22. října 2013

Babišovy geneticky modifikované potraviny na našem stole

Ahoj Orgo,
možná se o tom, co ti posílám, už všeobecně ví, pro mě je to každopádně novinka a mám potřebu se o ni podělit. Článek, na který posílám odkaz, je o tom, co by mohlo být "velkým příchodem" Monsanta do našich krajů s pomocí Andreje Babiše, do kterého dnes vkládá své naděje poměrně dost lidí. Tak si říkám, že by se o tom měli dozvědět, ať ví, do čeho jdou.

http://freeglobe.parlamentnilisty.cz/Articles/3386-babisuv-olej-zlata-zila-babisovy-geneticky-modifikovane-plodiny-od-monsanta-na-nasem-stole.aspx

Ilíriel


Babišův olej - zlatá žíla. Babišovy geneticky modifikované plodiny od Monsanta na našem stole

Autor: Jiří Doležal | Publikováno: 22.10.2013 

Doba, kdy se u nás pěstovaly dobré brambory, vyhledávaný chmel, zelenina, víno a ovoce, je pryč. Dnes roste na drahocenné zemědělské půdě kromě solárních panelů zhusta také řepka, v níž spatřil skrytý poklad Andrej Babiš.
Nejdříve mu učarovala jako státem podporovaná příměs do biopaliv, nově na ní sází jako na surovinu pro stolní olej. Problém je v tom, že jde o geneticky modifikovanou odrůdu. Do sněmovny Babiš kandiduje hlavně proto, aby jeho byznys neohrožovala vrtkavost evropských a domácích politiků, kouzelnou hůlku moci chce držet ve svých rukou.
Zlatá řepková žíla jako příměs k pohonným hmotám se zakalila. Minulý rok totiž Evropská unie zjistila, že to není dost ekologické a povinnost zrušila. Míchání řepky do biopaliv tedy zvoní hrana i u nás a Andrej Babiš to slyší. Jeho Agrofert se chystá na konec podpory biopaliv, ale nebyl by to Babiš, aby v nové situaci něco „bombového“ nevykouzlil. Přichází se zázračným řepkovým olejem.
Skupina Agrofert na českých polích začíná pěstovat speciální odrůdu řepky. Spolupracuje s firmou Monsanto, která s ní přišla už v roce 2010. Pro velkopodnikatele nový plán s novou řepkou znamená možnost dalšího využití kapacity lovosického zpracovatele řepky Preol, který patří do Babišova impéria, i po skončení legislativní podpory biopaliv. Projekt je na samém počátku, značku oleje si Agrofert zaregistroval teprve v říjnu loňského roku a první vzorky se tak nyní pomalu dostávají na trh. Smaží na něm i Andrej Babiš?
Problém je totiž v tom, že pro výrobu řepkového oleje Babišova skupina pěstuje geneticky modifikovanou odrůdu řepky olejné a firmě Monsanto i Agrofertu budou občané sloužit asi jako pokusní králíci dosud neprozkoumaných účinků geneticky modifikovaných potravin? Kromě toho řepka výrazně znehodnocuje zemědělskou půdu, a proto se musí obměňovat osevné plochy každý rok. Což se ale dnes v naprosté většině neděje, půda je oslabená, vyčerpaná a napůl otrávená. Letos se výměra zemědělské půdy, na které se bude pěstovat řepka Agrofertem, navýší na 20 tisíc hektarů. Dá se očekávat, že vše, co z řepky vypadne, a to i v budoucnu z té GMO, skončí v živočišné vertikále - prase, kuře, skot.
Právě v těchto dnech a letech je genetické znečištění je mnohem vážnější hrozbou pro náš svět a naši zem. Vědci vyzvali světové velmoci, aby přehodnotily budoucnost zemědělství a hledaly spíše trvalou udržitelnost než korporátní zisky. Proto vznikla petice za zavedení národní značky "Bez GMO" - GM-free.
Nenechme se mýlit řečmi předvolební kampaně, jediným cílem Andreje Babiše je ovládnout ministerstvo zemědělství a tyto plodiny nám servírovat každý den na náš stůl. Zavedení značky GM-Free je to nejjednodušší. Ať si spotřebitel vybere, co chce nebo nechce požívat!
Budeme v  podpoře této iniciativy pokračovat a shánět podpisy nejen v elektronické ale i tištěné podobě.

