20. října 2013

Výzva slobodných občanov

Ahoj Orgo,

nevim, jestli se to jiz k Tobe dostalo, jde o "Vyzvu slobodnych obcanov" ze Slovenska.
I kdyz se objevuji nazory, ze jde o kontroverzni vyzvu, ktera nabada k nasili, ja tam nic nakoveho neslysim. At si lide udelaji nazor sami...
Jsme v tom spolu - Cesi i Slovaci a na Slovensku tuto vyzvu prednesli i v parlamentu.


Diky, preji vse dobre, protoze vse je dobre :-)

Alena

P. S. Orgonet: Dostalo se to ke mně od čtenářů již vícekrát, trochu s tím váhám, že je to kontroverzní, tak jak píšeš, ale když si to přejete...



Prepis výzvy, ktorý v parlamente prečítala poslankyňa Mezenská (zdroj: NRSR)
V roku 1989 sme sa mnohí s nádejou zúčastnili na fraške, ktorou ste si pripravili priestor na niečo, o čom sa nám ani nesnívalo. Boli sme naivní. Postupne ste za 23 rokov rozkradli a rozpredali všetko to, čo generácie Slovákov pracne budovali spoločne s bratmi Čechmi. Oklamali ste nás tzv. kupónovou privatizáciou. Obsadili ste si všetky miesta svojimi straníkmi a začali ste nám hrať divadlo. Striedali ste vo vládach a stále ste len sľubovali, že už bude lepšie, len aby sme si uťahovali opasky, kým vy ste od rozkoše nevedeli, na čo ešte by ste míňali peniaze, ktoré ste nakradli.
Vítali ste sem zahraničných investorov, vtiahli ste sem zahraničných investorov, vytvorili ste im skvelé podmienky a našich podnikateľov ste postupne zlikvidovali. Prijímali ste si zákony hlavne pre svoje potreby, aby ste pri každej krádeži alebo objavenej zločinnosti mohli povedať, že to všetko bolo v súlade so zákonmi tejto krajiny. Aby ste si boli istí, že sa vám nič nestane, kompletne ste si obsadili súdnictvo, prokuratúru a políciu. Dovolili ste, aby sa na pulty predajní dostali nezdravé potraviny, odpad, ktorý by vo vyspelých krajinách ľudia vôbec nekupovali. Z dôchodcov ste urobili žobrákov. Zničili ste naše poľnohospodárstvo a stali sme sa potravinovo závislou krajinou. Zdravotníctvo ste dostali na kolená a na jeho žalostnú úroveň doplácajú všetci občania. Za naše peniaze ste ozdravili banky, aby ste ich potom nevýhodne predali do zahraničia. Školstvo, na ktoré sme boli vcelku hrdí, ste dostali do stavu, že zo škôl nám síce vychádzajú kvantá vysokoškolákov, ale nie vysokoškolsky vzdelaných ľudí, ktorí sa nevedia v živote uplatniť.
Neviete spravovať krajinu, len zdierať obyvateľov, ktorí v zúfalstve páchajú sociálne samovraždy, nakoľko nevidia východisko zo situácie, do ktorej ste ich vy svojou nenažranosťou dostali.
V svojej víze(???) pokračujú ďalej. Vrcholom je vaša snaha o zapojenie Slovenska medzi krajiny s tzv. juvenilnou justíciou, ktorá umožňuje odoberanie detí z rodín, čím priamo ohrozíte existenciu základnej jednotky nášho národa - rodiny.
My občania Slovenska, vyzývame vás, ktorí ste rozkradli a rozpredali náš štát, ktorí ste zodpovední za genocídu tohto národa, ktorí ste zodpovední za to, že slušní občania tohto štátu páchajú samovraždy pre situácie, do ktorých ste ich dostali svojou neschopnosťou a nenásytnosťou, ktorí z nás robíte novodobých otrokov - odíďte!
Vieme, že táto výzva na vašich bezcitných tvárach vyvolá len úsmev. Pokojne sa usmievajte. Nakoniec sa budeme usmievať my potom, keď sa vás zbavíme. Berte to ako výzvu k tomu, že môžete odísť bez toho, aby sa vám čokoľvek stalo.
Opakujeme, odíďte a nič sa vám nestane.
Ak tak neurobíte, sami ponesiete zodpovednosť za to, ako s vami obyvatelia tejto krajiny budú zaobchádzať. Nenádejajte sa, že vás budú súdiť vaši sudcovia podľa vašich zákonov. Budú váš súdiť ľudia, ktorých ste zbedačili, a budú vás súdiť podľa vlastného zdravého rozumu.
Sami sebe potom dávajte za vinu, ak s vami budú zaobchádzať tak, ako teraz zaobchádzate vy s nami.
