8. dubna 2014

Studie OSN: Nárůst rakoviny spjatý s Fukušimou je nepravděpodobný

Před nedávnem zde prošla vlna informací o tom, že Fukušima nepředstavuje takovou hrozbu, jak se nám snaží vnutit Illumináty řízená média:
Nová studie Vědeckého výboru OSN pro účinky radiace (se sídlem ve Vídni) potvrzuje, co bylo řečeno v předchozích článcích.
Celá studie publikovaná 2. 4. 2014 v angličtině zde
Studie má 300 stran, následující článek podává základní informace z tiskové konference ve Vídni, která proběhla bez zájmu masových médií (:-)))


Studie OSN: Nárůst rakoviny spjatý s Fukušimou je nepravděpodobný
Zdroj: 
Překlad: OrgoNet


Vídeň: Jak řekli 3. 4. 2014 vědci z OSN, není pravděpodobné, že jaderná katastrofa ve Fukušimě povede ke zvýšení onemocnění rakovinou, jako tomu bylo po Černobylu v r. 1986, i když nejvíce vystavené děti nesou určité riziko.

Vědecký výbor pro účinky atomové radiace OSN (UNSCEAR) provedl velkou studii a řekl, že neočekává „významné změny“ v budoucím počtu onemocnění rakovinou, která by bylo možno přičítat vystavení radiaci pocházející z roztavených reaktorů.

Množství radioaktivních látek, jako je jód-131, které se uvolnily po nehodě v r. 2011, bylo mnohem menší než po Černobylu, a japonské úřady také provedly protiopatření k ochraně lidí žijících v blízkosti postiženého objektu, včetně evakuací.

UNSCEAR odhaduje se, že určitý počet dětí – méně než 1000 – mohl dostat dávky, které by mohly zýšit jejich riziko onemocnění rakovinou štítné žlázy v pozdějším životě, ale zdůrazňuje, že pravděpodobnost, že se to stane, je nízká.

Předseda výboru Carl-Magnus Larsson řekl, že u dětí nejvíce vystavených radiaci je teoreticky zvýšené riziko tohoto typu rakoviny, která je u mládeže vzácná. Ale „nejsme si jisti, že je takové, že by mohlo být v budoucnu zachyceno ve statistikách onemocnění rakovinou štítné žlázy,“ řekl na tiskové konferenci.

Wolfgang Weiss, který řídil vyhodnocení Fukušimy, řekl, že riziko rakoviny štítné žlázy je ve srovnání s Černobylem mnohem nižší, a pokud bude nějaký nárůst, bude velmi omezený.

11. března 2011 zničilo zemětřesení o síle 9 a tsunami jadernou elektrárnu č. 1 v prefektuře Fukušima, kde došlo k úniku radioaktivity a asi 160 000 lidí muselo opustit své domovy.

Byla to nejhorší světová jaderná katastrofa od Černobylu, jehož reaktor vyslal radioaktivní prach nad velkou část Evropy. Lidé v blízkosti tehdy sovětské elektrárny byli vystaveni radioaktivnímu jódu, který kontaminoval mléko, a kvůli radiaci byla okolní města opuštěna na desítky let.

V kontrastu k tomu, nízký nárůst onemocnění rakovinou po Fukušimě se očekává zejména proto, že po roztavení byla provedena „rychlá ochranná opatření“.




30kilometrová zóna kolem elektrárny byla vyhlášena za zónu nevstupování, a oblasti, kde radiace nebyla tak kriticky vysoká, podnikly opatření jako je výměna půdy v parcích a na hřištích, dekontaminace veřejných prostor a omezení her dětí venku.

„V důsledky fukušimské jaderné nehody nejsou očekávány žádné pozorovatelné změny v budoucích počtech onemocnění rakovinou a dědičnými chorobami,“ praví UNSCEAR v prohlášení, které doprovází jeho téměř 300stránkovou studii.

Štítná žláza, umístěná na krku, produkuje hormony, které regulují základní tělesné funkce. Je to nejvíce ohrožený orgán, protože se v něm koncentruje radioaktivní jód. Obzvláště ohroženy jsou děti.

UNSCEAR řekl, že riziko rakoviny pro děti je velmi nízké: „Výskyt většího počtu radiací způsobených rakovin jako v Černobylu je velmi nepravděpodobný, protože dávky byly podstatně nižší“.

V Bělorusku, v Rusku a na Ukrajině, což jsou země nejvíce postižené Černobylem, se od roku 2005 vyskytlo více než 5 000 onemocnění rakovinou štítné žlázy u těch, kteří byli jako děti a adolescenti vystaveni radiaci během černobylské události, jak píše UNSCEAR na svých webových stránkách.



(Dodatek Orgonet):

Následky Černobylu dle zprávy téhož výboru, zdroj: http://orgo-net.blogspot.cz/2014/02/hysterie-kolem-fukusimy-je-vyvolavana_3.html

Tabulka:
Doložené zdravotní následky Černobylu na běžnou populaci:

  • 6000 případů rakoviny štítné žlázy
  • Z nich zemřelo 15
  • Jiný vliv na zdraví: nejsou důkazy.

Tabulka:
Doložené zdravotní následky Černobylu na pracovníky elektrárny vystavené vysokým dávkám:

  • Akutní nemoc z ozáření 134
  • Úmrtí v krátké době 28
  • Úmrtí dlouhodobě méně než 20

Články na podobné téma na OrgoNetu:



11 komentářů:

  1. A kdo si třeba myslíte, že ovládá OSN ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, není možné čerpat např. ze zdrojů OSN jen to co se hodí. Spíš se podívejme čemu slouží OSN a položme otázku, zda není pravděpodobnější záměrné podhodnocení důsledků havárii v Černobylu i Fukušimě...

