16. ledna 2014

18 vynálezů, které nedostaly šanci

Čtenář Honza nám přeložil přehled o potlačených vynálezech, velký dík! 
(Originál např. http://www.trutv.com/conspiracy/in-the-shadows/the-18-most-suppressed-inventions-ever/gallery.all.html)


18 vynálezů, které nedostaly šanci


Představte si, jak by vypadala naše společnost, kdyby alespoň 1 nebo 2 z těchto vynálezů nebyly potlačeny.

Po dobu celé naší historie jsou neustále prováděny zásahy na potlačení nových technologií pouze proto, aby byly ochráněny zájmy některých lidí. Tady jsou ty nejznámější z nich.

Elektromobil

Snad notoricky nejznámějším potlačeným vynálezem je elektromobil EV1 od General Motors, o kterém byl natočen dokument „Kdo zabil elektromobil?“ (Who killed the electric car). (Pozn. Orgonet: Česky http://spotter.cz/473251-alternativni-pohony.htm#!) EV1 byl prvním světovým masově vyráběným elektromobilem. V devadesátých letech pronajala firma lidem 800 těchto vozidel. GM ukončilo tento projekt v roce 1999 s tím, že zákazníci byli nespokojeni s krátkým dojezdem na baterii a tak další výroba by jim nepřinesla zisk.

Mnoho lidí je však přesvědčeno, že GM zahubila projekt EV1 pod tlakem ropných společností, které by přišly o své zisky, kdyby se tato vozidla dostala na trh. GM zabavila a sešrotovala všechny EV1 aby zajistila, že tato technologie nepřežije. Naštěstí dnes se situace s elektromobily pozvolna mění.



Konec tramvají v Americe

V roce 1921 dopravní průmysl požadoval stále více tramvají. Čistý zisk tohoto odvětví byl 1 miliarda dolarů a zapříčinil, že General Motors měl ztrátu 65 milionů dolarů, díky tomuto vzkvétajícímu odvětví dopravy. GM však provedlo odplatu tím, že skoupilo a zavřelo stovky nezávislých tramvajových společností a zvýšilo trh s nenasytnými autobusy a auty GM. Přes to, že se nedávno rozběhlo masové hnutí za rozšíření hromadné dopravy, je nepravděpodobné, že tramvaje znovu zažijí jejich zašlou slávu.



Automobily s nízkou spotřebou

Svatý grál technologie spalovacích motorů je auto se spotřebou 3,5l na 100 km.Přes to, že tato technologie je již dostupná řadu let, výrobci automobilů ji záměrně drží mimo americký trh. V roce 2000 noviny New York Times zveřejnili málo známý fakt, alespoň pro většinu. Dieselový agregát zvaný Volkswagen Lupo objel svět s průměrnou spotřebou kolem 3,5l na 100 km. VW Lupo byl v Evropě prodáván od roku 1998 do roku 2005, ale znovu, výrobci automobilů ho záměrně drželi mimo uvedení na americký trh. Podle nich by Američané neměli o malá úsporná auta zájem. 



Volná energie

Nikola Tesla byl nepochybný génius. V roce 1899 přišel na to, jak se obejít bez elektráren spalujících fosilní paliva a bez drátových rozvodů. Dokázal, že volná energie může být získávána využitím ionizace z horní atmosféry a tak získáme elektřinu. J. P. Morgan, který financoval Teslův výzkum, měl jen malé výčitky svědomí, když si uvědomil, že volná energie mu nepřinese takové zisky, jako když umístí měřiče a bude inkasovat za každý watt spotřebované elektřiny. Morgan zatloukl této technologii další hřebík do rakve, když pronásledoval další vynálezce, aby zajistil, že Teslův sen zemře. 



Zázračný lék na rakovinu

V roce 2001 Rick Simpson objevil, že rakovinné skvrny na jeho kůži zmizely během pár dní po té, co používal esenciální olej vyrobený z marihuany. Od té doby Simpson a další léčili tisíce pacientů s rakovinou s úžasnými výsledky. Vědci ve Španělsku potvrdili, že THC, aktivní složka marihuany, ničí mozkové nádorové buňky u lidí a vykazuje slibné výsledky i u nádorů prsu, slinivky a jater. Americká společnost pro potraviny a léky však stále řadí marihuanu do drog skupiny I. s tím, že nemá akceptovatelné lékařské využití, na rozdíl od drog skupiny II., jako kokain, které využití v medicíně mají. 



