3. října 2013

Kšefty s vodou na Slovensku

Díky čtenářce za zajímavé téma: kšefty s vodou na Slovensku. Kde se zřejmě právě děje v praxi to, čím nás znepokojilo před pár lety/měsíci Nestlé - že by si někdo přivlastnil vodu! (Též základní pěstované plodiny, viz zde.)

Aktivisti bijú na poplach: Štát potichu pripravuje zákon, ktorý umožní kšefty s vodou!




BRATISLAVA - Je voda tovar alebo nie? Podľa jednej z rámcových smerníc EÚ "sa nepovažuje za komerčný výrobok ako iné výrobky, ale skôr dedičstvo, ktoré treba chrániť, brániť a nakladať s ním ako takým". Práve na ňu sa odvolávajú organizátori verejnej výzvy, kritizujúci novelu vodného zákona z dielne ministerstva životného prostredia, ktorá má umožniť obchodovanie s vodou a jej jednostranný vývoz do zahraničia, a to v obrovskom množstve. Ministerstvo sa však bráni tým, že ňou sleduje iba ochranu našich vodných zdrojov a ide o čisto preventívne opatrenie.

Vo verejnej výzve s názvom "Zastavme budúci vývoz vody", za ktorou stojí RNDr. Elena Fatulová, predsedníčka medzinárodnej organizácie Global Water Partnership Slovensko a Ing. Jaroslav Baran z OZ Rieka, sa píše, že vláda už v minulom roku "súhlasila s vývozom údajne prebytočných zásob podzemných vôd zo Slovenska v množstve do 274 mil. m3/rok (v prepočte 8 688 l/s). To predstavuje 25 % celkového (evidovaného) využiteľného množstva. Ide o masívny vývoz vody, ktorý predstavuje viac ako 80 % celoročnej spotreby vody na Slovensku! Toto množstvo si „privlastnilo“ ministerstvo životného prostredia, ktoré bude tieto obchody priamo organizovať s podnikateľskými subjektmi a svoje rozhodnutia si podľa novely nechá schváliť vládou SR."
Podľa organizátorov ministerstvo tvrdí, že do zákona vkladá prísne požiadavky, ktoré by mali biznisu s vodou zabrániť, ale táto argumentácia je vraj zavádzajúca. Ak by ministerstvo postupovalo podľa európskych smerníc, malo by najskôr vypracovať osobitný program na odber vody, ktorá by sa ako obchodná komodita vyvážala do zahraničia. Takýto program však musí prejsť strategickým posudzovaním a musí byť súčasťou plánov manažmentu povodí.
Občianski aktivisti preto pripravili a podali v rámci pripomienkového konania k novele vodného zákona hromadnú pripomienku proti vývozu vody do zahraničia, ktorú podporilo viac ako 1 600 ľudí. "Všetky predložené argumenty však ministerstvo arogantne odmietlo,"uviedli ďalej organizátori vo výzve, ktorou chcú osloviť aj ďalších občanov.
Ministerstvo životného prostredia sa pre Topky vyjadrilo, že predmetnou novelou sleduje ochranu vodných zdrojov a zavedenie prísnych pravidiel pre prípadný vývoz vody za hranice. "Ide o čisto preventívne ochranné opatrenie, ktoré má chrániť národné nerastné bohatstvo v podobe zásob vody. Vývoz vody ani jeho podporu štát neplánuje a nepodporuje. Otázkou je či záujmy verejnosti skutočne zastupujú tí, sa bránia prísnym pravidlám, obmedzeniam a transparentnému procesu a presadzujú súčasný stav, keď je možný predaj vody bez kontroly. Na rokovaní so zástupcami verejnosti neodzneli z ich strany žiadne návrhy, ktoré by zásadne prispeli k riešeniu danej problematiky a zobrali vysvetlenia na vedomie bez ďalších námietok," uviedol komunikačný odbor ministerstva.
Podľa neho aktuálne legislatívne pravidlá prevod a predaj vody za hranice neupravujú a subjekty, ktoré majú povolenie na odber vody, ju v súčasnosti teoreticky môžu predávať za hranice, mať z obchodu neúmerný zisk a nemusia zohľadňovať potreby regiónu a Slovenska."Ministerstvo je však presvedčené, že preprava a prevod vody cez hranice štátu musí byť pod kontrolou obyvateľov SR prostredníctvom vlády. Štát už v minulosti zaregistroval signály a úvahy o cezhraničnom obchode s vodou. Voda je jedinečné a nenahraditeľné bohatstvo a vlastníctvo štátu, ktorý ju považuje za strategickú surovinu, podobne ako to robia niektoré štáty v prípade ropy. Preto treba stanoviť podmienky, ktoré zohľadňujú potrebu slovenských spotrebiteľov," odkázalo ministerstvo.
To ďalej tvrdí, že podľa nových a jasných pravidiel by bolo možné vodu predávať ako surovinu za hranicami napríklad len v prípade, ak to výskyt, spotreba a budúci predpoklad v lokalite umožňuje a nie je potrebná pre zásobovanie pitnou vodou v danej lokalite. "Cezhraničný predaj však nie je možné zakázať úplne, keďže sme členským štátom Európskej Únie. Novelu vodného zákona ministerstvo predložilo na rokovanie vlády SR. Tá sa ňou zaoberala minulý týždeň a ešte sa k nej vráti," dodalo.
Organizátorka výzvy Elena Fatulová sa v reakcii na stanovisko ministerstva naďalej odvoláva na rámcovú dohodu EÚ, ktorá považuje vodu za naše dedičstvo a nie tovar. Podľa nej označenie vody za strategickú surovinu je divný spôsob, ktorým sa ministerstvo snaží otvoriť cestu vývozu. "Žiadna iná krajina ho neuskutočňuje,"povedala pre Topky. Za zamyslenie preto stojí, prečo práve Slovensko je tou, ktorá s ním chce začať.


