8. prosince 2014

Jak to celé funguje: Proč byla u nás zlikvidována řada odvětví a proč jsou naše platy nízké?


Díky čtenáři za tip na výstižný článek.


Jak to celé funguje

Aneb proč u nás byla zlikvidována řada průmyslových odvětví a proč jsou naše platy nesrovnatelně nižší než v ústřední zemi kolonizátora:

Převzato: http://leva-net.webnode.cz/products/jak-to-cele-funguje/
7.12.2014

Václav Kytička





Kolonizátor nechá v Kolonii č.1 vypěstovat bavlnu, tu koupí za 1,-$.

Bavlnu nechá převézt přes půl světa do Kolonie č.2. Zde ji prodá za 10,-$ a nechá vyrobit nitě. Ty koupí za 11,-$.

Nitě nechá převézt přes půl světa do Kolonie č.3. Zde je prodá za 100,-$ a nechá vyrobit látku. Tu koupí za 110,-$.

Látku nechá převézt přes půl světa do Kolonie č.4. Zde ji prodá za 1000,-$ a nechá vyrobit trička. Ty koupí za 1.100,-$.
Následně Kolonizátor prodává trička do celého světa za 10.000,- $. Pokud by ale například Kolonie č.2 usoudila, že by zvládla i výrobu látky jakož i samotných triček (za 10,-$ látku a za 100,-$ je ušít) a že by ta trička prodávala konečnému zákazníkovi (do celého světa) za cenu například 500,- $, následuje barevná revoluce, humanitární bombardování, případně přímá vojenská intervence za svržení diktátora. Libye je toho zářným případem. Jako prevenci, pro odstrašení zejména Kolonií nižších úrovní, má vrchní kolonizátor po celé planetě soustavu vojenských základen.

No a ČR je někde na úrovni Kolonie č.3.

Chudák na fotce z úvodu článku je z kolonie č.1 a případně č.2.

Jelikož v zemi kolonizátora se akumuluje obrovský kapitál, jsou i mzdy prostých lidí tam žijících, kteří dodávají služby nejbohatším sociálním skupinám patřičně vysoké. Chudáci z Kolonie č.1 při svých mzdách šetří na své vlastní tričko celý rok.

Problém je v tom, že nyní se kolonizátorovi vzepřelo Rusko a to není žádná slaboučká Libye. Navíc hlavní kolonizátor to s tím tiskem dolarů krapet přepísk (věc se má podstatně složitěji nežli jsem uvedl výše na velmi zjednodušeném modelu) a tak tu 3. světovou potřebují jako sůl.

Pro hlubší pochopení a identifikaci skutečných strůjců války v pozadí, doporučuji přečíst tento článek:
Dolar, respektive USA, může zachránit pouze 3 světová válka
http://dolezite.sk/Dolar-respektive-USA-muze-zachranit-pouze-3-svetova-valka-wJ0Inq.html

Ještě doplním:

EU je od konce 2.světové války Kolonie č.4, kdy pro Rusko hlavní kolonizátor plánoval úroveň Kolonie č.2 až č.1.

A že to pro Rusko hlavní kolonizátor plánoval hned od roku 1990, dokazuje následující zpověď Willi Wimmera, který byl v letech 1988 až 1992 státním sekretářem na německém ministerstvu obrany:
http://www.blisty.cz/art/72695.html

Rozhovor by si měli přečíst především všichni ti, kteří doposud věří, že "pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí", aby věděli, jak upřímně to s námi východoevropany přátelé z USA hned od počátku mysleli, kdy možná pochopí, že ten, jemuž za odměnu nedávno odhalili v americkém Kongresu bustu, byl v nejlepším případě hrubě podveden, stejně jako my všichni!

Motto:

Tomáš Garrigue Masaryk: Nebát se a nekrást.

Miloš Zeman: Nebát se nazývat věci pravým jménem.

Pravda a láska nakonec zvítězí nad lží a nenávistí. - Krásná myšlenka, ale aby se tak stalo, tak ji nesmí hlásat tací jako byl Humanitární Bombometčík a jemu podobní váleční štváči.



