10. dubna 2014

Rusko odděluje svůj obchod od dolaru, Čína znovuotevře Hedvábnou stezku mezi Německem a Čínou


Rusko oznamuje oddělení obchodu od dolaru
Čína znovuotevře Hedvábnou stezku jako novou obchodní cestu spojující Německo, Rusko a Čínu

Zdroj: http://www.informationclearinghouse.info/article38165.htm
Peter Koenig, 8. 4. 2014
Překlad: OrgoNet


Rusko právě vydalo další šokující zprávu tím, že oznámilo nejen oddělení svého obchodu od dolaru, ale také to, že jeho obchod s uhlovodíky bude v budoucnosti prováděn v rublech a místních měnách svých obchodních partnerů – nikoli již v dolarech (viz Hlas Ruska: http://voiceofrussia.com/2014_04_04/Russia-prepares-to-attack-the-petrodollar-2335/ )



Ruský obchod s uhlovodíky má roční hodnotu asi trilión dolarů. Další země, zejména země dohody BRICS (Brazílie, Rusko, Indie, Čína, Jižní Afrika, ) a asociované státy (BRICSA) zřejmě budou brzy následovat a spojí síly s Ruskem, čímž opustí “petrodolar” jako obchodní jednotku pro ropu a plyn. To by mohlo znamenat úbytek poptávky po petrodolarech až o desítky triliónů ročně (HDP Spojených států je asi 17 triliónu dolarů – prosinec 2013), což by způsobilo americké ekonomice výrazný propad.


Navíc podle dnešního prohlášení ruské Press TV Čína otevře starou Hedvábnou stezku jako novovu obchodní cestu spojující Německo, Rusko a Čínu, což umožní spojit a rozvíjet nové trhy podél cesty, zejména ve střední Asii, kam tento nový projekt přinese ekonomickou a politickou stabilitu, a v provinciích Západní Číny, kde vzniknou “nové oblasti” rozvoje. První takovou oblastí bude Nová oblast Lanzhou v čínské provincii Gansu, což je jedna z nejchudších oblastí Číny.

“Během své návštěvy v Duisburgu čínský prezident Xi Jinpig provedl mistrovský kus ekonomické diplomacie, který jde přímo proti snahám washingtonské neokonzervativní frakce vyvolat novou konfrontaci mezi NATO a Ruskem.” (Press TV, 6. dubna 2014 http://www.presstv.ir/detail/2014/04/06/357386/china-uses-economy-to-avert-cold-war/ )
“Navrhl, aby Německo a Čína spolupracovaly na vystavění nové “ekonomické Hedvábné stezky” spojující Čínu a Evropu, s využitím role Duisburgu jako světově největšího vnitrozemského přístavu a centra německého ocelářského průmyslu v Porúří. Možnosti pro ekonomický růst v celé Eurasii jsou ohromující.”
Je s podivem, že západní média dosud obě události opomíjela. Vypadá to jako touha prodloužit ještě faleš naší západní iluze a arogance – aspoň po dobu mlčení.

Německo, ekonomický tahoun Evropy a čtvrtá největší světová ekonomika (HDP 3,6 trilionu dolarů) bude na západním konci nové obchodní osy jako obří magnet, který bude přitahovat další evropské obchodní partnery Německa na novou Hedvábnou cestu. To, co se jeví jako budoucí zisk a stabilizační přínos pro Rusko a Čínu, bude smrtící ztrátou pro Washington.

Navíc státy BRICS připravují vydání nové měny – složené z koše jejich lokálních měn – k použití v mezinárodním obchodě I jako novou rezervní měnu, která nahradí dosti bezcenný zadlužený dolar – vítaný čin pro svět.

Společně s novou měnou BRICS přijde nový mezinárodní vyrovnávací platební systém, který nahradí SWIFT a IBAN, čímž prolomí hegemonii neblaze proslulého soukromého manipulátora penězi a zlatem, Banky pro mezinárodní platby (BIS) ve švýcarské Basileji, které se také říká centrální banka všech centrálních bank.

Nezapomeňme, že BIS je zisková instituce v soukromém vlastnictví, která byla založena počátkem 30. let, uprostřed velkého ekonomického kolapsu 20. století. Byla vytvořena přesně za tím cílem – aby ovládala světový monetární systém, společně s rovněž soukromou FED a bankéři Wall Street – ztělesnění soukromého neregulovaného vlastnictví.

