16. listopadu 2013

Kauza očkování - humánní medicína nebo byznys?

Na stránkách Vitalia je nový seriál vynikajících článků o neúčinnosti očkování od MUDr. Jana Vavrečky. 
Vřele doporučuji zejména těm, co mají děti v očkovacím věku.

http://www.vitalia.cz/serialy/kauza-ockovani-humanni-medicina-nebo-byznys/

Seriál Kauza očkování - humánní medicína, nebo byznys?

MUDr. Jan Vavrečka
Kdy a proč očkovat? Pokud bych na tuto úvodní otázku odpověděl tak, jak to chtějí „maminky“ obvykle slyšet, bude to odpověď nesprávná. „Mám dítě nechat očkovat proti spalničkám? Má význam očkování proti tetanu? A co to nové očkování proti rakovině děložního čípku, je to dobré, pane doktore?“ Již ten, kdo takto pokládá otázky, se svým vlastním přístupem k věci stává nutně obětí (pro)očkovacího systému v ČR. V takové situaci mu již spíše není pověstné rady ani pomoci.

Ačkoliv i na takto položené otázky lze přiměřeně odpovědět, farmaceutický průmysl zařídil, že na ně často veřejně odpovídají špatní lidé. Nemohu použít pojem špatní odborníci, protože odborníci to nepochybně jsou a někdy i špičkoví. Laičtí spotřebitelé, pacienti a rodiče bohužel nemají reálnou šanci se správně zorientovat v problematice očkování, pokud tomu nevěnují výrazně nadstandardní úsilí. Dokázat se svépomocí optimálně rozhodnout laická veřejnost až na vzácné výjimky prakticky nedokáže. Také rozpoznat, kdo vám radí dobře, znale věci a přitom odpovědně, a kdo vám radí zkrátka jinak, je bohužel nad vaše síly. Ve specializované a odborně náročné problematice něco jako „informovaný spotřebitel“ až na výjimky neexistuje. Existuje však odbornými informacemi a přímou či skrytou reklamou víceméně zmatený či spíše zmanipulovaný spotřebitel. Znám jich mnoho desítek.
V tomto seriálu několika navazujících článků se pokusím vysvětlit základy soukolí očkovacího „velkostroje“ tak, aby vás alespoň v těchto základech už nikdy nikdo neoklamal a netahal za nos.

18 komentářů:

  1. Já samozřejmě nejsem ta, která by mohla spolehlivě říci, zda má očkování nějaký pozitivní význam či dokonce účinek, neboť nemám specializaci z oboru medicíny ,ale přesvědčily mě přednášky nezávislých badatelů, že pokud se v zemi změní vztah k hygieně, péče o pitnou vodu (a to především...kladu ve svém názoru na nejpřednější místo), složení a stav potravin , prostředí, ve kterém člověk jí a spí , pak je naprosto zbytečné dělat si starosti o zdraví ne jen svých potomků. Tudíž, pokládám preventivní očkování za naprosto zbytečné a pro organismus vyčerpávající.
    Chci ale ještě zdůraznit, že kde chybí láska, tam je to vše marné.
    Jsou vzorní rodiče.Za těžce vydělané peníze si pořídí dům. Nakoupí drahé moderní vybavení. A těší se na svého prvního potomka. Rodiče pak úzkostlivě dbají, aby se jim v domě nic neponičilo. A cepují k tomu malého človíčka od narození. Ať se nic nezničí. Také je moderní si pořizovat "papírového" psa nebo kočku.Já vím, je s tím práce, pokud má být ze zvířete šampion ! Jenže ouha ! Dítě je alergik, astmatik atd. Špatné geny ? Kdepak.Rodiče takto nemocného dítěte dostávají od Boha varovný prstík. "Nemůžeš sloužit dvěma pánům " tak bylo psáno dávno před námi a platí to stále. Buď bude zdravé spokojené milované dítě, nebo perfektně udržovaný, draze zařízený dům či šampion pes. Není mezi tím žádné "ale" ! Bůh vidí do nitra lidí lépe, než my samy do sebe. A třebaže je možné klamat samy sebe a přesvědčovat se, že dítě je přeci vždy na prvním místě, není možné klamat Boha.
    Tohle je tedy můj příspěvek do kometářů pod článkem o bezpečnosti a účinnosti vakcín na děti.
    Zdraví všechny

    dan.

