7. března 2014

Strach - nejnebezpečnější diktátor světa

Ahoj,
Posílám ti článek, který jsem odeslal roku 2003 do MF dnes tehdejšímu hlavnímu komentátoru Martinu Komárkovi.
Už chápu proč ho neotiskli, ale svojí důležitost má pořád. Pokud to uznáš za vhodné, otiskni ho.
Díky za tvou práci Libor.


Orgonet: Děkuji, dobře napsáno a stále živé, možná ještě důležitější dnes než před 10 lety. Tenkrát by skoro nikdo nerozuměl, dnes už stále více lidí začíná chápat ...

Strach – nejnebezpečnější diktátor světa


Dnešní svět je plný obav a strachu. A kdo nám přináší tyto různé obavy až domů ? Média ! Jeden den se zastavme a pozorujme vliv strachu kolem nás a hlavně na sobě. Bojíme se cestovat. Přijmeme názor většiny, že za každým rohem může číhat terorista, nebezpečný vir, zloděj či podvodník, který nás může ohrozit. Ale tak to není ! Jsme jen krmeni informacemi, přinášejícími strach, abychom byli nedůvěřiví vůči vlastním, často opačným úvahám. . Máme strach z nezvyklého chování, když je jeden k druhému hodný. . Televize nám přece denně přináší zprávy o tom, jak se podvádíme a nenávidíme. Bohužel nám média málokdy přinášejí zprávy o lidském dobru, lásce a moudrosti. Protože tyto zprávy nejsou komerční, určitě by to nikoho „nezajímalo“.

Je to jednoduchý ovládací mechanismus menšiny tohoto světa. Každý manipulátor s lidským vědomím ví, že lidskou masu na jedné straně vystrašíte, nebo využijete určitého nebezpečí a to zveličíte v médiích a dokonale ho omíláte. A na druhé straně podáte pomocnou ruku ve formě přijetí zákonů, které by byly ještě před rokem nepřijatelným zasahováním do lidským práv a svobod. Ale jestliže nic nekalého neříkáte a neděláte, nemáte se čeho bát – chlácholí politik. Uvedu pár příkladů. Nezákonná imigrace – ať chcete nebo ne, dotkne se to i vás, pokud budete chtít navštívit nějakou zemi. Budete evidováni a snímáni jako potencionální zločinci. Sejmutí otisků, foto oční sítnice, nahrání stylu chůze, podle kterého lze identifikovat člověka na dálku tzv. bezpečnostním kamerovým systémem. Ve Spojených Státech je to v plném proudu a Evropská unie to očekává s otevřenou náručí. Účelem těchto opatření není zachytit teroristy, ale sbírat o nás informace. Součástí toho je vyvolávat v podvědomí člověka strach a tím tiše akceptovat jejich zvůli. Dalším příkladem může být strach z různých virů. Zprávy říkají, že na nemoc Sars zemřely ve světě  stovky lidí. Bojte se ! Noste roušky ! Udávejte lidi ! Když si odkašlou, hned je izolujme. Nemějte strach. Důvěřujte nám. Ale v  žádných zprávách již není, že za jediný den zemře po celém světě deset tisíc dětí na znečištěnou vodu. To je za měsíc nejméně 300 tisíc dětí . A to nepočítám jiné nemoci a úrazy. Chápete o čem mluvím ? Jsou nám předhazovány jen ty zprávy, které chtějí, abychom slyšeli. Položme si otázku, kde se berou všechny ty různé dezinformace, polopravdy a záměrně zkreslené údaje. Odpovědí může být uměle vytvořený problém k užitku toho, kdo jej vyvolal. Účel světí prostředky. Jako příklad můžu uvést švédský film o městu na severu Švédska, kde úplně zanikla kriminalita, takže město začalo uvažovat o zrušení policejní stanice. Zaměstnaní policisté, kteří živili rodiny, začali sami tajně porušovat zákon, aby dokázali jak jsou ve městě nepostradatelní. Město jim proto práci nechalo a ještě jim zvýšilo rozpočet. Samozřejmě tento příklad je transparentní, ale uvědomme si, kolik lidí je zaměstnáno v armádách po celém světě. Co by dělaly zbrojařské firmy, kdyby nebyly války ! Co by dělaly farmaceutické firmy, kdyby nebyly nemoci ! Co by dělaly antivirové společnosti, kdyby nebyly počítačové viry ! Co by dělali giganti ropného průmyslu, kteří mají tolik finančních prostředků, že by mohli koupit několik států se vším všudy, kdyby byl vynalezen jiný pohonný systém, než je dávno zastaralý spalovací motor. Je dávno jasné, že tyto společnosti pracují na výzkumech, které by zlepšily život na celé planetě, ale proč by je zveřejňovaly, když jsou stávající poměry zdrojem tak ohromných zisků, které jim náš strach napomáhá udržet.