autor: Jiří Doležal, VV
Jedná se skutečně o GM řepku? Výsledky mého bádání zde:http://orgo-net.blogspot.cz/2013/10/je-zazracna-repka-od-monsanto-pestovana.html

58 komentářů:

  1. Babiš z toho časem vystoupí a lidé GMO stejně vytlačí, Babiš bude směřovat ke svému řetězci a podpoře svých podniků a hlavně morálně poskočil na úroveň léčitele čili bude chtít žít v zemi kde bude pořádek jako v Německu, nedělejme z něho zase takového belzebuba. Fandím mu ať to tady změní k lepšímu, klacků pod nohy má už dost.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty si vážně myslíš, že je to podnikatel, který umí a daří se mu? Je to jen další loutka, která má za úkol zničut, co se dá, aby zbídačené obyvatelstvo s nadějí přijalo NWO.

      http://www.protiproud.cz/stopy/pamet/hodnoty/558-kdo-je-zdenek-bakala-odpoved-je-stejne-podivuhodna-jako-nahly-krach-okd-ktery-nakonec-tak-jako-tak-zaplatime-vsichni-komu-to-se-z-bakalovych-ani-babisovych-novin-urcite-nedozvite.htm

      Guess

      Vymazat
    2. Přesně ! Babiš, Okamura a další noví lídři nových politických stran jsou jen dobře zaplacení loutkoherci, kteří mají jediný úkol - udržovat ovčany ve strachu a nejistotě planými sliby ! Oni totiž nikdy nic z toho, co proklamovali ve volbách pro lidi, NESPLNILI. Naopak vždy provedli ještě větší svinstva než jejich předchůdci. Působí na mě dojmem, že snad dokonce soutěží mezi sebou o to, kdo udělá větší škody, vetší bankroty, vetší defraudace a různé další zlodějiny. To je totiž jediný způsob, jak může stará zkorumpovaná Chobotnice prostřednictvím politických Dinosaurů vládnout dál o nás bez nás ! Tak na to v pátek a sobotu silně myslete, ať pak zase nečučíte po volbách jak telata na nová vrata !

      Vymazat
    3. Četl jsem, že geneticky modifikovaná řepka má lepší složení oleje. Obsahuje 90% kyseliny olejové, která je mononenasycená a má menší sklon k peroxidaci a přepalování než zbytek. Je to ohromný krok ke zdraví národa. V Globusu jsem zaregistroval chvályhodný fakt, že větší polovina prodávaného oleje je již GMO. Nemodifikovaný olej je pořádným žroutem zdraví.
      http://www.dobrotaprozdravi.cz/nejmasovejsi-jed-repkovy-olej-ukroji-nam-10-let-ze-zivota/

      Vymazat
  2. V lete jsme byli na ukrajine a tam maji na potravinach piktogram bez GMO, bez soji a dalsi prima veci.
    Pokud se ukrajina vyda cestou demokracie, bude to muset zrusit, EU zadny binec nesnese, jo.

    A mimochodem, zaznamenal jsem, ze nekteri eko velkozemedelci, aby nemuseli tolikrat sekat louku, strikaji naredenym roundupem, travu takto priotravenou normalne pak nabalikuji a je bioseno, moc prima.
    Totiz louky se EU libi nejvic, kdo udela z pole trvaly travni porost, dostane az 10 000 na hektar, chytre od bruselu je, ze se to uz zpet neda prevest na ornou pudu a pobirat dotace, chytre vymysleno, jak nas vyhladovet.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Voda a jídlo. To budou velmi brzy boje mezi lidmi, kdo to bude a nebude mít. Zásoby vám nepomohou, pokud je nebudete schopni účinně bránit proti těm, co je mít nebudou ! Boháči tak budou donuceni ze svých sídel přestavět pevnosti. Bude tak možné, že bohaté městské čtvrti se stanou uzavřenými vojensky hlídanými ghetty.

