23. října 2013

Povinné zdravotní pojištění "Obamacare" v USA není zatím schopno ani přijímat přihlášky

Nový systém všeobecné dostupné povinné zdravotní péče v USA, tzv. "Obamacare" zatím není schopen ani přijímat přihlášky on-line. Avšak demokraté v čele s Obamou a oficiální média ho nepřestávájí velebit. Do systému se z důvodu jeho nefunkčnosti zatím nebyl schopen téměř nikdo z občanů přihlásit.
Vše nasvědčuje tomu, že jako obvykle toto nové opatření vlády není k tomu, aby sloužilo občanům, nýbrž aby z něj profitovali ti, kteří se podílejí na této "státní zakázce". (Viz podobně české "státní maturity".) Čili přerozdělení státních prostředků, aby plynuly do jiných koryt ...
  • lidé přicházejí o předchozí pojištění a zatím nezískávají nové (pojišťovny již zasílají výpovědi předchozího pojištění)
  • pojišťovny zařazené do nového státního systému se těší na bezpracné výdělky 
  • lékařská zařízení, která s nimi nemají smlouvu, se zavírají
  • povinné pojištění je lidem s nízkými příjmy vypočteno ve výši, kterou si nemohou dovolit, přes veškeré sliby o dostupnosti ...
  • pokuty za neuzavření pojištění dosahují likvidační výše
  • rýsuje se korupční aféra kolem nefunkčního softwaru 
  • atd. atd.


Nový systém zdravotní péče v USA prosazený demokraty není zatím schopen ani přijímat přihlášky

Mike Adams, 23. 10. 2013
http://www.naturalnews.com/042629_Obamacare_Emperors_New_Clothes_delusions.html
Zkrácený překlad: OrgoNet

Program všeobecného povinného zdravotního pojištění („Obamacare“), mající platit od 1. ledna 2014, spustil svůj přihlašovací server healthcare.gov od 1. října 1913, avšak přihlašování občanů on-line dosud katastrofálně selhává. Ne že by nebyl zájem, ale občané snažící se přihlásit narážejí na tak obrovské technické potíže, že dosud jen velmi málo z nich vůbec bylo schopno vyplnit a odeslat přihlašovací formulář. Ani to však nezaručuje, že jsou přihlášeni v systému pojištění, protože cesta od základních přihlašovacích informací ke skutečnému zakoupení pojištění je rovněž jaksi zablokovaná. Takže například španělskojazyčná verze programu selhala úplně http://www.nationaljournal.com/daily/obamacare-website-for-spanish-speakers-has-problems-too-20131021 , a ve státě New York se dosud nedokázal do systému přihlásit ani jediný občan http://www.nationalreview.com/corner/361747/zero-obamacare-enrollments-new-york-charles-c-w-cooke . Krachuje i číslo horké informační linky.


Obamova vláda stále nedokázala uvést jméno ani jedné osoby, která by se úspěšně zapsala prostřednictvím helthcare.gov. Na Floridě je 300 000 občanů, kteří již dostali od svých dosavadních pojišťoven oznámení o zrušení pojištění vzhledem k novému systému, ale zapsat do nového systému se dosud nemohli, viz http://www.kaiserhealthnews.org/Stories/2013/October/21/cancellation-notices-health-insurance.aspx
Poměr lidí, kteří přišli o své zdravotní pojištění, k těm, kteří se zapsali do nového systému je tedy přibližně 100 000 ku 1.

ABC News nedávno informovaly o člověku, který strávil 4,5 hodiny na horké informační lince Obamacare, a stejně se nedokázal přihlásit http://www.weeklystandard.com/blogs/man-spends-45-hours-obamacare-hotline-still-cant-sign_764505.html . Kdosi z Iowy informoval, že si dokázal koupit pojištění až po 100 pokusech http://www.nationalreview.com/corner/361924/iowan-finally-buys-health-care-through-obamacare-site-after-100-tries-andrew-johnson . A to si ještě nebyl jist, jestli byl skutečně přijat do systému, ale aspoň dostal telefonát od pojišťovací společnosti, která mu gratulovala, že je jejím prvním zákazníkem, skoro jako kdyby vyhrál v loterii.

Zdá se, že najít někoho, kdo se úspěšně přihlásil a byl přijat k pojištění skrze healthcare.gov je obtížnější než spatřit skřítka jedoucího na jednorožci, který vás vede ke zlatému pokladu na konci kouzelné duhy.

Obamova vláda a sám Obama se však stále tváří, jako by se nic nedělo.

V jízlivé satiře na healthcare.com v televizi se ptá Jon Stewart http://www.youtube.com/watch?v=AcLA_D1FZnA :

„Jak se tedy demokraté chtějí vybabrat z tohoto sajrajtu? Odpovědí je, samozřejmě, že budou chrlit stále a stále další a další lži, protože to je způsob, jakým byl Obama zvolen i znovuzvolen. Tak proč by teď přestávali? Voliči i média už spolkli hodně velké nestoudné lži od Obamovy vlády – jako například Obamův slib, že sníží deficit rozpočtu, ale ve skutečnosti se státní dluh zdvojnásobil až na 17 trilionů. Strategií se tedy stává dělat stále větší a větší lži, až dosáhnou takové absurdity, že ani malé dítě v pohádce Císařovy nové šaty nedokáže vidět, že je to jedna obrovská lež.“

Císař je nahý

„Mami, proč je císař nahý?“

Obama již brzy dospěje k tomuto momentu. Právě teď kráčí ulicí zcela nahý, obklopen lidmi, kteří mu tvrdí, že má na sobě nádherně padnoucí šaty a zlatem vyšívané doplňky. Při chůzi jim stále opakuje mantry o „technických potížích při náhlém návalu zájemců“, a „produkt je dobrý“.

