6. prosince 2013

Čím chceš být, až budeš velký? Chci být zdravý a šťastný jako jsem teď.

Díky čtenářce za odkaz na video: Indigový chlapec o vzdělávání, zdraví a štěstí.

http://youtu.be/VCSUPtM3yx4

12 komentářů:

  1. Práve teraz 15:03.
    Je možné aby bola teraz viditeľná na oblohe hviezda? Akože nevylučujem že áno, ale v takomto svetle som sa s tým ešte nestretla. Je viditeľná, ak si nájdete mesiac tak doprava dole na optickú dĺžku jeden palec aj niečo.... Palec na celú dĺžku, ženský plus trošku....
    Chcela som to vyfotiť ale nejde to...

    OdpovědětVymazat
  2. No asi to bude polárka... :)

    OdpovědětVymazat
  3. To nám to chlapec vysvětlil......Samozřejmě kreativita je hodně důležitá a škola klade spíše důraz na vědomosti a mnohdy v životě neuplatňující se, nebo nedůležité.
    Podle chlapce vlastně klidně můžeme hacknout i svou práci, své zaměstnání.
    Chlapci zvedám palec nahoru a to především pro jeho svobodný postoj, rozhled i pohled na život. Může být šťastný, a pokud bude šťastný, bude i zdravý.

    OdpovědětVymazat
  4. "Nejsou žáci a nejsou učitelé" B

    OdpovědětVymazat
  5. Já jsem chodila do školy ráda, opravdu ...bavilo mě to, nové poznatky, kamarádi...i mé děti vzpomínají na školní roky rády...Měla jsem štěstí na dobré učitele, někdy to sice zaskřípalo, ale celkově naše vzdělání hodnotím kladně.
    Myslím, že mnoho rodičů si myslí, že učitelé mají jejich někdy dost nevychované mazánky vychovávat, to je ale velký OMYL.
    Do školy má nastoupit dítě vychované z rodiny, úkolem učitelů je naučit děti číst, psát, počítat, a ne dělat krotitele dravé zvěře.
    Ony ty děti všechny znají svá práva to ano...ALE....jen ta práva...jak říkám IGOR HNÍZDO nejlepší kantor, přísný a přesto milovaný.
    A to, že pobyt v přírodě je nedílnou součástí zdraví a štěstí, i to je věcí rodinné výchovy a nečekám to jako součást osnov.
    Vše začíná od výchovy v rodině, a to zejména ve věku do šesti, sedmi let. Když se v tomto věku rodiče dětem přiměřeně věnují, vyroste z dětí spokojený člověk, schopný a sebevědomý.

    OdpovědětVymazat
  6. Přála bych si mýt takového syna... blahopřeji rodičům. Můj syn má 6 a půl a snařím se ho učit podobně je to dost těžké v této zemi...ale být šťasný je krásné.....

    OdpovědětVymazat
  7. Po zhlédnutí a pozorném poslouchání chlapce, myslím že není nijak výjmečný. Zdá se být, ale je jako většina našich dětí v jeho věku. Jeho postoje a vyjadřování je způsobeno svobodným a alterntivním vzděláním, které rozvíjí v dětech přiirozený intelekt a schopnosti. Všechny děti je mají v sobě, poslouchejte jim někdy pozorně, bavte se s nimi jako s kamarády, sobě rovnými a pochopíte, že děti jsou výjmečné:-) Jsou chytré a mají postřehy, co už my né, dospěláci.Jejich pohled na tento svět je úplně jiný, krásný a inspirativní. To my, dospěláci z nich děláme duchovní mrzáky, svými zákazy, přikazy, a svým, již trochu zmanipulovaným a oploštělým pohledem na svět a život v něm. Bohužel. Tento chlapec není indigový dítě, je přirozený, inteligentní a osobitý, má to štěstí, že jeho rodiče mu dali kreativní vzdělání a vedou ho svobodným přístupem, aktivním. Opravdu to je v dětech, jsou úžasní, jen jim umět naslouchat a rozumět.. Umět jim dát pozornost a lásku a mít možnost podobného způsobu vzdělání i u nás. Náš vzdělávací systém je na ubíjení růstu intelektu a přirozenosti našich dětí, je to záměr. Samo, je to i v nás, rodičích..
    To, že je pak různými způsoby ohýbáme dle svých názorů, nevšímavosti apod, tak z nich rostou mnohdy sobečtí a povrchní jedinci, jakoby, a to vidíme dnes na ulicích, ve školách. Je to náš nezájem o ně, dospěláků. Své sny, pokud je v nich úplně nezahlušíme, si musí pracně budovat později, v dospělosti...a to jde opravdu hůře. Ztrácejí tak čas růstu v dětství.
    Je to můj osobní názor. Přeji pohodové dny ☼

    OdpovědětVymazat
  8. No každopádně jeho rodiče musí být velice zámožní, když mu poskytnou takové možnosti vzdělání, kolik pak dětí a rodin tuto možnost má.Je to zase jen o penězích, nemáš peníze nezbude ti nic jiného než nastoupit do běžné pofiderní školy a učit se hm tedy deformovat se....hovoří pěkně to ano, ale má zkrátka to štěstí že má maminku a tatínka co mu vše zajistí, zaplatí žel troufnu si říci více jak polovina dětí na světě jsou rády, že vůbec chodí do dřevěné boudy zvané school....Co takové dítě v děcáku, nebo v pasťáku,nebo na ulici....no to je už oříšek že, třeba se nad tím tento chlapec také někdy zamyslí. .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To anonym 22:26
      Kydnul ste tu pochyby a dohady na rodičov chlapca, ak neviete či je to tak, neotravujte prosím myseľ šťastných ľudí. B

      Vymazat
    2. Dieťa v pasťáku, děcáku ... ? Je to jeho vývoj, jeho cesta . Hi

      Vymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.