6. května 2014

USA se nehlásí k mrtvým tělům agentů CIA na Ukrajině

USA odmítly repatriovat mrtvá těla 13 špiónů CIA zabitých na Ukrajině
Zdroj: http://www.whatdoesitmean.com/index1767.htm
Sorcha Faal, 4. 5. 2014
Překlad: OrgoNet
Odkazy jsou na články v angličtině.

Šokující zpráva ruského Ministerstva obrany http://eng.mil.ru/ obíhající dnes v Kremlu praví, že USA odmítly repatriovat těla 13 vojenských tajných zvědů CIA https://www.cia.gov/index.html , kteří se zabili, když jejich helikoptéry byly minulý pátek sestřeleny profederalistickými silami na předměstí Slavjansku na východní Ukrajině.

Podle této zprávy 2. května protiletecký dělostřelecký pluk 25. samostatné dněpropetrovské brigády ukrajinské armády http://en.wikipedia.org/wiki/25th_Airborne_Brigade_(Ukraine) , který v dubnu zběhl na stranu federalistů, střílel a sestřelil http://rt.com/news/156372-ukraine-helicopter-down-pilot/ dvě helikoptéry Mil Mi-17 http://en.wikipedia.org/wiki/Mil_Mi-17 ruské výroby, patřící Ukrajinským leteckým silám http://en.wikipedia.org/wiki/Ukrainian_Air_Force#Aircraft_Inventory , když se pokoušely vysadit tajné agenty CIA pro „velení a kontrolu“ v bitevní zóně Slavjansku.


Zpráva dále říká, že ze 14 vojenských agentů na palubě dvou vrtulníků přežil pouze jeden, a byl nejprve identifikován jako kapitán Savujlov http://rt.com/news/156372-ukraine-helicopter-down-pilot/ , ale následující výslech odhalil, že je to zaměstnanec americké žoldnéřské společnosti jménem Greystone Ltd http://www.greystone-ltd.com/ .

Graystone Ltd. píše na svém webu, že „poskytuje školené profesionály a služby programového managementu nezbytné k provozu leteckých prostředků, bezpečnostní ochranu a tréninková řešení pro zákazníky v nebezpečném prostředí“ http://www.greystone-ltd.com/ . Již dříve na tuto společnost upozornil ministr zahraničí Sergej Lavrov, který řekl: „Jak bylo zjištěno, na Ukrajinu přijelo prostřednictvím soukromé vojenské organizace Greystone několik set agentů z USA. Rádi bychom, aby toto bylo vyšetřeno.“ http://voiceofrussia.com/news/2014_05_02/Foreigners-take-part-along-with-Ukrainian-forces-in-special-operation-in-Slavyansk-activists-2828/

Jak uvádí zpráva, jediný přeživší ze dvou sestřelených vrtulníků byl stejně jako jeho 13 mrtvých krajanů opuštěn. Jeden z členů sil domobrany ve Slavjansku, který byl přítomen incidentu, řekl: „Jeho spolubojovníci ho opustili. Myslel jsem, že ho odvezou v další helikoptéře, ale oni mu jenom sebrali pistoli a odletěli.“ http://rt.com/news/156372-ukraine-helicopter-down-pilot/

Zpráva Ministerstva obrany též uvádí, že o tom, že CIA řídí válečné operace federalistických sil na východní Ukrajině, není pochyb. Jeden z představitelů domobrany ve Slavjansku ve zprávě z bitevní zóny řekl: „Při použití vysílaček jsme slyšeli mnohokrát v éteru angličtinu. To je přímý důkaz účasti cizinců na odvetných opatřeních proti Slavjansku.“ http://voiceofrussia.com/news/2014_05_02/Foreigners-take-part-along-with-Ukrainian-forces-in-special-operation-in-Slavyansk-activists-2828/

Rovněž německý vysoce vlivný deník Bild dnes ráno potvrdil http://voiceofrussia.com/news/2014_05_04/Dozens-of-FBI-CIA-officers-consulting-Kiev-government-reports-6737/ , že na Ukrajině operuje CIA. Bild uvedl, že v polovině minulého měsíce přijel do Kyjeva ředitel John Brennan na vysoce utajenou návštěvu, kterou Washington zpočátku popřel. Následujícího dne mluvčí Verchovné rady Alexander Turchynov ohlásil na východní Ukrajině rozsáhlou protiteroristickou operaci.

