11. dubna 2014

Konec USA nebo konec světa?

Přichází konec USA nebo konec světa?
Zdroj: http://www.prisonplanet.com/is-the-us-or-the-world-coming-to-an-end.html

Paul Craig Roberts
Prison Planet.com
April 10, 2014
Překlad: OrgoNet

Rok 2014 se pro Spojené státy začíná jevit jako rok účtování.

Na americký dolar je vyvíjen dvojí tlak. Jeden přichází z Federální rezervy ztrácející schopnost podvodně manipulovat cenou zlata, protože západní zásoby zlata se scvrkávají a vědomí trhu o ilegálních manipulacích FEDu s jeho cenou se šíří. Důkazy o masívním provádění podvodných manipulací, kdy budoucí zlato je prodáváno za dumpingové ceny v denních dobách, kdy je obchodování chabé, jsou jasné. Stalo se zřejmým, že cena zlata je manipulována v trhu s budoucím zlatem tak, aby byla hodnota dolaru chráněna před kvantitativním uvolňováním.

Druhý tlak vychází z pošetilého vyhrožování Obamova režimu sankcemi pro Rusko. Jiné země už nejsou nadále ochotny tolerovat washingtonské zneužívání světového dolarového standardu. Washington využívá mezinárodní platební systém založený na dolaru, aby poškodil ekonomiky zemí, které odolávají washingtonské politické hegemonii.

Rusko a Čína už toho mají plné zuby. Jak jsem již referoval, a jak referuje též Peter Koenig http://www.informationclearinghouse.info/article38165.htm (český překlad viz http://orgo-net.blogspot.cz/2014/04/rusko-se-oddeluje-od-dolaru-cina.html), Rusko a Čína odpojují svůj mezinárodní obchod od dolaru. Od nynějška povede Rusko svůj obchod včetně prodeje ropy a přírodního plynu do Evropy v rublech a v měnách svých partnerů dohody BRICS (Brazílie, Rusko, Indie, Čína, Jižní Afrika).


To znamená velký pokles poptávky po amerických dolarech a odpovídající pokles směnné hodnoty dolaru.

Jak vysvětlil John Williams (shadowstats.com), americká ekonomika se nezotavila z poklesu v r. 2008, nýbrž dále oslabila. Velká většina americké populace je již léta tvrdě zasažena nedostatečným růstem příjmů. Protože USA je nyní ekonomikou závislou na dovozu, pokles dolaru zvýší ceny v USA a dále sníží životní úroveň.

Veškeré důkazy ukazují na ekonomický pád USA v r. 2014, což je i závěrem zprávy Johna Williamse z 9. dubna.

Tento rok by mohl rovněž zaznamenat rozklad NATO a dokonce i EU. Bezohledný převrat na Ukrajině provedený Washingtonem a hrozba sankcí Rusku dotlačily jeho loutkové státy NATO na nebezpečnou půdu. Washington chybně posoudil ukrajinskou reakci na svržení demokraticky zvolené vlády a vnucení loutkové vlády. Krym se rychle odpojil od Ukrajiny a přidal se k Rusku. Další bývalá ruská území na Ukrajině by mohla brzy následovat. Protestující v Lugansku, Donecku a Charkově žádají rovněž referenda a vyhlásili Doněckou lidovou republiku a Charkovskou lidovou republiku. Washingtonská loutková vláda v Kyjevě vyhrožuje, že protesty násilím ukončí. http://rt.com/news/eastern-ukraine-violence-threats-405/ Washington prohlašuje, že protesty jsou organizovány Ruskem, ale nikdo Washingtonu nevěří, ani jeho ukrajinské loutky.

Ruské zprávy identifikují mezi silami Kyjeva americké žoldnéře, kteří tam byli posláni, aby potlačili separatisty na východní Ukrajině. Člen pravého křídla z neonacistické strany Otčina v kyjevském parlamentu vyzval k postřílení protestujících.

Je pravděpodobné, že násilí proti protestujícím povede ke vstupu ruské armády a k návratu bývalých ruských území na jižní Ukrajině, která byla připojena k Ukrajině sovětskou komunistickou stranou, k Rusku.

Washington vydává výhrůžky jako na běžícím pásu, a současně tlačí Evropu do dvou vysoce nežádoucích konfrontací. Evropané nechtějí válku s Ruskem kvůli washingtonskému převratu v Kyjevě, a chápou, že veškeré reálné sankce proti Rusku, pokud budou dodrženy, daleko více poškodí Evropany.