Ale toto bych mohl rozebírat donekonečna. Jen jsem chtěl poukázat na zvláštní dění našeho světa a na to, že mnohem více lidí si uvědomuje, v čem žije. Věřím, že přijde doba, kdy my všichni budeme konfrontováni se svými myšlenkami. Je jen na nás, jaké myšlenky přijmeme a jakou cestu si zvolíme

„Nikdo není tak beznadějně zotročený, jako ti, kteří věří, že jsou svobodní.“ Johan Wolfgang von Goethe

Libor (09.09.2003)


Čtěte rovněž:
Povídání Ivy Adamcové : Jak se zbavit strachu



30 komentářů:

  1. Už nacistický pohlavár, jeden z popredných, nepamätám už ako sa volal (možno Goebles) hovoril: "Stokrát opakovaná lož sa stáva pravdou!"
    To je znak toho, že ustavične niečo omieľané v médiách, ľudia časom prijmú za svoje, aj keď je to púha lož, klamstvo. Žiaľ, ľudia sú príliš naivní a nepoučiteľní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. také jako to co šíří cirkev za blud "ježíš nás svou smrtí na kříži vykoupil z hříchú"- to je sci-fi a jestli neuvěříš, jsi kacíř a materialista- toto je největší lež za posledních 2000let, kampak se hrabe Goebles

      Vymazat
    2. a to, že náš Ježíš svou smrtí nevykoupil z hříchu doložíte jak? Jen, že hodn lidí argumentuje věcmi, které jsou nedoložitelné.

      Vymazat
    3. Kdo chce pochopit, pochop: Ježíš přišel, aby ukázal, co je to strach ze života a i ze smrti a dal nejdokonalejí návod, jak právě zůstat svobodným ve všech situacích. Neznalost zákona neomlouvá...anebo ano?

      Vymazat
    4. On není vykupitel ale spasitel , přišel ukázat cestu, ne to udělat za vás...,

      http://www.dunres.sk/projects/_ee/clanky.php?id=6890

      http://www.dunres.sk/projects/_ee/clanky.php?id=6893

      Vymazat
    5. ona církev šíří mnoho bludů, často právě tak, jak se jí samé "hodí do krámu", již jsme si zvykli :-)))
      Všechny ty "drobné" či jak to lépe říci -> "občasné" strachy pramení jen z jednoho -> toho (nej)hlubšího, což je strach ze smrti. :-)
      Po opravdovém prožití, procítění skutku "překonání strachu ze smrti" následuje... hádejme :-)))

      Vymazat
    6. Je vidět, že jste Ježíšovu misi na Zemi a její smysl vůbec nepochopil/a, a plácáte tu neobhajitelné nesmysly. To dělá čertu moc dobře takové lidi s takovými názory !

      Vymazat
  2. Pravičáci mají nízké IQ, podle mne hlavně mrzké a nepřínosné okolí a v koncích i jim samým a strach je jejich platforma, ovšem nevzdělaný dav je .....
    Odkaz:http://www.youtube.com/watch?v=XuvT-6PFw0E&feature=share