Zdroj: http://leva-net.webnode.cz/products/jak-to-cele-funguje/




10 komentářů:

  1. máte všichni své výkendové chalupy odvšivené,připravené k neomarxistickému objetí našich přátel.??? http://freies-oesterreich.net/2014/12/03/asylunterkunft-vorher-und-nachher/ http://www.czechfreepress.cz/evropa/evropane-maji-podle-pripravovanych-narizeni-eu-prepoustet-svuj-prostor-africkym-a-arabskym-utecencum.html

    OdpovědětVymazat
  2. Zase tu mame fanaticke fanousky svych tymu(EUSA vs Rusko), kterym nejde o hru, ale o obhajovani sveho tymu jakymikoliv prostredky. Ted je to na urovni verbalni, ale az v nasich objektivnich mediich zazni signal k eliminaci nepratelskych fanousku ... to bude mejdan.

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuji Orgonete, že i nadále občas pokračuješ v práci, i přes tože se jedná o dalším přepisováním článků, nicméně bych byl opatrnější ve volbě témat, protože není vše pravé, co se na internetu třpití...

    Jinak mne mrzí daleko více a hlouběji, že se skoro nic nedočtu, jak žijí lidé v zemích mediálně propýraných, tedy amériky či ásie... to je totiž daleko důležitější vědět, než co chystají vlády za pitomosti, proč? pokud pochopíte životní situaci převážné většiny obyvatel, pochopíte situaci dané země, bez toho, jaké pitomce mají ve vládě. tedy v náznaku hlavně Rusko, mrzí mne, že se nikde nedočtu jaké je žití v této zemi, a nemyslím tím v centrech velkých měst, ale ve valné části plochy, tedy zkrátka celé zemi, nikde se o tom nepíše, dozvěděl jsem se to až od jednoho známého, který tam podniknul výlet s kamarády, cíl cesty je irelevantní jen daleko důležitější je to. co tam našli. Našli tam jen bídu, chudobu, bídu a chudobu... Proč se nemohu nikde dočíst, jak je na tom rusko bídně, jak jsou na tom země našeho východu špatně? neříkám, že se kdy měli dobře ale principiálně mi češi nadáváme, jak nás kapitalistický hajzl rozkradl a velká část byla rozkradena a převedena do cizích zemí, tak si představte nepředstavitelné, v rusku tohle proběhlo ještě ve větším, spousty velikých firem zanikla a nejenom těch, byli vytunelovány a dnes už pozůstatky monumentů zůstávají co by pomníky slávy, nevěřil jsem, co mi kamarád říkal, ze spousty firem a těžkého průmysl zyli jen ruiny, všude samá bída, aby se někam dostali, museli platit, nedalo se tomu ani říkat úplatek, prostě jen drahá vstupenka, a i přes tento fakt mi smutně povídal, drahá vstupenka ale když viděl, jak někteří lidé na vesnicích či okrajích bývalých průmyslových monumentu nyní živoří, nedokáže si ředstavit, že by takto vůbec dokázal žít, také mi říkal, jak je těžké jednat s úředníky, a to nejenom s penězi, cokoliv se jím nezdálo a to byť jednoduchá záminka, nekam je prostě nevpustili, a čím dál více na víchod, tím větší chudoba. Dalo by se o tom mluvit dlouze ale zkrátka, uvědomme si, ře právě ta veliká země jako je Rusko už není tou velmocí, naopak na américe je toto nejpatrnější a nejviditelnější, ikdyž životní podmínky jsou tam bezesporu jiné..

    pokračování v dalším příspěvku, sem se to už nevejde...

    OdpovědětVymazat
  4. pokračování, ještě pár slov napíši...