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. Snad Jiří X.Doležal chtělo být psáno, že ? Ale toho patlu matlu sem netahejte, nikdo o jeho patafyziku a matafyziku světa nemá zájem. To může tak vykládat leda psům a kočkám.

      Vymazat
  4. Áándrej :-))))) Za prachy si dnes lze koupit vše...i voliče:-( Nalejvá nám hezky, ale něco mu v tom víně stále plave a plave....
    Já mu nevěřím, je příliš ukecanej :-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, v tom víně plavou volební opiáty, ale nepijte je, když jsou zadarmo :-)

      Vymazat
  5. Neviem, neviem. Netvrdím, že to tak nemôže byť, ale pripomína mi to skôr politickú hru. Už sa vyhrabáva špina pred voľbami...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta se vyhrabuje před každými volbami, a to všude na světě, kde se volby konají, jestli vám to náhodou ušlo.

      Vymazat
  6. Geneticky modifikovaná řepka se u nás nepěstuje, zatím. Pěstuje se pouze vyšlechtěná, což je radikální rozdíl. Na druhou stranu je pravdou, že tato řepka a její množství (za minulý rok byla pěstovaná jen ozimá odruda na 420 000ha ČR) je velkým problémem. Jedna z nejhorších věcí je, že po ozimé řepce slepnou a umírají srnky. Po stovkách ročně. Což je hnus, velebnosti. Navíc s tím nikdo nic nechce dělat a tedy ani nedělá. Za uhynulou zvěř dostávají myslivci finanční náhrady, takže na tom vydělají a zemědělcovi je to jedno, ba právě naopak, je rád, že se škůdců zbaví. Pro více informací vygooglovat "srnky řepka".

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nakonec nám sem naklonují nějaké mimozemské bastardy, aby tu vůbec nějaká zvířata byla.

      Vymazat
  7. Babiš to všechno nedělá pro spásu a dobro národa,ale jen a jen pro sebe , pro své podnikání. A ten kdo ho vidí jako prince na bílém koni co nás spasí, tak ten brzo prokoukne. Babiš je tvrdý podnikatel jako každý jiný s tím rozsahem aktivit co má.Jeho chování mimo kamery taky není růžové, jak se snaží předvádět lidem opak. Zkuste zapátrat jak vypadá jeho jednání s lidma, jeho výbušnost a vulgarita, když není po jeho.Stoupá jen za ty roky ve skupování potravinářských firem, chemických firem a už nyní ovládá dost a dost velkou část našeho trhu.Koupil fungující podnik nedaleko, ukončil výrobu, propustil lidi a udělal tam jen rozvoz zboží. Podnik ,který plno let fungoval v pohodě. Docela by mě zajímalo zda jsou Vodňanská kuřata opravdu česká, nebo německá balená do obalů české kuře z Vodňan. To stejné mlékárna Tatra je už také jeho a další a další podniky.Má plno zemědělských podniků, půdy. Synthesia bývalá většinu výroby má také on. Jako ať mi nevykládá jak nemá vliv na kvalitu, složení a cenu výrobků na trhu, že nemá podíl na trhu většinový. Má samozřejmě má a po případnému umístění ve volbách, mu nepůjde o lidi o Čechy, ale zase jen o to jak se dostat k dalším zakázkám, k dalším podnikům co by koupil. Jenže lidi fakt asi musí spadnout úplně na dno a rýt hubou v zemi , aby se už konečně probrali.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No lidi si už konečně začínají všímat, kolik přibylo nemocných a mrtvých v posledních několika letech z těch jeho (a dalších podobných bezcharakterních chamtivých darebáků) laciných sr.ček a dampingových dovozů z tzv.zemí třetího světa ! Je tu enormní zájem zdecimovat populaci evropského obyvatelstva. Komu globalisté a eurohujeři vyklízí v Evropě prostor od původního obyvatelstva, všímáte si ?

      Vymazat
    2. Onkologové jistě ví koho volit a kdo jim zajišťuje přísun pacientů...