    OdpovědětVymazat
  2. Midlá Dan, pekne si to napísala.
    Dodám, že moje 3 deti boli očkované, veď inak sa ani nedalo existovať. Pričom neboli výdatne kojené, nevyšlo to. Neboli choré na "naočkované" vakcíny, takže súhlasím, že s BOHOM treba kráčať a podarí sa. :) B

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní 8:59
      Děkuji. Bohužel, jak jste napsala, bránit své děti před očkováním nelze. Musíme se podřídit. Bohu však o to více. Zdraví

      dan.

      Vymazat
    2. Tak to buďte velmi šťastná, že ty pohromy z vakcín vaše děti minuly. Jiným lidem na vakcinace děti dokonce i umírají ! Přesto si myslím, že pokud někdo začlení Boha do svého života, může se těm problémům z vakcinace zázračně (tedy s jeho vlivem,zásahem,pomocí) vyhnout ! Ale vyprávějte to "nevěřícím Tomášům" !
      Pozn. nevěřící Tomáš byl jeden z apoštolů, který když uviděl před sebou zmrtvýchvstalého živého Krista, se toho polekal, a chtěl utéci jako před zlým zjevením. Aby jej uklidnil a přesvědčil o skutečnosti, Kristus vyzval Tomáše, aby vložil svoje prsty do jeho ran na rukou po hřebech, kterými ho přibíjeli na kříž. Když to bázlivě udělal, poznal, že Kristus skutečně po své smrti znovu vstal,žije, a tak se stal znovu horlivým vykladatelem Ježíšova učení z veliké radosti, že jeho Pán je zase s ním.

      Vymazat
    3. dan: Co povídáte, že děti chránit před očkováním nelze? Přečtěte si http://orgo-net.blogspot.cz/2013/05/jak-jsme-neockovali.html a vše na webu Rozalio.

      Vymazat
    4. Nejúčinnější je vždy "něco" neudělat, aby se nestaly následky, jichž se obáváme.

      Vymazat
  3. Sílu očkování můžete vyzkoušet sami na sobě. Stačí vyjet do exotické země s výskytem infekčních nemocí bez doporučeného očkování. Pak už nebudete číst výmysly samozvaných bojovníků proti vakcínám, kteří jsou zcela bez kvalifikace na to, aby o vakcínách mohli zasvěceně hovořit a publikovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Znám několik případů, kdy i přes patřičné očkování, moji známí,kamarádi onemocněli infekční nemoci při pobytu v exotické zemi.Tak že očkování je jen taková habaďůra na lidi.Jasný záměr temných poškodit cíleně oranizmus a duši člověka.radím proto nenechávat do sebe vpravovat tyto ohavné destruktivní látky.Neptřebuji mít doktorát k tomu, abych došel k tomuto pznání.Stačí jen vnímat, nacitít se na vibrace očkovacích látek, lidí co se nechali naočkovat a uvidíte jaké negativní věci se vám budou vyjevovat.

      Vymazat
    2. No tihle podplacení farmakoagenti nám tu ještě chyběli ! Orgo ty snad sdílíš jejich názory jako podporu pro jejich trvale se zvyšující korporátní zisky ?!

      Vymazat
    3. 20:22 byl bych velice rád, abyste měl alespoň elementární znalosti o tom, co vakcína je a jak funguje. Pokud byste takové znalosti měl, nemůžete napsat to, co jste napsal ;). Můžete čerpat ze svobodných médií jako je třeba Wikipedia nebo use Google, Bing, Seznam atp. Doktorát samozřejmě nepotřebujete, stačí si umět dát věci dohrtomady a odlišit plevel od zrn. Nevím jak se naučit vnímat vibrace očkovacích látek, byl bych rád, kdyby jste nás to všechny naučil. Třeba o tom Orgonet pak napíše skvělý článek.
      1:07 podplacený nejsem nikým, starám se sám o sebe ;) Korporátní zisky jsou mi ukradené.