Pokud jde o „strategii“ CIA na východní Ukrajině, praví analytikové Ministerstva obrany, jde o „zavedení kompletního teroru“ http://rt.com/news/156532-odessa-ukraine-brutal-attack/ zaměřeného na lidi této oblasti, k čemuž CIA i jejich partneři z Greystone rozmisťují do bitevní zóny obávané neonacistické síly Pravého sektoru http://voiceofrussia.com/news/2014_05_02/Right-Sector-militants-land-by-helicopter-on-outskirts-of-Slavyansk-1721/ , o nichž profederalistické síly říkají, že jednají podivně, jakoby pod vlivem nějakých drog http://voiceofrussia.com/news/2014_05_02/Ukrainian-military-may-be-storming-Slavyansk-under-drugs-activists-6719/ .

Pokud jde o úspěchy této „strategie“ CIA, jak praví zpráva, stačí se podívat na události v Oděse minulý pátek, kde síly Pravého sektoru házely zápalné bomby na Odborářský dům a zabily několik desítek federalistických aktivistů. Západní média však stále odmítají podat o této brutalitě úplné zprávy svým občanům http://rt.com/news/156652-odessa-fire-mainstream-media/ .

Vasyl Krutov, šéf ukrajinského antiteroristického centra, prohlásil dnes, že se jeví, že zesílení bojů na východě nebude krátkodobé, ale že je to „v podstatě válka“ http://www.nydailynews.com/news/world/dozens-killed-fiery-ukraine-street-fight-article-1.1778239 . Zpráva varuje, že „zůstává faktem“, že CIA jistě nařídí další hrůznosti, stejně tak jako Obamův režim učinil ve všech ostatních válečných zónách.

Na závěr zpráva uvádí, že i když Obamův režim nadále opakovaně „lže“, že federalistické síly na východní Ukrajině jsou řízeny Ruskem, i deník New York Times byl včera nucen připustit http://voiceofrussia.com/news/2014_05_04/Slavyansk-defenders-armed-with-Ukrainian-weapons-no-Russians-among-them-New-York-Times-3308/ , že bojovníci bránící Slavjansk jsou vyzbrojeni stejnými zbraněmi jako mají ukrajinští vojáci, a všichni jsou občany Ukrajiny.

Reportér New York Times, který strávil týden na velitelství 12. kumpanie, což je součást Lidových milicí Doněcké lidové republiky, napsal: „Velká část jejich výzbroje je stejná jako zbraně v rukou ukrajinských vojáků a zvláštních oddílů ministerstva vnitra na vládních pozicích mimo města. Jsou to 9mm pistole Makarov, poloautomatické pušky Kalašnikov a několik sniperských pušek Dragunov, lehké kulomety RPK a přenosné protitankové rakety, včetně některých, které mají výrobní známky z r 80. a začátku 90. let. Mnohé zbraně vykazují známky dlouhé služby. Členové milic řekli, že své zbraně buď vzali v policejních budovách nebo z kolony zajatých ukrajinských obrněných vozidel, nebo je koupili od podplacených ukrajinských vojáků.“ http://voiceofrussia.com/news/2014_05_04/Slavyansk-defenders-armed-with-Ukrainian-weapons-no-Russians-among-them-New-York-Times-3308/

Síly na východě Ukrajiny bojující za federalizaci země dnes znovu získaly kontrolu nad městy a okolím měst Konstantinovka, Slavjansk, Andrejevka a Kramatorsk http://en.itar-tass.com/world/730390 , avšak zůstává faktem, že v tomto konfliktu zemřou ještě další Američané … tajemstvím však zůstává, zda se někdo přihlásí k jejich mrtvým tělům.