    Děkujme tedy za naše možnosti které nám zbyli, stále máme na výběr jak ten náš život prožijeme, jiní tuto volbu nemají, a to né že by ji neměli, ale nemají šanci ji jak dostat, proto si myslím, že Putin má koule, né že se drží ale jakýkoliv konflitk by znamenal zánik, už není kde braát, místa, které byli už nejsou, vyplenili se co se dalo, bohatství se centralizovalo, nyní se láme tvrdý chléb, tvrdý a z jedné strany plesnivý, to je ta změna, to je náš úděl tuto transformaci postoupit, nikdo si nepřeje válku, válka byla, teď chceme mír. Kdysi bylo krásné hledět do budoucnosti, že na světě bude mír, hladový bude nasycen, žíznivý bude napojen, všude bude hojnost a dostatek pro každého, všichni si budene rovni, tak krásné zamyšlení se v tomto "budoucím" jednadvacátém století rozplynula rychleji, než-li ta nejhustší pára nad největším hrncem... už dlouho pociťuji čím více prorůstající lidé negativními energiemi, agrese, zloba, to vše roste kolem rychleji než modifikované rostliny... to vše a nejenom to, je pouze a jenom rostlinka jménem transformace, toto se musí stát, musí se lidé vzbouřit, musí se semknou a společně utvořit změnu, ještě je čas ale brzo tato změna nastane, jde to pomalu a těžce, tuto změnu zpomaluji nemoce a infekce zavlečené mezi populaci právě z tohoto jednoznačného důvodu, zpomalení a prodloužení agónie nemocného. Smrt je jenom začátek, nelze nutně říci, že všichni musíme hned umřít, když se podíváte kdekoliv do přírody, tak život a smrt jsou si rovni, tam kde je život tam je i smrt, starý strom umírá aby uvolnil prostor mladému, nemocní hynou, aby se místo očistili od nemoci... jen člověk dokáže žít nemocný, jen člověk dokáže přivést smrt, jen život už nevytvoří, vše je tedy jen dočasné, pokud je člověk chytrý, věřím, že pochopí, pokud lidé jsou hloupí, pak věřím, že život až po těchto lidech zpět příjde a cítím, že pak přichází ještě s větší životní energií... Pokud děti jsou život a staří smrt, proč učíme naše děti smrti, ještě dlouhá doba musí uplynout, až budou naše děti naším životem... Už jsem toho napsal hodně, chtěl jsem hlavně říci, očistná koupel je potřeba, po koupeli je vždy lépe... Hezký večer všem přeje Milan

    OdpovědětVymazat
  5. Pěkně rozepsané. Jistě pochopí všichni, problém je, že ne všichni chtějí věřit. Je ještě jeden problém. Pokud nevěřící odmítá přijmout jednoduchou pravdu, pak mu nebe uzavře přístup i k té "další" pravdě. Neboť platí, jak je psáno "pravda tě osvobodí". Ze všech Slovanských národů učinili "výrobce nití ". A proč asi ? Protože pouze Slovanské národy dosáhly vyšší duchovní úrovně, Jsme citlivější (to je to "duchovno") než všechny jiné národy a přec se tím nepyšníme ! Kolonizátor to dobře ví. Zlobí se na Ukrajinu, zlobí se na Rusko a trápí nás vším možným...protože my jsme dědicové. A kobyla kolem sebe kope, protože chcípá...už jí moc času nezbývá. A ona to dobře ví. Kdo chce...tak prostě hledá pravdu. A ta se mu postupně odkrývá..

    srdečně zdraví
    Dan.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máme rodinného kamaráta z Bulharska. Mohol jazdiť liečiť do Švajčiarska, Nemecka za prachy. Ale on sa ukotvil na Slovensku - pred 20timi rokmi mi povedal: Som tu lebo Česko/slovenskí ľudia sú veľmi citliví a duchovní, treba to držať. BE

      Vymazat
    2. anonymní 10:28
      Děkuji za reakci. A těší mě, že ne jen mě, ale i jiným naším bratrům-Slovanům dochází, že nejsme takové chudinky. za jaké se nás snaží kolonizátor přetvořit. A ač po 20 letech jsme hodně klesli v mravnostech, přec jsme úžasní...navzdor obrovskému tlaku na naši psychiku ( nezaměstnanost, nouze, bezbranost aj další) jsme uvnitř velmi citliví lidé. Zkus srovnat Slovana s např. s číňanem, muslimem...Myslím, že není třeba více slov.

      zdravím Vás.
      dan.

      Vymazat
    3. Čítam, čítam Váš príspevok až po chvíli mi došlo, že to patrí ku môjmu komentu, :-) , teda ďakujem. - Ešte vo Vašom prvom príspevku slová "Pokud nevěřící odmítá přijmout jednoduchou pravdu, pak mu nebe uzavře přístup i k té "další" pravdě. Neboť platí, jak je psáno "pravda tě osvobodí" - dodám Howgh a Amen...BE

      Vymazat
  6. Jenom poznámka - nemyslím si, že byl Havel podveden. Ale podvedeni byli lidé, kteří mu uvěřili..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Havel měl připravenou vyvolencovu krycí legendu už v době disentu. Byl připravován na listopad 1989 i na dobu po něm. Věrně sloužil svým chlebodárcům ze zámoří, a neváhal pro tyto zvrhlé plány obětovat rozdělení ČSFR, ani humanitárně bombardovat Balkán...

      Vymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.