      Vymazat
    3. No to cimrhanzlové (pohřebáci) taky !

      Vymazat
  8. Ak veľkopodnikateľ klame, tak i kradne,. B

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ukažte mi jediného velkopodnikatele na světě, který nekrade, a Nobelova cena vás nemine !

      Vymazat
    2. No a to se s tím má člověk jako smíři, když bude ten náš velkopodnikatel Babiš krást? To myslíte něco jako celosvětová open liga velkopodnikatelů-zlodějů, kterou Babiš vyhraje a my budeme hrdě řvát, skákat jako idioti se sloganem "kdo neskáče není čech" za mávání Babišovýma fangalma se lvem uvázaným za ocas na dvojitém slovenském kříži? Tak do toho mě netahejte. Na takové taškařice opravdu z vysoka se...

      Vymazat
  9. Existuje někde seznam jeho značek, bylo by dobré vědět, co bojkotovat. Bojkot je totiž mocná a zřejmě také jediná zbraň, kterou máme.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. žišmárjá.. člověče, ty chceš seznam značek? Myslíš, že ti je naservírujou na talíři?
      všechno bude dobře "zašitý". Já nevěřím drobným písmenkám složení na obalech!!!
      A soudruh Babiš? Ten to rozjede nejenom u nás, ale až Ukrajinu vemou do EU, to bude zisk!

      Vymazat
    2. To se dá předpokládat, že "zbabišuje" celou střední a východní Evropu. On se totiž dokáže na rozdíl od jiných domluvit s mafiánskými předáky odkudkoliv.

      Vymazat
    3. aspoň něco...

      http://www.shiftfrequency.com/comprehensive-list-of-gmo-products/

      Vymazat
  10. Pochybujem že mu ide o ľudí. Na Slovensku mu nechceli povoliť nejaké rozšírenie výroby v Dusle Šaľa, tak sa vyhrážal hromadným prepúšťaním. Neviem, či je to už uzavreté a ako to dopadlo, ale dosť to napovie o obraze toho človeka.

    OdpovědětVymazat
  11. Babiš dostal mezinárodní stranickej úkol - takže dělá, co dělá. V pozadí Goldman Sachs atd., corporations international (farmacie, etc.). To, že vyrábí nekvalitní chleba plný škodlivin, éček, a dalších nechutných "cest do hrobu a cest k závislosti na fakmakách, je součástí toho úkolu. Jsou za ním korporace, co chtějí ovládnout svě plus NWO, GM etc. Stačí se podívat, kdo ho propaguje pro volby - Vladimír Dlouhý, poskok Trilaterální komise, Goldm. Sachs etc. Babiš dostal ten úkol, když začal kapitalismus v ČR. Není to podnikatel, co by se vypracoval. Jsou za ním farmaceutické peníze. Lookněte jen na složení jeho chlebů: výčet všech chemik, hnojiv atd. pes by to nežral. Nechci nějak pomlouvat, jen uvádím fakta, aby běžný člověk, který nemá čas analyzovat politické hráče, dostal info.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chtělo by to sehnat seznam s čím obchoduje.Jakými jedy tráví Český národ.Pro koho kupuje ornou půdu.Je to potřeba vše zveřejnit na toho slovenského STBáka.

      Vymazat
    2. A to je právě ta velká chyba, že lidé NEANALYZUJÍ POLITICKÉ HRÁČE ! Něco malinko těsně před volbami, a pak ZASE DLOUHO NIC ! Pak se nedivte, že prasata u koryt mají 4 roky pré ! Nejhorší na tom je, že oni ví, že je neanalyzujete, nemonitorujete, nesháníte na ně jejich zločinecké, kolaborantské a další činy, a že je veřejně neprezentujete. Že nebombardujete jak politiky, tak justici a policii denodenně podáváním návrhů, protestů, petic, trestních oznámení na konkrétní viníky atd.