Uvnitř EU se vytvořila rostoucí ekonomická nerovnost mezi zeměmi, vysoká nezaměstnanost a ekonomická omezující opatření vnucená chudším členům obrovská napětí. Evropané nemají náladu, aby nesli břemeno Washingtonem zinscenovaného konfliktu s Ruskem. Zatímco Washington nabízí Evropě válku a oběti, Rusko a Čína nabízejí obchod a přátelství. Washington jistě učiní vše, aby si udržel evropské politiky, koupené a placené za to, že jsou v linii s jeho politikou, ale kráčet společně s Washingtonen nyní znamená pro Evropu mnohem větší nevýhody.

Na mnoha frontách se nyní Washington jeví světovým očím jako obojaký, nespolehlivý a totálně zkorumpovaný. James Kidney, tajemník Komise pro bezpečnost a výměnu, využil příležitosti svého odchodu do důchodu a odhalil, že výše postavení zmařili jeho pronásledování Goldman Sachse a dalších bank „příliš velkých na pád“, protože jeho nadřízení se nezaměřili na spravedlnost, nýbrž na „získání vysoce placených zaměstnání po odchodu z vládních služeb“, takže ochránili banky před postihem za jejich ilegální aktivity. http://www.counterpunch.org/2014/04/09/65578/

Americká Agentura pro mezinárodní rozvoj byla přistižena, jak se snaží využít sociálních médií k ke svržení vlády na Kubě. http://rt.com/news/cuba-usaid-senate-zunzuneo-241/

Tato opovážlivá bezohlednost dosáhla vrcholu dalšími činy: washingtonské svržení vlády na Ukrajině, skandál se špehováním NSA, investigativní zpráva Seymoura Hershe, že plynový útok sarinem v Sýrii byl falešnou vlajkou naaranžovanou členem NATO Tureckem za účelem ospravedlnění vojenského útoku USA na Sýrii, incident, kdy Washington donutil k přistání letadlo bolivijského prezidenta Evo Moralese, který byl ochoten poskytnout azyl Snowdenovi, „“zbraně hromadného ničení“ Saddama Husseina, zneužití libyjské rezoluce o nelétání k vojenskému útoku, a další a další. V podstatě Washington již tak silně zklamal důvěru ostatních zemí v soudnost a čestnost americké vlády, že svět již ztratil víru v americké vůdcovství. Washington je redukován na výhrůžky a úplatky, a stále více se prezentuje jako násilník a tyran.

Rány kladivem do důvěryhodnosti Washingtonu, které si sám způsobuje, ho také něco stojí. Nejzávažnějším provalením je, že svět si stále více uvědomuje, že washingtonská šílená konspirační teorie 9/11 je falešná. Značné počty nezávislých expertů i více než sto prvních svědectví vyvrací veškeré aspekty absurdní konspirační teorie Washingtonu. Žádná soudná osoba neuvěří, že několik saudských Arabů, kteří neuměli řídit letadlo, operovalo bez pomoci jakékoliv tajné agentury, vyzrálo na celou bezpečnostní strukturu státu, nejen na všech 16 amerických výzvědných služeb, ale také na výzvědné služby NATO a Izraele.

V té teorii nefunguje nic. Letištní bezpečnost selhala čtyřikrát v jedné hodině, což je víckrát, než se stalo dohromady během jejích 115 232 funkčních hodin v 21. století. Poprvé v historii se americké Letecké síly nebyly schopny odlepit od země a vyslat na do vzduchu stíhací letouny. Poprvé v historii Kontrola leteckého provozu ztratila letadla na více než na jednu hodinu a neoznámila to. Poprvé v historii krátkodobé požáry o nízké teplotě v několika patrech způsobily masívní destrukci ocelových struktur a oslabily je natolik, že se zřítily. Poprvé v historii spadly 3 mrakodrapy v podstatě rychlostí volného pádu, aniž by byla použita kontrolovaná demolice, která by odstranila překážky odspoda.

Dvě třetiny Američanů uvěřily této šílené historce. Levé křídlo uvěřilo, protože viděli tu historku jako odplatu americké říši zla. Pravé křídlo uvěřilo, protože viděli tu historku jako démonské Muslimy, kteří zaútočili na americkou dobrotu. Prezident George W. Bush vyjádřil velice dobře stanovisko pravice: „Oni nás nenávidí pro naši svobodu a demokracii.“

Ale nikdo jiný tomu neuvěřil, a nejméně ze všech Italové. Italové byli o několik let předtím varováni před vládním falešným teroristickým útokem, když jejich prezident odhalil pravdu o tajné operaci Gladio. Operace Gladio byla prováděna CIA a italskou rozvědkou během 2. poloviny 20. století a byly při ní nastražovány bomby za účelem zabíjení evropských žen a dětí, aby bylo možno to svádět na komunisty a tím ničit podporu evropských komunistických stran.

