19. listopadu 2014

Lze neutralizovat pokusy o český Majdan? Ano, šiřme informace internetem

Díky čtenáři za odkaz na článek, který napsal Hox.
Souhlasím se vším, co píše, a šířím dále (:-))



Spuštěn pokus o pražský majdan?

http://leva-net.webnode.cz/products/spusten-pokus-o-cesky-majdan-/


19.11.2014
Hox

Vypadá to, že pokus český „majdan“ byl nastartován*. Účastnit se nebo pořádat protidemonstrace je velmi neúčinné a časově náročné. Neúčinné proto, protože jakákoliv demonstrace sama o sobě nic neřeší, demonstrace se pořádají jen pro vytvoření mediálního obrazu pro předem schválené scénáře. Dlužno poznamenat, že často pro vytvoření mediálního obrazu pro zahraniční publikum, takže snažit se pokus o „majdan“ neutralizovat protidemonstracemi je naprosto bezperspektivní - co není v médiích, jako by nebylo. Pokud se na jednom náměstí sejde desetitisícová demonstrace na podporu Zemana, a na vedlejším se sejde 10 odpůrců (spolu s 20ti policisty a 50ti novináři), mediálně existovat bude jen akce odpůrců. Příklady tohoto jsme viděli už mnohokrát.
 
Jediná efektivní cesta neutralizace pokusu o „majdan“ spočívá v rozbíjení informačních modulů (v tomto případěn: „Zeman – ruský agent“, „Zeman – sprosťák“ atd.), na kterých je postaven, a ve změně celkového informačního prostředí.

Takto to bylo „gaučovými vojsky“ uděláno při pokusu o „bolotnou revoluci“ v Rusku 2012, kde organizátoři museli třikrát měnit informační moduly (informační pozadí), protože blogosféra a „gaučová informační vojska“ rozbili ty moduly, na kterých to organizátoři scénáře vybudovali. Tím proces ztratil energii, byl zdiskreditován a ve výsledku vyšumněl do prázdna. USA plánovačům s jejich vynaloženými miliardami se ve výsledku nepodařilo nic, kromě vlastní diskreditace.

V jakém státě se nemůže odehrát barevná revoluce? - V USA, nemají tam totiž americkou ambasádu...

V praxi existuje jediná cesta, jak toho dosáhnout – působit na informačním poli, tj. chodit na fóra a sociální skupiny stoupenců opačných názorů a působit tam v principu třemi způsoby:

  • pokládat nepohodlné otázky;
  • dávat věci do souvislostí, vysvětlovat širší kontext;
  • vysvětlovat probíhající procesy a procesy řízení;

Jde hlavně o navázání kontaktu, komunikace, jinak to v principu může mít opačný účinek, utvrzení se ve "své pravdě".

Vyvolávat spory je kontraproduktivní, reagovat na osobní útoky je kontraproduktivní, přesvědčovat je také kontraproduktivní. Obecně nechat se zatáhnout na osobní rovinu je čistě kontraproduktivní. Cílem není přesvědčit, ale zpochybnit obraz událostí, který prosazují autoři pokusu o „majdan“, zasít pochybnosti. Pokud je někdo přesvědčen o vlastní pravdě, je ochoten jít bojovat i za cenu možnosti vlastní smrti, pokud má i malé pochybnosti, zda náhodou nepůjde riskovat život jen za větší zisky oligarchů, pravděpodobně to neudělá.

S fakty je třeba opatrně – pokud uvést 10 faktů, z nich 9 pravdivých a 10. bude omyl, zpochybní to všech 9 předcházejících.

Při pokusu o „majdan“ organizovaný zvenku vždy záleží na obyvatelích dané země, zda bude pokus úspěšný, ale ne v tom smyslu, kdo uspořádá větší demonstraci. Pokud se podaří rozbít (či rozbíjet) informační moduly, na kterých pokus o barevnou revoluci stojí, bude zákonitě neúspěšný. Nejde o „heroické“ nasazení několika jedinců, nejde ani o nějakou organizovanou činnost (žádná organizace či organizovanost není třeba), jde toho dosáhnout jen jedním způsobem: individuální aktivitou dostatečného množství lidí.

Pokud byl dán povel na organizaci "českého majdanu", toto je jediná cesta - protivníci mají drtivou převahu v prostředcích, mají v rukou všechna oficiální média, "naši" veřejnoprávní televizi, mají "v kapse" velkou část tzv. "elity". Ale nemají "v kapse" internet, nemohou nikomu zabránit působit individuálně na informačním poli. Způsob spolehlivé neutralizace scénáře je jediný, změnit informační prostředí tak, aby v něm byl nemožný.