Ti, kteří jsou svědky toho, jak se nahý prezident prochází ulicí v dobrém rozmaru a nejlepší náladě, se nutí do stavu sociálně vnuceného sebeklamu, protože si představují nejen to, že ten člověk má na sobě nádherně padnoucí šaty, ale i to, že každý má i dostupné zdravotní pojištění. Protože healthcare.gov funguje přece dobře, že, stačí jen, když si to dostatečně přejete.
A média úslužně napomáhají tomuto lživému obrazu.

Healthcare.com byla občanům představena jako skvělý internetový obchod, kde si mohou koupit pojištění se slevou, což je stupínek k ráji zdravotní péče, která bude fungovat lépe než iPhone a bude levnější než telefonní účet za mobil. Ale server, na který bylo vynaloženo 600 miliónů dolarů z peněz daňových poplatníků, funguje hůře než jugoslávský náklaďák, ale stojí více než děvka nejvyšší třídy. Přesto Obama tvrdí, že „překonává očekávání“.

Jak by to řešil Chuck Norris

Pro healthcare.com se nabízí jediné řešení, a to Chuck Norris.

Ten je nejlepším řešitelem všech problémů, jak je všem známo a bylo nekonečněkrát dokázáno.
Když Chuck Noriis dokáže zapálit oheň třením dvou kostek ledu, jistě dokáže vyřešit drobný problém s healthcare.gov. Když může stříhat nůžky papírem, může jim tam jistě spravit pár „drobností“. Když si umí objednat Big Mac u Burger Kinga, určitě má nějaké řešení i pro healthcare.gov.

A proč zde tyhle fousaté vtipy o Chucku Norrisovi? Protože když může prezident spolu se svými mediálními příznivci tvrdit, že Obamacare funguje, tak i my si můžeme sem přivést své pohádkové přátele s pohádkovými schopnostmi, jen tak, aby to bylo zajímavé. Jestli začne healthcare.gov plně fungovat před lednem 2014, vyzvu Chucka Norrise na pěstní zápas. Ale on to jistě vyhraje i s rukama v kapsách a s nohama přikovanýma k podlaze...
.

7 komentářů:

  1. Moje kamarádka žije v USA od roku 1993 a je tam zubařka. Podle toho co o tamním systému vypravuje mě vlastně vůbec tenhle článek nepřekvapuje.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahojky lidi, mam jen malou otazku. Dneska v 17. hod jsem sla domu a nejaka firma vrtala neco u dveri skrz zed az do horniho druheho patra. Ptala jsem se tech chlapcu, , k cemu to vrtaji. Rekli mi, ze pry je to jen slabounky kabel ve zdi na rychlejsi internet. Pote jsem se zeptala, zda to delaji u vsech vchodech od domu( mame jich 7 ) a ve vsech domech ve meste. Rekli mi, ze to delaji uplne v kazdem dome i vchode. Jelikoz bydlim v malem meste v Nemecku, rada bych vedela, jestli se to ,,vrta`` i v Cechach. Nedavno tu

    bylo rozkopane cele mesto, pry zase kvuly rychlejsimu internetu. Dokonce i za mestem u lesa, kde chodim behat. ( zeby i veverky a srnky potrebovali internet???.:-))
    Nevim, nechce se mi to nejak libit, nikdo v dome tu o nicem nevi, nikdo nic neobjednaval ani nepodepisoval. A ze by tak mesto melo zajem na tom, aby me fungoval rychlejs net ???? a to ani v okolnich domech. Samozrejme se hned hodne ptam u znamych. Spise se divi, ze se na to ptam.
    Jen me napadlo, jestli to nema neco spolecneho s antenami a skodlivym zarenim a nebo neco takoveho.
    Nechci hned ve vsem videt certa, ale jestli nekdo muze, at odpovi. Nebo jsem se uz uplne zcvokla:-)?

    Vzdycky jsem dala na svuj instinkt a tem mi ted rika, ze je to zas neco nekaleho.
    Krasny vecer

    Prominte, ze to neni k tematu
    .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta "kabelová zařízení" mají monitorovat pohyb osob v objektech nebo i v terénu. Zatím budou monitorovat pohyb a polohy mobilů, ale brzy to budou čipy v našich tělech, takže se nikdo před systémem, úřady, matrixem jen tak neschová. Represivní složky tak vždy půjdou "na jisto"!

      Vymazat
  3. člověk? Který člověk? Obama, autor Mike Adams, nebo kamarádka zubařka? A obama nemusí být člověk, klidne to může být robot-mimozemšťan, podle nejnovějších pozorování.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také jsem si už všiml, že Obama na některých videích se podivně chová, jakoby byl někým řízen na dálku nebo byl něco jako biorobot. Takže si toho už všimlo více lidí.

      Vymazat
  4. podle me pusobi Obama neprirozene - hlavne tim, jak mluvi...Jako by to nekde cetl, to co rika, a nebo mluvil jak naprogramovany stroj..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě ! Že mluví jak naprogramovaný stroj. Je tedy vůbec člověk ?

      Vymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.