Hnev občanov, ktorých ste zahnali do slepej uličky, z ktorej nevidia iné východisko, bude možno krutý. Ukradli ste budúcnosť nám, ale najmä našim deťom a našim vnúčatám. Ste bezcitní a skorumpovaní! My vás tu nepotrebujeme a nechceme. Začíname revolúciu proti tyranii.
Ak ste si doteraz boli istí, že sa vám nič nemôže stať, tak dnešným dňom sa váš pokojný spánok začne meniť na nočnú moru, ktorá vám bude pripomínať všetky krivdy, ktoré ste na vlastnom národe napáchali a stále páchate. Postupne budete vidieť, že to, čo teraz čítate a nad čím sa možno ešte stále usmievate, sa začína meniť na pre vás hrozivú skutočnosť.
Od dnešného dňa všetci tí, ktorí sa zapoja do tejto revolúcie proti tyranii, začnú nosiť na prsiach našu trikolóru. Táto naša trikolóra nás postupne zjednotí. Na začiatku nás bude zopár, ale postupne nás budete vídať stále viac. Nebudú to len dospelí, budú to najmä mladí, deti, starší občania, učitelia, lekári, postupne vojaci aj policajti, slovom, všetci tí, ktorí vás už majú plné zoby.
Budeme trpezliví, a keď nás bude dostatok, a to vôbec nemusí trvať dlho, prejdeme do otvoreného boja. Vyhlásime generálny štrajk a vyjdeme do ulíc. Keď toto nastane a vy nebudete za hranicami tohto štátu, beda vám! Budeme vás súdiť ako najväčších zločincov, akých kedy táto krajina mala.
Občania Slovenska vám ukážu, že slovenský národ je tu, prebúdza sa a nedá sa vami zotročiť. Vy ste nás dohnali do tohto stavu. Vy ste sa zapredali vidine bohatstva a moci. Lenže my toho už máme dosť, už vám nebudeme trpieť vaše neprávosti, vašu zapredanosť, vašu nenažranosť.
Vyzývame všetkých mladých, ktorým nie je ľahostajné, akú budúcnosť majú, aby sa zobudili. Zobuďte sa! Vašu budúcnosť vám ukradli. Pre vás neostane nič, len beznádej, dlhy a doslova otroctvo vo vlastnej krajine. Zamyslite sa nad týmito slovami.
Vyzývame novinárov, aby si rozmysleli, na ktorej strane budú stáť. Či sa judášsky groš budú naďalej ohlupovať vlastný národ, alebo sa vzoprú svojim chlebodarcom. Ak budete naďalej pokračovať vo vedomom podporovaní lží a poloprávd, za ktoré vás platia, sami sa zaradíte medzi tých, ktorých bude tento národ tvrdo súdiť.
V tejto súvislosti táto výzva platí najmä pre pracovníkov verejnoprávneho Rozhlasu a televízie Slovenska, ktorá je zo zákona národná nezávislá informačná, kultúrna a vzdelávacia inštitúcia, ktorá poskytuje službu verejnosti.
Vyzývame všetkých slušných a neskorumpovaných policajtov a vojakov, ktorí si tak ako my uvedomujú, že tento systém je chorý a potrebuje okamžitú zmenu, aby sa pridali na stranu slušných ľudí a nepoužili proti nim represívne prostriedky, tak ako to očakáva vládnuca elita. Aj vy ste občanmi tohto štátu, aj vy ste rodičia, máte deti, vnúčatá, ktorým títo nenažranci ukradli budúcnosť. Aj vy si to uvedomujete. Ak zasiahnete proti vlastným občanom, dopustíte sa hrozného činu aj proti vlastným deťom, ktorým budete brať nádej na slušný život vo vlastnej krajine.
Vyzývame všetkých tých, ktorí boli a sú zneužívaní týmto režimom, aby sa prihlásili k tejto výzve a verejnej sa dištancovali od tohto zhnitého systému.
Vyzývame týmto všetkých občanov tohto štátu, ktorí sa stotožňujú s touto výzvou, aby si na znak súhlasu pripli stužku, trikolóru, aby sme postupne cítili našu narastajúcu silu.
Na záver ešte raz vyzývame vás, ktorí sa považujete za elitu tohto národa, a nie ste ničím iným, ako poslednou spodinou. Nepotrebujeme peniaze, o ktoré ste nás okradli, nepotrebujeme pomstu. Len choďte preč! Vezmite si všetko to, čo ste nakradli a zmiznite! Každý deň bez vás bude požehnaním pre túto krajinu. Bez vás sa tu budeme mať len a len lepšie. Urobíme hrubú čiaru za minulosťou a začneme odznova, ale tentokrát už bez vás. V jednote je sila.

