9. dubna 2014

Quantum Energy Generator podle Teslova patentu: zveřejnění dokumentace

Lidská bytost s nickem HopeGirl (=Naděje; viz Naima Feagin) založila organizaci Fix the World (Napravme svět), a ta vyrobila prototyp generátoru na volnou energii dle Teslova designu. Veškerá dokumentace k jeho výrobě byla zveřejněna na internetu 30. 3. 2014. 
Pro zájemce překládám základní informace. (Nejde to prý vyrobit jen tak na koleně ze starých součástek, výroba vyžaduje profesionální technické znalosti, prototyp v USA vyšel na 7 000 dolarů. Uvidíme, co na to řeknou Češi (:-)))

Hlubší zájemci o tento velmi zajímavý projekt se neobejdou bez angličtiny. Doporučuji jim nejprve shlédnout video o příběhu a filosofii celého projektu http://youtu.be/eOuVGGd2C8M
Mají to promyšlené, včetně strategie, jak to dostat mezi lidi, aniž by se toho zmocnily vlády, korporace či chamtiví jedinci, aniž by se to ututlalo či zakázalo. =Orgonet=



Základní informace z HopeGirl:
Generátor na kvantovou energii (Quantum Energy Generator, QEG)
http://hopegirl2012.wordpress.com/2014/03/25/qeg-open-sourced/

30. 3. 2014
Překlad: OrgoNet


Jak bylo slíbeno, zde jsou k dispozici volně přístupné dokumenty na výrobu generátoru na kvantovou energii. Jsou poskytnuty zdarma, od lidí pro lidi, celému světu.


Pro volně stažitelné dokumenty na QEG klikněte zde.

Průměrná moderní domácnost potřebuje k fungování 5-10kW energie.

Konvenční generátor potřebuje 15kW, aby vyrobil 10kW energie.

K vyrobení těchto 15kW používáme plyn, diesel, propan, uhlí a další měřitelné produkty, které vytvářejí zisky pro ropný průmysl.

Před 130 lety Nikola Tesla vynalezl a patentoval generátor energie. Je to rezonanční stroj, který potřebuje pouhý 1 kW vstupu, aby vyprodukoval 10 kW výstupní energie. Jeho patenty jsou nyní veřejné.

Projekt Fix the World (Napravte svět) reprodukoval Teslův design s několika moderními prvky a získal tytéž výsledky. Náš generátor kvantové energie poskytuje 10 kW energie se vstupem méně než 1 kW, a tento vstup si sám poskytuje.

Tuto energii poskytujeme lidem celého světa. Zveřejnili jsme plné instrukce, uživatelský manuál, schémata a seznam součástí, který umožní každému techniku dosáhnout stejných výsledků.

Jak QEG pracuje:

Nejprve je použit startovací zdroj energie, který roztočí rotor v jádru generátoru. Speciální konfigurace oscilátorů v jádru generátoru vyvolá rezonanci. Jakmile je dosaženo rezonance, vyrábí se 10kW proud, který je usměrněn na pohon motoru, který roztáčí rotor. Pak je možno odpojit motor původního zdroje, protože generátor již pracuje sám.

Speciálně pro výrobu QEG se nyní ve více než 30 zemích formují Místní jednotky domáckého průmyslu (Cottage Industry Community Units). Lidé si sami vyrábějí své přístroje na volnou energii.

QEG patří nyní celému lidstvu. Mnozí ho ještě dále vylepší a všichni budeme společně rozvíjet tento praktický technologický most společně.

QEG je pro lidí a od lidí.

Organizace Fix the World nyní v dubnu jede na Taiwan, do Londýna a do Maroka, aby pomohla místním komunitám stavět QEG. Vše, co jsme udělali, bylo umožněno dary od lidí jako jste vy.


........................


Fix the World
Několik techničtějších údajů z webu Fix the World, kde najdete veškeré podrobnosti o generátoru i jiných projektech
(Překlad OrgoNet)

Videoupoutávka z 30. 1. 2014: Generátor na kvantovou energii zveřejněn



Popis projektu

QEG je výkonný, čistý a moderní přístroj založený na Teslově designu z veřejné oblasti, a je postaven s velkou inženýrskou přesností (např. ultratenké ocelové plátky řezané s lazerovou přesností). Je přenosný, o velikosti průměrného domácího generátoru, a snadno nahradí váš dosavadní elektrický systém. Váží přibližně 120 liber (60 kg). Může napájet energií celý váš dům, několik jich stačí na napájení čehokoli od mrakodrapu po velkou výletní loď, a už nikdy nebudete muset platit účty za elektřinu.

Stavba prototypu QEG byla dotována více než 600 lidmi. Plány, instrukce na stavbu a uživatelský manuál byly poskytnuty veřejnosti v březnu 2014. Výroba a distribuce QEG bude zahájena prostřednictvím Nezávislých místních výrobních jednotek ve více než 20 zemích.

Prosím, přečtete si nejprve instrukce pro distribuci http://hopegirl2012.files.wordpress.com/2014/02/ftw-qeg-new-paradigm-distribution-guidelines.pdf a plány pro využití http://hopegirl2012.wordpress.com/2014/02/20/managing-expectations-for-qeg-distribution-important-information/ .

Popis systému QEG

Kvantový elektrický generátor (QEG) je adaptací jednoho z mnoha designů na elektrický generátor/dynamo/alternátor, které patentoval Nikola Tesla. Jde konkrétně o patent No. 390,414, “Dynamo-Electric Machine”, z 2. října 1888.

Prototyp je dimenzován na výrobu elektrické energie v řádu 10-15 kW, nepřetržitě, a může být zapojen buď do sítě poskytující 120V nebo do sítě 230-240V jednofázového výstupu. Pro budoucnost plánujeme rovněž přístroje dodávající třífázový proud.

Životnost přístroje je omezena pouze několika nahraditelnými komponenty, jako ložiska, klínové řemeny a kondenzátory. Základní přístroj by měl fungovat bez problémů s minimální údržbou tak dlouho jako jakýkoli kvalitní elektromechanický přístroj, například kvalitní pračka či lednička. Z důvodu spolehlivosti jsou použity vysoce kvalitní komponenty. QEG není složitý přístroj (stejně jako ostatní Teslova zařízení), a pracuje v harmonii s přírodními zákony, nikoli jako energií plýtvající symetrické motory a generátory užívané v současném běžném průmyslu. Jak nejlépe pochopit funkční princip QEG? Můžeme si ho představit jako vysoce výkonný samorezonanční oscilátor (kterému se říkávalo multivibrátor), adaptovaný na přeměnu vysokonapěťových pulsů (15 až 25kV) na výstup střídavého proudu až 120A. V současné terminologii střídavého proudu by to byl typ resonančního přístroje. Obvody, které vytvářejí vysokou energii v tomto přístroji, jsou založeny na existující, ale málo využívané konfiguraci oscilátorů, avšak „kvantová“ část designu záleží na tom, jak je generátor nastartován. Konvenční alternátory (generátory střídavého proudu) mají obvykle zařízení zvané „budící vinutí“. Toto vinutí je obvykle menší oddělený vinutý rotor, který poskytuje střídavé volty, ty jsou usměrněny a využity k pohonu cívek generátoru. V QEG není žádná obvyklá vnější budící cívka, ani žádné rotorové vinutí. Při pohledu na diagram proudu není ani zjevné, odkud přichází vstupní proud zahajující rezonanci, a to je klíčem: budící cívka QEG je vně generátoru, a budící signál je veden kvantovým polem (bodem nula) do jádra generátoru, kde zahájí oscilaci. Jakmile se přístroj vybudí na rezonanční frekvenci, pohání se již dále sám. 

James M. Robitaille, konstruktér zařízení

Dodatek Orgonet 10. 4.

Efekt generátoru QEG replikován na Taiwanu: dosaženo rezonance!
http://youtu.be/2c0tDRZiz24





121 komentářů:

  1. Ahoj Orgonete, tohle poměrně sleduji.Pracuji pro vejvetšího světového nezávislého výrobce turbo generátorů, společnost se sídlem v Plzni, v areálu bývalé škodovky (radši zatím nebudu zveřejňovat;-)). Diskutuloval jsem QEG s naším senior engineerem v oblasti vinutí, který je i předním Evropským odborníkem na elektrické izolace, slíbil mi,že si dokument projde a dá mi zpětnou vazbu (rad se o ní podělím s tebou na blogu). a mimo jiné jsem nedávno měl možnost diskutovat s naším CEO pro celou skupinu, a můj dotaz oklikou směřoval právě ne Free Energy generátory (opatrně především protože naším největším zákazníkem je GE - General Energy) a přiznal,že náš development v této oblasti probíhá a že v momentě,kdy tyto technologie vyjdou na světlo budou naše generátory bezcenné.Díky a s pozdravem MB

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O toto tu predsa ide. Teoria sa šíri, prax veľmi maličká, skoro žiadna. Zatiaľ nikde, dokonca ani tajne pošte posielané dokumenty, a už vůbec zverejnené konkretné výkresy na internete, sa nikde nerozšírujú.!! Ale šírenie teorií funguje 100percentne... hahahaha...
      (a to ešte teraz, ked nie je žiadna cenzúra na webe). A Milane Bayere, sám dobře víš, že tenhle vynález musí být komerčne tak pořádně drahej, aby se to nerozšířilo a hlavně podomácku nekopírovalo!! Preto budú kecandy tohoto typu aktuálné ešte dlhú dobu, pokiaľ by sa Elita sama nerozhodla podarovať nám to - otrokom.....