23 komentářů:

  1. I když nemají v kapse internet co se týče šíření pochybností o majdanu stejně si to hlídali a poznala jsem že je internet zpomalený jak 16. tak 17.11 jsou i na toto připraveni ,a pokud i toto lidé budou vědět tak v ničem není problém ...nenechat se do ničeho vtáhnout a toto šířit co se může vyskytnout a za jakým účelem

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím,taky jsem si všimla že je zpomalený internet nebo často padal...

      Vymazat
  2. Proto o víkendu Schwarzenberg s vážnou tváří říkal, že v Evropě končí období míru !!!

    OdpovědětVymazat
  3. Zbygniew Brzezin´sky (polský žid) poradce 5-ti amerických prezidentů pronesl památnou řeč v Kongresu po invazi USA do Iráku těmito slovy : Internet se nikdy neměl stát veřejným médiem !

    OdpovědětVymazat
  4. "Jediná efektivní cesta neutralizace pokusu o „majdan“ spočívá" v nesireni tohto druhu informacii vratane medii (TV, rozhlas, internet).
    Zide z oci, zide z mysle.

    OdpovědětVymazat
  5. Dovolte abych se zasmál,copak neznáte historii? Není nic jednodušího,než poslat pár provokatérů do jakéhokoli davu,dobře je rozmístit a uvidíte ten výsledek!Podívejte se například jak na Strahově vždy v určitých místech v r.1989 vykřikovali...Havel!,atd....
    Tedy dejte dohromady skupinu dobře sehraných lidí pošlete je k těm pomatencům a uvidíte ten výsledek!Rád bych se pak na to díval u televize...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I herci musejí platit složenky a platit americkou hypotéku :-)

      Vymazat
  6. Jsem si téměř jistej, že se jim tu majdan nepovede, ačkoliv sympatizantů s takovou akcí je tu taky celkem dost. Neusnout na vavřínech a kazit jim to, kde se dá :-) Taky šířím, děkuju.

    OdpovědětVymazat
  7. Pan Zeman je sice trochu sprostak, ale kdo v teto republice neni..ale hlupak to urcite neni.Coz se neda rict tak o 80 procentech ceske populace.Verejne uvedl na internetu problem s islamisty, napsal ze by se melo dat dohromady Rusko, Cina, Evropa a Amerika proti silici nadvlade islamistu , ktere jeste jak hlupaci zivime.tim by se meli vsichni nabubreli politici zabyvat.ale cesti politici pujdou do koalice i s dablem, kdyz z toho budou neco mit.to jsme dopadli!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čeští politici už s ďáblem alias satanem pekelnou smlouvu uzavřeli, a připravují Prahu pro něho jako sídlo nwo. Proč myslíte, že se pod Prahou, a pod mnoha dalšími místy v ČR buduje síť megatemplů, kde se již nyní pořádají zvrhlé černé mše včetně lidských obětí. Je to velmi dobře organizované a utajované před veřejností. Chodí tam mnoho našich politiků a oligarchů, a přísahají též na mocné démony belphegora, bafometha nebo molocha. Toho posledně jmenovaného jezdí uctívat také do jeho "mekky" - Bohemian Grove v americké Kalifornii. Sobotka se tam na své nynější návštěvě USA jistě i s celou svou selankou rád zastaví.

      Vymazat
    2. Díky za tuto zmínku. Koho zajímá více z tohoto zákulisí, nechť nahlédne do blogu Petry Bostlové.

      Vymazat
    3. ...a neplatí stále ještě "kdo s čím zachází, tím také schází"?

      Kdo si zahrává s temnotou, temnotě nakonec propadne? A kdo si myslí, že démony ovládne, ošklivě se mýlí...
      Ano, nějaký čas jsou pánové na vrcholu moci, to jim asi temné síly dopřejí, ale jednou to skončí...

      Já tomu, co jsem napsal, věřím ;-) ...a pokud si někdo myslí, že je to nesmysl - pak jsou ovšem nesmyslné
      i ty chrámy a vzývání démonů...

      Vymazat
    4. Satanské chrámy a vzývání démonů JE REALITA TOHOTO SVĚTA !!!

      Vymazat
    5. Nechci Vám brát iluze, ale Petra Bostlová evidentně není zdravý člověk. Její blog je plný naprosto si odporujících nesmyslů a stihomamů. Čímž nijak nepopírám, že se dějí velmi nepěkné věci....