P. S. Orgonet:

Nebojte se, dobře to dopadne, ono to tak musí být. Svět se potřebuje čistit od egoismu, a tak egoismus musí běsnit, aby mohl sklízet to, co zasel. Proto se ve světě dějí tak neuvěřitelné drsné věci. Někoho ve slovenské vládě, čili jeho ego, napadlo, že si zkusí vydělat na vodě, kterou by ukradl lidem. Ale splátka za egoistické činy se teď bleskově vrací, na všechno se brzy přijde (viz stálé aféry v české politice), i jemu bude odebráno, aby se poučil, že takhle ne (:-))) Vždyť se na to vlastně přišlo dřív, než se něco stalo, takže myslím, že už k tomu ani nedojde, když už je kolem toho takový křik ...

Jo, ti co dělají chemtrails a geoinženýring, to jsou mazanější egoisti, na ty je toho našeho křiku zatím pořád ještě málo, ale taky to přijde ... 

13 komentářů:

  1. Už to začíná.Těm zmetkům je potřeba hned to típnout.

    OdpovědětVymazat
  2. Voda naprosto samozřejmě patří státu. To znamená tomu lidu v takovém státě. Pokud patří státu, neznamená to, že patří nějakému ministerstvu, nebo vládě.
    Dobře tuto situaci vystihuje Orgo v dovětku pod článkem.