Italové byli mezi prvními, kteří vytvořili videoprezentace vyvracející šílenou historku Washingtonu o 9/11. Posledním z nich je film o délce 1hod.45 min., s názvem „Zero“ („Nula“) (z r. 2011). Můžete ho shlédnout zde:

http://www.youtube.com/watch?v=QU961SGps8g&feature=youtu.be

Film Zero produkovala italská společnost Telemaco. Objevuje se v něm mnoho prominentních lidí a také mnoho nezávislých expertů. Společně vyvracejí veškerá tvrzení činěná vládou USA k vysvětlení událostí 11. září.

Film byl předveden v Evropském parlamentu.

Je nemožné, aby kdokoli, kdo shlédne ten film, věřil jedinému slovu z oficiálního vysvětlení 9/11.

Závěr je ten, že je stále více obtížné nevidět, že části americké vlády vyhodily do vzduchu tři newyorské mrakodrapy, aby mohly zničit Irák, Afghánistán, Libyi, Somálsko, Sýrii, Írán a Hezbollah a aby mohly zahájit americkou neokonzervativní agendu vedoucí ke světové hegemonii USA.

Čína a Rusko protestovaly, ale přijaly zničení Libye, i když to bylo k jejich vlastní škodě. Ale Írán se stal červenou linií stop. Washington byl zastaven, a tak se rozhodl způsobit Rusku vážné problémy na Ukrajině, aby odvedl pozornost Ruska od washingtonské činnosti jinde.

Čína si nebyla jistá, vzhledem ke svým obchodním přebytkům v obchodě s USA, avšak stále více je obklopena jejich lodními a leteckými základnami. A tak došla k závěru, že má téhož nepřítele jako Rusko – Washington.

Jedna ze dvou věcí je pravděpodobná: Buď bude americký dolar opuštěn a jeho hodnota zkolabuje, čímž bude ukončen status americké supervelmoci a americká hrozba pro světový mír, anebo Washington dovede své loutky k vojenskému konfliktu s Ruskem a Čínou. Výsledek takové války by byl daleko ničivější než pád amerického dolaru.


Related posts:
Ukraine revolution: Britain offers cash to Kiev as the world waits on Putin
Historian: Ukraine Could Set of “Tsunami” That Will Engulf Us All
Vladimir Putin tells Brussels to stay out of Ukraine’s political crisis
Russia can’t support Ukrainian economy forever- Putin
Suspicion Falls on Russia as ‘Snake’ Cyberattacks Target Ukraine’s Government

This article was posted: Thursday, April 10, 2014 at 4:53 am


26 komentářů:

  1. Doporučuji také články http://benjamin-fulford-cz.webnode.cz/blog/ - zajímavé čtení

    OdpovědětVymazat
  2. Jak vznikala Ukrajina
    http://postimg.org/image/h637e15m1/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jako co ?????? A jak vznikla Ceska republika ? Nemecko ? Italie ?
      Co jste timto linkem jako chtel rict ?

      Vymazat
  3. Vyjímečný rozhovor o chemtrails ve španělské TV.
    Orgo celkem slušné video i s titulky.
    Fašisty podporovat nebudu.
    http://www.pomoc-lidem.cz/index.php/co-nam-skodi/chemtrails-cilene-otraveni-veskereho-zivota-na-zemi-2/866-vyjimecny-rozhovor-o-chemtrails-ve-spanelske-tv

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když jsme u těch chemtrails, nezdá se vám, že se jejich výskyt v posledních cca dvou měsících nějak omezil? Čáry za letadly se opět začínají rozplývat stejně rychle, jako to pamatuji z doby svého mládí. Dnes jsem se na to opět speciálně soustředil a opravdu, ty čáry mizí tak rychle, jak by měly. Zajímavé.

      Vymazat
    2. Tiez som nad tym premyslal

      Vymazat
    3. Pravda! za poslední 4 dny jsem viděl pouze 2 letadla. Avšak je tu možnost že začali létat v noci, smog z letadel se objevoval druhý den i přesto, že přes den nelétali.Asi jim ten prášek už došel :D Slunce je bez toho uplně jiné, chemtrails podle mě přeměňují jeho za záření na radioaktivní nebo tak něco.

