17. ledna 2014

Výroba sněhu pomocí bakterií


V USA se v letošní zimě už několikrát potýkali se sněhovými bouřemi, které přinášejí velké množství "těžkého mokrého sněhu" i do oblastí, kde je sníh vzácný. Rovněž teploty jsou extrémně nízké. A sněhové bouře se opakují až dvakrát do měsíce ...

Meteorologové nazvali tento jev "northeaster", což je v překladu něco jako "severovýchoďák". Je to jev, při němž údajně silný vítr přináší studený vzduch od severu,který se sráží s oblastí nízkého tlaku vytvořenou v oblasti Mexického zálivu a putující na severovýchod.



Jenže nezávislí badatelé v oblasti manipulací počasí si všímají, že v průběhu onoho údajného "severovýchoďáku" není na satelitních a radarových snímcích vidět žádnou oblačnost ani srážky přicházející od severu, nýbrž že se srážková pole přinášející extrémní srážky vytvářejí kdekoliv v USA, z ničeho, na místě.

Viz video, které udělal WeatherWar101. Uvidíte tam "srážkové oblasti z ničeho", a také zmínku o výrobě sněhu pomocí bakterií, kteréžto téma se pokusím rozpracovat a dále dokumentovat v níže uvedeném článku.
(Na videu se dále probírá další "podvod meteorologů", tzv. polární vortex, ale o tom až jindy.)

http://youtu.be/bc94IaRzcPU



Výroba sněhu pomocí bakterií

Jak vyrábějí klimateroristé srážky "z ničeho"? Malinko teorie: v atmosféře je neustále přítomna voda, a ve velkých výškách může mít voda v tekutém stavu i teplotu -40°C. To je jev známý jako "přechlazená voda". Snahou klimateroristů je tuto vodu shodit na zem, ve formě sněhu, a k tomu potřebují do vzduchu zaset nukleační jádra, která způsobí, že voda se kolem nich srazí do sněhových vloček (různého tvaru v závislosti na různých faktorech) a padá. Čím více jader, tím více sněhu spadne. Jádra se dodávají pomocí leteckého sprejování.

Co může sloužit jako nukleační jádro? Může být přírodní - atmosférický prach, pyl apod..

Avšak při řízené výrobě sněhu slouží
a) chemikálie - nejčastěji známý jodid stříbrný, který způsobuje nukleizai při -8°C.
b) bakterie!!!

Zřejmě nejpoužívanější nukleační látkou v současné jsou, teď se podržte, bakterie (stačí z nich vyrobený protein), které způsobují nukleizaci již při -2,5°C. Rozptýlením v ovzduší dosáhnou klimateroristé toho, že voda se srazí nejen ve vysokých výškách, kde je velmi nízká teplota, ale i níže, tudíž množství spadlého sněhu je tím ještě větší.

K nukleizaci čili výrobě sněhu se nejběžnějí používá běžně se v přírodě vyskytující bakterie Pseudomonas syringae, (méně často zřejmě i s Escherichia coli). Efektní školní pokus, při němž vidíte, jak přechlazená voda po přidání bakterie Pseudomonias syringae náhle ztuhne v led, vidíte na následujícím videu. (Není to blok ledu, spíše ledová tříšť.)

http://youtu.be/pH-afIrfUbQ



(Další zajímavé pokusy s přechlazenou vodou a jejím náhlým tuhnutím v led najdete na http://vnuf.cz/sbornik/prispevky/14-05-Bochnicek.html)

Výroba sněhu ve skiareálech




Výroba umělého sněhu zajímá nejen klimateroristy, ale i majitele skiareálů. Výroba umělého sněhu je celá věda, a běžně se přitom na celém světě používá přípravek Snomax, který způsobuje mrznutí tryskané vody i za nízkých teplot a zvyšuje účinnost výroby. O výrobě technického sněhu najdete vše zde: http://www.snowmakers.cz/cz/o-vyrobe-snehu/



Snomax je přípravek vyrobený z proteinů bakterie Pseudomonas syringae, údajně zcela neškodný pro životní prostředí a živé organismy, protože se v přírodě zcela běžně vyskytuje. Vše o Snomaxu zde: http://www.snomax.ch/PDf/080929_08.09-CZ_Was%20heisst%20Snomax.pdf

Takže, už víme, co na nás sypou za účelem výroby srážek:
a) jodid stříbrný
b) bakterie či proteiny z bakterie Pseudomonas syringae, a dle vědeckých článků i z bakterie Escherichia coli.