Vozidla poháněná vodou

Bez ohledu na to, jak hloupě to zní, vozidla poháněná vodou existují. Nejznámější je bugyna Stana Mayera, která ujela 100 mil na galon (asi 4l) vody a mohla se stát běžnější, kdyby Stan Mayer neutrpěl záhadnou mozkovou příhodu v 57 letech. Zasvěcení lidé hlasitě tvrdili, že Mayer byl otráven po té co odmítl prodat jeho patent, nebo ukončit výzkum. Ze strachu z konspirace jeho partneři zmizeli a vzali svou slavnou vodou poháněnou bugynu s sebou. Doufejme, že někdo nakonec přijde s takovýmto obojživelným autem. 



Chronovizor

Co kdybyste měli zařízení, které by umožňovalo vidět do budoucnosti a znovu navštívit minulost? Otec Pellegrino Maria Ernetti, italský kněz, tvrdil v roce 1960, že vynalezl zařízení zvané Chronovisor, které mu umožnilo být svědkem ukřižování Krista. Zařízení údajně umožňovalo divákům sledovat jakoukoli událost v lidské historii tím, že se naladilo na zbylé vibrace, které jsou důsledkem každého děje. (V jeho týmu vědců a konstruktérů byl Enrico Fermi, který pracoval na první atomové bombě.) Na smrtelné posteli Fermi přiznal, že předstíral vizi starobylého Řecka a skon Krista, avšak trval na tom, že Chrnonovizor, který mezitím zmizel, stále funguje. Podle očekávání konspirační teoretici říkají, že původní Chronovizor vlastní Vatikán. 



Rifeho zařízení

V roce 1934 americký vynálezce Royal Rife vyléčil 14 pacientů s rakovinou v konečném stádiu a stovky zvířat s rakovinou tím, že namířil jeho „zářivý paprsek“ na to, čemu říkal rakovinný virus. Proč tedy nepoužíváme Rifeho paprsky dnes? V roce 1986 vyšla kniha „Léčba rakoviny, která fungovala, 50 let potlačovní“ (Cancer Cure That Worked, Fifty Years of Suppression), kterou napsal Barry Lynes a John Crane. Tato kniha oživila Rifeho příběh. Autoři tvrdí, že Rife úspěšně předvedl schopnost jeho zařízení úspěšně léčit rakovinu v roce 1934, ale že všechny výsledky popisující léčbu byly z předních medicínských časopisů cenzurovány vedením Americké Medicínské Asociace (AMA). V roce 1953 americký senát provedl zvláštní vyšetřování, které bylo uzavřeno s tím, že Úřad pro potraviny a léky a Fishbein (redaktor časopisu vydávaného AMA) se dohodli na potlačení různých typů alternativní léčby rakoviny, které nezapadaly do předurčeného scénáře AMA, jako je ozařování a operace. Rife též sestrojil interferenční mikroskop, který předčil vlastnosti elektronového mikroskopu. Tento vynález se však také neuchytil. 



Cloudbuster
V roce 1953 ohrožovala sucha úrodu borůvek a několik farmářů nabídlo, že zaplatí Reichovi, když vyvolá déšť. Když Reich začal se svými pokusy v 10 hod. dopoledne 6. června 1953, předpověď počasí nehlásila žádný déšť na několik dalších dní. Noviny Bangor Daily napsali 24. července: Dr. Reich a jeho tři asistenti rozložili jejich „zařízení na vyvolání deště“ nedaleko břehu jezera Grand Lake. Zařízení skládající se z dutých trubek, umístěných na malém válci a spojené kabely provádělo operaci zhruba hodinu a deset minut. Podle spolehlivého zdroje v Ellsworthu nastaly 6. června v noci ve městě následující změny počasí: Kolem desáté hodiny v pondělí večer se spustil déšť. Nejprve jen mrholilo, ale později, kolem půlnoci přišel mírný trvalý déšť. Pršelo celou noc a následující ráno byly v Ellsworthu naměřeny srážky 0,24 palce. Očitý svědek řekl: Krátce po spuštění přístroje se začaly formovat zvláštní mraky, které jsem nikdy neviděl. A později stejný svědek řekl, že vědci mohli pomocí tohoto přístroje také změnit směr větru. Úroda borůvek přežila, farmáři byli spokojeni a Reich dostal svoji odměnu. 