      Vymazat
  2. Orgonete, víš kolik radioaktivních spadů ze zkoušek jaderných zbraní v atmosféře "zkonzumovali" lidé v šedesátých letech? a bylo to celosvětové. Proti tomu je Černobyl "upšouknutí" a Fukušima jen místní poroblém.

    OdpovědětVymazat
  3. ale jen pro to , že nám pomáhají bytosti z jiných planet, lidé by to sami nezvládli ...

    OdpovědětVymazat
  4. Existuje jedna rodina kousek od Černobylu, která neměla po havárii žádné problémy na tělech svých ani na tělech zvířat a měření radiace na jejich pozemku bylo jen lehce zvýšené. Tehdy se to zkoumalo jako nějaký zázrak. Nakonec se zjistilo, že je to velmi věřící rodina, která se denně "modlí" a žehná sobě navzájem i svým pozemkům. Přestalo se o tom psát a mluvit, jelikož nešlo o socialisticky příkladnou rodinu, která uctívá soudruhy,ale o "kulaky", kteří mají zatemněný mozek vírou.
    Další zajímavost je z dob druhé světové v Japonsku. Pán si prostě pří vybuchu atomovky stoupnul a "nějakým zázrakem" ( nejspíš nějaká kombinace schopností a pochopení zákonů hmoty a jiných dimenziček :-D ) a přežil výbuch atomovky bez jakýchkoli následků. Snad je o tom i nějaká kniha, ale nejspíše jíž dosti opomenuta).
    Mimozemšťani jako super a díky za spolupráci, ale pomáhají nám JEN A JEN PROTO, že to umíme i my lidé sami a jen je potřeba si nějak rozpomenout a začít používat svou MOC zodpovědně a rozumně.
    http://www.youtube.com/watch?v=is2Bk4l2d2A

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. pomáhají hlavně pro to že jsme nebezpeční pro okolní vesmír, naše jaderná technika ohrožuje nejen nás ale i je , narušuje harmonii ve vesmíru atd .

      Vymazat
    2. Vesmír "stojí"(mimo jiné) na termonukleárních reakcích, proti kterým je jaderný arzenál všech států světa míň, než "vánek větérku" proti všem tornádům světa.
      A jaderné reakce do té "harmonie Vesmíru" nejen patří, ale přímo ji utvářejí.
      Pěkný den.

      Vymazat
    3. ano, v hmotném našem to tak "funguje" , zdánlivě :

      http://inner-light.ning.com/profiles/blogs/vesmir-kolem-nas-je-pry-jen-giganticky-hologram-vedci-pry-ziskali?xg_source=activity

      jsme součástí vyšších nehmotných světů a do těch zasahujeme naším konáním !

      http://www.pravidlazivota.cz/pz2_merkaba.htm#pz2:47merkaba

      jenže tohle už je vyšší level tohle pochopíš až třeba za čas !

      Vymazat
  5. OSN...no mám dosť...asi tak...

    OdpovědětVymazat
  6. Viděl někdo nedávný Hyde park na téma rakovina?
    http://www.ceskatelevize.cz/specialy/hydepark/3.4.2014/
    Od cca 34 minuty je tabulka, kolik rakovin se příští rok čeká jen v Česku! A tady další článek o studii OSN:
    http://www.auria.sk/blog/studia-osn-o-rakovine-sposobenej-katastrofou-vo-fukusime-pokus-o-zatlkanie-na-celej-ciare

    OdpovědětVymazat
  7. Ja uz fakt nemuzu,co to zase ten blb z Reuters - Dahl v tom clanku vypotil??? Jakakoliv radiace je radiace a ta je niciva a ta z Fukusimi je velmi vysoka..Velka lez,ze je mensi nez radiace v Cernobylu..Pravda o davkach radiace se tutla,protoze by nastala obrovska panika lidi,Situace je velmi vazna.......A navic,problem Fukusimi jeste neskoncil,brzy nastanou dalsi problemy,jen co nastane dalsi zemetreseni ( je to jen otazka casu ) a nastane retezova reakce ozarenych tyci..Pohroma,kterou lidstvo jeste nevidelo...Kdo neveri,doporucuji si skocit do Japonska a podivat se na lidi z okoli Fukusimi (krvaceni z nosu atd..),popovidejte si,jak se jim skvele dari,anebo bezte se pohoupat na Pacifik ( morsky zivot se ztraci raketovou rychlosti ) ,ci slunit na Havaje a brzy sami pocitite na svem zdravi,jak je fukusima NESKODNA!!! Uz i lide v Californiii maji priznaky z ozareni,zeny caste potraty,velka umrtnost novorozenat ,deti se rodi s problemy stitne zlazy,opravdu neskodne zarenicko..!!! Uz me to fakt dozralo,jak muze nekdo placat takove zhovadilosti a oblbovat lidi!!! Je to urazejici si o nas vsech lidech myslet,ze jsme tak stupidni..!!! Vzdyt kazdy kdo ma jen trochu mozek vi,ze se stala velka tragedije a bude to mit pro nas vsechny dalekosahle nasledky..Nejhorsi na tom vem je,ze se to zpusobilo umele...Nejhorsi a nejsmutnejsi..Clovek cloveku takhle ublizit,nad tim mi opravdu rozum zustava stat....

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.