    Proto furt organizují zastřeně vlastnictví typu otroctví, dejte mi lidi a já to udělám. Jak to dopadá když mají mamoni navrch nad společností je na odkazu. Vyexploatování jednotlivců a skupin je jejich spolčeným i korporátním fašismem je v jejich instalacích zastírá jejich neschopnost, ovšem když je odříznou od možností ovlivňovat své životy jimi naformátovanou bezprizorností a v tom je jejich kořistění vrcholnou prezentací otroctví uzurpované systémovou zločinností nenanažraných loserů po nás potopa. Trojkoláci u nás byli nejtotalitnější komunou, kdy slavná 101. si hrála totalitní komunismus na vlastní prospěch a jak to dopadlo se štěstím pro společnost všichni ví. Ovšem parlamentní demokratůra zase rozehrává hry kořistění na úkor většiny a církevní tunel neřeší ve vidině svých zájmů. Nezbývá na změnu než pokus volit komunisty pro všechny a nikoli sobeckých skupinových a stranických zájmů, jinak fašounů. Maidanit nedoporučuji i když sponzoři by se našli. Oposmlouvníci sockani předvedli praxi kdy se podíleli přes keci na úpadku společnosti a ač slibovali mnohokrát skutek jim vždy utekl. Takže současný stav jim vyhovoval a vyhovuje a zgruntu ho řešit nechtějí nebo neumí , ba co vic ve spojení s oligarchou a rodnou Kalouska dává tušit kam voliče dostali a s keci o přehlasování se vyviňují a jedou podvod na lidi také. Možností jsou nepřevlečení komunisté kteří nechtějí outsorsovat lidi do pod zahraniční vlastníky, chtějí soběstačnost vylučující krize fatálních nedostatků a manipulací s ekonomickými otroky. A hlavně chtějí lidsky vrátit důchod na rozumnou hranici, kdy stávací v 75+ je ubohost jako i zhoršující se život většiny s přetokem hodnot feudalizujícím se neoliberálům vytvářející krize kdekoli, nejnověji na ukrajině s postižením tamních a i nepředvídatelně okolí. Kdy strůjci jsou jako vždy za bukem a oni se s mamonem smějí a těší se na další vývar a sociopatizaci jejich formátováním úžerů kdy se blahoskloně vynoří s půjčkami a zabetonují bezvýchodnost i budoucnost dluhovým otroctvím účastných, kromě pár podílníků na podvodu kasínového kapitalismu vyžráním společnosti z podstaty. I se sliby a jaké jsou výsledky ti co umí počítat na prstech již vědí. A na odkazu se vynořuje možnost, kdy pamětníci této periodické vlastnosti loserského systému pasti již nežijí a patrně zaskočí rádoby popírače a že stávající systém je jak přezrálá červavá švestka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pravičáci jsou především otroci cizích peněz a cizí moci,to si jako č.1 hleďte uvědomit. Vše ostatní vyplývá z této rovnice, která nemá řešení. Proto všechny systémy a řády založené na moci a penězích NEMAJÍ ŠANCI NA JAKOUKOLI REFORMU, PRAVDIVOST A SPRAVEDLNOST !

      Vymazat
  3. To je celkem přesný, proto to asi nechtěli otisknout. Kéž se nás probudí aspoň trošku co nejvíc. Rozhodně se necítím 100% probuzenej, avšak i s tou trochou všímavosti je to tady celkem drsná diktatura a lidi by se potřebovali mít víc rádi a mít rádi všechno a všechny. Přeji všem krásnej den a respekt webu, kdy admini odpovídájí slušně a věcně! To není zvykem, takže nice a breake habits("zlomte-přetransformujte" návyky)...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. milý anonymní,děkuji za překlad nice breake habits,to mi náramně připomíná ono hlášení tramvajáku za války MUSEUM-MUSEUM,to PRVNÍ je německy....ostatně dnešní světáci si rádi střihnou dnešní protektorátní novořeč..A VOTO GO,vo,e.

      Vymazat
  4. bez komentáře https://www.youtube.com/watch?v=ee4752EppU4 http://www.liveleak.com/view?i=e4c_1258581498

    OdpovědětVymazat
  5. S tím Ježíšem si trochu ujel kámo. Vykašli se na církev, odhoď předsudky a možná ti to docvakne. Církev je chybující organizace. Možná by se Ježíš divil co plodí. Avšak jeho odkaz nevymažeš, a to proč přišel na svět ovlivnilo miliony lidí, takže to taková ptákovina nebude....chce to jen otevřít srdce, pak to funguje...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Poněkud tu mícháte pravdu s herezí, a to je stejně špatné, jako vznešeně okrášlená lež.