Overunity generátor

Během minulého století se objevilo mnoho overunity generátorů, které vyrobí více energie, než spotřebují pro svůj pohon. Ironií je, že s nimi bylo více problémů, než užitku. Téměř ve všech případech se žádný z nich nedostal na trh, díky silám korporací a vlád, které vždy pracují proti těmto technologiím. Nedávno se Lutec 1000, zesilovač elektřiny (stránky již zmizely) pokusil o postup ke komerční výrobě. Najdou si tato zařízení svoji cestu k lidem, nebo budou stále potlačovány ? 



Studená fúze

Na výzkum horké fúze již byla provedena celá řada riskantních a nepředvídatelných pokusů a padly na to miliardy dolarů. Mezi tím se garážoví výzkumníci a okrajové skupiny vědců z univerzit dostali blíže k získání energie studené fúze, která je o hodně stabilnější a kontrolovatelnější. Tyto skupiny nebyly zdaleka podporovány vládami, ani finančními dotacemi. V roce 1984 Martin Fleischmann a Stanley Pons prohlásili, že se jim povedlo dosáhnout studené fúze v zavařovací sklenici na stole v jejich laboratoři. Reakce, kterou na jejich výsledek obdrželi, byla neadekvátní. CBS v pořadu 60 minut popsalo, jak jejich výsledky odporují výsledkům vědců, kteří pracují na horké fúzi a kteří jsou velmi dobře financováni. Nakonec byli oba vědci donuceni odejít za moře, kde jejich fondy na výzkum brzo vyprahly a tak museli ukončit honbu za zdrojem čisté energie. 



Horká fúze 

Studená fúze není jediná technologie odsouzená ukvapenými vědci. Když dva výzkumníci pracovali na desítky let trvajícím projektu horké fúze Tokamak v laboratoři Los Alamos, přišli na levnější a bezpečnější metodu získávání energie srážkou atomů. Za to byli přinuceni zavrhnout svůj objev, nebo budou vyhozeni. Laboratoř se obávala, že přijde o tučné vládní dotace na Tokamak. Jako odplatu vedoucí výzkumníci založili společnost Focus Fusion Society, která je financována soukromými zdroji a není tak závislá na vládě. 



Magnetofunk a nebeský kompas

Během války strávili nacističtí vědci mnoho času ve vojenských základnách skrytých v arktických oblastech tím, že konstruovali Magnetofunk. Tento údajný vynález byl určen k tomu, aby odklonil kompasy spojeneckých letadel, které hledali základnu Point 103. Piloti letadel se domnívali, že letí po přímé dráze, zatímco se základně pozvolna vyhnuli obloukem, aniž by tušili, že byli oklamáni. Nebeský kompas dovedl německé navigátory spolehlivě k základně Point 103, protože využíval k navigaci slunce místo magnetizmu a tak nebyl ovlivněn Magnetofunkem. Podle bývalého důstojníka SS Wilhelma Landiga byla obě tato zařízení velmi přísně střežena. Tak přísně, že ani jedno z nich nepřežilo pád Hitlerova Německa. 



Bezpečnější cigareta?

V šedesátých letech vytvořila tabáková společnost cigaretu zvanou XA, ze které byla eliminována většina karcinogenů. Vývojový ředitel této společnosti Dr. James Mold předložil soudu dokumenty v případu San Francisco vs. Phillip Morris dokazující, že společnost byla zastrašována, aby se podřídila tabákovému průmyslu a nikdy nezveřejňovala negativní dopad kouření na lidské zdraví. Reklamou na bezpečnou cigaretu by přiznali, že kouření škodí zdraví. Soudní proces byl pozastaven díky formalitám a Phillp Morris nikdy nebyl obviněn. Navzdory práci jejich vlastních výzkumníků, která dokazovala, že myši vystavené kouři cigarety XA trpí méně rakovinou, Liggett & Myers vydala tiskové prohlášení popírající důkazy, že kouření způsobuje rakovinu. Cigareta XA nikdy nebyla vyráběna. 



TENS

Transcutaneous Electronic Nerve Stimulation (TENS) – Elektronická nervová stimulace pronikající kůží je zařízení, které dokáže zmírnit bolest bez použití léků. V roce 1974 farmaceutická firma Johnson & Johnson koupila firmu StimTech, jednu z prvních, která prodávala toto zařízení. Postupně ji odřízla od všech prostředků, až firma skončila. StimTech podal na Johnson & Johnson žalobu s prohlášením, že byla firma záměrně potopena, aby mohli prodávat svoji vlajkovou loď, pilulku Tylenol. Johnson & Johnson odpověděl, že zařízení nikdy dobře nepracovalo a nepřinášelo zisk. Zakladatelé StimTechu vyhráli 170 milionů dolarů, avšak došlo k odvolání, usnesení bylo zvráceno a případ byl pozastaven na formalitách. 



