4. dubna 2014

Šokující fakta o desindustrializaci Ameriky

V následujícím pěkně srozumitelně napsaném článku nejde jen o USA. Trend odprůmyslňování a přenášení výroby do oblastí levné pracovní síly je všude, i u nás. Dosud jsme my Češi patřili tak trochu k té levné pracovní síle, ale existují i mnohem levnější, a tak i my se stáváme ze státu výrobců státem "vzájemných poskytovatelů služeb".
Nic se nebojme, vše je dobré, stávající egoistický systém ekonomik se potřebuje zhroutit, aby mohl nastoupit nový spravedlivý, přijít to musí!  (:-)))
=Orgonet=


Šokující fakta o desindustrializaci Ameriky
Překlad pro OrgoNet: Joy
Odkazy jsou na články v angličtině.

Jak dlouho ještě může Amerika vyhazovat své bohatství oknem? Jak dlouho ještě může tento stát spotřebovávat více bohatství než produkuje? Obchodní deficit je jedním z největších důvodů stálého úpadu americké ekonomiky, ale mnozí Američané ani nevědí, co to je. Znamená to, že ze země nepřetržitě odchází více peněz než do ní přichází.

Opuštěná automobilka Packard v Detroitu:

Aby tato hra mohla pokračovat, musíme jít za lidmi, od nichž jsme si všechno to zboží koupili, a požádat je, aby nám naše peníze zase půjčili. Anebo, máme Federální rezervní fond, která nám vytvoří peníze z ničeho. Říká se tomu „kvantitativní usnadnění“. Náš současný život na dluh je závislý na pokračování tohoto cyklu. Abychom žili tak, jak žijeme, musíme konzumovat mnohem více bohatství než produkujeme. Kdybychom najednou byli donuceni žít jen z toho, co vytváříme, bylo by třeba učinit obrovská přizpůsobení v našem životním standardu. Stali jsme se přeborníky ve spotřebovávání bohatství, ale už ne dobří jsme v jeho vytváření. Ale jako důsledek současných obrovských obchodních deficitů ztrácíme každý rok desítky tisíc podniků, další a další milióny zaměstnání, a Amerika se překotným tempem stává desindustrializovanou zemí.

Většina Američanů si toho ani nevšimne, ale poslední měsíční deficit obchodu narostl na 42,3 miliardy dolarů.

Americký obchodní deficit klesl v únoru nejhlouběji za 5 měsíců proto, že poptávka po amerických exportech klesla, zatímco import lehce vzrostl.

Deficit tím vzrostl na 42,3 miliardy, což je o 7,7% více než lednových 39,3 miliardy, jak oznámilo Ministerstvo obchodu ve čtvrtek.

Když narůstá obchodní deficit, znamená to, že ještě více bohatství, ještě více zaměstnání a ještě více podniků opouští Spojené státy.

Takže jako stát chudneme.

Zajímalo vás někdy, jak se Čína stala tak bohatou? Ještě před pár desítkami let byla ekonomicky v zásadě bezvýznamná. Tak jak se mohla probůh stát tak silnou?

Takže, jednou z prvotních věcí, které udělali, je že nám prodali daleko více zboží, než my jsme prodali jim. Kdybychom odmítli obchodovat s komunistickou Čínou, nikdy by se nestali tím, čím jsou dnes. Byla to naše rozhodnutí, která učinila z Číny ekonomickou velmoc.

Minulý rok jsme prodali do Číny zboží za 122 miliard dolarů.

Zdá se to hodně, dokud se nedovíme, že Čína nám prodala zboží za 440 miliard dolarů

Plníme své nákupní vozíky spoustou laciných plastových cetek „made in China“, a oni hromadí gigantické hory z našich peněz, o které my pak zase žádáme jako půjčky, abychom mohli platit své účty.

Kdo je v této hře vítězem a kdo prohrává?

Tabulka ročních ekonomických deficitů USA od roku 1990: trend je zřejmý.