      Vymazat
    4. Nad ránem po půl páté slyším nad sebou letadel, jako když u nás v dopravní špičce kolem půl třetí odpoledne je ucpanej autama kruháč...takže pruděj v noci.

      Vymazat
    5. Správně !!! Žádné -isty, -ismy apod. v žádném příp. nepodporovat !!!

      Vymazat
  4. není to Obamův režim ...!!

    OdpovědětVymazat
  5. Exoti Zeman,Bursík,Urban,spousta dalších to budou považovat za konec světa..Ostatní,co se přátelí nejen sami se sebou,mají jasno a nemusí mít VUML.těm je totiž putna,jestli přejdou při jakémkoliv konci tam,či onam...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Omyl !!! O přecházení tam či onam to bude v poslední době velmi podstatné, pokud jste si ještě nevšimli !!! Ne nadarmo bylo prorokováno, že poslední budou první a první poslední !!! Nikdy na tato slova nezapomínejte, pokud se chcete zachránit ze spárů temnoty !!!

      Vymazat
  6. tady jsou vždy výživné diskuze http://www.zvedavec.org/nazory-5958.htm

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, jsou výživné, ale často subjektivní a kontraporoduktivní, a ne OBJEKTIVNÍ, i to je třeba rozlišovat, pokud chcete zachovat správnou míru úhlu pohledu na to, co se a proč děje !!!

      Vymazat
  7. Ak je dokument: „Zero“ („Nula“) dobrym, akym sa vam teda zda nasledujuci dokument ?
    Nuklearna demolicia (od 0:12:55) : http://www.youtube.com/watch?v=qZomMV4BVVU

    ak je dokument „Zero“ („Nula“) nepresnym, je nepresnym aj cely clanok ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nebuďte hloupě naivní, a zapojte i svou intuici. Pak seznáte, kdo a proč před světem mlžil !!!

      Vymazat
  8. Proč je Ukrajina tak důležitá?
    Protože hranice
    http://aeronet.cz/forum/showthread.php?t=7548

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zahloubejte se více do historie, dějepisu a budete vědět víc !!!

      Vymazat
    2. Mrzí mě, že vás většina jste líná si hledat informace, a drze se spoléháte na to, že to za vás někdo nezištně udělá. Pro vás je jednodušší si zdarma zadat otázku, a očekáváte, že se všichni přetrhnou, vaší drzosti vyhovět. Někteří to hloupě dělají, uspokojujíce své hrdopyšné ego. Ani tito však svému trestu neujdou, protože porušují svou egoistickou horlivou činností "červené linie", které nemají ve své moci...

      Vymazat
  9. Mayové se nemýlili:
    http://aeronet.cz/forum/showthread.php?t=7538
    A protože v současném světě je tak těžké najít něco konstruktivního, tak zde odkaz na něco překrásného, nad čím se duše tolik tetelí proto, protože jediná pravda je láska:
    http://www.youtube.com/watch?v=EBYPlcSD490#action=share

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. http://www.novoucestou.cz/?p=39187#more-39187

      Vymazat
    2. Mayové se sice nemýlili, ale hloupě ignorují to, že Stvořitel, Bůh, má ve všem nakonec poslední Veto !!!

      Vymazat
  10. PrišIel na psa mráz...

    Veď čo uz su týto ludia naozaj tak otupelý???
    Keby sa jednalo o nejaku krajinku v afrike alebo na našom blízkom vychode, tak dávno by to tam bolo poosiate bombamy za demokraciu a ochudobnený urán by tam rozosievali ako v byvalej Juhoslavii...
    VED TO MUSI POCHOPIT AJ UPLNY DEMENT.
    (aj ja som to pochopil.... :-)

    ONI TAM ŠAŠKUJU AKO MAČKA OKOLO HORUCEJ KAŠE...
    PUTIN URCITE VIE ČO ROBY...

    A vo tom to je............:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To víte, že Putin ví "vo co go". Jinak by se vše neodvíjelo, jak se odvíjí. Ti za atlantikem mají bobky. Přesto vystrkují rohy při každé příležitosti a bubnují na hrnce jak malé děti. To Putina rozhodně nezastraší, a udělá vše pro to, aby kabbala neovládla svět !!!

      Vymazat
    2. Z Ruska si berme vzor ! Naši političtí přizdisráči nás kolaborantsky zaprodali jako otroky hnusné kabbale, a ještě si drze otvírají hubu proti Rusku a její přiměřené geopolitice !!!

      Vymazat
  11. Vážení a milí-k jaderné válce nedojde,protože naši kosmičtí bratři už všechny tyto zbraně zneutralizovali!A to tvrdím se vší vážností.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.