Žárovkový kartel

V letech 1924 až 1939 se spojily firmy Philips, General Electric a Osram a uzavřely dohodu za účelem ovládnutí rodícího se žárovkového průmyslu, což bylo zveřejněno v časopise Time o šest let později. Vzniklý kartel určoval ceny a zabraňoval tomu, aby se na trh dostaly účinnější žárovky. V čase, kdy se tato kabala rozpadla, byla již inkadescentní (klasická vláknová) žárovka průmyslovým standardem v Evropě a USA. Kompaktní úsporné žárovky se nedostali na trh dříve, než v roce 1990, ani jako alternativa. 



Korálový hrad

Jak asi postavil Ed Leedskalnin Korálový hrad v Homesteadu na Floridě z velkých masivních bloků vážících až 30 tun každý, když neměl k dispozici těžkou techniku ani žádnou pomoc z venku? Hojně se vyskytují teorie, že využíval antigravitační zařízení, magnetickou rezonanci, nebo mimozemskou technologii, avšak správnou odpověď asi nikdy nepoznáme. Leedskalnin zemřel v roce 1951a nezanechal žádné písemné plány, ani jiné stopy k jeho technikám. Centrálním bodem hradu, který je nyní otevřen veřejnosti jako muzeum, je devítitunová brána, která se kdysi otevírala lehkým tlakem prstu. Poté, co se její ložiska v roce 1980 opotřebovala, opravovala ji pracovní skupina pěti lidí více než dva týdny. Nikdy se jim však nepovedlo udělat to tak, aby k pohybu brány bylo potřeba tak málo úsilí, jako tomu bylo u Leedskalninova původního kusu. 



Konopné biopalivo

Otec Ameriky George Washington, o kterém kolují pověsti, že říkal „Nemohu vyslovit lež“ byl hrdým zastáncem konopí. Samozřejmě, že jediná věc, která je v této zemi potlačována více, než čestný politik, je konopí, které je často zaměňováno s marihuanou a proto neprávem očerňováno. Mezitím je vládou blokováno to, aby se z konopí stala vedoucí surovina k extrakci etanolu a dochází ke zneužívání přírodních zdrojů, jako je kukuřice, aby převládala v etanolovém průmyslu. Přes to, že vyžaduje méně chemikálií, méně vody a méně práce, konopí se nikdy nechytilo. Experti též dávají za vinu prezidentským kandidátům, že se snaží zavděčit pěstitelům kukuřice. 


19 komentářů:

  1. No... ja si vzpoměl na první český elektromobil EMA1 z roku 1968, bylo o něm pojednáváno v serálu "Zašlapané projekty" viz odkaz:
    http://www.ceskatelevize.cz/porady/10209988352-zaslapane-projekty/409235100061017-prvni-byla-ema/
    Zajímavý příběh, tohoto podle mě velmi vydařeného autí, na tu dobu ! :)
    Kaštan

    OdpovědětVymazat
  2. stačí vzpomenout na L . Da Vinciho , a jeho práce a vynálezy ..., http://mjcz.sweb.cz/#Vynálezce

    kdyby se začalo už v té době , nebo Jules Verne , ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jules Verne jen domyslel spoustu už tehdy existujících vynálezů.

      Zajímavější ale je, v kolika bodech trefil pozdější lety na Měsíc.

      Z Leonardových vynálezů byla použitelná jen část. Zbytek potřeboval modernější materiály, nebo to byl nápad směřovaný špatným směrem.

      Vymazat
    2. Verne ovládal "mimosmyslové " vnímání stejně tak da Vinci, oba popisovali skutečné věci ..

      Vymazat
  3. Hned první v pořadí - elektromobil snad nikdo nezabil. Možná by stačilo zkusit google na slovo TESLA.. Tohle auto má budoucnost a firma dokázala, že se nebojí, obstojí v konkurenci a rozširuje SERIOVOU výrobu i distribuci..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zajímavější by byla Kesheho vznášedla, která měla mít el.magnetické odpuzovače, díky čemuž byly vyloučeny srážky,havárie v provozu mezi sebou nebo vůči případné překážce. Vznášedla měla být jen odražena stranou po el.megnetických polštářích do volného směru letu. Zajímavé by bylo toto zařízení montovat už dnes do automobilů. Ušetřilo by se tím spousty životů !