      Vymazat
    2. Tak to by se mohla Plzrňská škodovka vytáhnout. Začít tohle vyrábět. Snažte se, hoši, já jsem z původního JS Bolevec, prostředků máte dost. Tak už někdo prolomí tu bariréru ropáků, co otravujou planetu ropnými produkty a nepustí ke slovu pokrok? Jak by se vyjímal na generátoru volné energie znak Škoda Plzeň? Zamyslete se nad tím.
      N.

      Vymazat
    3. ako na to stojite?? ja chcem objednat nejaky komponenty z ameriky, kedze tu v eu nic neviem zohnat.. :-( pis na tomas petrik - facebook

      Vymazat
  2. To je výborná zpráva, aby to nezůstalo jen "ve vzduchu", nabízím něco konkrétního. Mám k dispozici profi kovovýrobní dílnu a elektroniku zvládám sám, jen potřebuji někoho, kdo by se probral tou obsáhlou dokumentací a našel výkresy, co je třeba přesně a z čeho vyrobit. Chcete se někdo přidat? Bylo by dobré dát dohroady skupinu odborníků. Přeji hezký den, Amper.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jdeme do toho? Líbí se mi to. Konečně něco smysluplného a ne žádný NEO generátor! Nebude to sice zadarmo, jen kondenzátory jsou tam za patnáct tisíc, ale každá sranda něco stojí. Financování českého prototypu seženu.
      ČM

      Vymazat
    2. rad se pripojim a pomuzu v ramci mych zajimavych moznosti

      Vymazat
    3. rad take pomohu v ramci mych moznosti a to by bylo ,aby nebylo.....

      Vymazat
    4. Vyznám se v izolantech, které jsou použity při výrobě. Dokážu sehnat , bez zbytečných překupníků. Dále , u nás je firma , která se zabývá výrobou kondezátorů. Mám tam kupu známých a myslím, že je reálná šance, se k kondenzátorům dostat za úplně jinou cenu. Budu velice rád, pokud mě přizvete k projektu. S pozdravem Tom. info@tktechnik.cz

      Vymazat
    5. Psal jsem to i níže,mohl bych sehnat elektroplechy cca 7,- CZK/kg,pak jen sehnat lis :-) Ale to už by se někde nechalo nadělit.

      Vymazat
    6. Jsem moc rád, že je taková odezva, u nás je mnoho odborníků, tak ani nepochybuji, že to dáme dohromady a rezonance naskočí. Založil jsem diskuzi: http://czechqeg.wordpress.com/ kde můžeme v další domluvě pokračovat. Hezký den všem, bye Amper.

      Vymazat
    7. Jsem moc rád za takovou odezvu. Máme spoustu skrytých odborníků, tak vůbec nepochybuji, že to dáme doromady. Založil jsem czechqeg.wordpress.com kde můžeme pokračovat ve spolupráci. Hezký den, bye Amper.

      Vymazat
    8. Když uvážíme že QEG je starý 120 let, je možno předpokládat že na tomto principu se dá vyrobit QEG který nebude mít pohyblivé části. Např: Zdroj budící vf , vn energie bude něco jako indukční vařič. Plochá pankáčová Teslova cívka bude přivazbena k dalším dvěma cívkám. K jedné bude připojena zátěž, k druhé rezonanční obvod. Vše vyladěné do rezonance , přičemž zpětná vazba z rezonanční cívky zajistí vlastní napájení přístroje přes můstkový usměrňovač.

      Vymazat
    9. To už tady taky je, jen to oprášit... http://www.gewo.info/ve/Molina/molina.htm

      Vymazat
    10. Právě jsem na ten KEG jukl. Je to v podstatě transformátor, dejmež tomu třífázový jehož zvláštností z pohledu klasické elektrotechniky je dělení primárních (budících) a sekundárních (řekněme pracovních) vinutí do mnoha komůrek ve tvaru prstence. Energie navíc a pro samonapájení jak jsem pochopil je získávána tím že magnetické pole vlivem fázového posuvu mezi budícím a pracovním vinutím se posouvá, rotuje a tím nějak sbírá energii z prostoru. Kdyby synchronně měnilo svoji intenzitu,jak je tomu u transformátorů, tak by se nic navíc nezískalo. Možná ale že overunity je možno docílit ještě jednodušeji. Netroufám si hodnotit videa Akuly0083 či Vadika Guka které vypadají věrohodně ale zaujaly mne pokusy J.L.Naudina s indukčním vařičem a Teslovou pankáčovou cívkou. Sice nedokazovaly nějakou energii navíc ale změřená účinnost přenosu enegie mezi indukční cívkou vařiče a Teslovou pankáčovou = 96% je velmi zajímavá. Ostatně v indukční cívce vařiče je ideální energie s dostatečným proudem kmitočtem, napětím k experimentování. Právě jsem si takový indukčák postavil s pohyblivou cívkou z dvojlinky zapojenou jako Teslovu pankáčovou. Zbývá dodělat napájecí směšovač a propojit to do smyčky a do zátěže.

      Vymazat
    11. Ještě takový postřeh. V knize PJKbook která koluje po internetu je popsáno zařízení Clemente Figuerase: Soustava 8-mi transformátorů , každý má dvě primární cívky a jednu sekundární. Sekundární jsou zapojeny paralelně a napájejí zátěž.Primární jsou zapojeny do serie,přičemž na primární se přivádí stejnosměrné napětí jehož velikost se mění dík rotačnímu kontaktu kterým se na ně připojuje napětí baterie přes odpory.Napětí mezi oběma primárními vinutími je přitom fázově posunuto o 90stupňů, tzn. že když je na jednom vinutí poloviční napětí ss zdroje , na druhém taktéž přičemž jedno stoupá a druhé klesá. Údajně docházelo k overunity. Je to z r.1905 (Tesla Figuerase znal). Zdá se mi že je to vlastně rovinný KEG generátor. Tož ten by se dal již amatérsky sestojit

      Vymazat
    12. Chlapi jděte do toho!!!!

      Vymazat
    13. tak urcite,chystam sa na to, ked som sa pytal chlapcov z qeg.sk tak oni su zaseknuty na jednom bode, ktory by som ja vyriesil v sekunde!!! nemam ale vsetky komponenty! piste mi na tomas petrik -- facebook

      Vymazat
    14. piste mi na facebook edita dyta sokolovska, hladam prechy, objednavali ste ich z ameriky? je tam dost drahe postovne....keby ze ale objednam viac kusov, davaju mi zlavu...cize ak ma dakto zaujem, piste, alebo ak mate adreasu na nieco v Eu potesi ma to

      Vymazat
  3. dokumentáciu mám prelúskanú
    treba ekvivalenty materiálov
    a mať zvlaádnuté navíjanie
    fero

    OdpovědětVymazat
  4. Mně se teď, bohužel, ukazuje tahle hláška:
    Firefox nemůže nalézt server hopegirl2012.files.wordpress.com, tak se nemůžu dostat ani k té dokumentaci. Můžete ji nějak zpřístupnit?
    Díky
    edivan

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. na uloz.to jsem to dal je to tam pdf nebo i v raru :)

      Vymazat
    2. Zkuste jakýkoliv jiný prohlížeč, než Firefox, třeba googl chrom.

      Vymazat
  5. Mně to funguje normálně...
    Ještě je to tady: http://www.fixtheworldproject.net/qeg-open-source-documents.html

    OdpovědětVymazat
  6. Vypadá to, že na tom něco bude. Na PESwiki píšou, že to replikovali na Taiwanu:
    http://pesn.com/2014/04/05/9602467_QEG-Effect_replicated_by_Taiwan-group/
    a potvrzuje to i Benjamin Fulford ve svém posledním týdenním přehledu:
    http://benjamin-fulford-cz.webnode.cz/news/je-mnoho-vrazd-a-vyhruzek-na-vysoke-urovni-zatimco-kabaliste-se-obraceji-jedni-proti-druhym-/
    Doslova píše toto:
    "Členové skupiny známé jako odpor Kobry byly na Tchai-wanu chvilku po té co navštívili představitele SBD v Tokiu. Minulý týden se kontaktovali s tímto pisatelem skrze Skype a ukázali video na kterém se masově produkují na Tchai-wanu přístroje na volnou energii. Řekli, že nyní pokračuje ve výrobě více jak 20 tisíc různých skupin, více, než by byli schopní řídit černí lidé z ropných společností."
    BF to zřejmě trochu popletl: Nejedná se o 20 tisíc skupin pokračujících ve výrobě, ale o 20 tisíc stažení výrobních plánů a to je sakra rozdíl! Na to, že BF pracuje s informacemi poněkud volnějším způsobem, jsme si už zvykli :-)
    LK

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nechápu proč jsou ta videa z Mexika nebo Tchai wanu. Kvůli tomu takovou dálku nepojedu. Čtu taky samé nadšené reakce, ale spíš by mne zajímalo, jestli to někdo v České republice vyrobil. Rád se pak půjdu podívat jak to funguje.