      Vymazat
    3. To se zeptejte Poláků, co mu do dampingového zboží míchají, aby to bylo za co nejnižší ceny pro jeho obchodní impérium ještě akceptovatelné. Poláci jsou v tom z větší části nevinně, protože i oni musí prodat, aby zaplatili daně, mzdy, složenky a řadu dalších plateb jako u nás. Pak stojíte před dilematem, zda přidáte posypovou sůl a fakturujete, nebo zavřete podnik a propustíte zaměstnance, protože nemáte s poctivým dražším zbožím odbyt, kšeft.

      Vymazat
    4. Taky nechápu, kdo dovolil, aby ČR vpodstatě diktoval politiku estébácký slovák.

      Vymazat
  12. Jinak Babiš je bílej kůň, nasazenej.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To byl i za minulého režimu, a jak se zdá jede v tom dodnes, jen v jiným dresu ! Když se vynoří zčista jasna odněkud nový "receptář" na reformu společnosti, hned zpozorním, co to je za dalšího vypečeného ptáčka !

      Vymazat
    2. A kdo ho sedlá? Napovězte...Snad né Váňa.

      Vymazat
  13. Naprostý souhlas. U nás, okres Tachov, koupil vepřín , do 1 roka zlikvidoval chov a lidi propustil. Areál u D5 prodává. Stačí se podívat na Agrofert Reality. Jde po penězích a po moci. A nepotravinářskou pšenici zpracuje v pekárnách pro lidi. Přes hranice v Německu koupil min.1 pekárnu a chlubí se,kolik zaměstnává Němců.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ....povykrúcať krky takým "Babišom" treba.....

      Vymazat
    2. Chtělo by to obnovit trest lámání kolem. To by darebáků od nás uteklo v jediný den, že by aerolinky nestíhaly prodávat letenky !

      Vymazat
    3. Na Čechách si nakonec povykrůcali krky jiní.Jen jestli nebude pozdě,když se spojil s Americkými bioteroristy.Lámání kolem je pomalé,nemáme zase tolik času.

      Vymazat
    4. No,no, babišů zase není naštěstí tolik, abychom s tím lámáním strávili věčnost !

      Vymazat
    5. Je sice pomalé, ale o to víc bolí. Jen ať si to ti lumpové pěkně užijí až do dna.

      Vymazat
  14. No co se týče mě, před lety - tak 10-12 let zpět - jsem se s kamarádem bavil o řepkovém oleji. Vysvětlil mi, že jsou různé odrůdy. Jedny s velice nízkým obsahem jakési kyseliny, která se používá pro potravinářství a dělá se z ní olej... a druhé, které té kyseliny mají hodně a někdy z toho hyne zvěř... a vlastně škodí i lidem, když by to omylem požili... a které se používají tudíž jen pro průmyslové účely a mazadla atd. a také pro biopaliva... Ohledně biopaliv mi před těmi lety pak vysvětlil ekonomiku - vlastně jsem díky němu dospěl k závěru, že kdybychom "zařepkovali" všechna pole v ČR, tak bychom po odečtu zemědělské nafty, spotřebované na osev, pěstování a sklizeň atd. získali tolik "biopaliva", že bychom na to mohli jako země jezdit cca 2 týdny... Od té doby se snažím minimálně cestovat, abych spotřeboval minimum paliv s příměsí biopaliv, a doma v kuchyni řepkový olej nesmí být (i když jde o tu neškodnou odrůdu, prostě nemám řepku vůbec rád) a od té doby kde se dá, tak všude na řepku nadávám. Je to vlastně jednoduché, když bude obyvatelstvo silně protiřepkově naladěno, politici přestanou mít odvahu jí zákony prosazovat a teprve pak mohou nastat normální tržní vztahy... A že vůbec nejde o "ekologické biopalivo" je určitě elitám známo již dávno a dávno... Jak plyne z mého příspěvku - jistě si to i elity podobně spočítali... -, ekologii a ani ekonomii nelze vůbec nijak prospět prosazováním biopaliv. Smysl mají snad jen okrajově jakožto odpadní produkt, bez dotací a prosazování zákonem, když pro daný odpadní produkt není jiné použití - jako příklad uvedu, že Vám nechtěně shnije úroda jablek, tak je necháte vykvasit a uděláte z nich nekvalitní nepitelný alkohol a ten můžete v nějakých motorech spálit... Jinak je to podle mě ekologický, ekonomický a i humanitární zločin... Informace, že EU asi odstoupí od myšlenky prosazovat biopaliva, že se loni ukázalo, že to není dost ekonomické... To je pro mě zavádějící informace, jsem si na 99% jist, že odpovědné osoby o tom, že to podporovat je ptákovina..., že to museli vědět již před mnoha lety... a tuto informaci vypustili až tehdy, když se proti podpoře biopaliv po Evropě nyní zvedá vlna nevole a je to již neudržitelné... A tedy o tom věděl i Mr.Babiš. Tak si politici tedy s námi zahráli klamnou hru, že biopaliva být musí... naši politici "museli být papežštější než bruselský papež" a u nás uzákonili, že se tedy legislativně musí biopaliva podporovat i když povinná mají být až od r.2020. Že šlo o podvod na voliče a zradu se zde neřeší. Nu a pak tedy voliči podporující ANO 2011 jsou tedy pěkní naivové...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když někdo věří nápisům na obale, - Slunečnicový olej - tak ať věří, časem se zjistí, že kvůli tomu a tomu je tam 32% přimícháno řepkového! Prostě takavá kvanta genetic.modif.oleje se musej někam zašít! Jde o snížení nákladů, nákladů, a zase nákladů!!! Lidi se to dozví po 3-5 letech...

