21. února 2014

Ukrajina a Sýrie: Týž scénář povstání

Nemám žádnou radost, že se na mých stránkách téma bouří na Ukrajině objevuje již potolikáté, ale vidím, že je ho potřeba jako soli. Chodí mi totiž poměrně dost !výhrůžných! komentářů (:-))). Tak jen si vy naštvaní komentátoři užijte, OrgoNet není líný překládat (:-))) 
=Orgonet= 



Proč se povstání na Ukrajině velmi podobá Sýrii
http://www.prisonplanet.com/why-does-ukraine-seem-so-much-like-syria.html
Daniel McAdams
20. 2. 2014
Překlad: OrgoNet


Na Ukrajině se Amerikou podporovaní vzbouřenci zmocňují zbraní ve vojenských skladech, střílejí na policisty– zabili jich již nejméně deset, obsazují vládní budovy, sídla odborů, hlavní poštovní úřady a sídla politických stran. Obsazují budovy místní vlády v dalších městech a fyzicky atakují místní představitele. Jejich cílem je svrhnout zvolenou vládu. (Dodatek Orgonet: Ve městě Rovno obsadili "poklidní demonstranti" i jadernou elektrárnu)

Přicházejí zprávy o posilách pro rebely, které přicházejí s „objemnými batohy do blízkosti scény posledních protestů“, což podezřele připomíná projekt „Internet v kufru“  financovaný americkou vládou, aby poskytl nástroje „aktivistům“ v zemích, které jsou kandidáty na změnu režimu. USA podobně trénovaly a vybavovaly i syrské vzbouřence.

Všude na Ukrajině jsou vyfotografováni vzbouřenci se zbraněmi,



dokonce střílející na policisty.


I do Sýrie USA tajně dodaly zbraně a schválily, aby jim jejich „přátelé“ jako Saudská Arábie, Katar a další jich dodaly ještě více. Ruský představitel obvinil USA z vyzbrojování ukrajinské opozice.

Stejně jako v Sýrii, kde se americký velvyslanec Robert Ford ujal rebelů od počátku povstání, američtí představitelé si vyšlapali stálou stezku, kterou poskytují ukrajinským povstalcům svou podporu a pomoc.

Senátor John McCain dokonce večeřel  s předsedou strany Svobody Olehem Ťahnibokem,



který je zde ukazován v dosti zvláštní póze.



Americká zástupkyně státního tajemníka Victoria Nulandová byla zachycena na nahrávce, jak se domlouvá s americkým velvyslancem na Ukrajině Geoffrey Pyattem ohledně převratu a nahrazení ukrajinské vlády.

Pyatt, muž zajisté zbavený jakéhokoli smyslu pro soudnost, drze prohlásil, že jeho nahrávka osnování převratu ukrajinské vlády byla „pouhou pomocí k vystavění mostů mezi vládou a opozicí“. Samozřejmě že v jistém slova smyslu je to pravda: on je aktivně angažován ve stavění mostu k vládní moci pro ukrajinskou opozici. Syrští rebelové jsou prezentováni jako umírněná skupina budoucích demokratů snažících se o politickou reformu. Ukrajinští rebelové jsou představováni jako skupina prozápadních, proevropských „mírových demonstrantů“. V obou případech skutečnou silou na ulicích jsou radikální extrémisté, s nimiž mají američtí představitelé významný kontakt  .

V Sýrii prezident Assad brzy reagoval na nepokoje nabídkou kompromisu, včetně souhlasu ke konání ústavního referenda, které ukončilo vládu generací jedné strany. Na Ukrajině prezident Janukovič zaručil násilným vzbouřencům amnestii, odvolal zákony spatřované jako bránění protestům, na požadavek opozice propustil svou vládu a dokonce nabídl, že bude jmenovat opoziční vůdce do nové prozatímní vlády. Každý krok ke kompromisu a zklidnění situace byl doprovázen nárůstem násilí a zvyšováním požadavků ze strany vzbouřenců, naposledy když se ukrajinští představitelé opozice setkali s americkými a evropskými představitel na bezpečnostní konferenci v Mnichově. Prezident Obama stroze varoval  ukrajinskou vládu před vymáháním pořádku: „Očekáváme, že ukrajinská vláda bude zdrženlivá a neuchýlí se k násilí při zacházení s mírovými protestujícími.“ Skrytě poukázal na možnost americké eskalace slovy: „Budeme velice pozorně sledovat situaci a připouštíme společně se svými evropskými partnery a mezinárodní komunitou, že pokud budou překročeny hranice, budou i důsledky.“

Podobně Obama varoval i syrského prezidenta Assada, aby neprováděl žádné akce k obraně země proti ozbrojeným rebelům bojujícím za převrat.

Je zde načrtnuta další linie bezpečnosti? Tentokrát za humny Ruska?