      Vymazat
  7. Alebo si to stiahni tu:
    http://uloz.to/xuHoPhcE/qeg-user-manual-3-25-14-pdf

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. http://uloz.to/xPonPSUV/qeg-user-manual-3-25-14sk-pdf slovenský preklad

      Vymazat
  8. Ahoj Orgonete. To vypadá velice seriozně. Soudím, že to souvisí s tímto: http://www.videoworldonline.eu/video/MC8nbeJUKP4/thrive-(rozkvet)-2011-hd-(cz-titulky)-cast-1.html#.U0WMQDiKDFo a s tímto: http://www.thrivemovement.com/

    OdpovědětVymazat
  9. Existuje niekde jedna SK/CZ webstránka k téme QEG ? Ved to začína byť už fakt dosť "husté"... vypadá to tak, že QEG generátor sa tu objaví najskôr !

    OdpovědětVymazat
  10. ja vidím najkritickejšie tie trafoplechy a výrobu vinutia
    možno by to vedeli v ZVS dubnica
    tam robia trafá...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také vidím jako problém elektroplechy. Mohl bych poskytnout kontakt na výrobce ale je to hodně drahá komodita. MB

      Vymazat
  11. Dam 100 000 kc za hotovy a funkcni 15kW generator.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. JA dam vice, 10 000 000 USD

      Vymazat
    2. Super - sotva se podívám na vaše částky, tak je mi jasné, že obyčejný smrtelníci si toto nebudou moct dovolit.
      Díval jste se někdo na veškeré součástky, které je k tomu zapotřebí a dokázal někdo vyčíslit na kolik přijde jen jejich pořízení?

      Vymazat
    3. DOBRÝ VEČER
      Tak já se o Teslovo generátor zajímám 2 roky , chodil sem k jednomu lékaři u Plzně a tem mi řekl mezi řečí ,že takový to generátor postavil je prý sice hlučnější ale stačí mu na jeho provoz celého domu ,odsřihl ČEZ a jede na sebe.

      Vymazat
    4. Nedala by se udělat nejaká exkurze u toho lékaře? Nebo alespoň zajít na kafe a probrat informace?Kdyby se dalo na něčem domluvit budu rád za jakékoliv info.Předem díky. (hicker.click@gmail.com)

      Vymazat
  12. Dosť bolo len rozprávania a nadávania ako ťažko sa dostať k info, ako ťažko sa hľadá pravda a ako to nejde a povedal som si: spravím ja osobne niečo konkrétne ! Spustil som pre Vás všetkých jednoduchý informačný webík na adrese: http://www.qeg.sk Je vo vývoji takže info zatiaľ poskromne.... trpezlivosť prosím. Kto bude mať nápad či zaujímavé info... posielajte, obratom zaradím.

    Do,,,free, PeterS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak pánové, asi by bylo dobré dát na stůl, co kdo má. Stránka qeg.sk je super počin. Je třeba určit, kde se to bude stavět. Dát 100T za funkční generátor je to poslední, to by asi bral každý. Co jsem za ten den zjistil:
      - kompletní stator s vinutím a rotor se dá od US firmy TORELCO pořídit za 2995 dolarů, ale myslím, že by bylo dobré do toho zainteresovat naše firmy (tím myslím samozřejmě i SK). Pro TES Vsetín určitě nebude problém rotor a stator dát ze 140 plechů dohromady. Nicméně je to nejsložitější část celého stroje a z TORELCO by to byla jistota. Myslím, že dělali i prototyp a to, co je na videích z Taiwanu.
      - kondenzátory neseženu lépe něž jeden na 45€, takže celkem okolo patnácti tisíc. Výše ale někdo psal, že se tenkovrstvými kondenzátory na 2kV zabývá, tak může pomoct. Je to druhá největší položka.
      - rozběhový motor bych volil raději asynchronní s frekvenčním měničem. Kdo se v tom pohybuje, může pomoci. Jinak se dá také asi bez problémů sehnat i DC motor z plánů s regulací, ale jeho životnost bude asi menší.
      - dále není v dokumentaci řešen typ jiskřiště. Jen je tam rozteč kontaktů, bez navrženého materiálu.
      - ostatní komponenty jsou asi sranda:-)
      No a když to pojede, můžeme to kopírovat jako na 3D tiskárně.
      MJ

      Vymazat
    2. Dnes jsem se ptal na elektroplechy a je možné je nakoupit přímo od naší spolecnosti a nebo od šroťáka kam vozime měsíčně cca 9tun (to můžu zajistit).Horší je to s jejich spracovanim, možná by to pro nás (s marží) v naší firmě šlo udělat (technologie v lisovně na to je). Co se týče pásek,můžu dát kusovnik do Isovolty či Von Roll k návrhu jejich reseni,případně bych mohl oslovit Cogebi Tábor (bývalá Elektroinstalace Tábor),kde si slidu zpracovávají sami).MB

      Vymazat
    3. Jen do toho pánové, držím vám palce !

      Vymazat
    4. dodávatel z madarska by mohol byť

      http://www.meliorlaser.hu/en/our-references/case-studies/129-dinamolemez-lezervagassal.html

      Vymazat
  13. Představitel Hnutí Odporu (proti temnářům) pod změněným jménem Cobra dne 8.4.2014 na svých stránkách publikoval článek pod názvem: Konec petrodolaru, zařízení na výrobu volné energie a Událost (www.2012portal.blogspot.cz). Zřejmě jsou příslušná zařízení v dohledu, což urychlí rozpad systému petrodolaru. Když byl v r. 1971 oddělen dolar od zlatého standardu, tak to otevřelo cestu k vytvoření tzv. petrodolaru. Tento systém pracuje po několik desetiletí pro podporu nebezpečných temnářů, ale nyní vstupujeme do období změn... Východní Aliance pracuje na plnou rychlost, aby konec petrodolaru zrychlila. Východní Aliance nechce stavět nový finanční systém na ropě, ale navrátit ho ke zlatému standardu. Američan David Wilcock (www.divinecosmos.com) uvádí, že jsme na prahu obrovské změny...

    OdpovědětVymazat
  14. Zde je další info (www.galacticconnection.com) mj. k tomu novému zařízení, ale v latině dnešní doby. V menu Daily Blog je uveden rozhovor Kobry s Alexandrou ze dne 9. dubna. Lze si ho zatím jen poslechnout, přepis rozhovoru bude umístěn o pár dnů později. Stručné informace v psané podobě z rozhovoru jsou i zde: www.veritasgalacticsweden.net. Je tam uveden odkaz na stránky autora toho webu na FB, lze tam vstoupit i bez registrace na Facebooku a tam je to umístěno.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co s tim mají galaktici společného? Všechny informace, které je možno mít o novém zařízení, jsou na originálním webu Fix the World.

      Vymazat
  15. Ta nerieš pukoviny (co s tím mají společného... tí a hentí a tamtí) ale.. kveci pls ! Nech to už máme čím skor doma pod strechou a v garáži sakra :-) !!!

    OdpovědětVymazat
  16. možno by tie elektroplechy šlo doviezť od číňana...

    určite by sa s nimi dalo dohodnúť...

    OdpovědětVymazat
  17. alebo to dať vyrobiť rovno u číňana...
    nejaké vzorky statoru a rotoru
    to by sa dalo vybaviť...

    OdpovědětVymazat
  18. Pánové,uvědomte si,že Tesla to vyvíjell v době,kdy nebyly poovodiče a tak kvalitní materiály jako jsou dnes.Z toho vyplývá,že to tak složité nebude,tím nechci říkat,že sestrojit to bude hračka.

    OdpovědětVymazat
  19. Díval jsem se na to schemátko. Výstup by měl pracovat na 400Hz, což je hodnota pro domácnost k ničemu. Jinak je mi záhadou, přes jaké obvody se uzavírá ten hlavní výstup 230V/42A/400Hz. Je tam v sérii jenom drobná cívečka a kondenzátor s jiiskřištěm (EXCITER). Přes to ten proud a napětí jít rozhodně nemohou. Nebude to nějaký aprýlový žertík?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V elektronike sa zrejme vyznáš... poď do pracovnej skupiny a spolu riešme !? Z akého si mesta ? Ak zaujalo... poď na www.qeg.sk a tam sa zaktivizuj !?

      Vymazat
    2. Silový obvod je mezi N a L2, L1 je zřejmě pomocné napětí pro rozběhový motor "DCPMVS" To "jiskřiště", co tu někdo zmíňuje je zásuvka pro pomocné napětí "z venku" pro rozběhový motorek . Po rozběhu generátoru se přepne přepínač DPDT do dolní polohy a je napájen z vlastního zdroje - fáze L1. Exciter je zřejmě nějaká část buzení k levé cívce AWG HAPT. Asi napomáhá k rezonanci na 400 Hz

      Vymazat
    3. Prečo by bolo 400 Hz k ničemu ? Odporovému drôtu je to jedno a takisto vláknu žiarovky. A hlavne ak to usmerníš na DC, dobre odfiltruješ, tak v domácnosti skoro všetky spotrebiče, ktoré fungujú na 50 Hz majú v sebe AC/DC prevod a ich elektronika je napájaná nízkym jednosmerným napätím. A varnej konvici je tiež jedno, či tam je 50, alebo 400 Hz. Pred rokom som prerábal rozvod elektriky v dome a do budúcnosti som naťahal všade káble na 24V DC. Zatiaľ používam vodu a slnko na výrobu EE, ale snáď už budúci rok k tomu pripojím generátor a dám dodávateľovi EE úplne pápá.
      Keď by sa to začalo sériovo vyrábať a predávať, trh so spotrebičmi by veľmi rýchlo zareagoval na požiadavky zákazníkov, ktorí by potrebovali hromadne meniť spotrebiče v domácnosti.