21 komentářů:

  1. A safra! Že by to bratia Slováci už rozejeli ? Historie ukáže pravdu.
    Nepříjde mi to nijak moc kontroverzní.
    Mc Cali

    OdpovědětVymazat
  2. Nuž, fčul budz múdry, kedz dzedzina hlúpa !
    Chválim odvahu, chválim otvorenosť informácií, nechválim cenzuru.
    Chválim i emócie, kto nehorí, nemôže zapáliť.
    Pani Helena Medzenská, v parlamente nehrála divadlo. I nás čakajú voľby, budem si lepšie všímať, čo kto robí, nie čo sľubuje. - Uniklo mi, že kedy je tá demonštrácia "študentov" v Bratislave, vie niekto ?
    B

    OdpovědětVymazat
  3. Klobouk dolů, že se to Slováci rozhodli trošku rozhýbat. U nás jsme pořád stejní trotlové, jak tak sledují předběžné odhady volebních výsledků... :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Trotlové jsou především ti, co těm předběžným volebním výsledkům věří, a podle toho volí. Myslíte, že psa také zajímá jáma před ním, když mu před čumák strkají klobásky a jiné dobroty ? Jak pavil sedlák v jedné pohádce čeledínovi : "volům dej nažrat, a když pak nebudou tahat, přetáhni je bejkovcem"... to samé čeká naše voliče po volbách !

      Vymazat
  4. No ja som zo Slovenska a cítim nadšenie. A je to podľa mňa veľmi pravdivé, ale trochu priostré - pre začiatok. Nechcem byť zbabelá, ale nie som si stá, či to nezasiahne aj tých, čo sú nevinní. Aby sa to podarilo, bude nám treba aj rozum. Nielen "huráá", poďme do toho.
    Ale kiež by sa to postupne obrúsilo a malo to naozaj aj efekt.
    D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To už tak holt chodí, když se kácí les, padají stromy - i ty, co by padat neměly !

      Vymazat
  5. Tak ja som zo Slovenska a som nadšená. Len by sa to mohlo trochu obrúsiť, aby to nezasiahlo aj nevinných. Okrem nadšenia budeme potrebovať aj rozum. Kiež by sa tým niečo pohlo.

    OdpovědětVymazat
  6. Dulezite:
    https://www.openpetition.de/petition/online/rozmanitost-osiv-v-ohrozen-proti-narzen-eu-o-osivech-ve-prospech-osivrskeho-prumyslu#googtrans%20%28de%7Ccs

    OdpovědětVymazat
  7. Az na to dojde a lidi se vzpeni i u nas,pujdu abych to zatrhl jim a larvam budoucich parazitu!!!