Je známo, že BIS koná ročně nejméně půl tuctu tajných schůzí navštěvovaných světovou elitou, na nichž se rozhoduje o osudu zemí a celých populací. Její zánik bude dalším vítaným novým vývojem.

Až bude vytvořena nová obchodní cesta a monetární systém, další státy a národy, dosud ve spárech závislosti na USA, se shluknou k “novému systému” a postupně budou izolovat vojenskoprůmyslovou ekonomiku (sic) Washingtonu a jeho zabijácký stroj – NATO.

Tato obrovská ekonomická změna může přivést impérium na kolena, aniž by byla prolita kapka krve. Může tak vzniknout oblast nové naděje na spravedlnost a větší rovnost, znovuzrození suverénních států, a změnit spirálu temnoty ve spirálu světla.

----

Peter Koenig je ekonom a bývalý pracovník Světové banky. Pracoval po celém světě v oblasti životního prostředí a vodních zdrojů.

Článek s podobnou tématikou (anglicky):
Paul Craig Roberts 10. 4. 2014: Konec Spojených států nebo konec světa? http://www.prisonplanet.com/is-the-us-or-the-world-coming-to-an-end.html






40 komentářů:

  1. Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když se do lesa volá, tak přijde myslivec a rozbije ti hubu :)).

      Vymazat
    2. jeden to na mě v lese zkusil, ale hubu měl rozbitou on

      Vymazat
    3. Jasně, ty srač.ové petrodolary je třeba už konečně umlčet a zničit, vymazat ze scény světa !!!

      Vymazat
  2. Nesleduji tele-vizi a nečtu závislý tisk, ale nejsem tak naivní, abych si myslel, že tam o tom byla byť pouhá zmínka. Nevím proč, ale po přečtení tohoto článku jako by mnou projelo příjemné tušení lepších zítřků. Jak zněla jedna hláška ve filmu "Už to začalo..." A to je dobře.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. už se poprali ? já to říkala, že si držky rozbijou ...slunce, seno atd.vždyť už to znáte

      Vymazat
    2. Stejné jméno stejný názor :D Petr

      Vymazat
    3. Otevri oci a nauc se cist. Mozna, ze se ti podari odpoutat se od komunistické propagandy 50tych let. Rusko je na tom mizerne a lepsi to nebude.

      Vymazat
  3. velmi dobrá zpráva!

    OdpovědětVymazat
  4. Jak řekl jeden mudrc: "Uvidíme" :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak řekl druhý mudrc: "Bez očí nikdy nic neuvidíme" :-))

      Vymazat
    2. Třetí mudrc řekl: všechno je jinak ! A včíl mudrujte vy předchozí mudrcové !!!

      Vymazat
  5. A zazvonil zvonec, rozprávky je koniec. Drak prestal terorizovať kráľovstvo a žrať princezny, začal spolupracovať, preto rozprávka nie je rozprávka je to pravda, kde nám Svetlo zdieľalo dobrý koniec. Samozrejme, že to nepôjde zo dňa na deň, ale blýska sa na lepšie časy. Ja sledujem ruské spravodajstvo – vesti a poviem vám, že oproti našim správam tam hovoria pravdu, tú ktorú mi získavame cez internet t.z., že ruský človek, ktorý nemá možnosť internetu určite si utvorí lepší názor, ako náš ovčan.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale jak my můžeme vědět, že nám alernativní weby říkají pravdu? Teď nemyslím, že by nám Orgo záměrně lhal, ale i jeho může někdo klamat:-) stejně jako lidi z ac24, Hájka z protiproudu atd. TV nám vykresluje Putina jako ďábla, alternativní weby jako anděla... Pravda bude někde uprostřed, takže to asi bude nějaký obyčejný chlápek :-))

      Vymazat
    2. Všude je někdo za peníze nastrčenej.Proto to tak blbě (pro nás) funguje.

      Vymazat
    3. Ptejte se svého srdce, své intuice, tam naleznete pravdu nebo návody k pravdě se dopátrat. Funguje to velice spolehlivě. Ale jen pro ty, kdo své intuici věří. Ani intuice se totiž nenechá nikým vysmívat !!!