      Vymazat
    4. 400Hz je dobrých na odporovou zátěž, ale taková pračka bude mít problém. Zásuvka pro rozběh je na schemátku vpravo nahoře. Je u ní i přepínač. Důvod toho jiskřiště mi nějak uniká. To video mě taky nepřesvědčilo, že by to dávalo na výstupu váce, než je vstup. Roztáčí se to výkonným motorem a svítily na to pouze 2 žárovky s příkonem mnohem nižšín, než byl vstup. Rovněž jsem nějak neviděl, kdy došlo k odpojení motoru od sítě. Prořč na to nezapojily větší zátěž, např nějaké 2 až 3 1000W halogenové reflektory, . nebo 50 žárovek aby bylo zřejmé, že výkon je vyšší než příkon. Nevěřím tomu..

      Vymazat
    5. Taky mi to je podezřelé, na tom autě s elemotorem měl NT jakousi anténu a měnič s údajně 9 elektronkami. Odkud tady bere energii k převodu na těch 10KW?
      I to Fe jádro se mi zdá malé pro 10KW.

      Vymazat
  20. mám ohromnou radost z diskuze u tohoto tématu, ač technickými znalostmi nepomůžu. Každopádně umím udělat dobrou kávu a toasty :).

    OdpovědětVymazat
  21. :-D super diskuze toto :-) Moc Vám fandím kluci. Mám z vás radost :-) <3

    OdpovědětVymazat
  22. Kdo umí anglicky tak fórum kde najde spoustu info a skype konference a nadšence. Je zde: http://be-do.com/index.php/en/forum

    OdpovědětVymazat
  23. Ještě něco k principu, aby NT dostal ten systém do rezonance (400Hz), měnil otáčky pomocného motoru autotrafem tak dlouho až se trefil do rezonance, která podle mne nemusí být zrovna 400Hz (je to zřejmě optimální frekvence pro ztáty v trafoplechách statoru) pokud by se použilo feritové jádro místo železa dala by se frekvence mnohem zvýšit. Tím pádem by to bylo celé menší a kondíky by vycházely taky mnohem menší. NT tehdy ferity neměl asi k dispozici.
    Místo autotrafa by se dal použit tyristorový (regulátor na vrtačku) a motorek pro rozběh např. vrtačku z tesca (na pokusy)

    OdpovědětVymazat
  24. Další informace k volné energii lze číst zde: http://www.2012portal.blogspot.cz/2014/04/report-about-japan-and-taiwan.html
    Jsou tam obrázky, odkazy a komentáře, např. zde: https://www.youtube.com/watch?v=W5IdtaqNFBs&feature=youtu.be. Pak je tam i článek k volné energii ze dne 27.3: http://www.2012portal.blogspot.cz/2014/03/free-energy-revealed.html. Lze použít i překladač: http://www.bing.com/translator

    OdpovědětVymazat
  25. Myslím, že je čas udělat krok od teoretizování dál. U nás je mnoho odborníků, tak ani nepochybuji, že to dáme dohromady a rezonance naskočí. Založil jsem diskuzi: http://czechqeg.wordpress.com/ kde můžeme v další domluvě pokračovat. Pokud máte zájem se připojit, mužete být u toho - česká premiéra QEG. Strojovou dílnu, navijárnu a elektroniku mohu zajistit, další postup si domluvíme, podle našich možností. Hezký den všem, bye Amper.

    OdpovědětVymazat
  26. ahoj jsem výtvarník - tedy vám můžu namalovat, nakreslit...
    prosím...
    pohněte s tím....
    protože co budou dělat bábinky, až a kdybychom byli odstřiženi od plynu????? dnes jsem se probudila s hrůzou, co budou dělat staří bezdětní lidi???
    na nwoo vyšel článek o volniku, což je nová česká měna....
    jsme češi..., néééé???!!!
    klucííí, musíte s tím pohnout.......
    veronika

    OdpovědětVymazat
  27. Inspirace

    http://www.smallmanufacturingusa.com/free-energy-generator-opportunity-for-small-manufacturing/

    OdpovědětVymazat
  28. dámy a pánové. Trochu bych mírnil se zaváděním "volné energie". Dnešní svět je tak nastaven, že prostý člověk je zcela ZÁVISLÝ na "světové elitě"! Jestliže by se objevila možnost, jak tuto závislost odbourat, lidé by se na "elitě začali státvat čín dál, tím více nezávislými! Krachy bank a nadnárodních korporací si velmi dobře hlídají závislost lidí, a to i formou zákonů v jednotlivých zemích. Jedině mohutná masivnost rozšíření takovýchto technologií ve velmi krátkém časovém úseku by zabránila "elitám" zadusit hnutí v zárodku! Je to také i mé přání, ale musím upozornit, zkuste si představit,jaký dopad by to mělo na "elitu světa". A taky si uvědomit, co tito lidé jsou schopni udělat, aby nepřišly o svůj "majetek"!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že "elity", ropné koncerny i ČEZ mohou být ještě dlouho v klidu...

      Vymazat
    2. Zase tak dlouho ne :-D pracuji na variantě nerotačního QEG, pouze indukční, a již mám první úspěšné testy. Hned jak dám dohromady dokumentaci, podělím se se všemi ;-)

      Vymazat
  29. Aolian už před časem psal ve stručnosti o N. Teslovi a jak je u Aoliana zvykem - je to pravda! Vynález Nikoly Tesly je na světě! A čekají nás i jiné dobré zprávy!

    OdpovědětVymazat
  30. Súhlas... treba v čo najkratšom čase spustiť masovku (výroba + distribúcia/predaj). Aj preto vznikol verejný web: www.QEG.sk ... sledujte !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. predaj ??? toto ti v živote nedovolia predávať!

      Vymazat
  31. Zdravím, přátelé!

    Pracuji na překladu "qeg-user-manual-3-25-14.pdf" (následně "ftw-qeg-new-paradigm-distribution-guidelines.pdf") a je toho docela dost, tak prosím anglicky mluvící nadšence o pomoc!
    Dělba práce vše značně urychlí, takže budeme moci o to dřív začít s projektem samotným. Zájemci o spolupráci na překladu nechť mě kontaktují ( hora-ruit@seznam.cz ), rád se ujmu koordinace.
    Převod na metrický systém bude trochu ošemetný, stejně tak identifikace jednotlivých součástí a značení materiálů na evropském trhu. Jsem strojař, takže technickou dokumentaci sjednotím a převedu na milimetry (zkotrolovat).

    Rozhodl jsem se pro spolupráci s ( http://czechqeg.wordpress.com/ ) a ( www.qeg.sk ).

    TES Vsetín mám nedaleko (chvíli jsem tam pracoval), a až budeme mít funkční prototyp, tak by pro nás zřejmě mohli vyrábět pakety rotoru a statoru. Protože to je spojeno s výrobou drahých matric pro razící lis, tak bych ze začátku zvolil nějakou alternativu pro kusovou výrobu.

    S pozdravem Tomáš Ezi Vraj.

    OdpovědětVymazat
  32. Zdravím všechny nadšence,
    manuál máme přeložený jen strojově, ale na orientaci to stačí. V tuto chvíli putuje kontrolní výpalek statoru ke kamarádovi který s ním v pátek jede do navijárny. Páleno laserem, výkresy jsem již udělal v metrické soustavě, pozor pozor. Při přepočtu je tam jedna podstatná chyba a to v mezeře mezi rotorem a statorem. Vychází tam 0,33mm a má tam být 0,22mm, chystáme i jeden rotor navíc s mezerou 0,18mm a myslíme si, že ho bezproblémů usadíme taky. Do navijárny jsme zatím poslali výkres a jejich prozatímní vyjádření není moc příznivé. Mysleli jsme si, že 25kV zaizolovat na železe nebude prča a opravdu není. Navijárna tvrdí max. 10kV. Připravujeme i nějaké řešení v tomto směru. Pálení lejzrem máme v rámci projektu zadarmo a k tomu nějaké další zámečnické práce. Plechy se budou muset koupit, něco už je rozjednáno, ale asi bude problém s izolací, požadujeme Remizol EB5308W, který se zdá být podobný C5. VN kondenzátory máme z předchozího projektu který jsme zatím zastavili. Máme frekv. měnič pro pohon asychronním motoru i asynch. motor a pro jistotu i 1,1kW DC motor. Máme materiál pro bočnice, který budeme řezat vodním paprskem abychom docílili alespoň nějaké přesnosti při zpracování. Potřebujeme broušenou hřídel, nejlépe dvě i pro druhý rotor. Ložiska s domečky objednávám dnes. Pokukoval jsem po plexisklových rourách o průměru 120mm, proto, že 1,3MHz by mělo být vinuto na takový materiál, ale dá se to přepočíst samozřejmě i na jiný průměr. Docela drahá záležitost. Nemá nekdo zbytek?

