15. ledna 2014

Novinka extrémního počasí: Ledová tsunami

Novinkou extrémního počasí je tzv. ledová tsunami, při níž led z velké ledové plochy se z ničeho nic pomalu vysune na břeh (a poškodí/zboří domy ...)
Tento jev byl znám na Aljašce, avšak loni k němu došlo poprvé v historii i o mnoho tisíc km jižněji, na několika místech v USA i v Kanadě, a totéž se opakuje i letos.
Bezradní meteorologové (si) vysvětlují tento pohyb ledu vlivem větru, vodního proudění, výkyvů teploty ... a o těchto faktorech my víme, že je lze snadno "vyrobit" klimateroristickými zbraněmi ...
Pohyb masy ledu se zvukem praskajícího skla je opravdu fascinující...
(Kdo si myslí, že ti lidé si neměli stavět domy tak blízko jezera, tak domy se tam prý staví už pár set let a nikdo tam nic takového nepamatuje ...)

Videa nepotřebují komentář.

Zdroj: http://www.prisonplanet.com/when-ice-attacks.html

http://youtu.be/0EyfEDKWscg

Led z jezera Mille Lacs Lake, Minnesota, 2013:






Letos probíhá prakticky totéž, tak už o tom televize ani moc nemluví. Letošní amatérská videa vygooglíte třeba pod: ice tsunami, ice shave.

Já vlastně taky pamatuji z mládí, že led někdy vyjel z dolního rybníka na náves, když (omylem či ze zlé vůle) někdo vypustil horní rybník ... takže náhlé zvednutí hladiny vody ...




7 komentářů:

  1. http://www.auria.sk/blog/smrtiaci-prach

    http://www.auria.sk/blog/holger-strohm-o-jadrovej-energii-a-fukusime

    OdpovědětVymazat
  2. Postavit si dům u moře,řekynebo třeba i potoka,může jen(nechci říct blbec),ale člověk,který nepočítá s tím, že "Matka příroda" je mocná a má mnohem víc "času", než běžný smrtelník.Před rizikem není ušetřen ani dům na stráni, třeba kvůli sesuvu půdy, nebo průtrži mračen-ty byly i dávno v minulosti, když "klimaterorizmus" neexistoval ani v myslích "věřících"a všechno se svádělo na "Boží vůli",nebo vliv temných sil .Narodil jsem se v době,kdy klimaterorizmus neexistoval ani jako slovo a už dost pamatuju.

    OdpovědětVymazat
  3. Video bylo zveřejněno 11. 05. 2013, takže zas taková novinka to není...

    Guess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však tam píšu, že to bylo loni, a letos zase, a letošní videa si stačí vygooglit, všechno sem dát nemůžu.

      Vymazat
  4. Zaujímavý je ten zvuk. Rytmická pulzácia. Niečo ako "ľadový motor."

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dnes je v Europe teplotná tsunami, nedeľu 18.1. bude okolo13st.C, pracuje na tom Haarp, ašte nikdy toľko energie sem nepálilo: http://www.theweatherspace.com/haarpstatus-europe/

      Vymazat
  5. Vítejte,
    někdy se mě zdá, že Američani se rozešli se svým mozkem. Normálně uvažující člověk, by sebral to nejnutnější a padal tam odsud, ne oni tam poskakují a natáčejí a co horšího je, že tam mají i děti. Copak nechápou jakou to má sílu? Kdyby se ten jejich chatrný domek složil, pod tím náporem ledu...zas by bylo neštěstí.
    Ale bylo by to neštěstí několik jedinců, neštěstí se na tuhle planetu řítí, tak jak si to zasloužíme. Kdy si konečně člověk uvědomí, že nemůže vyhrát na Matkou Přírodou? Tolik civilizací před tou naší, sváděli marný boj ovládnout přírodu a kde skončili? Skončili přesně tam, kam se řítí naše civilizace...na smetiště dějin.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.