1990: 10 miliard dolarů
1991: 12 miliard dolarů
1992: 18 miliard dolarů
1993: 22 miliard dolarů
1994: 29 miliard dolarů
1995: 33 miliard dolarů
1996: 39 miliard dolarů
1997: 49 miliard dolarů
1998: 56 miliard dolarů
1999: 68 miliard dolarů
2000: 83 miliard dolarů
2001: 83 miliard dolarů
2002: 103 miliard dolarů
2003: 124 miliard dolarů
2004: 162 miliard dolarů
2005: 202 miliard dolarů
2006: 234 miliard dolarů
2007: 258 miliard dolarů
2008: 268 miliard dolarů
2009: 226 miliard dolarů
2010: 273 miliard dolarů
2011: 295 miliard dolarů
2012: 315 miliard dolarů
2013: 318 miliard dolarů

A jéje!

Odhaduje se, že americká ekonomika ztrácí na každou miliardu dolarů importovaných do zámoří přibližně 9 000 zaměstnání, a podle Institutu ekonomické politiky tedy Amerika přenechává každý rok půl miliónu zaměstnání do Číny  .

Můžeme si to dovolit, vzhledem k vysoké míře nezaměstnanosti, kterou nyní máme v USA?

Celkově USA nahromadily od roku 1975 celkový obchodní deficit více než 8 triliónů dolarů.

Důsledkem toho jsme ztratili desítky tisíc podniků, milióny pracovních míst, a naše ekonomická infrastruktura je absolutně zničená.

Jen se podívejte, jak je to s pracovními místy ve výrobě. V 80. letech bylo v USA více než 20% pracovních míst ve výrobě. Nyní je to jen 9%.

Ve výrobě máme dnes zaměstnáno méně Američanů než v 50. letech, i když náš počet obyvatel se od té doby více než zdvojnásobil.

Mnozí lidé těmto údajům neradi věří, ale USA ztratily celkově od roku 2001 více než 56 000 výrobních zařízení. Byly ztraceny milióny dobře placených zaměstnání.  (Tabulka: Zaměstnání ve výrobě od r. 1940.)




Výsledkem je, že střední třída se scvrkává, a v tuto chvíli 9 z 10 nejčastějších zaměstnání v Americe vynáší méně než 35 000 dolarů ročně.

10 nejčastějších zaměstnání v USA (dle údajů federální vlády).

  1. Prodavač(ka) 4,48 miliónu pracovníků, výdělek $25 370 
  2. Pokladní 3,34 miliónu pracovníků, výdělek $20 420 
  3. Příprava a podávání jídla, 3,02 miliónu pracovníků, výdělek $18 880 
  4. Všeobecná administrativa, 2,83 miliónu pracovníků, výdělek $29 990 
  5. Diplomované ošetřovatelky, 2,66 miliónu pracovníků, výdělek $68 910 
  6. Číšníci a číšnice, 2,40 miliónu pracovníků, výdělek $20 880 
  7. Služby zákazníkům, 2,39 miliónu zákazníků, výdělek $33 370 
  8. Pomocní dělníci, přeprava nákladů, 2,28 miliónu zákazníků, výdělek $26 690 
  9. Sekretářky (ne u lékařů a právníků), 2.16 miliónu zákazníků, výdělek $34 000 
  10. Vrátní a uklízečky (ne služky), 2.10 miliónu zákazníků, výdělek $25 140 

Již dlouho se američtí příslušníci střední třídy snaží udržet svůj životní styl pomocí stále narůstajících půjček a dluhů, ale nyní se stává stále více zřejmé, že jsou „vyždímáni“.

Důsledkem je, že v celé zemi se zavírají tisíce obchodů  nejen v chudých čtvrtích, ale i obchodních center ve čtvrtích střední třídy. Na mnoho udivujících fotografií opuštěných obchodních center v Americe se můžete podívat zde.



Pokud bychom začali redukovat velikost našeho obchodního deficitu, trvalo by velice dlouho, než bychom přivedli USA zpět na správnou ekonomickou cestu.