    Co se týká měřící techniky jsme docela vybaveni, můžeme si rez. kmitočty ověřit ještě před spuštěním a teď nám snad brzy přijde nový RLC můstek. Myslíme si, že zařízení by mělo jít zprovoznit na výstupní kmitočet 50Hz. Větší problém bude to VN a tady bych se později rozepsal proč jim to teď moc nechodí na tom Taiwanu. Ten výsledek je tam dost žalostnej, výkon navíc teď mají nějakých 240W. Původní VN cívky jim v amíkově navinuli prý bez prokladů a při najetí na výkon 600W je proflákli, po rozříznutí vinutí zjistili, že to šlo na kostru stroje. Převinuli to a já bych řekl, že jim to teď srší, to bude ten problém a těch úskalí jsme tam našli víc. Je možné, že vyrobíme stokilový vehement a taky nic, skoro nic. O problémech a nejasnostech bych tedy napsal později.

    No a tak žebychom se někde na netu teda sešli a dali se do toho? Někteří přizpěvatelé by se docela hodili jak jsem tak četl a ten kdo umí "jen dobré toasty a výborný čaj" umí třeba výborně anglicky což se o nás dvou říct nedá a byla by to obrovská pomoc, hned bychom zaúkolovali přeložit jedno video. Němci už mají hotový prototyp, ale moc jim to nechodí a my se teprve domlouváme.

    Na probrání je toho docela dost, prozatím končím, už teď je moje psaní trochu chaotické, těch námětů je tam dost.

    Dolf

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. kluci...
      jsme a jste -ZLATÉ ČESKÉ RUČIČKY......
      MOC VÁM VĚŘÍM...
      VY TO DÁTE....!!!!!
      veronika

      Vymazat
    2. Zdravím :)

      Držím palce aby se to konečně podařilo a smetli jsme tu nenažranou energetickou pakáž :) :D

      Vzhledem k hlavní myšlence která podnítila vznik QEG v dnešní době, tedy zbavit se závislosti na energetických vysavačích našich peněženek (potažmo krve) a začít si užívat života :) By bylo lepší jít s vývojem i jinou stranou.

      Technické řešení dle schématu je celkem jasné, tedy jak QEG postavit. Dle mého názoru je potřeba spíš proniknout do samé podstaty věci. Sám kvantové fyzice rozumím jen okrajově a bylo by dobré sehnat někoho, kdo ji ovládá excelentně a s ním to nejdříve pořádně probrat a pochopit jádro samotného generátoru. Pokud by to někdo dokázal vysvětlit, bylo by možná možné :) postavit QEG mnohem efektivnější a levnější, a tím i zajistit rychlejší a levnější distribuci mezi lidi a zbavit se tak energetických finančních vysavačů.

      Především si myslím, že pokud člověk nevytápí dům či byt elektrikou, je 10Kw či dokonce uváděných 40Kw naprosto zbytečná věc. Začal bych s 220V a 10A což je 2,2Kw. Není to na vytápění domu, ale pro účely běžné spotřeby domácnosti to naprosto dostačuje. Tím si myslím, že by klesli náklady na výrobu QEG neboť by mohl být menší či z dostupnějších materiálů. Nejspíš by bylo možné jej postavit bez pohyblivých částí a dost pravděpodobně i snížit výstupní frekvenci na klasických 50Hz (možná stačí zvýšit 4x kapacitu kondenzátorů a upravit otáčky). Snad by šlo i snížit 25KV které běhají v generátoru na nějakou rozumnější a bezpečnější hodnotu. Jak sem řekl, možná je rezonance daná 25Kv,velikostí a materiálem jádra a otáček naprosto fixně a pak je lepší vyrobit nabízený QEG dle návodu, ale to se dá vyvrátit či potvrdit pouze pokud pochopíme podstatu věci. Pochopením se zcela jistě dostaneme dál než samotným kopírováním a stylem pokus omyl. :) Proto bych chtěl vyzvat či požádat, fyzika, nelépe i elektrotechnika či kohokoli kdo by dokázal přiblížit funkci a závislosti QEG na vstupních veličinách (otáčky, materiál,frekvence, napětí, proud atd.), aby to udělal třeba i jen nahrubo formou článku na orgonet, nebo na uvedené založené weby pro QEG. Díky

      Prométheusdeo

      Vymazat
    3. Celý projekt aj DOKU som niekoľkokrát prelúskal. Tríbil som svoje názory aj s inými odborníkmi. Problémových momentov je dosť.

      Rezonančný VN oscilátor môže asi fungovať iba s iskrišťom. To sa opotrebuje. Z akého materiálu by malo byť. Je to paralela s prvou oblúkovou lampou, tiež patentovanou u nemcov. Fungoval, ale elektródy museli byť postupne približované a to bol patent F. Křižíka u nemcov. Čo bude robiť v prevádzke naše iskrište?

      400Hz je frekvencia, ktorá v magnetických materiáloch sa aj hodne stráca na vírivé prúdy atď.. . Koľko výkonu z 15 kW sa takto premení na straty? Ako bude vyvíjané teplo odvetrané či odvedené?

      Treba premýšľať aj o ventilačných stratách pri otáčaní rotora. Tento potrebný výkon je započítaný vo výkone pomocného motora?

      Ktorý konkrétny text je ešte potrebné preložiť? Anglický či aj nemecký?

      Tnapars

      Vymazat
    4. Žasnu jak jste se do toho pustili a smekám před znalostmi / schopnostmi / možnostmi ;)
      Mluvím dost slušně anglicky a mám vystudovanou elektrotechnickou SŠ obor automatizační technika, takže rád pomůžu s překladem. Mám sice žalostně málo času, ale pošli link na to video, zkusím to odposlechnout (nebo jestli má anglické titulky, bylo by to snažší).
      Ideálně pošli mail na qeg@post.cz

      Vymazat
    5. Děkuji za to, že se do toho pouštíte s takovou energií, moc rád si přečtu další příspěvky, hlavně to, jak jste pokročili.

      Vymazat
  33. Upozornenie: Len malá nepresnosť v texte v časti "Jak QEG pracuje"... nie "pak je možno odpojit motor púvodního zdroje", ale správne má/by mohlo byť:

    Potom je možné odpojiť napájanie motora zvonka, lebo generátor je schopný už sám generovať dostatočné množstvo el...


    Peter Smelik ( www.qeg.sk )

    OdpovědětVymazat
  34. Je to nepraktické, stavět to v elektromechanickém provedení !!! Jednak je to konstrukčně náročné a taky životnost je omezena na životnost ložiska !!!..............Jsou jiné možnosti, jak to postavit, třeba na elektronickém principu, vysokonapětové nebo magnetické............Možnost je ještě na permanentním principu, jako permanentní magnet - taky konvertuje energii z prostoru na magnetizmus. Jedná se v podstatě o totéž, jen s tím rozdílem, že vyrábi stejnosměrné napětí kolem 700 V, jehož výkon závisí na velikosti elektrod a množstvi polarizované hmoty !!!

    OdpovědětVymazat
  35. Je to tu... preklad "Návodu na Teslov generátor QEG" do SK je na svete ! Nájdete ho na www.qeg.sk v rubrike "Návody/Manuály"... veselo sťahujte, kopírujte, tlačte, zdielajte a hlavne rozposielajte všetkým kutilom, domácim majstrom a "kvanťákom" s nebojácnou a otvorenou mysľou :-)

    OdpovědětVymazat
  36. Ten generátor je ale plně funkční soudobé Perpetuum mobile ?
    To jsem si toho všimla jenom já?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdepak, všiml to každej, jenom o tom mlčíme...

      Vymazat
    2. Jasně, zaujatě montujete. Já montovat neumím, jen mě to téma poněkud fascinuje. Ale díky za odpověď. :)

      Vymazat
    3. Pustil jsem se před několika měsíci do výroby . Pracuji na poloviční verzi. Trafo plechy vyřezávám na MINI-CNC jde to pomalu , stator už mám hotový utažený a po stranách svařený ale zatím bez vinutí .Nyní vyřezávám na MINI-CNC rotor , dělám to ve volném čase takže mi to jde velmi pomalu. Já sám jsem opravdu zvědavý jestli to bude fungovat ! Jestli se mi to povede tak všem dám určitě vědět !

      Vymazat
  37. Použijte jakýkoliv jiný prohlížeč než Firefox, třeba googl chrom.

