24. ledna 2014

Tři slunce nad hlavou

Ahoj, 
v diskusi nad článkem "Výrazný sundog v Moskvě" jsem slíbil, že když se mi podaří rozchodit mobil, pošlu pár podobných fotek z Alp, kde jsem něco podobného fotil minulý týden. A taky obrácenou duhu. To pivo na snímku je ilustrační k článku, který taky posílám. Kdybys to chtěl(a) zveřejnit, souhlasím. Jinak to mám i na svém webu www.seste-slunce.cz
V případě zveřejnění můžeš uvést autora: Petr z Břeclavi, případně budu rád za uvedení toho webu..

Tři slunce nad hlavou

Tak jsem se před několika dny vrátil z týdenní lyžovačky v Alpách a po splnění mnoha restů se dostávám konečně i k psaní tohoto blogu. Alpy jsou super, je to můj druhý domov. Nebo první? Hory prostě miluju a dokážu si spolehlivě představit v nich žít.

Tentokrát jsem měl v Alpách, konkrétně ve středisku Obertauern ve Velkých Taurech zvláštní zážitek. To si takhle sedíte na lehátku u baru na jednom z vrcholů, necháváte se šlehat větrem do tváře a ve sněhu si chladíte Schladminger bier. Když ho přiložíte k hrdlu a nakloníte půllitr skoro nad hlavu, spatříte přes to sklo a zlatavý mok podivný úkaz. Tři slunce. No vážně, nekecám. A hele – to pivo bylo fakt jen jedno! :-) Jo a taky obrácenou duhu – prostě obloukem dolů, jako takovou barevnou kolíbku pro mimino. Já vím, co si teď myslíte, ale přísahám, ani tráva v tom nebyla...




Naštěstí se mi asi po týdnu podařilo nastartovat foťák, který ten den jakoby náhodou přestal fungovat, a ty fotky jsem z něj dostal.

Mezitím už jsem si taky na netu zjistil, že se jedná o sluneční perihelium neboli sundog, tedy „meteorologický jev, při němž se sluneční paprsky odrážejí od ledových krystalků v atmosféře a vytvářejí dojem dvou dalších sluncí. Často bývá okolo tohoto seskupení tří sluncí ještě kolo - sluneční halo. Výskyt ledových krystalků je v atmosféře zejména tehdy, když je vzduch nasycen nukleačními jádry. A v současné době jsou to údajně zejména nukleační jádra umělá, z chemikálií nebo proteinů, tedy často ve dnech silného chemtrailsování.

Nevím, co to ve vzduchu lítalo, jestli to byly ledové krystalky z mraků nebo z těch šmouh za letadly ale pěkně mně štvalo, že mi ty krystalky padaly zrovna do mýho piva...

Možná to bylo perihelium, ať si to nazývá kdo chce jak chce. Ale dřív takový úkazy na nebo nebejvaly, to mi nikdo nevyvrátí, poněvadž já do nebe koukám často a rád. A nejenom při zvedání půllitru nad hlavu, věřte mi :-) Spíš si myslím, že se tu děje něco neobvyklýho. Jednou jsou to podivný zvuky, které vydává matička Země, pak obrácená duha a ještě k tomu tři slunce. I v Bibli se píše něco o podivných úkazech na nebi a troubení nebeských polnic, ale člověk nemusí být bibliofil, aby pochopil, že se kolem něj něco děje. Ono už to tady taky trochu zavání, žejo? Tak si držme klobouky, mějme se rádi buďme na sebe hodní. A taky na matičku Zemi. Nebo nám to jednou spočítá do halíře. Totiž pardon, do eurocentíku...

A tady je pár fotek z minulého týdne v Obertauernu:








8 komentářů:

  1. Hezké chemické "Haló".....které se dělá po celodenním chemtrails...v odpoledních chodinách.Měla jsem tu čest to pozorovat na jihu Moravy....v Itálii v Caorle....a dokonce v Egyptě v.Šarm el Šejku...nic nového.....při úplňku to dělá i měsíc..A pro ty co nevěří na chemtrails... otázka ? Co ty letadla vlastně vypouští ? Neměl by jim konečně někdo změřit emise ?

    OdpovědětVymazat
  2. Prečo má to Slnko tvar kosoštvorca ? Pri tom predchádzajúcom článku som myslela, že je to tým pohybom, ale toto sú statické snímky.
    IvH

    OdpovědětVymazat
  3. Halové jevy jsou od pradávna-(dávno předtím, než někoho napadlo lítat a bratři Wrightové si vybírali svoji příští inkarnaci).V noci, kolem Měsíce jsou nápadnější(v prostonárodní písni se zpívá "okolo Měsíce,kola sedělají".U Slunce zpravidla ,když je blízko obzoru.Může vzniknout i "kříž".

    OdpovědětVymazat
  4. Halový jev, Orgonet zná již z předchozích x článků, kde mu to lidé v diskuzi osvětlili :)

    OdpovědětVymazat
  5. Krásný večer všem. Dotaz mimo téma... Nějak tu utichla diskuse o planetě X. Kde je ? Díky za info orgonete.....Tom

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Až bude chtít, ona se zase připomene (:-)))

      Vymazat
    2. Spíš až bude chtít někdo z Orgonetu...

      Vymazat
    3. To vypadá na tu gigantickou kruhovou clonu něco jako čočka, co má být umístěná v nevelké vzdálenosti od Země proti Slunci. Má filtrovat nebo zabraňovat procházení energií, světel apod. na Zemi. Zřejmě to souvisí s těmi transformacemi apod. Ta "čočka" má mít údajně v průměru kolem 100.000 km, a má být složena z milionů menších clonících objektů v jeden tento gigantický celek. Je uměle "držena" stále v poloze mezi Zemí a Sluncem !

      Vymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.