Bohužel, Barack Obama tajně vyjednává smlouvu, která ještě prohloubí desindustrializaci Spojených států - Transpacifické partnerství, „NAFTA of the Pacific“, v jehož důsledku další milióny pracovních míst budou poslány na druhý konec planety, kde je legální platit lidem otrocké mzdy.

Pokud dosavadní trend bude pokračovat, podle profesora Alana Blindera z Univerzity Princeton by v příštích 20 letech mohlo být posláno z USA za moře dalších 40 miliónů pracovních míst.

Jak tedy bude vypadat naše země, až přijdeme o dalších několik desítek miliónů zaměstnání?

Američtí dělníci jsou vhozeni do globálního pracovního bazénu, kde musejí přímo soupeřit o zaměstnání s lidmi, kteří vydělávají méně než dolar za hodinu a nemají žádné pracovní výhody.

Obama nám říká, že globalizace je pro nás dobrá, a že Američané musejí být připraveni přizpůsobit se „úrovni hracího pole“.

Kvalita našich zaměstnání se snižuje už po několik desítek let  , a pokud půjdeme i nadále touto cestou, naše ekonomická infrastrukura se absolutně vyčerpá. Kdysi byl Detroit největším výrobním městem celé planety a měl největší příjem na hlavu z celých Spojených států. Dnes je to hnijící a rozpadající se díra, která je pro smích celému světu. Chátrající továrny i domy ...

19 komentářů:

  1. Zde je filosoficky laděný článek od australského autora: http://www.transients.info/2014/04/the-stretching-of-time-and-imminent.html
    mj. pojednávající o těchto věcech (článek se šíří i po jiných webech a má vcelku dobré hodnocení)
    - časoprostorové linie a jak se je temnáři snaží ovlivňovat v náš neprospěch (o tom svého času psal i Aolian)
    - predikce budoucnosti (v r. 2013 se mělo stát něco velkého, jak psal Aolian, ale temnáři s tím časem kvedlali, tak se to nestalo; vysoké vesmírné bytosti to dávají do pořádku a stát se to má letos)
    - Událost, rostoucí aktivita galaktického jádra, světelný průlom, vítězství světla, vše se změní k dobrému, je to blízko
    - nic se nebojme, jak píše Orgonet

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můžeš mi prosím trochu lépe popsat o tom času, ten článek jsem cetl jen z části protože neumím moc anglicky.

      Vymazat
    2. Je to též o tom, že temnáři mají jisté společnosti ACIO a Incunabula, které disponují záhadnými technologiemi BST a LERM. Díky tomu mohou "hýbat" s časoprostorem a ovlivňovat budoucnost. To se jim však bude dařit jen do určitého kauzálního intervenčního bodu, kdy se všechny manipulace zhroutí, a vše se vrátí k výchozímu stavu, aby to jelo dál dle plánu Stvořitele. Časoprostor má totiž něco jako "tvarovou paměť", díky čemuž s ním nikdo natrvalo nemůže manipulovat, leda jeho samotný Stvořitel.

      Vymazat
    3. časoprostorem můžeš manipulovat i ty...od toho máš mozek i ty si stvořitel

      Vymazat
  2. trochu historie USA od nativních Američanu žádného bělostného pátrače nezabila.Takový palič generál Sherman,vypalující prerii,aby bizoni pochcípali a následně Indiáni,vydatně mu pomáhal HOVNO MI NESMRDÍ..generál Sheridan.Gigantická hromada kostí bizonu,kde HRDĚ pozovali předci dnešních NEOCON...mají to zažrané v genech,to změní pouze VYŠŠÍ MOC...Možná se konečně FATÁLNĚ upšoukne ta sopka v Yelowstone..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Včera jsem si po dlouhé době pustil Tanec s vlky. K čertu s Amerikou! Večer byl Hyde park na téma Yelowstone a ten prý se nečeká. Ale čeká se Katla, mluví tam i Miroslav Bárta, egyptolog, co napsal knihu o kolapsech kultur a civilizací. Je to tady Mayové se nemýlili: http://aeronet.cz/forum/portal.php