    OdpovědětVymazat
  38. Na tom schematu jsou drobné chyby, např. stejnosměrný motor je připojen přímo k transformátoru, který samozřejmě dává střídavý proud. Za jistých podmínek by takové zapojení mohlo fungovat, ale proč to neudělat pořádně a doplnit jednoduchý usměrňovač. Rezonanční cívky jsou zapojeny proti sobě, což sice může symbolizovat bifilární princip teslových cívek, ale nedovedu si představit něco takového ladit do rezonance. Jiskřiště v pomocné fázi přemostěno cívkou. Pokud by se uvažoval chod v rezonanci takového obvodu, pak by pro výstup z pomocné fáze toto představovalo velký odpor a na výstup, by nešel žádný výkon. Pokud by obvod fungoval mimo rezonanci, zase ba nemohlo dojít k výboji na jiskřišti. Sledoval jsem podobné video, odehrávající se v rozestavěném půdním prostoru, kde pan se slunečními brýlemi utahuje a povoluje žárovky. Velice se brání vypnutí stroje s připojenými žárovkami, kde by bylo vidět postupné pohasínání žárovek. Myslím, že tam měl desku se žárovkami připojenou skrytými vodiči k běžné síti. Byť deklaroval výkon 40 kW, měl tam 15 100W žárovek, což odpovídá možnostem jedné fáze v běžné rodinné instalaci elektrických rozvodů. Na videu z Maroka je sice vidět náběh i doběh na svitu žárovek, ale zase pokud se měl stroj rozběhnout z nuly do rezonance, musel být připojen k nějakému zdroji, který ale nebyl během demonstrace ani odpojen ani nijak měřen a následně odečten od výstupního výkonu (5 žárovek cca 100W)

    OdpovědětVymazat
  39. Jestli do toho vstupuje další typ energie, tak už to perpetum není. To je celé. Teslovi to fungovalo, tady začne problém politickoekonomickystrategický. Tyto pokusy budou zakázány s oddůvodněním, že čerpání volné energie zapříčiní nestabilitu kosmického systému nebo to ovlivní globální oteplování, tudíž katastrofu. Všichni výzkumnící budou izolováni a pozavíráni. Taky se může objevit názor, že výzkumem v této oblasti porušujemem dohodu s mimozemskými entitami, které zde v vědomím US tajných služeb operují s cílem budoucího převzetí moci nad naší planetou. Nevěříte? Vzpomeňte si na tento můj příspěvek!

    OdpovědětVymazat
  40. Tak čo nové? Ako ste pokročili s konštruovanim?

    OdpovědětVymazat
  41. Tak čo nové? Ako ste pokročili s konštruovanim?

    OdpovědětVymazat
  42. Tak kde to vázne ? Já jsem včera podal odhlášení elektřiny, plyn už mám zastavený od jara, tak bysem to tak nejpozději v září chtěl mít v kuchyni. Bude se dělat aji nějaká verze s designem vhodným do obyváku, třeba čalouněná a maskovaná jako sedačka ?

    OdpovědětVymazat
  43. Zdravím team QEG ;-) Poptával jsem Polaris Laser Lamination a cena celého setu statoru a rotoru vychází na $930. Pravděpodobně šlo o cenu bez DPH. K tomu Clo, doprava ... Myslím, že se vyplatí zařídit si to blíž. Poptal jsem firmy po ČR, ale zatím bez odezvy. Jedná se o materiál 24 ga M19 C5. Obávám se, že právě kvůli strátám a výřivým proudům nepůjde použít klasické trafo plechy tloušťky 0,35mm. Pokud někdo ví o dodavateli, dejte vědět. Každopádně se to musí zpracovat laserem, aby se nepoškodil povrch plechů. Navinout to nebude problém. Kvůli izolační pevnosti doporučuji vakuově impregnovat jako klasická VN trafa. Na kondenzátory máme šikovné CZ i SK firmy :-) Vzhledem k tomu, že na výstupu je 400Hz, bylo by teoreticky možné budit jádro přímo frekvenčním měničem, bez potřebné rotace. Tím se sníží ztráty na převodu, v ložiskách, atd. Tohle zařízení se musí podařit postavit podstatně levněji, než se uvádí. Kdyžtak jsem na mailu pedro-25@email.cz ;-)

    OdpovědětVymazat
  44. Zdravím všechny nadšence, nějakou chvíli pozoruji dění kolem QEGu a nedalo mi to
    abych se nad ním trošku nezamyslel. Prostudoval jsem Teslův patent abych pochopil o co jde
    a v co se to mění.

    Pro osvětlenou: (velice zjednodušeně)

    Tesla se ve svém patentu zmiňuje o známém mechanickém principu a to setrvačnost pružiny do které jak píše přes píst foukne a dále využívá jejích vibrací. Zjednodušeně řečeno zatlačím na pružinu a pak ji pustím a s přestávkami v definovaných intervalech to opakuji. V tom je ta energie navíc. (chvíli trvá než se ustálí) Na táhle pístu je připojen vzduchový tlumič který vyvažuje síly principu kyvadla pro snazší návrat pístu a zachování reciprocity. Tu lze samozřejmě lehce narušit zvýšením tlaku třeba plynu kterým do pístu fouknu, nebo špatnou vyvážeností magnetických obvodů připojených na táhlo pístu. K eliminaci tohoto jevu
    , jak to tak vypadá použil Tesla indukční cívky s kondenzátorem, které za prvé slouží k blokování tzv. samoindukce, která ale jak se jeví není úplně na škodu, protože právě samoindukce pokud bude správně posunuta, měla by se nacházet nebo se téměř shodovat s periodou kmitu. Vypadá to že to je ta všemi žádaná REZONANCE. K nastavení slouží právě kapacita indukční cívky a kondenzátorů.

    To jen na okraj.

    Dále si neodpustím poznámku, která tedy doplňuje ještě předchozí a to, v patentu jsou v elektromagnetickém obvodu permanentní magnety, v této "nové sestavě" jaksi schází, mno pokud to schéma je platné a skutečně tak jak leží se používá, no nevím už ze školy vím že pokud chci indukovat proud musím minimálně pohybovat vodičem v magnetiském poli, nebo aspoň nabudit budící cívky v tomto případě, není tam nic co by je nabudilo, když projdete schéma není pro start tedy nabuzení budících cívek připojen žádný vstup. Trafoplech ve formě rotoru není magnet. Jak se tedy cívky nabudí? Dále motor je stejnosměrný, hm já bych tam přidal můstek.

    Co se týče jiskřiště, usuzuji že v tomto případě má spíše ochranný charakter, nedovedu si představit že by někdo s jiškřištěm prskal vedle ve vchodě - je to pěkná rušička. Ke vzdálenosti hrotů jiskřiště - 1000V/cm vzduchu tak při 120V, 1000 x 0,1 = 100V,to už si každý odvodí. Tolik tedy k jiskřišti.

    Vím že jsem vás nepotěšil a můžete to co jsem napsal ignorovat, ale Tesla to taky nedal dohromady za den, chci říct, že to bude pěkná fuška to dát do provozu. Pokus vz. omyl.

    Nechci vás odradit, jen do toho ať se daří, chtělo by to spíše napřed sestavit nějakou miniaturu a testovat, neinvestovat hned horentní sumy, jsem též nadšenec do volné energie,
    a proto napřed hledám informace, sneslo by to určitě pár úprav, viz. magnety. Chápu že rotor slouží jako mag. můstek, ale jak se říká kde nic není ani smrt nebere. To že to funguje "nějak" amíkům ještě neznamená, že to nějak neočůrali, to se nikdo nikdy ndedozví. Všimněte si, že tam po rozběhu cívky nepřepíná na motor, ale od začátku až do konce motor reguluje variátorem. Otázka zní jestli jen chtěli dosáhnout rezonance, tak bych asi připojil cívky na tvrdo na vstup, tím se vybudí, pak bych roztočil motor docílil rezonance a pak přepnul civky a motor. Zda to takhle může fungovat, to je otázka. Teoreticky snad ano. Ale nikde na videu toto není vidět.

    To je zatím vše, hodně zdaru, V.V.

    OdpovědětVymazat
  45. Zdravím všechny nadšence, nějakou chvíli pozoruji dění kolem QEGu a nedalo mi to
    abych se nad ním trošku nezamyslel. Prostudoval jsem Teslův patent abych pochopil o co jde
    a v co se to mění.

    Pro osvětlenou: (velice zjednodušeně)

    Tesla se ve svém patentu zmiňuje o známém mechanickém principu a to setrvačnost pružiny do které jak píše přes píst foukne a dále využívá jejích vibrací. Zjednodušeně řečeno zatlačím na pružinu a pak ji pustím a s přestávkami v definovaných intervalech to opakuji. V tom je ta energie navíc. (chvíli trvá než se ustálí) Na táhle pístu je připojen vzduchový tlumič který vyvažuje síly principu kyvadla pro snazší návrat pístu a zachování reciprocity. Tu lze samozřejmě lehce narušit zvýšením tlaku třeba plynu kterým do pístu fouknu, nebo špatnou vyvážeností magnetických obvodů připojených na táhlo pístu. K eliminaci tohoto jevu
    , jak to tak vypadá použil Tesla indukční cívky s kondenzátorem, které za prvé slouží k blokování tzv. samoindukce, která ale jak se jeví není úplně na škodu, protože právě samoindukce pokud bude správně posunuta, měla by se nacházet nebo se téměř shodovat s periodou kmitu. Vypadá to že to je ta všemi žádaná REZONANCE. K nastavení slouží právě kapacita indukční cívky a kondenzátorů.

    To jen na okraj.

    Dále si neodpustím poznámku, která tedy doplňuje ještě předchozí a to, v patentu jsou v elektromagnetickém obvodu permanentní magnety, v této "nové sestavě" jaksi schází, mno pokud to schéma je platné a skutečně tak jak leží se používá, no nevím už ze školy vím že pokud chci indukovat proud musím minimálně pohybovat vodičem v magnetiském poli, nebo aspoň nabudit budící cívky v tomto případě, není tam nic co by je nabudilo, když projdete schéma není pro start tedy nabuzení budících cívek připojen žádný vstup. Trafoplech ve formě rotoru není magnet. Jak se tedy cívky nabudí? Dále motor je stejnosměrný, hm já bych tam přidal můstek.

