7. listopadu 2013

Roman Kindl: Netradiční kuchařka

Dobrý den, se zájmem čtu Vaše příspěvky a zaujal mě poslední článek o výživě.  Všelijakých doporučení od vědců se již vyrojilo, každou chvíli někdo přijde na něco převratného. Nejlepší, co jsem kdy o výživě přečetla je  Netradiční kuchařka od Romana Kindla, zkušeného bylinkáře. Je to malá knížečka napsaná s humorem (mimochodem neobsahuje jediný recept) a nenásilnou formou nám ukazuje, jak se živit v jednotlivých ročních obdobích, a jak  naše orgány mění aktivitu právě v návaznosti na roční období.  I tam se dočtete o prospěšnosti špeku a vajec, zeleniny atd. A též mnoho jiných zaj ímavostí. Vřele doporučuji.
Zkuste vygooglovat, měla by být ještě k dostání.
Z Vyškova zdraví HB




Orgonet: Děkuji, vygooglováno, opravdu vynikající moudrá kniha, taky vřele doporučuji ...
Ke stažení na
http://m.ulozto.net/xXEBgi51/roman-kindl-netradicni-kucharka-bez-jedineho-receptu-pdf?mobile=1

Ukázka týkající se našeho aktuálního diskutovaného tématu - cholesterolu (z kapitoly 11) (kliknutím zvětšíte):


8 komentářů:

  1. http://www.svetkolemnas.info/novinky/domaci/337-ceske-rostlinne-tuky-jsou-nebezpecne-v-zahranici-by-se-prodavat-nesmely

    http://www.svetkolemnas.info/novinky/zahranicni/333-potvrzeno-s-pecivem-jime-cinske-vlasy-a-osli-kopyta

    http://www.svetkolemnas.info/novinky/zahranicni/334-dalsi-studie-potvrzuje-krmiva-s-gmo-poskozuji-zdravi-prasat

    Není nad "dobrůtky" od doktora chemika.

    Na závěr něco pozitivního: http://www.svetkolemnas.info/novinky/zahranicni/335-objevy-ruskych-vedcu-prinasi-vysvetleni-nadprirozenych-schopnosti-cloveka

    Pěkný den - Pepé.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jeste chutovku k tomu, ne jen vlasky, ale v Cine patri u kadernika k standartnimu servisu i cisteni usi. Zakaznici smi dokonce i kourit. Takze to mame i s vatovymy tamponky do usi a vajglamy. Kdo neveri at se mrkne na vysilani Pro 7 porad Galileo (asi pred 3 tydny na nem. TV). Skupuji to ve velkem za par drobnych od holicu, pak to presuji. Jeden plny nakladak, uz ale nevim koli tun, ten obchodnik a jeho rodina maji vystarano az na 5 mesicu, docela slusny kseft. Ukazuji presny postup az je z toho bily prasek, ktery se pridava skoro do vseho (chleb, housky, testoviny, mlete maso...atd.) pry se s testem lepe pracuje a testo se nelepi. Pekari si to chvali (:-((:
      V Nemecku je od 2013 pry zakazano. Samozrejmne tomu verim.
      Dobrou chut a hezky vecer

      Vymazat
    2. Čo na to povedať.... Do mäsa, vajec, kozieho syra, ovčieho syra, tuku (maslo, slanina, masť), zeleniny a ovocia, sa to nedostane........ POLOVÝROBKY A HLAVNE VÝROBKY SÚ ZLO. Suroviny z kvalitnej produkcie (záhradka, statok, vlastné, farmár), to je strava pre človeka. Ale obilniny hodi budú "MEGABIO", nikdy nebudú pre človeka vhodné. No vždy vhodnejšie, než misa či lavór plný ovocia a zeleniny... Samozrejme zelenina a ovocie sú v malom množstve (alebo "strednom", ak sa jedná o zeleninu - špeciálne nízkosacharidovú) lepšie, ako "zrná", ale zas keď nie je zŕn, tak treba papať ZVIERATKÁ a ich tuky =)

      Marek & Marek G.

      Vymazat
    3. Marku + Marku nejste vy dva náhodou bačové na salaši, že furt tak salajkujete ?

      Vymazat

  2. http://ulozto.cz/xXEBgi51/roman-kindl-netradicni-kucharka-bez-jedineho-receptu-pdf

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky.Teď jsem to stáhl a je to výborné počteníčko.

      Vymazat
    2. Velká prosba. Neumím stahnout tuto knížku. Jsem starý blbec. Může mi někdo napsat postup? Děkuji. Mac.

      Vymazat
    3. Stačí okopírovat ten odkaz nahoře do adresy na stránce a stisknout enter - otevře se to samo. Ale pokud mi dáte mail, můžu vám to poslat i ve formátu doc.

      Vymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.