Ještě jedna otázka za milión dolarů: Co by udělal Washington, kdyby vzbouřenci měli v úmyslu svrhnout Obamův režim a vyplenili sklady vojenských zbraní, zabili nejméně deset policistů a zranili tucty dalších, zapálili Washington,


obsadili klíčové vládní budovy včetně Kapitolu, a požádali o změnu Ústavy ve prospěch jejich přístupu k moci?

Obama varoval ukrajinskou vládu, aby zajistila, že „ukrajinská armáda nebude vstupovat do záležitostí, které mají být řešeny civilisty.“ Americká armáda byla povolána  k řešení daleko méně významných protestů v Seattlu ohledně schůzky Světové obchodní organizace v r. 1999.

Oblast amerického Kapitolu je byla již nesčetněkrát „uzavřena“ pro daleko menší hrozby, jako například když psychicky narušená žena bezhlavě řídila tím směrem – ani nebyla ozbrojena, a byla policií zastřelena.

Ani není třeba být příznivcem některé z opozičních skupin na Ukrajině, aby bylo možno poukázat na pokrytectví americké pozice. Ale co je vskutku pozoruhodné, že existuje mnoho podobností mezi tím, co se stalo v Sýrii a co se nyní děje na Ukrajině. Zdá se, jako by obě operace ke změně režimu zosnovala tatáž ruka s tím samým scénářem.


Podobné články anglicky:
The Truth About The Ukraine Crisis
Obama Sets A New Red Line – This Time For Ukraine
Ukraine Prime Minister Azarov submits resignation
Report: Syria Rebels Get Libyan Weapons
Ukraine’s pro-Western government on brink of collapse


24 komentářů:

  1. Díky Orgo, za informace,překlady -jsou třeba,abychom viděli z různých pohledů a i ti nejzabedněnější (co ti vyhrožujou) aby konečně prozřeli. Ti naivní, opilí mas-médii, by měli vystřízlivět-všichni bychom se měli zklidnit a upřít své Vědomí do míru, tvořit poklid, krásu a radost na Zemi. Netýká se to jen Ukrajiny,která je nám nejblíže,ale stejný plamen byl zapálen ve Venezuele, o africkém kontinentě nemluvě. Tady lhostejnost nemá místo, nebojovat agresí a strachem,ale tvořit aktivně lepší svět. Myšlenka je nejsilnější a nejrychlejší energie v Universu a je na nás, kam ji nasměrujeme. A ty, Orgo, tímto nám ukazuješ kam jí směrovat, díky za tvoji práci zde. Hezký víkend všem.☼

    OdpovědětVymazat
  2. Mossad a Izraelci: http://afinabul.blog.cz/1402/preco-je-opozicia-ta-dobra Prvé video je v CZ

    OdpovědětVymazat
  3. Bez kometáře

    Kyjev 18.02 „mírumilovní" demonstranti
    http://www.youtube.com/watch?v=bO5ThfLe81U

    Kyjev 18 02 „pokojné"demonstrace a stovky postřelných policistů
    http://www.youtube.com/watch?v=cD1Ituc7278

    Martin

    OdpovědětVymazat
  4. http://www.youtube.com/watch?v=5OnPcHhDEBg

    OdpovědětVymazat
  5. Orgonete, díky. V posledních dnech jsem několikrát v komentářích na fb čt24 vyvěsila odkazy na tvé články týkající se Ukrajiny a pokaždé je smazali. A pak prý, že jsou objektivní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koho chleba jí, toho píseň musejí zpívat, jinak mají vyhazov. Copak ti to nedochází, kde a v čem žiješ ? Česká kotlina se stala experimentálním globalistickým gulagem uprostřed Evropy - a proto ani Zeman, ani Sobotka, ani nikdo jiný ČR z těch sra.ek nepomůže ! O svou svobodu musíme bojovat JEN MY SAMI ! Pokud to neuděláme, čeká nás globální čipované otroctví. A to chce kolik z vás pro sebe, svoje děti a vnuky ?

      Vymazat
    2. Jak to asi bude vypadat v globální společnosti máte zde : film Příběh služebnice.
      Zde je velmi podnětná ukázka : http://www.youtube.com/watch?v=R-45xL7QLXc
      Vymyté zfanatizované mozky obyvatel reagují na povely mocných jak hračky na dálkové ovládání.

      Vymazat
  6. Děkuji za tyto články, je velice důležité zveřejňovat i jiné pohledy a názory, než ty, které jsou nám oficiálně sdělovány. Proto tyto stránky navštěvuji pravidelně.

    OdpovědětVymazat
  7. Tak toto nepovažujem za nejakú nebezpečnú zbraň, na fotke je obyčajná vzduchovka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, machrovat se vzduchovkou + optika v takovém konfliktu je holá sbevražda. Z dálky to může proti strana v rychlosti vyhodnotit jako možné velké riziko (ostřelovač) a prásk! Je to soudruh manták.