    Co se týče jiskřiště, usuzuji že v tomto případě má spíše ochranný charakter, nedovedu si představit že by někdo s jiškřištěm prskal vedle ve vchodě - je to pěkná rušička. Ke vzdálenosti hrotů jiskřiště - 1000V/cm vzduchu tak při 120V, 1000 x 0,1 = 100V,to už si každý odvodí. Tolik tedy k jiskřišti.

    Vím že jsem vás nepotěšil a můžete to co jsem napsal ignorovat, ale Tesla to taky nedal dohromady za den, chci říct, že to bude pěkná fuška to dát do provozu. Pokus vz. omyl.

    Nechci vás odradit, jen do toho ať se daří, chtělo by to spíše napřed sestavit nějakou miniaturu a testovat, neinvestovat hned horentní sumy, jsem též nadšenec do volné energie,
    a proto napřed hledám informace, sneslo by to určitě pár úprav, viz. magnety. Chápu že rotor slouží jako mag. můstek, ale jak se říká kde nic není ani smrt nebere. To že to funguje "nějak" amíkům ještě neznamená, že to nějak neočůrali, to se nikdo nikdy ndedozví. Všimněte si, že tam po rozběhu cívky nepřepíná na motor, ale od začátku až do konce motor reguluje variátorem. Otázka zní jestli jen chtěli dosáhnout rezonance, tak bych asi připojil cívky na tvrdo na vstup, tím se vybudí, pak bych roztočil motor docílil rezonance a pak přepnul civky a motor. Zda to takhle může fungovat, to je otázka. Teoreticky snad ano. Ale nikde na videu toto není vidět.

    To je zatím vše, hodně zdaru, V.V.

    OdpovědětVymazat
  46. snad nam neodpoji net , kdyz budou chtit vybit tech 6 miliard lidi co maji v planu a ja se dozvim tak jako i ostatni ze pokracujete ve vyvoji

    OdpovědětVymazat
  47. Tak máme červenec, machři! Tady je ticho po pěšině.... je něco nového?

    OdpovědětVymazat
  48. Plany na stavbu nie su kompletne. nie je konkretne napisane o iskristi ani o budiacej cievke. Kondenzatory vscheme su ine a je ich menej ako v zozname. Je tam len jedna slaba schema. Videa su asi zamerne v slabej kvalite.Nebojte sa mocny tohto sveta vam to aj tak nedovolia postavit. A keby sa vam to aj podarilo znicia vam to alebo vas zavru do basy. Ked dali nieco na internet ma to byt poriadne vysvetlene a nie zamerne pozmenene. A este nieco startovaci motor na to ze ma mat cca 1kw sa mi zda prilis velky?

    OdpovědětVymazat
  49. Chudak Nikola Tesla, jak ten se musi v hrobe otacet...

    OdpovědětVymazat
  50. Zdravím.
    Chlapi,držím palce.Bohužel nerozumím elektrice.Mohla bych pomoci jinak?Obdivuji ten zápal pro věc..taky jsem takový magor -:)) ,když mě něco chytne....Beetovene,nelitujte něčí nevědomost ......technikovi elektro...se píše měkké "i" vzor "pán"-koncovka -ovi.
    Více pánů Vorlíčků-alespoň se snaží poradit.Moc děkuji a prosím hlavy študované i neštudované kutily ....tak jim kruci pomozte.Kdybych to uměla,jdu do toho...můžu maximálně taky tu svíčkovou...nebo zkusit něco sehnat....dělala jsem 11 let autodíly...mám pár známých šikulků....co potřebujete?Napište : ludmila.chytilova@email.cz

    OdpovědětVymazat
  51. Pokud je to cele pohanene pres remenici, pak neni jasne ja se odpoji zdroj (jak je popisovano v uvodu). Motor jede celou dobu pravdepodobne i s nahonem na ten generator. Podle me je to obycejny prevod sily na dynamo. Taky me neni jasny, jak pracuje ten oscilator. Kolik energie leze do nej. Vlastne jako elektronickymu lajkovi mi vubec unika, jakym zpusobem se vypocita celkova bilance prenosu energie systemu. Pokud vim z referenci, tak resonance akorat frekvencne zachovava a prenasi energii. Pokud je system v resonaci, dojde pouze k vychyleni amplitudy, jako kdyz struny stejne energie zahrajou srdceryvnou alikvotu...tot vse. No a taky premyslim nad tim, co s tim ma co docineni kvantovka. Ne ze by elektromagnetismus s ni nekoketoval, ale nejak neni vubec rozvinut zakladni predpoklad kvantovych vztahu, ktere v ty dobe jeste nebyly ani na svete. Tesla sice mel znalosti z elektiky a magnetismu, ale ke "kvantovemu svetu" pristupoval podle me spis intuitivne pokud vubec. Kde je tedy ta energie od "nekud". Jako dalsi nedostatek tohoto vidim v tom, ze stroj funguje na jednom miste. Chtelo by to vicero nezavislych vysledku se stejnym zaverem. To se samozrejeme da casem odladit. Jako asi bych zacal nejdriv s tim, aby si kazdy zajemce o konstrukci nasel original toho patentu, zjistil, zda se schoduje s uvadenou verzi. Pokud se bude skutecne schodovat, tak bych si zjistil, zda skutecne se od roku 1850 mohly podavat patenty pouze takove, ktere nebyly oznacovane jako perpetuum mobile. Pokud prvotni zdroj rekne, ze ano, tak se muzeme domnivat, ze Tesluv patent byl pro tu dobu pravdepodobne nadcasovy a nikdo nechtel posuzovat, kde se bere ta kvantova energie. A to ciste proto jen, ze tomu nemuseli sami rozumet..tudis to nemohli ani zavrhnout. Mohlo by to bejt samozrejme vselijak, ale toto by podle me poskytlo jasnou a rychlou prvni indicii zda investovat spoustu casu do pokusu a penez na tak sofistikovane zarizeni, kteremu vlastne nikdo poradne nerozumi.

    OdpovědětVymazat
  52. zarizeni popsane v navodu (viz schema) nemuze fungovat tak, jak je popisovano clancich. Generator v realu (na youtube) neni prepinan DPDT do stavu uzavreneho systemu, ve kterem je motor pohanen pouze energii ziskanou tzv "resonanci". Pokud bude motor v resonanci odpojen od vnejsi site, kde se bere spotreba 1kW + 11 kW ziskana Energie ? I na takove houpacce, abyste ji resonancne rozkmitali, potrebujete neustaly prisun vnejsi energie, nehlede na to, ze resonance je ztratovy proces (http://cs.wikipedia.org/wiki/Rezonance). Pojem "exiter" jako zvysovac vodivosti kvantoveho pole a bod "ZERO" je mozna krasny sen pro lidi, kteri sice kvantove fyzice vubec nerozumi, ale chteji vsechno videt ve vicerozmernym svete zbavenym pout fyziky 3D, ale bez blizzsiho vysvetleni je to naprosto nesrozumitelny a prazdny pojem. Vlastne ani tomu neverim, ze ta navinuta civka v plastu neco vubec dela. Pravdepodobne zase jenom zere energii v uzavrenem systemu, tak jak vyplyva ze schematu. Myslim, ze narocna vyroba konstrukce bez objasneni techto demonickych parametru (ktere podle me nepochazeji ani z ust Nikoly Tesly) bude spise ztrata casu. Je to ukazkove perpetuum mobile (alespon podle srovnani popisu funkce a uvadeneho schematu), nehlede na to, ze nemuzeme vyloucit ani to, ze se zase nekdo chtel zviditelnit ve stinu Tesly za penize cizich lidi a nebo vlastne chtel jen ty penize (udajne 7000 dolaru neni pro toho duchodce zrovna malo) a ted musi svym tleskajicim akcionarum aspon za ty prachy predvyzt, ze umi rozvitit zarovku :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, nebudu komentovat uváděný výrobek, zda je funkční, či nikoliv. To se ukáže časem. Nikola Tesla experimentoval s magnetikým polem země a odtud se snažil získat rezonancí, či jiným principem onu energii, která je brána démonicky jako z ničeho. Není to tedy perpetum, ale něco na způsob generátoru umístěného přímo v části magnetického pole s dodanou počáteční energií (nebo nutnou provozní energií jako u tepelného čerpadla)... zda je to i tento výtvor, nekomentuji.

      Vymazat
  53. super...konecne to tem iluminatum natreme :-)

    OdpovědětVymazat
  54. neni tam vubec videt, jak zhotovili rotor. Kdovi jestli se ta vec vubec toci a vyrabi proud.

    OdpovědětVymazat
  55. a co teda? uz pred rokem se tu tvoril nejaky nadsenecky krouzek . kdo co vyrobi,kdo co prelozi, kdo vi ,kde namotat draty... a ted? posledni prispevky jsou jen o tom ze to vlasne nejak nepujde. ale jsou od jinych lidi...co k tomu reknou ti, kteri to nejak ziniciovali a rikali ze uz se neco deje. me vazne zajima, jestli ty pokusy nekam dosli, nebo to ustrnulo- treba na nedostatku penez ci casu...jiank me to velmi bavi a rad se neceho zucastnim-treba i financne, sam na to nemam cas,ale zatim nejak nevidim vysledky...