Sprejované směsi nepochybně obsahují ještě další látky - nanočástice kovu, které napomáhají řídit atmosférické oblasti pomocí radarových frekvencí.

Nukleační jádra a radarové frekvence

Americký radarový systém NEXRAD pak dávkami frekvencí řídí pohyb oblastí, které jsou osety nukleačními jádry, a nese srážky na plánovaná místa.

Vlastně je to dobrá zpráva, víme, co na nás sypou

Myslím, že tato informace by měla snížit naše eventuelní obavy z toho, "co na nás sypou". Za účelem výroby srážek (i technického sněhu) se používá sice protein vyrobený z bakterie, ale zřejmě je opravdu neškodný, alespoň ve srovnání s různými chemikáliemi.
Kdyby totiž byl škodlivý, tak při současném rozsahu výroby umělých srážek by nás musel mnohem více likvidovat.

Zdroje:

Vědeckých dokumentů o výrobě sněhu pomocí bakteriálních proteinů je na webu celá řada, stačí zadat snow making, bacteria snow making, bacteria ice nucleation, atd.
Například:





  • Bakteriální nukleace ledu v mracích http://www.google.cz/books?hl=cs&lr=&id=E3s87qGDjcEC&oi=fnd&pg=PA203&dq=ice+nucleation+snow+making&ots=tZAwP39M9z&sig=LbyNx1pK8mueAd3BhQeVSzwr6dI&redir_esc=y#v=onepage&q=ice%20nucleation%20snow%20making&f=false


  • Sepsal =OrgoNet=

    8 komentářů:

    1. to se na ten sněhový zázrak musíme kouknout https://www.youtube.com/watch?v=KXebMv63Jcg&list=RDMYDUwLo-CsI

      OdpovědětVymazat
    2. Jodid stříbrný vyvolal první umělý déšť právě u nás v ČR. K tomuto pokusu došlo kolem roku 1969 a úspěšně. Byl nastříkán do dvouvrstvé oblačnosti z letadla. Navíc tato informace byla před dvěma dny v televizi. Všiml jsem si toho náhodou, byla to krátká reportáž. Skutečně k tomu na našem území došlo a o této události se psalo i ve světě.
      Tak jak je to v článku popsané to skutečně může fungovat, a za pomocí bakterií s ještě lepším výsledkem.
      Tento velmi dobře zdokumentovaný článek je vlastně jasnou stopou, že jsou v USA v současnosti sněhové srážky řízeny uměle.
      No a jak už také víme, stejným způsobem se vytváří silné deště jejichž oblačnost je záměrně udržována nad určitou oblastí se záměrem vyvolání záplav.
      Je to prapodivné lidské božstvo které na této planetě poroučí větru a dešti. A velmi pravděpodobně se tím i dobře baví........Mají to za jakýsi druh počítačové hry pro samozvolené nadlidi této planety. A je dokonce možné, že se jedná o skutečný druh válečné hry.
      Té jejich bezcharakternosti totiž už nestačí nějaká počítačová fikce, ale skutečně způsobené škody na Zemi.

      OdpovědětVymazat
    3. Připadá mi tak trochu že z Východu chtějí učinit novou Evropu a z Evropy zas pro změnu Východ. Jak mentálně tak i klimaticky. Prostě se vším co k tomu patří.

      OdpovědětVymazat
    4. Ajajaj, northeaster ?
      Dcéra býva v USA na northeast/Maine a keď jej volám celá vyplašená či im netrhá strechu, smeje sa, že "my tu máme normálne silnejšie sneženie". Špekulanti to sú , "Kto chce psa biť - palicu si nájde", a že na svojich ? Toť otázka. B

      OdpovědětVymazat
      Odpovědi
      1. a proč si myslíte, že při sněhové bouři trhá střechu?

        Vymazat
      2. samozřejmě, že tam sněží někde víc někde méně... to je sněhová bouře http://www.youtube.com/watch?v=LpPlmAHbevo

        Vymazat
    5. pořád mícháte hrušky s jablky, ..pletete dohromady působení lidí , s Božským plánem...

      OdpovědětVymazat
    6. Zaregistroval nekdo zpravu ze i na Aljasce je tepleji...... proc asi :-)

      OdpovědětVymazat

    Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
    Komentáře moderuji podle svých časových možností.