolicou, tak BEZ KLYSTÝROV je to takmer PRD PLATNÉ.
    RoundUp sa fakt môže vylučovať z tela von, ale tak isto v tele ZOSTÁVA, lebo sa nevylúči celý, a celý sa nevylúči, ani keby si človek robil klasické, či urinové klystýry....

    KU DERIVAČNÉMU KÚPELU odporúčam robiť aj KÁVOVÉ KLYSTÝRY...... Sú PRIATEĽSKÉ ku prostrediu hrubého čreva, a dokonca cez hrubé črevo detoxikujú aj PEČEŇ, a tým pádom aj krv !

    http://www.zdravi-az.cz/Forum/viewtopic.php?f=7&t=3611

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A to víte, že krev je jediný tekutý orgán v těle, podobně jako rtuť je jediný přírodní tekutý kov ?

      Vymazat
    2. ... a čo ? Skúšate Mareka ?

      Vymazat
    3. Možná zkouším, možná něco jiného...

      Vymazat
  3. Marek, práve začínam vnikať do tajov- odkyselenia organizmu, urinoterapie, výživa. Klystýr mi dali raz pred pôrodom - sama neviem či by som to zvládla. Teraz sa niekto bude chechtať, znie to ako ponuka na "spoluprácu" :-)) Ale vidím, že hodne toho vieš.
    Ku cit. vete : "Protože se ale z těla dostane už po týdnu, je jeho přímý vliv na lidské zdraví těžko prokazatelný.. " no a práve o tom im ide. Namiešame tak, aby sa nedalo preukázať ľahko, najlepšie vôbec. :-//
    Banda.
    Hm, a kávový klystýr detoxikuje pečeň ? - káva je môj najoblúbenejší nápoj, kuknem ten link čo si dal.
    Dík za info, B

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nebudem klamať, rád by som Ti v tom asistoval...... ;-).... Ale BEZ ROUNDUPU :D..... Ten by sme vyhnali z tela preč.... Z tela - tak požehnaného "stroja", dokonalého..... Posvätného.....tam veru ROUNDUP nepatrí... !!!

      Marek & Marek G.

      Vymazat
  4. Látka se rychle rozpadá a zhruba po měsíci po ní nezůstanou v půdě žádné stopy.
    To jsem rád,že měsíc po své smrti už nebudu otravovat přírodu.
    Mňo hymbajs šůviks,tady něco nesouhlasí,jak to,že šest z deseti Čechů má v sobě tenhle nezávadný sajrajt,když je tak snadno odbouratelný?Něco podobného tvrdili i o DDT.
    I když DDT bude asi proti tomuhle slabý čajíček.Já už Roundup nepoužívám.To se radši ohnu a tu trávu vytrhnu.Ale nějakým způsobem tu populaci zredukovat musí.A dnes je na novinkách už zase další poplašná zpráva,virus H7N9 může postihnout celý svět a je mimořádně účinný!Podzim se blíží a je třeba lidi dokopat k očkování a k nakupování zaručeně účinných léků.
    Strach to je to co vládne světu,ještě že máme své vůdce kteří nás ochrání.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Někdo tu uváděl, že současné lidské mrtvoly po smrti téměř nehnijí, nerozkládají se kvůli vysokému obsahu chemie v těle z kontaminovaného jídla, pití, léků atd. Proto se naši zákonodárci rozhodují k tomu, že by se lidská těla po smrti měla spalovat výhradně ve spalovnách, a ne pohřbívat do země.

      Vymazat
  5. Mohu jen potvrdit jak jsou Novinky vykutálený server.. po vydání článku jsem chtěl přidat komentář a nazvat věci pravými jmény. Leč bohužel k publikování komentáře na Novinkách je třeba se zaregistrovat, registrace jsou nejspíše pro jistotu pozastavené... Pravda, ovčan nepotřebuje mít vlastní názor, je třeba, aby byl spokojen s názorem předestřeným a po ničem se nepídil...
    Marcel

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak, tak, papkej naservírované info profláknutými médii, i když ti to nechutná, a je ti z toho jenom zle

      Vymazat
  6. Ano tak je to, všade chcú registráciu.... všade.
    Na Seznam.cz mám emailbox, a tak som nútená ho denne otvoriť a votrú sa vám bláboly, ktoré napríklad v Super.cz sú o akýchsi "celebritách".
    Píšem redaktorovi, máme konfrontačnú diskuziu, i to zanecháva stopy.
    Skúste tiež niekedy pisateľov pochváliť , je to účinné.
    Mali bysme v čomkoľvek sa dá, byť vecnejší, kritickejší, ale slušne, bez nadávania. Včera som odoslala krajec chleba p. riaditeľovi tunajšej veľkej pekárne, aby si pochutil na ich žltozelenom výrobku... step by step, píďiť sa treba.

    Pekný deň, Bo

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.