      Vymazat
  6. Změnu chce dost lidí, ale systém nás má v poutech. A Elita to zmákla tak fikaně že se v poutech udržejeme sami. Peníze(dluhové otroctví), politika(iluze že jde něco změnit), rádoby kultura(no comment) atd. Kdo se chce vymanit tak okolí si o něj začne dělat starost, že se zbláznil, že jinak to prostě nejde a že to není zas tak hrozný. Jak se začnete odlišovat od stáda tak to lidem začne vadit. Nedokáží se na svět podívat s nadhledu. Vidí jen sebe a nejbližší okolí. Nehledají a ani už nechcou hledat skutečnou pravdu v čem to vlastně žijí. Elita spokojeně chrochtá jak s náma vymrdává. Zašlo to už moc daleko. protože svobodná vůle lidí je násilně pokroucená. Plejádští přátelé, Cobra apod. Není žádný důkaz že nám skutečně pomáhají. Je pro ně s jejich technologií tak těžké poslat důvěryhodné video nebo cokoli? Chaneling je skutečný, ale je to vlastně krátkodobá kontrola mysli. S dnešní technologií to může dělat kdokoli. Zažil jsem to osobně před rokem na mé ženě. Proto vím že to skutečně existuje, jinak bych asi pochyboval. Jen sladká slovíčka a těmi nás neustále oblbuje i Elita. Pokud se pletu tak se jim rád omluvím, opravdu rád. Jestli to Elita záměrně dělá tak spousta lidí slepě věří další jejich lži. Vím jediné. Bůh existuje a jestli mu za to ještě stojíme tak zasáhne. Ničemu jinému v této době prostě věřit nemůžu. Elita není blbá ikdyž jsou to psychopati. Určitě si vše moc dobře pojistili. Dělají z nás postupně robertky na dálkové ovládání. A Lidé vše od systému slepě přijímají protože to prý jinak nejde. Matrix hadra. Pardon, ale tahle iluze života mě fakt už štve. A jsem rád za všechny co ještě dokáží vyjádřit nesouhlas a nestydí se za to.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Brzy bude trestné myšlení, které se neslučuje s oficiálními doktrínami nwo. Učitý vhled nám umožňuje sci-fi Minority report (motto filmu : Budoucnost je skvělá - vina je potrestána dřív, než ke zločinu vůbec dojde).

      Vymazat
    2. http://www.dunres.sk/projects/_ee/clanky.php?id=6890

      Vymazat
    3. Připomněl bych názor některých badatelů, že tento systém je navržen tak geniálně, že to nemohli udělat lidé. Není tedy lehké mu oponovat. To ale neznamená, že tento systém bude vzdorovat přírodě navěky. A elita jsou pravděpodobně jen kápové v lágru. Fil

      Vymazat
    4. Pro Anonymní 11. března 2014 10:57
      Tohle odhalení nemělo chybu : A elita jsou pravděpodobně jen kápové v lágru.
      Kdo z běžných lidí by si to byť jen připustil jako myšlenku ?! Pod svícnem je největší tma, praví stará moudrost. A ONI to tak před námi dělají.

      Vymazat
  7. jak už řekl N. Levašov, tak spojování se s nehmotným a pro nás neviditelným světem přes channelingy, různé duchovní praktiky a meditace je nebezpečné. Člověk se tak odevzdává do područí silám, o kterých neví zhola nic. Je zvláštní, jak dokáže být člověk kritický ke hmotnému světu, ve kterém žije, ale k nehmotnému se kritičnost s podivem vytrácí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nedivte se! Většina lidí myslí skrze hmotu, a proto nemá a nemůže mít duchovní zkušenosti. Proto je tolik sra.ek mezi lidmi, a jak se zdá, ani jim to moc nevadí !

      Vymazat
  8. Channeling (kanáling) je metoda, jak zpracovat člověka trpícího a jakkoliv strádajícího ve hmotném světě sadou krásných slovíček, vět a náhledů na věci probíhající a budoucí a to vše v pozitivním duchu. Kdyby informace byly v duchu negativním, tak kdo by je vyhledával, že ano. Každý by na ně rychle zapomněl. A tak se na nás lidi musí jak se říká hezky česky :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten Kanáling nemá chybu - ale kdo na to přišel, jistě seznal, že sra.ky patří výhradně do kanálu.

      Vymazat
  9. Důkazů je více než dost , bez nich by jsme tu už nebyli, na energetické úrovni byl a je systém up -gradeován , dobíhá to už jen setrvačností, protože jsme ve hmotě , teď už se jen čeká na to co ..lidé, jestli se jich probudí dostatečný počet , a jestli se přidají. Tedy ne tak jak si většina z vás představuje, barikády , někomu nakopat zadek atd .Ti připravení nakonec přejdou na novou Zemi, ti ostatní budou pokračovat zde, ale už to bude podstatně veselejší !

    http://armorica-bara-selan.webnode.cz/news/inelia-o-sile-smyslu-a-vyznamu/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ti ostatní zažijí skutečné peklo na Zemi se vším všudy !