      Vymazat
  6. Nevím, nevím, zda tleskat, či být ještě ostražitý k tomuto prohlášení. Bedlivě si pročtěte články Benjamina Fulforda, a mezi řádky vyčtete, že je tu zájem kohosi "za oponou" porazit kabbalu (atlantickou alianci), ale současně se naznačuje, že něco jako model nwo je pro budoucnost světa nevyhnutelný ! Proto mám spíš dojem, že Putin a hlavouni BRICS hrají jen další dohodnutý part plánu těch, co za vším stojí "za oponou", a kabbalisté budou obětováni pro zdárnost nastolení světovlády "oponáři". Zda to bude pro řadového občana znamenat lepší zítřek či pravý opak, na to si budeme muset ještě nějaký čas počkat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je docela dobře možné, ale Benjamin Fulford zatím nepřinesl příliš informací, které by se potvrdily, jeho vize bych přjímal s rezervou. Spíš bych připomněl článek, kde se píše, kdo je to Putin. Fil

      Vymazat
    2. Něco jako neoras-putin...

      Vymazat
    3. Proto se nechytejte egoisticky každé udičky, co je vám předhozena. Je to děláno záměrně, cíleně, abyste se pravdy nikdy nedobrali. Pomněte, že satanovi agenti jsou na tom intelektuálně a inteligenčně mnohem lépe, než vy, obyčejní smrtelníci !!!

      Vymazat
  7. Zpráva je to velmi dobrá. Teď jde o to, zda si to nechá nejlépe vyzbrojená velmoc se stovkami vojenských základem po světě jen tak líbit. Jde jí přece o existenci a lidová moudrost říká, že umírající kobyla kope nejvíc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kopat bude, a to velmi "hustě", však toho budete brzy svědky. A při tom kopání kolem sebe s sebou stáhne do pekel nejednoho neopatrného, naivního a zpupného člověka !!!

      Vymazat
  8. rusom a čínaňom neverím o nič viac ako USA.

    T

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A radeji ani sam sobe. Predstav si, budes se chtit uprdnout a po.eres se :-))

      Vymazat
    2. Věřte si komu čemu chcete, ale vězte, že ani jeden z výše jmenovaných vás nezachrání !

      Vymazat
    3. Nikdo nikoho zachraňovat nebude. Jen vy sami sebe, kapíto ?!

      Vymazat
  9. dnes mi toto přišlo emailem : Něco by se hodilo i u nás.....určitě by to pomohlo....


    ,,Protože dnes je trend pomlouvat Putina co se do něj vejde, napadlo mě
    se podívat, co ten člověk, potažmo Rusko za něj, zrušili či zakázali. Je
    to moc zajímavé.


    - zakázali agenturám práce zaměstnávat. Mohou jen práci zprostředkovávat.
    - zakázali vrcholným představitelům státu a funkcionářům (včetně soudců,
    úředníků...) vlastnit účty v cizině a cenné papíry v cizině
    - vypakovali ze země všechny "neziskovky", napojené na cizí zdroje
    (třeba Sorose). Zakázali mise OBSE. Posvítili si na cizí "lidskoprávní"
    organizace.
    - zakázali geneticky upravené potraviny
    - zakázali všechny herny v celém Rusku a hazard (tím v Rusku zavřeli
    kohouty gruzínské mafii)
    - zakázali oligarchům vměšovat se do politiky
    - zakázali adopci ruských dětí americkým párům (po zkušenostech)
    - zakázali vyvražďování tuleních mláďat a nato i obchod s tuleními
    kožešinami
    - mají snahu zestátnit základní státní zdroje. Tlačí soukromé ropné
    producenty k prodeji svých podílů státu. (S tím souvisí i onen zákaz
    oligarchů vměšovat se do politiky. Omezují jejich moc.)
    Na rozdíl od ostatních zemí Rusko vždy uhned reaguje na ohrožení Rusů.
    Zakázali například dovoz radioaktivních aut z Japonska. Dočasně zakázali
    dovoz mléčných produktů z Litvy, tvrdého alkoholu z Česka, drůbeže z
    Česka (byl tu mor), masa z EU a USA, zeleninu a brambory z EU... Vždy
    šlo o nějakou nemoc nebo hrozící otravu. V roce 2010 naopak dočasně
    zastavili ruský vývoz pšenice kvůli suchu, aby zajistili soběstačnost Ruska.
    Momentálně vyvíjejí spolu s Čínou internet, nezávislý na USA, Putin chce
    udělat z rublu nezávislou měnu na západních spekulantech a bankéřích a
    podloženou zlatem.
    Jestli se někomu zdá, že něco z toho je špatně, tak mně se zase zdá, že
    špatně to děláme tady.''