      Vymazat
    4. to podle meho nebylo myslene na vas, s tim podplacenym. Jen to patri k odpovedim k anonymu z 15.57.
      Nebo se snad mylim??

      Vymazat
  4. V dnešní době je velice významné, aby se lidi nenechali ovládat strachem neboť na vyvolávání strahu stojí i propaganda očkování.Doporučuji video:http://www.celostnimedicina.cz/video-pavel-sebek-komensky-ockovani-a-odchazeni.htm

    OdpovědětVymazat
  5. Zrovna nedávno jsem si přivezl plnou krávu parádního kravského hnoje, ( ostatně jako každý rok) od známého sedláka, který jede v eko. zemědělství. Oba skleníky a záhody hnojím tímto dosytosti. Mno a co čert nechtěl, poranil jsem se na ruce dosti a přitom jsem byl od hnoje celý urousaný. Po tom, co poslední 4 roky studuji všechny možné dostupné informace o očkování, po tom, co mi očkování MMR udělalo ze syna to co udělalo, jsem si na nějakou tetanovku ani nevzpoměl. Kdypak jsem ji měl vlastně naposledy... á to bude tak 20 let.
    PS: Čekáme druhé dítě. Jehlu s chemikáliema do něj doktor vrazí jen přes moji mrtvolu. A když na to příjde, tak se školkou a lyžařskym zájednem ať mi políbí prdel.

    Viktor

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. *oprava - plnou káru :-))

      Viktor

      Vymazat
    2. "Jehlu s chemikáliema do něj doktor vrazí jen přes moji mrtvolu. A když na to příjde, tak se školkou a lyžařskym zájednem ať mi políbí prdel."

      Tak tomu říkám postoj správnýho chlapa. Bránit si svoje hájemství podle svého svědomí !

      Vymazat
    3. Viktore, mnoho zdraví a štěstí přejeme!
      Moje rodina si tím už zdá se prošla, miminko - nyní 8 měsíců je neuvěřitelně "akční", rychlé, chytré, zvídavé, při snídani na nás se zdviženou pravicí huláká to "svoje " "Nazdáááár" :-))) je to sranda :-) Sám sedí, chodí ještě s oporou,ae zkouší už sám chodit, stavět se začal na 6 a 1/4 měs :-)

      s láskou
      sv.

      Vymazat
  6. Dobrý den,
    tak souhlasím s Viktorem a také nedávám dítě již očkovat stačila nám hexavakcína. Již nikdy více. Ale každý svého štěstí strůce. Je to každého vědomí a svědomí. Pan doktor chce jen pomoci těm, co si myslí jak kvalitní vakcíny dnes máme... ostatně jako jiné věci popř. potraviny a co taková (zbytečná) vakcína může nebo i v lepším případě nemusí způsobit. Ale hlavně je to osvěta.
    Krásné dny

    OdpovědětVymazat
  7. Chudáci doktori - nemôžu mať vlastný názor. Jajajaj...
    Raz sa moja vnúčička s nevestou ocitli na detskom oddelení v Kežmarku. Vysoké teploty, tož ihneď nasadiť antibiotiká.
    Dieťa pritom liezlo po nemocničnej izbe -- chichúňalo sa, sem tam zamnčalo., ale krízu nevidno.
    Jeden lekár rázne prikazoval, našťastie iný lekár-lekárka prišla osobne pozrieť tohto výnimočného pacientíka, zostala udivená a vyriekla : Kým neprídu výsledky z rozboru krvi, počkáme. Medzitým dieťatko poslali pozrieť ústočka a juj - dásna naliaté, tlačili sa dva zúbky naráz. Výsledky prišli po asi 3 dňoch, všetko normáľne. Teploty poklesli, a šlo sa domov. Taký prístup si vážim, čo to chce ? Viac času na človeka, i tí lekári sú len ľudia. .... B

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.