29. října 2014

Pěkný film: Oranžové léto

Ahoj Orgonete, jsem rád že znovu vysíláš posílám odkaz na německý film o střetu lidí z duchovní komunity s tradičně křesťansky založenými vesničany.
díky díky díky moc, že jsi zpět Filip


Publikováno 25. 7. 2014
Komediálně laděný film ze života německých stoupenců Osha. Autobiografický příběh scénaristky a jejího bratra, kteří vyrůstali v Oshově komunitě nedaleko Mnichova. Ve filmu zachycují své vzpomínky z dětství.

Film představuje skupinu Oshových příznivců, která se na počátku 80. let rozhodla přestěhovat z Berlína do Bavorska, kde jeden z jejích členů zdědil statek. Tam chtěli vybudovat terapeutické středisko. Je nabíledni, že příjezd této extravagantní oranžové partičky vnesl chaos do doposud klidné každodennosti konzervativní bavorské vesnice. Scénář Ursuly Gruberové prezentuje tento autentický příběh z hlediska dětské perspektivy.

Dvanáctiletá Lilly je pozorovatelkou, trpitelkou a jedinou opravdu hledající postavou příběhu. Před ostatními členy skupiny musí zachovávat dekórum a hrát si na uvolněnou, přitom si tajně plete copy a chodí na mše do kostela. Zatímco dospělí vychutnávají svou roli extravagantních, chce být Lilly ‚normální' jako všichni ostatní. Její spoluhráči tvoří pestrou mozaiku všemožných charakterů. Někteří z nich ‚podvádí sami sebe i ostatní' a jsou přistiženi jak jedí zakázané maso a a projevují sexuální zájem o ženy a muže mimo svou skupinu. V komunitě je jedním z vyšších principů sexuální uvolněnost, o to větší je zájem o dění ‚venku', zakázané ovoce od nepaměti nejvíce chutná. Střety různých kultur jsou v poslední době oblíbeným námětem filmových komedií. A jak je vidět jsou stále aktuální, i když - jako v tomto případě - už vlastně historickými událostmi.





P. S. Orgonet:
Uf, až mám husí kůži, když si vzpomenu na svá bláhová léta hledání v oranžovém (:-))) A bylo to tak dobře, člověk zkušenosti jinak nemůže získat než když se tím prožije (:-))))



3 komentáře:

  1. scéna u řezníka,spiklenecky,jako o život, si tam žádá klobásky....

    OdpovědětVymazat
  2. Super film,doporučuji ke zhlédnutí.....!!

    OdpovědětVymazat
  3. tento film je ovšem jako Náš domov poplatný každé době.. https://www.youtube.com/watch?v=C_rvHH1C_hw

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.