      Vymazat
    2. Pustte si ukazku toho, jak se zilo volynskym cechum v CCCP, hned vam bude lip!
      http://www.ceskatelevize.cz/porady/1096911352-objektiv/4986-archiv/173-ukrajina/

      Vymazat
  3. podobnost s Českem čistě náhodná? Ba ne, u nás zatím takhle chátrají jen staré fabriky, budovy zemědělských družstev ap., obchodním centrům se stále ještě dobře daří... ale demokracii západního typu máme zatím jen 25 let, tu ameriku se vším všudy tu určitě budeme už brzo také mít ;-)

    Řekl bych, že tudy cesta nevede

    OdpovědětVymazat
  4. Pražáci - všimli jste si někdy, co je na kupoli kostela sv. Mikuláše? http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d3/V%C4%9B%C5%BE_a_kupole_kostela_sv._Mikul%C3%A1%C5%A1e_na_Mal%C3%A9_Stran%C4%9B_v_Praze.jpg jezdím kolem každý den do práce a až dneska mě to trklo. Po cestě jezdím ještě přes smíchovské nádraží, tam zas nějaký umělec načmáral oko v pyramidě na stěnu. Prostě taková každodenní iluminátská cesta do práce :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. super postreh! nikdy jsem si toho nevsiml

      Vymazat
    2. oko v pyramidě se tyčí nad pravou kopulí a to vše je ještě pozlaceno. Není to snad oko prozřetelnosti? To jediné mě napadá v souvislosti křesťanství :)

      Vymazat
    3. Keď som ako dieťa chodila na náboženstvo, tak sme to kreslili, kňaz nás učil, že to je znázornenie svätej trojice. Aááách!
      Jarila

      Vymazat
    4. ten symbol se používal i v Atlantidě....

      Vymazat
    5. Původně trojúhelník symbolizuje trojjedinost Boha (Boží trojici) a oko symbolizuje Boží vševidoucnost. Viz např. zde: http://www.nase-rodina.cz/article.php?clanek=809
      Ilumináti převzali tento znak později a doplnili ho 13patrovou pyramidou, která představuje 13 zakládajících států spojených amerických.

      Vymazat
    6. nenechme si illuminaty demonizovat tento symbol, tak jako fasiste demonizovali svastiku...

      Vymazat
  5. V Americe právě dochází k události, jakou ve své historii nezažila, blýská se snad na lepší časy?
    http://aeronet.cz/forum/showthread.php?t=7540

    OdpovědětVymazat
  6. Konečně se píše o podstatě dnešních problémů - vycucávání peněz z ekonomik prostřednictvím prodeje často podhodnoceného zboží, a jejich následné půjčování zpět za úroky, následně úroky z úroků. Jedná se o matematickou a logickou hru, kterou se na škole nenaučíte - hlavní hráči samozřejmě nechtějí, aby ovce znali pravidla - dají se tak snáze oprčit. Taky jsem se byl za oceánem na pár měsíců mrknout, a co mne zarazilo, je neskutečně malé množství lidí v ulicích, parcích, obchodech .... Taky to jejich bydlení v sádrokartonových domcích z latěk a prken je drsňárna. Jisté je jedno - parazitům už nestačí ždímat Afriku, Ásii a Jižní Ameriku, už ždímají i svoje vlastní - viz. Itálie, Španělsko, atd. A dopadne to všechno špatně - chudí nebudou mít co do huby, a bohatí se svých výhod jen tak nevzdají. FEMA kempy jsou předzvěst toho, co alespoň v USA plánují.

    OdpovědětVymazat
  7. Amerika začíná sklízet, co zasela. Tak dlouho ždímala firmy a lidi z peněz, až se firmy odstěhovaly jinam - a nebude to jinak, dokud svou politiku nezmění...
    Moc pěkné věci na toto téma píše Peter Schiff - na youtube jsou i videa s českými titulky, stačí jen hledat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tohle se ale děje už tisíce let, lidé se pořád stěhují za lepšími podmínkami

      Vymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.