      Vymazat
  8. http://aeronet.cz/news/vime-kdo-organizoval-rozdavani-cervenych-karet-proti-zemanovi-dukaz-o-bezprecedentnim-vmesovani-se-americkeho-velvyslanectvi-do-vnitrnich-zalezitosti-republiky-americane-organizuji-demonstrace-skrz/

    http://www.reformy.cz/zpravy/ron-paul-mistr-prevratu-z-ned-nespousti-cr-z-oci/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=ron-paul-mistr-prevratu-z-ned-nespousti-cr-z-oci

    http://svobodnenoviny.eu/americane-chystaji-v-cesku-prevrat-usa-se-chteji-zbavit-prezidenta-milose-zemana/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. satanisti připravují svému černému pánovi sídlo v Praze, a nějaký Zeman jim to přece nebude kazit. To by se na to podívali, což ?

      Vymazat
    2. Praha už tím sídlem je. Je potřeba je odtud postupně vyhnat a vyházet z oken.

      Vymazat
    3. Snad ten černý pán není Šlaufenberk, to by mě fakt dorazilo, ale hodil by se jim, alespoň by do ničeho nekecal, jen by chrápal.

      Vymazat
    4. do měkoučka a teploučka...................tj do hnoja a všecky do jedného! :)

      Vymazat
  9. Když tak o tom přemýšlím, tak si říkám, že pokud je to prokazatelné, že USA ambasáda takovýmto způsobem zasahuje do politického dění v zemi, kde má mít pouze úlohu diplomatickéh spojení, tak potom bych zvažoval vyhoštění takového diplomata. Zdůvodnil bych to vytvářením aktivity za účelem destabilizace současného politického uspořádání. Kdyby něco takového činil náš velvyslanec v USA, už by byl dávno vystrnaděn a byl by rád,, že to přežil bez úhony. Ale jak říkal pan Obava - jes ví ken! - oni mohou! Jenže časy se mění. Vždycky platilo, že co kdo vysílá, to se mu taky vrátí. Takže to, co se tady děje, to je možné jenom díky spolupráci kolaborantů, protože potom už to karmické břemeno nenesou. A ti, co kolaborují, si chtějí jenom "trochu vydělat". Pro ně je to zaměstnání a nerozumí souvislostem. To jsou ti, co "žijí tady a teď". Nestarají se o zítřek. Domnívají se, že jaderná energetika je čistá, ekoligická a bezpečná. Oni si chtějí jenom "dobře vydělat a dobře si užít". CZK

    OdpovědětVymazat
  10. Vážení přátelé pan prezident velí do protiútoku!!! S pozdravem občan

    OdpovědětVymazat
  11. " Vždycky, když o tom mluvím, připomínám Havlíčkovu úvahu: „Jsou toliko dvě politické strany na světě. Strana poctivých a strana nepoctivých. Poznáte je podle toho, kterak školství podporují.“ Vzdělaný a přemýšlivý člověk má větší šanci ubránit se manipulaci. Umí rozpoznat lež, protože umí vyhledávat a třídit informace. Má vypěstovanou logiku, takže dokáže předvídat a správně se rozhodovat. Čím víc takových lidí v každé generaci je schopen stát „vyšlechtit“, tím silnější má naději na přežití. Výchova otroků je samozřejmě jednodušší. Ovšem stát, kde je převaha otroků, se stává koloniální državou. I kdyby ti otroci měli tituly, budou to jen plíšky zavěšené na krku a cinkající jako zvonečky ovcí.

    Občas jsem zvaná na přednášky, a tak vím, že ani mnozí vysokoškoláci dnes neznají základní fakta z novodobých dějin své země, natož z dějin světových. Komunistické školství sice taky přechylovalo dějiny k obrazu svému, ale kam se hrabalo na dnešní mystifikátory. Když jsem koncem šedesátých let dospívala, patřilo naše školství k nejlepším na světě a umění bylo taky na vrcholu. Dnes se filmy z této zlaté éry pouštějí v televizi v noci, aby se těch pár bdících pamětníků nažralo a stádo spících zůstalo nedotčeno srovnáváním. Říká se, že malý národ může být velký jen svou kulturou a vzdělaností. Pokud na tuto tradici zapomene, jakým tmelem bude držet pohromadě? Televizními seriály? Připadá mi, že už zase žijeme v kleci přikryté hadrem. Naštěstí i dnes mnozí, a je jich čím dál víc, hledají škvíry v té celtě. Těmi škvírami je internet."
    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Stydim-se-za-stat-kde-duchodci-sacuji-kontejnery-Skoly-vychovavaji-otroky-hrozi-zanik-nasi-statnosti-a-valka-Disidentka-a-spisovatelka-Lenka-Prochazkova-k-vyroci-listopadu-1989-345491

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dnes vyšel velmi zajímavý článek v Lidových novinách o Husákovi a o tom, proč jeho éra i po 25 letech od r.1989 stále v ČR trvá !

      Vymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.