    OdpovědětVymazat
  8. Na fekebooku je táto výzva :
    Zdieľajte, prosím, na stránkach všetkých miest !

    9.11.2013 budeme na námestiach všetkých okresných miest, budeme protestovať proti vládnej moci, ktorá potláča naše ľudské a občianske práva za výdatnej pomoci polície a justície....za slobodný život...aby sme vydržali až dovtedy, kým občania nepreberú moc do vlasných rúk, príďte nás podporiť Vašou hudbou - mladí či starší hudobníci, viem, že Slovensko má veľa talentov v každom meste, pripravte si vaše skladby - tie, čo už hráte a aj nové....
    Obsadenie parlamentu a hradu je súčasťou tejto akcie po námestiach na Slovensku-pre ľudí, ktorí nemajú peniaze na cestovanie.
    Prineste si dostatok jedla, pitia, teplú kávu v termoskách, teplo sa oblečte...vydržíme a zachránime Slovensko !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten datum 9.11. se mi vůbec nelíbí - smrdí to jako nějaká illuminátská provokace ! Však až bude po, uvidíte a uslyšíte sami...

      Vymazat
  9. A ja to vidim takto ,mozno sa mylim ale toto budu politicke spekulacie ved sa len zamyslite co sa stalo a ako dopadla GORILA ,,je to do placu ako sa nam smeju do kamier a vedu stado oveciek do priepasti .Drzim tomuto palce aj ked velku sancu na uspech nedavam .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. gratulujem ti za tvoj nazor

      Vymazat
    2. Dakujem :-)
      ale tvoja gratulacia zavanula ironiou
      ja to nemyslim zle ,len jednota nas moze spojit ,polticke strany nas nespoja ,jeden je v pravo v lavo v strede sme teraz a sme na SMERe do zadku .

      Vymazat
    3. Keď sa o zmenu k lepšiemu nepokúsime tak ju nikdy nedosiahneme. Totiž aj snaha sa cení.

      Vymazat
    4. Ano ,,,suhlasim ,len ma napadlo ako to vzdy dopadlo .Snaha o zmenu je cenna ,smutne je ako sa k tomu postavia ludia co nadavaju na vladu a pri volbach ich volia ,co nadavaju kade tade ale sedia doma a cakaju kto za nich co vybojuje,,,ja drzim palce a velmi si prajem zmenu .Verim ze ma chapes .

      Vymazat
  10. http://www.novinky.cz/ekonomika/316720-cesko-patri-mezi-evropske-zeme-nejvice-ohrozene-otroctvim.html

    http://www.novinky.cz/ekonomika/316751-je-to-k-lidem-nefer-vadi-ovocnarum-vysoke-ceny-jablek-v-obchodech.html

    http://www.novinky.cz/krimi/316545-policistka-zabranila-tyrani-deti.html

    http://www.novinky.cz/domaci/316688-pomohl-odhalit-tyrani-deti-misto-oceneni-musel-rezignovat.html

    http://www.peticie.com/peticia_na_ochranu_deti_pred_zneuitim_socialnym_systemom_tatu

    u tohoto posledního odkazu je spousta odkazů dole na stránce.

    OdpovědětVymazat
  11. http://www.marigold.cz/item/adolf-hitler-mein-kampf
    jsme ve velmi podobné situaci, jako tehdy Němci, ale je třeba, abychom skutečně zapojili mozky, protože z historie víme, že se to může vymknout kontrole....chceme prosperitu, blahobyt a nikoli válku, která dle některých nastartuje ekonomiku,,,,
    veronika

    OdpovědětVymazat
  12. Tak toto,je všetko pravda.Dávno to takto cítime a hovoríme o tom.Výrazne sa to prejavilo,po vynútenom odchode Vladimíra Mečiara z politiky. Viktor a Anastázia

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.