    OdpovědětVymazat
  3. Nedávno som videl na festivalu film VODA. Dokument-nie dokument.
    Odvtedy ešte viac šetrím vodou, uťahujem kohútik, ďakujem sa vode a každému, kto ju dodáva. Ďakujem Zemi a miestu kde žijem. Mám vodu !!!! Nenadávam, neprivolávam , ďakujem. B

    OdpovědětVymazat
  4. Masaru Emoto Léčivá síla vody- nádherná knížka o vodě o tom jak je živá, pokud je nespoutaná, čistá a jak má voda paměť a reaguje na pocity, myšlenky, předávání energie ať pozitivní tak negativní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cez telepatiu som dostal návod Ako aktivovať vodu na liečebné účely osobitne na mieru každého človeka a na účel aký ju potrebuje.Spôsob a čas skladovania,dobu trvanlivost absorbovaných informácií,(telo sa skladá 80%z vody.)Neskúšal som to zatiaľ.Dostal som to ako odmenu za to že som povedal a požiadal že chcem pomôcť tomuto ľudstvu lebo sa na jeho zotročovanie nemôžem pozerať.:Ako pomôcť tomuto ľudstvu a planéte.A ked že údajne som tu preto aby som tu pomáhal v prechode a v prerode požiadali ma že stačí moja prítomnosť doma a moja pozitívna energia-duša? ----((Nie som tak zaťažený pozemskou karmou lebo som tu prvý krát inkarnovaný na rozdiel od ostatných -(v europe sme vraj traja a ja som najlepší???))------ ako svetlo ked sa zapne v tme rozbehne dominový efekt.(Tak mi to aspoň pripadalo)(Jednoducho-žiješ v tme môžeš to prirovnať pivnici.A teraz príde niekto zo zapálenou sviečkou a ostatný sa začnú prebúdzať-vidieť kde sú,čo sa tam nachádza...)Tomu eštee predchádzalo dá sa povedať osobné stretnutie z Pánom Ježišom Kristom,Archanjelom Michaelom a bol tam aj veliteľ vesmírnej lode.Tiež som im povedal že mám záujem im pomôcť lebo že sa už na toto otroctvo nemôžem pozerať atd.Stalo sa mi to cestou cez horu okolo 2.hod.v noci vo Francúzku.Vedel som- neviem od kiaľ- presne čo mám povedať a zrazu ako ked sa páska roztrhne- stop.koniec.Ešte niečo povedali osobné ale to už nie je pre vás dôležité. .-------Mám celý liečebný návod ale nerobim-nepoužívam to.Ale liečbu na diaľku ovládam už dávno.

      Vymazat
  5. A jinak dává to smysl. Oni si rozprodají vodu ,svoje vodní zdroje za pakatel do ciziny, vlastně se připraví o jedno z nejcennějších co mohou mít- vodu a pak ji budou draze kupovat balenou litr za 5 korun. Tomu se říká terno. Jako tohle by bylo na vlastizradu fakt už jo, pro toho kdo tohle dovolí, odhlasuje a namastí si na tom kapsu. Vezme jim základní právo- právo na vodu.Jen mi je divné, že by to nebylo už v jednání u nás ? Se zákonem o Juvenilní justici jsme je už předběhli. Oni teprve jednají za mohutných protestů lidí pro rodinu. Zatímco u nás prošel v tichosti zákon bez povšimnutí, protestů a byl odsouhlasen. Platí už od 1.1.2013. Tak že by jsme je nepředběhli , nebo nedoběhli i v tomto?

    OdpovědětVymazat
  6. Musím říci, že jsem velice fundovaný a zběhlý člověk, a vím jak to chodí mezi Zednářama a Iluminátama, protože se mezi nima pohybuji. Pohybuji se proto, protože potřebuji pochopit, proč vzývají satana, proč mu slouží a proč je ovládá Luciferská síla a princip.
    Za tu dobu co jsem nasbíral poznatků a důkazů a co všechno od nich vím, je prostě nezveřejnitelné, protože tohle je tak krutá pravda, která zabijí. Tedy to, co se mezi běžný lid nedostane, to je ta pravda.