      Vymazat
  10. Srdečne zdravím :o)
    Anonymni 8.března 2014 0:39 - plne súhlasím... A s tými Plajáďanmi (a s niektorými inými svetelnými, vesmírnymi národmi - zdôrazňujem svetelnými, teda tými, ktorí sa riadia Základným zákonom Vesmíru a celého Stvorenia - Láskou. Láska = Stvoriteľ.) je to tak, že skutočne pomáhajú... No, pomáhajú len do tej miery, aby nebol porušený Univerzálny zákon slobodnej vôle a volby, lebo by to inak malo čo do činenia o zasahovaní do vývoja... Ťažko sa to vysvetľuje - a ani si to nedovolím... A napokon, pekne a pravdivo je to vysvetlené v dvoch knihách, o ktorých sa tu už písalo "Ami, chlapec z hviezd" a "Ami sa vracia".
    V dnešných časoch, keď je toho chaosu a zmätku na mňa priveľa, pomáha mi keď si poviem: "Všetko je tak, ako má byť, všetko je správne, všetko sa deje tak, ako sa má diať, lebo viem, že toto všetko zapadá do tajomného, neznámeho Veľkého Plánu Stvoriteľa, Ktorý má s nami a s Matičkou Zemou v Stvorení nejaký zámer a súvisí toto všetko s naším vývojom...". Nám sa vôbec nemusí páčiť, čo sa nám, alebo v našom okolí, deje. Proste, toto všetko, čo sa konkrétne deje nám a okolo nás a na Zemi, nás poučuje-učí... na vlastnej koži zažívame, aké je to žiť v neláske, a čo si máme vlastnou slobodnou vôlou a volbou vyberať, ak chceme byť šťastní... Lebo Stvoriteľ je Láska a ON nám praje a chce, aby sme boli šťastní, lebo je to hlavným, prirodzeným zmyslom Života. No, nemôže nás k tomu donútiť - to musíme chcieť my sami... Každý je Láska, len sa musíme zobudiť, aby sme si to uvedomili. Láska obsahuje v sebe všetky pozitívne vlastnosti a atribúty... Všetky. Lebo Láska=Stvoriteľ. A v tom je zmysel nášho života tu na Zemi - naučiť sa, ochotne chcieť - vedome uvedomene - každý vzťah, každú situáciu riešiť cez srdce a zo srdca, kde je Zdroj=Láska=Stvoriteľ. A to sa týka nášho vzťahu tak k ľuďom, ako aj k zvieratkám, k rastlinám a k celej prírode a k Matke Zemi.
    Keď si to uvedomíme a hlavne, keď začneme žiť Lásku, potom už nebude nijakých vojen, biedy, hladu, trápenia, smútku, nemocí, chaosu, zmätku, ovládania, manipulovania, špehovania, nedôvery, podozrievania,... zemetrasení, sucha, záplav, hurikánov a tornád, snehových búrok, chemtrails,... ...lebo toto všetko spôsobuje - neláska.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. kvocient Světla vzrostl , každým dnem se probouzí více a více lidí, lidé též žádají o pomoc, naše vesmírné bratry a sestry, proto nám pomáhají více než si umíme představit ,

      Vymazat
    2. Slunce skutečně více, silněji svítí než svítívalo

      Vymazat
  11. no hlavně že čteš různé " kanálingy" pozemské, o iluminátech, NWO a další , dezinformace

    OdpovědětVymazat
  12. Strach, je pouze naše pohnutí mysli. Strach je něco co si plodíme sami ve svých hlavách. Strach je jenom bubák k odklonění od skutečných věcí. Strach je největší brzda našich životů. Strach neexistuje, je to jen přelud jenž nás zrazuje a nedovolí nám vidět dál než na špičku vlastního nosu. Je spoustu věcí co nám uniká a všechny je ovládá náš strach. Ta tuhá záclona přes kterou vidíme akorát tmu. Musím se smát lidskému pokolení, že nebylo schopno přijít na tento největší blud světa. Spousta lidí věří na inkarnaci ale bojí se smrti, úplně cítím jeho vůni, je železitá jako krev. Zbavte se strachu, začněte žít, začněte od sebe. Ať všem dojde že plodit strach nemá smysl a je to jenom mrháním vlastního potenciálu. Žijte správný život ať můžete být vzorem pro ostatní. Srdce se mi z tohoto světa svírá. Jakub

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.