      Vymazat
    2. A pak kde že se ty rakoviny a další svinstva v našich tělech berou !

      Vymazat
    3. Jakýkoliv olej v obchodě, který není jednodruhový (čistá řepka, čistá slunečnice) musejí mít uvedeno složení na obalu sestupně podle obsahu. To už je dááávno platná legislativa a platí nejen pro určování složení na olejích, ale na všech ostatních potravinách. A jednodruhovost oleje se dá velmi snadno ověřit podle složení mastných kyselin.

      Vymazat
    4. citace: "Jedny s velice nízkým obsahem jakési kyseliny, která se používá pro potravinářství a dělá se z ní olej... a druhé, které té kyseliny mají hodně a někdy z toho hyne zvěř... a vlastně škodí i lidem, když by to omylem požili... a které se používají tudíž jen pro průmyslové účely a mazadla atd. a také pro biopaliva..."
      Tohle skutečně platilo někdy před 20-25 lety. Jednalo se o řepkový olej se zvýšeným obsahem kyseliny erukové.
      Šlechtěním se získaly odrůdy řepky, které obsahují pod 2 % obsahu (zpravidla pod 0,5 %), a pouze a výhradně tato řepka se pěstuje v ČR a Evropě, a je jedno jestli pro potravinářské nebo technické účely. Obsah kyseliny erukové je legislativně omezen a její zvýšený obsah v řepkovém oleji se dá snadno zjistit běžnými kvalitativními rozbory.

      Vymazat
  15. Jako všechno je tu príma, nicky "Ilíriel" a "Jiří Doležal, VV" se tu podělili o své investigativní výzkumy, ale má to jeden malý háček - řepka odrůdy Vistive, kterou AGF testoval, není geneticky modifikovanou odrůdou řepky, ale je šlechtěným variantou řepky. Něco jako jedna z variant okurek nebo jahod nebo brambor, široce rozšířených mezi malo- a velkopěstitely v ČR.
    A k Anonymovi k jeho příspěvku z 23.10.2013, 8:06. Pěstební plochy řepky jsou dnes na stejné úrovni, jako byly před rokem 2005. I tenkrát to srnky dlabaly, ale nebylo na co to svést, protože se drtivá většina řepky používala pro výrobu potravinářského oleje. Takže, nejdříve si zjistit věrohodné informace, a pak něco psát...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I přesto, že v roce 2012 byly klimatické podmínky pro řepku olejku nepříznivé ( vymrzla na dost velké ploše), byla celková produkce nejrozšířenější olejniny řepky ve srovnání s předchozími roky velmi vysoká zejména v důsledku rozšíření pěstitelské plochy- Tab. č. 3 Výnos a produkce řepky olejky
      Ukazatel MJ. 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012
      Hektarový výnos t/ha 2,88 3,01 3,06 2,94 3,16 2,83 2,80 2,67
      Produkce tis. t 769,4 880,2 1 031,9 1 048,9 1 128,1 1 042,4 1046,1 1073,0
      z tohoto je jasně vidět, že mají pravdu ti co tvrdí, že plocha osetá řepkou olejkou se rok od roku zvyšuje. Stačí si porovnat vztah výnosu a produkce. A bohužel i ostatní o modifikované řepce ale i spojitosti s cenou pohonných hmot, je to pravda. Jen někdo nechce vidět pravdu.