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pakuju kufry a odjizdim.....do Ruska

      Vymazat
    2. Jdu s váma.

      Vymazat
    3. tak něco co se tu píše pravda není , třeba s těmi hernami , atd atd , až Put.in zveřejní kolik má v zahraničí peněz na kontech , a kde , bude frajer , dříve ne !

      Vymazat
    4. Kdyby naše matky věděly, kolik berou od státu podpor ruské matky, okamžitě by se tam všechny stěhovaly ! Dnes mít za manžela Rusa je větší terno, než mít za manžela američana.

      Vymazat
  10. Tak budou za tu ropu platit svým zlatým standartem, nebo měnami BRICSu? Máte v tom trochu zmatky, kluci konspirátorský :pp.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. chlapče, asi jsi to nepochopil, jde o princip a zatím ne o to čím... neboj, ono se to vyvrbí...
      jinak je to, chlapci a děvčata, průlom, už je to tady, cítím to v kostech, rok 2014 bude hutný... v SSSR jsem v sedmdesátých studoval (chemickou technologii, ne marx-leninismus), po převratu v osmdesátém devátém jsem s těmito zeměmi spojen velmi intensivně profesionálně a mohu říci, že to tam znám jako svoje boty. v těchto končinách je obrovská duchovní energie, která čeká na svůj čas, v minulém století zahnaná do ilegality komunisty, dnes materialisty/hmotou, ale tato duchovní vrstva je kolosální. Rusko, až se probudí, všechny překvapí. tedy ty neprobuzené minimálně :o)

      Vymazat
    2. WhitelikesnowandcoldlikeWinter.11. dubna 2014 v 16:26

      Aby si měl pravdu...
      :-)

      Vymazat
    3. Mám kamarádku, která jezdí často do Indie. Potkává se tam s lidmi z celeho světa a její postřeh je, že "nejzajímavější" a " nejsilnějš"í energie a aury a životní sílu mají studenti Ruska a Číny (studenti v ashramu). Každá "totalita" vytváří tlak na "svobodu duše" a v tom je celej ten for a zároveň i odpověď na to, jaká je kde duchovní síla. Češi mají navíc obrovskej dar jménem Jára-da Cimrman. Je to přece úžasnej silnej a dokonalej "mimodimenzionální" fenomén. A pokud sii uvědomíme, že myšlenka je prvotní, tak se ještě máme na co těšit. Pravda je,že neznám osobní Járův postoj k Rusku a Putinovi. No, věřím že se od Járy nějakej ten channeling objeví :-D

      Vymazat
    4. probudí ale už to bude bez Putina !

      Vymazat
    5. provokatéři si prostě nedají a nedají pokoj

      Vymazat
  11. http://www.novinky.cz/domaci/333209-zeman-je-pro-preventivni-zastraseni-ruska.html tohle mě dneska opravdu pobavilo :-D budeme PREVENTIVNĚ zastrašovat Rusko :-D já mám bujnou fantazii, tak jsem to hned viděla v živých barvách :-D měla bych několik návrhů, ale nepublikovatelných :-D
    A teď vážně : BUBU BUBU

    OdpovědětVymazat
  12. Jsou tací,kteří nemohou přijít RUSKU na jméno,vyjadřují se urážlivě,hanebně.Většinou jsou to ti,co neznají nedávnou historii ale hrají
    si na chytráky.Někteří zapomněli kdo nás osvobodil od Hitlera,kdo nás předhodil Němcům a co s námi měli v plánu udělat.Nechci dělat žádnou přednášku,chci jen tímto říci---bylo to právě RUSKO které nám přišlo na pomoc a pomohlo nás osvobodit.Nemněli bychom na to zapomínat neboť--Není Ti každý přítelem kdo laskavým se stavi, ten kdo v nouzi pomůžeTi, ten přítelem je pravým LM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevěřte tomu, že se události dějí náhodně ! Vše jsou jen dobře připravené a dobře před veřejností utajené geopolitické hry. Někdo "za oponou" ví, kdo, co a proč bude hrát to či ono. Někdy ani herci neznají celý scénář, a hrají jen své role, aby nebyl odhalen skutečný účel celé hry. O tom ví jen velmi úzký okruh lidí, že byste je na rukou spočítali.

      Vymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.