      Vymazat
    2. I ta vzduchovka dokáže vystřelit oko a usmrtit. První co mě napadlo, když jsem viděl člověka, demonstranta se střelnou zbraní je, že je to adept na kulku od snipera. Demonstrant co vezme zbraň do ruky si není bohužel vědom hodnoty svého života ani života jeho cílů.

      Vymazat
    3. Dokážete mi to někdo přeložit do češtiny : "...ani života jeho cílů."

      Vymazat
  8. Zotročení další země v režii Illuminátů - EU a USA.
    Je nás na světě hodně probuzených a jim už musí konečně dojít dech.
    Áron

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nepřestanou dokud nepohltí celý svět pro svého temného pána a otce lži. Jemu chtějí položit temnotou porobený svět ke kopytům a pazourům jeho trůnu ohavností. Slíbil jim "zázraky do tří dnů, nemožné ihned". Oni tomu věří, a proto jsou jeho oddanými služebníky. Netuší totiž, že jsou v pasti jeho lží a manipulací, a že, až skončí jejich účel použití, budou také smeteni a pohlceni do temnoty jako běžný odpad !

      Vymazat
  9. trochu osvěžení info v našem zaprdlém kráteru http://josefhausmann.cz/zbohatlici4.html http://web.archive.org/web/20080401105344/http://www.geocities.com/gvanek2000/eleder.html

    OdpovědětVymazat
  10. a kdyby náhodou....tak:
    až sem přijdou ti hajlující zmetci, tak je , prosím, pochytejte, zavřete do sklepa na pár dní o vodě a chlebu a pak je vyvezte na hranice... Musíte to udělat VY, protože cizinecká policie je uvítá ubytovnou a naše sociálka mimořádnou sociální pomocí...třebas v mimořádných dávkách....
    prominte, já to vidím takhle.... tady se nelze usmívat a posílat jim klad....bez adekvátního jednání....
    veronika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veroniko, teď nevím jak to pochopit, ale vzhledem že píšeš i haljujících zmetcích :-))) Tak např. kam chodíš nakupovat? :-)) Vždyt celá EU je novodobý fašimus. Korporátní fašismus, který nezná mezí.. Myslím doslova. Soudruh Hit.ler, který jaksi nestihl dokončit, přišel právě v podobě EU... nějaké dotazy?
      :-)

      Vymazat
    2. No právě, hitlerův duch znovu obchází Evropu, a straší globalizací, genocidou, smrtí a hladem. Kolikrát se s tím už Evropa musela v historii vypořádat ? A je to tu zas ! Protože jsme už na konci Času, bude to jedno z posledních dějství moci zla na Zemi...

      Vymazat
  11. ZA JELCINA V RUSKU BYL RÁJ PRO OLIGARCHY.... Prej se přiblížili až k občanské válce....PAK PŘIŠEL PUTIN S MEDVEDĚVEM a třebas Chodorovského klepli přes pacinku a znárodnili... tím přivedli prachy do státní pokladny a údajně se ze světa Rusové vracejí domů... protože je tam rozkvět.... Na ukrajině tohle hrozilo rovněž, tak proto se tomu muselo zabránit....
    tohle je můj názor - nevím, jak je to s Ukrajinou doopravdy.....
    veronika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo máte správný pohled, Veroniko. Pevné spojenectví Ukrajiny s Ruskem, to byla "tlustá čára přes rozpočet" vzniku nwo !

      Vymazat
    2. Pochopte, oni už nemají mnoho času, proto jsou brutálnější, drzejší a cyničtější, než kdykoli před tím. Hrají se světem vabank - tedy hru o všechno !

      Vymazat
    3. Půjdete snad po laně přes propast na druhou stranu, abyste se zachránila ? Vy to z pozice dole nemáte zapotřebí, Vy tam nemusíte chodit. Ale mocným tohoto světa už jiná alternativa nezbyla, protože se k okraji té propasti nechali kvůli svému hamtání moci hloupě natlačit. Kolik jich přejde, a kolik skončí v té propasti, můžeme jen hádat, ale jisté je, že jich bude méně jak šafránu na poli.

      Vymazat
  12. Vzduchovka je také zbraň, při střelbě z blízka může způsobit těžké i smrtelné zranění. V dané souvislosti je také nebezpečím pro samotného střelce, protože jeho protivník nemusí tušit, že jde o vzduchovku.
    Jinak pokud jde o naše informační média hlavního proudu je to stále zoufalé jak mlží, zkreslují a napomáhájí jako spolupachatel zlu. Je to hnusné, nízké a zavrženíhodné. Zároveň je to už tak do očí bijící, že se mnohým dalším a další rychle otevírají. Společně to určitě zvládneme zastavit, myslím že ani jinou lepší možnost nemáme. Zdravím :-)))) Radbůza

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Radbůza, není to náhodou řeka na Plzeńsku ?

      Vymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.