      Vymazat
    2. http://www.czso.cz/csu/csu.nsf/1e01747a199f30f4c1256bd50038ab23/94912c113edf4287c1257a460031d437/$FILE/skl072612analyza.pdf
      podívejte se na stranu č.4. Podívejte se, kdy byl největší nárůst osevních ploch řepky (citace: Řepka se pro pěstitele stala rentabilní plodinou s bezproblémovým odbytem pro rozvíjející se
      nepotravinářské využití. K významnému růstu jejích osevních ploch dochází přibližně od
      poloviny sedmdesátých let, přičemž tempo růstu bylo nejrychlejší v devadesátých letech
      (přírůstek plochy řepky v letech 1990–1999 činil 245 tis. ha) a nejvyšší meziroční přírůstek byl
      v roce 1999 – téměř 85 tis. ha. ). Agrofert začal zpracovávat řepku v roce 2008.

      Vymazat
  16. Já mu prostě nevěřím, napovídá mně to můj vnitřní hlas. Stačí se taky podívat do očí. Volit ho každopádně nebudu. Pěkný den všem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Křiváka cítím na sto honů

      Vymazat
    2. Křiváka v křoví nebo za bukem. Už to mají vyzkoušené.

      Vymazat
  17. Ať je to jak chce, Babiše nevolit ani náhodou!

    http://desirabilia.blogspot.com/2013/10/zahradkareni-v-ohrozeni-prosim-pripojte.html

    OdpovědětVymazat
  18. Ale proc hazete vsechny geneticke modifikace do jednoho pytle? Vezmete si Spidermana nebo Hulka, tem to prece uplne zmenilo zivot a zna je cely svet ! :)

    Babis vi, co dela, jde primocare za svym. Daji se tak odhadnout nasledky jeho cinu a odporovat. Nasi"profesionalni" politici pouze predstiraji, ze to vi a tak jejich pusobeni je z hlediska nasledku zcela nepredvidatelne. Klidne schvali prolomeni limitu tezby uhli, kvuli jeho dodavkam pro Temelin :)
    Jedine poradny L.O.T.R. dokaze lidi sjednotit ke spolecnemu postupu proti lotrum.

    To se potkaji 2 planety a jedna se pta druhe:
    Jak se dari?
    Ale, jsem nejaka nemocna ...
    Co jsi chytla?
    Lidi.
    Ale to nic, to prejde.

    OdpovědětVymazat
  19. to 23. října 2013 13:33

    Tady je seznam jeho firem :-((
    http://rejstrik-firem.kurzy.cz/osoby/andrej-babis/

    Viktor

    OdpovědětVymazat
  20. Babiš je malý proti Kaufland,Lidl,Penny,Billa atd od nich kupujeme všechny jedy, vlastně si kupujeme smrt což je paradox. Ještě tu zbyla chudera Hruška ze které bude časem Die Birne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neboj,s Monsantem to vylepší.Dokud je nevyženem jako v Maďarsku nebo ve Francii.

      Vymazat
  21. Jezdim dost na kole a koukám kolem sebe. Jednoho krasného dne jsem vyfotil zemědělce, jak sejí na pole řepku Dekalb od společnosti Monsanto. Nějaký fotky jsem hodil na http://www.t1000.cz/ze-zivota/repka-dekalb-dk-exprit-od-monsanta

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.