      Vymazat
    2. jdi už s tím žvanílkem Keshem někam.

      Vymazat
    3. Obávám se, milý Watsone, že na Kesheho výrobky si ještě hodně dlouho počkáte.

      Guess

      Vymazat
  4. Možná by se to hodilo o článek níže, ale tady to snad nezanikne: GENERÁTOR Z RUSKA INFO:
    A ještě tady chybí vývoj těch generátorů z Ruska co byly před měsícem prezentovány na Orgonetu.. tak už je prodaly do Číny (asi celou firmu..). Teď jde jen o to zda dojde k rozmachu nebo útlumu.. http://generator2013.satom.ru/news/6316-proizvodstvo-v-kitae/
    PS: A předpokládám, že když někdo kupuje celou firmu, tak že buďto věří, že to funguje, nebo to má 100% ověřeno ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Je to jednoduché, ti co nevěří světové nadvládě by se nad tím měli zamyslet, už přes sto let jsou na světě vynálezy, které by zpříjemnili život, snížili spotřebu, nakrmili hladové, ale kde to za těch sto let jsme, v podstatě stále u opic a žádná moderní doba se v podstatě nekoná, to je jasné znamení světové nadvlády utlačováním a bohatnutí bohatých, je to hnusné, ale beru to tak, že lidský tvor byl takto stvořen přestože duše takové chování v sobě nemá, jen to jen lidské ego, které svým hamounstvím a nadřazeností dokáže také utlačovat i svou kamarádku duši :( ... násilí plodí násilí, jen lidský tvor dokáře dávat tolik své energie na militaritní chování přitom je velmi těžké si uvědomit, že vlastně žádný nepřítel neexistuje, no snad brzo bude lépe, kdy příjde velká změna...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. změna musí příjít z nitra každého z nás ..ak se změní to okolo


      http://www.cestyksobe.cz/celestynske-bile-bytosti-probuzeni-duse-a-tvoreni-ab3323/

      Vymazat
    2. "Loutkáři za oponou" utlumili technologický vývoj lidstva nejméně o 400 let !!! Takže si můžete jen těžko představit jaké úžasné vynálezy mají před námi pod pokličkou !

      Vymazat
  6. takže vám se, vy nepovedená a přemnožená lidská raso, zachtělo volnou energií? Aby vám bylo líp a ještě víc se množili? No to by nám tak scházelo! Hovno! Depopulace! Redukce!.Likvidace!
    V příštích letech bude tohle na denním pořádku. Chemtraily na dejchání, E-čka na papání, Injekce na zdravíčko. A aby ste se nepotratili, všechno začípovat! Krucinál, my vám ukážeme, kdo tady rozhoduje. S pozdravem za NWO, p. Rockeffeller, p. Rotschild.

    OdpovědětVymazat
  7. Aj v súčasnosti dnešné vlády (vrátane tej našej SK... aktuálne Ficovej / 2013-... / ) ignorujú nové objavy (na poslednú chvíľu vraj odmietli prevziať ZDARMA ponúkanú dokumentáciu technológie výroby volnej energie od naádácie KESHE... viac: http://www.poradna.sk/forum/viewtopic.php?f=131&t=1307 ) a nepodporujú výzkum, lebo sa boja destabilizácie... straty svojej moci :-( Je mi z toho na grc !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nadacia keshe??? to akože važne? šak je to len podvodik ....

      Vymazat
  8. Ani volná energie není určitě zadarmo. Nikdo netuší a nebo naopak někdo ví, jaké by byly následky jejího masívního využití a komu a čím by lidstvo za to zaplatilo.

    OdpovědětVymazat
  9. Netrep ootiny to je ako keby si povedal že vyčerpame vesmir:-)

    OdpovědětVymazat
  10. Volna energia je Volna a preto nevycerpatelna, to nam dokazalo uz mnoho vedcov vratane Nikolu Teslu tak preco sem vnasas prvky strachu:-)

    OdpovědětVymazat
  11. Máš pravdu, zadarmo určitě není. Kolik lidských životů to do dnešních dnů stálo, to je cena k nezaplacení! Jen snad procento, neřku-li promile procenta lidí si dovede vybavit, jak by svět vypadal.A z těch, co to ví je jedna skupina, která myslí na zisky a poslušnost lidí (materialisté a "mocipáni"). Ta druhá skupina myslí především na "lepší zítřky" a život bez ponižování a ekonomické a politické závislosti. Je to boj, který jen tak brzy neskončí!!!

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.