Další články o krizi na Ukrajině:

Armageddon Warned Near As Russia Orders “All-Out War” On Petrodollar, Ukraine “Rape-Murder” Squads Approved By Obama Horrifies Russia, US Spy Drone Shot Down Over Northern Fleet Base Alarms Russia, Prepare For Doomsday” Shock Russian Report Warns, Furious Putin Orders “Project Double Eagle” To Destroy US, EU Economies, Obama In Shock After US Oil Giant Sides With Putin; Declares “No Ukraine War”, Putin In “Fury” After Saudis Brand Obama Regime Terrorist Organization, Russia Warns Of American Deaths As Ukraine Crisis Spirals Out Of Control, Putin Orders Largest Air Defense Drill In History As War Fears Accelerate, Putin Orders Russian Troops And Ministries To Atomic Shelters Over NATO Threat Of War, 800,000 Ukrainian Refugees Flood Into Russia As Nazi Forces Continue Eastern March, Putin Sends Feared Shock Troops, Division Into Ukraine, Warns Obama Is “Unstable”, Putin Orders Military Alert To Defend Ukraine Against Western-Backed Fascists, Ukrainian Mob Call To “Kill All Jews” Horrifies Russia, Putin Orders Troops To Crimea Passes, Warns NATO Of War, Russian Threat Of War Over Ukraine Stuns Obama Regime, US In “Shock And Turmoil” After Snowden Info Lets Russia Tap Top Obama Officials

May 4, 2014 © EU and US all rights reserved. Permission to use this report in its entirety is granted under the condition it is linked back to its original source at WhatDoesItMean.Com. Freebase content licensed under CC-BY and GFDL.






5 komentářů:

  1. Zprávy o hlavním dění má na počátku každého týdne Benjamin Fulford, chrabrý bojovník na straně Světelných sil (www.hipknowsys.blogspot.cz), mluvčí Společnosti bílého draka. Tato společnost má po celém světě 100 miliónů agentů a jistě o ní v budoucnosti uslyšíme. Fulford se také zabývá děním na Ukrajině, která má být použita jako prostředek ke zničení Ruska a k zabránění změnám ve světovém finančním systému. Nové finanční instituce nahrazující MMF a WB mají začít své operace v červenci 2014. Ovšem nejenom země BRICS (Rusko, Čína, Indie, Brazílie, Jihoafrická republika), ale i německý průmyslový svět dělá odklon od amerického dolaru. Němci mají odlišné názory na NSA špionáž a dobře vědí, že problémy na Ukrajině jsou vyvolávány ziskuchtivými vrahy s americkou podporou. Že by nám tady někdo prohrával boj o Zemi a o Sluneční soustavu a o kontrolu nad lidmi? Že by se někdo naprogramovaný na ničení ještě snažil, jako nacisté, do poslední chvíle využít čas, který zbývá?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám přesně stejný pocit, jako vy.

      Vymazat
    2. Sibyla pravila, že to přijde z východu a zatím se jí téměř všechna proroctví vyplnila. Jen doufejme, že to neodnese mkoc lidí.

      Vymazat
  2. No nevím, samé odkazy na Voiceofrussia... Spíš bych řekl, že tohle je část propagandy z druhé strany ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli se někde provozuje propaganda, nikoliv novinařina, pak je to naše veřejnoprávní televize (a nakonec i ty privátní, ale tam bych to chápala podle hesla "koho chleba jíš, toho píseň zpívej"). Ale když je zpravodajství jednoznačně stejné a stále stejné a zaměřené jen proti jedné straně, měl byste začít větřit lumpárnu a jít hledat třeba na ten net. A pak zapojit vlastní mozek a uvést ho do provozu. A vždycky se u toho ptejte tak, jak se ptávají právníci, když se snaží najít viníka "cui bono" - neboli: "komu to prospívá, kdo z toho má nějakou výhodu či prospěch"...

      Vymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.