    Jen namátkou uvedu
    #1 Vlády na celém světě neslouží a nejsou voleni zástupci lidu. Vlády, a politici jsou voleni zástupcema Iluminátů, Zednářů a slouží zejména pro ně, 99% voleb je zmanipulovaných. I v Česku dochází k velké manipulace s volbama a vězte, že vždy je to pod taktovkou manipulujících elit
    2# Proč máme jedy v potravinách a proč i nealkoholické nápoje je toxické střelivo ?
    Protože lidé, kteří ovládají potravinářský průmysl záměrně dávají jedy do potravin. Tito lidé jsou přesvědčení, že lidé jsou odpad. Oni sami sebe považují, že jsou víc než člověk. Nálepka Egoismus je slabý výraz. Oni se považují za bohy, jinými slovy přesně jako Lucifer, který se povyšoval nad samotného stvořitele.
    Jeden vysoce postavený Iluminát mi řekl, že jejich cílem je zničení lidského trusu kterými jsou běžní lidé a proto jim výmývají mozky, proto jim kazí životy a jsou přesvědčení, že lidský trus musí být nahrazen geniální rasou ,která bude vládnout světu a vesmíru a nesmí nikdy být v emocích a mít city.

    #3 Jejich úkolem je samozřejmě vyvolávat negativní emoce v lidech. Proto oni bez hnutí mrvy říkají o tom, že je nutné aby člověk platil daň ze vzduchu, a za to, že vůbec žije. Oni tak svými výroky vyvolávají negativní emoce v lidech a tyto emoce pak živí samotného Satana.

    Ještě vám dám radu, pokud nějací vrcholoví představitelé vám budou říkat, věci o tom, že příroda je špatná a krutá a budou říkat zlé věci o přírodních věcech, pak vězte, že to jsou ti, kteří se povyšují nad lidskou rasu a jsou ovládání luciferským principem. Příroda samozřejmě není zlá, příroda je odraz Boha a proto oni chtějí být více než Bůh a proto tak hovoří.

    A ještě jedna šokující informace. Dozvěděl jsem se to nedávno v Curichu kde jeden nejmenovaný Zednář chce aby do 7 let věku dítě používalo speciální čip vyrobený v rámci očkovacího séra, dále do přesnídávek, sunaru a další výživy chtějí dávat speciální chemii, která má vytvořit speciální robotickou generací mládeže. ROvněž se netají tím, že chtějí nahradit do 50 let klasické roboty za lidské roboty, kteří nahradí techniku. Přesně jak hovořil.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidíš, Orgo, že je tu další svědek toho, co se za zednářstvím, sionismem a satanismem před veřejností skrývá. Že jsou to strašlivé a odsouzeníhodné věci především proti lidskosti, se musí lidé po celém světě dovědět včas, aby vrata NWO za námi nezaklapla, pak už bude na cokoli pozdě ! Uvidíš sám to jejich Illuminátské divadlo se vší parádou u voleb v říjnu, a pak hlavně po nich, až si přerozdělí moc, kterou naoko pohřbili rozpuštěním poslanecké sněmovny. Vezou do voleb v ČR velkého Trojského babišokoně. Je všude, ale nikdo ho prakticky nevidí nebo spíš nechce vidět !

      Vymazat
    2. Babiš je pro mnohé strašák, hlavne, když jim bere hlasy voličů, že ? Někteří z ODS a TOP 09 nedokážou ani usnout (až po volbách) jestli se dostanou do snemovny :)))
      To je reakce na to, když tady někdo plete politiku :))

      Vymazat
  7. Zasypat uhlim a nechat ch......t. svuj k svemu, psychopati jsou to, nemaji tu co delat, pryc s nestle apod. Co nam vezmou priste? Svetlo? Fish heads! Moje studny nedostanou, kopal jsem je 8let, at zkusi prijit, pekne je pohladim po kozisku. Omlouvam se za ty negativismy ale opravdu me takove aktivity dosti irituji. ///ANONSUIT

    OdpovědětVymazat
  8. Už to nestihnú. Hihi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vyhrávají sem tam bitvy , ale válku vyhrát nemohou, protože to není v Plánu !!!

      Vymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.