    OdpovědětVymazat
  56. Co říkate ? .zachovania energie je veta z teoretickej fyziky o prúdení energie v elektromagnetickom poli, ktorá je zároveň všeobecným výrokom. Hovorí, že v izolovanej sústave We + Wm + W = konšt. (kde We = energia elektrického poľa, Wm = energia magnetického poľa, W = práca elektrického prúdu = Q = Joulovo teplo)

    OdpovědětVymazat
  57. Dobrý den
    ... skutečně bych si přál aby něco takového někdy mohlo fungovat.... množí se mi tady lidé kteří mají podobnou vizi a musím zde reagovat.... zatím vše co jsem viděl je absolutní nesmysl snažící se z lidí tahat peníze (buďto formou reklamy na internetu, nebo formou prodeje zázračných patentů, či magických součástí).
    Jde o to, že se tímto většinou zabývají lidé kteří nemají dostatečné vzdělání v oboru, případně by si přáli aby byl svět lepší - to si ostatně přeji i já.
    Teslův patent č. 390,414 - dynamo elektrický stroj nepojednává o žádném zázračném zařízení generující energii z ničeho.
    QEG generátor lze zakoupit zde: http://teslaenergysolutionsllc.com/product/quantum-energy-generator/ za nemalé peníze dostanete HRAČKU která i podle prodejce nemá účinnost větší než 1 = NEGENERUJE ŽÁDNÝ VÝKON NAVÍC - je to jen zajímavá hračka, která se po čase provozu zastaví (toto prodejce také na výše uvedeném webu tvrdí)

    Je mi líto pokud jste již zainvestovali nemalé peníze do vašeho projektu - ale dle mého názoru to opravdu nebude fungovat.
    Všechny realizace na internetu jsou z elektronického hlediska strašně neprofesionálně provedeny a připadá mi, že lidé kteří to realizovali se elektroniku zabývají jen "rekreačně".
    Na druhou stranu jako koníček je to velmi zajímavá činnost která spojí mnoho lidí a nadšenců v "komunitu" a můžete si slušně pohrát :)

    OdpovědětVymazat
  58. No jasně,nabudím alternátor,tak se z něj kouří,aniž bych odebral jakýkoly výkon,a když odeberu energii,tak se odbudí...TO PERPETUM MOBILE.

    OdpovědětVymazat
  59. No, odkazů na web je tu požehnaně. Ani bych se nedivil, kdyby si při prohlížení odkazů někdo dotáhl domů nějakou tu "berušku" co sice nesvítí, ale přímo rozpálí celé PC na vždy. Hlavně ať žije a stále vzkvétá Teslova myšlénka.

    OdpovědětVymazat
  60. no co priekopnici? uz mame tu energiu zdarma? ja som mal tento rok zrovna preplatok za elektriku, zeby sa uz tie zazracne QEG masinky zacali v miniaturizovanej podobe dodavat rovno do mojej nabijacky na mobil?

    OdpovědětVymazat
  61. Tak ako ste dopadli s projektom? Velmy ma to zaujalo

    OdpovědětVymazat
  62. Zatim to nikdo nepostavil, tedy spravneji nikdo se neozval ze mu to slape. Tak jako vetsina projektu, co funguje me je Bedini, radiantni energie, od tohoto efektu se odrazim a pokracuji.

    OdpovědětVymazat
  63. Chtěl bych poděkovat všem nadšencům za to, že se o to pokoušejí, jelikož lidi, kteří jenom sedí shazují je, jsou ti co nedokážou nic jiného.
    Držím palce, TESLU sleduju už pár let a vím, že to dokázal, jde jen o to, jestli ty plány jsou uvolněný všechny. Existuje tolik věcí, že si to člověk ani neumí představit. Lidé kdyby toto všechno věděli, tak by ty papaláše vyhodili, protože to jsou jen podnikatelské záměry. Představte si, kdyby tady jezdila auta na vodu nebo na tuto energii. Kdo by kupoval ropu? Víte co by se stalo s Amerikou, když má fixovanou ropu na dolar. To přeci nechtějí dovolit.
    Jestli to dokážete, tak nejen že položíte Ameriku, ale postupně i finanční systém celého světa, což by byl krásný začátek něčeho nového. Fandím Vám a doufám, že se to povede. Kdyby jste jen viděli co už je vymyšleno a armádou zabaveno, tak si myslím, že by si to lidi nenechali líbit. Jen tak dál, jde tu o víc, než lidi myslí, až na to přijdete, tak změníte celý svět.

    OdpovědětVymazat
  64. Točí a vyrábí, tomu bych i věřil, ale jedná se pouze o jednoúčelový stroj. Pokud je stabilní zátěž (žárovky), je to OK, ale jakmile připojíš jinou zátěž, změní se rezonance a musíš to dohnat opět otáčkami.

    OdpovědětVymazat
  65. Zdravim, tohle vypada mnohem jednoduseji

    http://www.cez-okno.net/clanok/alternativne-zdroje-energie/overeni-funkce-bezpohyboveho-generatoru-meg

    OdpovědětVymazat
  66. Odpovědi
    1. Uvažuju o stavbě QEG dle návodu, ale mám z toho docela respekt.Na tomto stroji je mnoho klíčových postupů při výrobě, které ovlivnují konečný výsledek. V generátoru běhá 25Kv a odizolovat toto napětí od statoru i mezizávitově dá nadlidský výkon. Jakýkoliv únik napětí kvůli probíjení napětí na kostru, nebo mezizávitově způsobí ztrátu rezonance a tím půjde i výkon dolů.Vsadil bych se,že to je onen problém konstruktérů QEG s negativním výsledkem.Dále jsem se zarazil nad deklarovaným výkonem 10Kw a velikostí statoru generátoru,ale pak jsem si uvědomil že při frekvenci 400hz lze přenést přes jádro 8krát větší výkon než z jádra provozovaného na 50hz a tím může být teoreticky 8krát menší a to si Tesla zcela jistě uvědomoval, proto navrhl rezonanční frekvenci 400hz. Další otázkou je životnost komponentů a jestli vůbec se vyplatí provoz z dlouhodobého hlediska.Ložiska, uhlíky, jiskřiště budou korunové položky o to nejde, ale v obvodu jsou velmi drahé kondenzátory na vysoké napětí a jestli budou neustále nabíjené impulsním proudem tak dlouho nevydrží.Pak by se muselo zvážit jestli se vyplatí investovat třeba 1xročně do kondíků za 15tis. Další věc která není vyřešená je jiskřiště, i když tam budou odolné elektrody,tak se budou rychle opalovat a tím budou měnit svou mezeru a vliv na celkový provoz zařízení.Myslím že by se to dalo odstranit titanovýma elektrodama ve vakuu, něco jako doutnavka s tím rozdílem,že by banka nebyla naplněná vzácným plynem ale měla vakuum. Podle výpočtů sem výrobní cenu spočítal na zhruba 40000Kč s tím že se nakoupí trafoplechy a vypálí laserem,koupím lakované dráty a navinu si ho sám, protože je potřeba prokládat pořádně jednotlivé vrstvy vinutí kvůli VN,po navinutí statoru impregnace v el. izolačním laku, hřídel nechám vytočit na soustruhu, zbytek součástí z vlastní dílny včetně autotrafa na regulaci.Udávaná cena 7000 doláčů je hrozně přemrštěná i těch skoro 3000§ za stator a rotor je hrozně moc a nikdo vám nezaručí spolehlivost a izolační pevnost

      Vymazat
  67. Mnohem lepší by bylo, kdyby se točivé mag. pole předělalo na netočivé pomocí elektroniky. Musely by se navinout pomocné cívky, které by se budily multivibrátorem a simulovalo se otáčení rotoru. Nikdo ale neví ani já, jaké sycení použít a taky jak uspořádat cívky vzhledem k výchozím rezonančním a pracovním.Další komplikace by byla v izolování před VN napětím od rezonančních cívek.Přímé spínání pracovních cívek elektronikou nepřipadá v úvahu, v současné době neexistuje žádný polovodič, který by snesl tak vysoké napětí při rezonanci

    OdpovědětVymazat
  68. Thank you for sharing this information with us,Your blog has helped me regarding Sound Medicine and many other information,I hope other people may like it.

    Structured Water

    OdpovědětVymazat
  69. Byl bych rad, kdyby to fungovalo. Na nemeckych forech uz o tom nikde ani zminky. Naopak na dotaz jak daleko to je, byla odpoved: Ze 400 stavitelu v nemecky mluvici oblasti, se doposud nikomu nepodarilo to zprovoznit tak, aby to bylo OU.

    OdpovědětVymazat
  70. This blog has relly helped people,and contains lots of information regarding Scalar Energy, Structured Water and many other service.We also provide Quantum Energy Therapy.

    OdpovědětVymazat
  71. Mnoho kecu a zadna prace. Jako skoro vsude, cesi jsou takovi ti kecalove Svejkove.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.