13. ledna 2015

Hollande prý řekl, že to udělali Illumináti. - Neřekl, to je chybný překlad.


Sepsal Orgonet 13. 1. 2015

Od čtenářů dostávám odkaz na video, kde francouzský prezident Hollande v projevu po činu v Paříži prý veřejně říká, že útok provedli Illumináti.

Tak prosím, tomu nevěřte, to je hluboké nedorozumění, je to chyba překladu.

http://youtu.be/6ahWSLuZMX4,


Hollande v projevu skutečně říká slovo "illuminés".
"Ceux qui ont commis ces actes, ces terroristes, ces illuminés, ces fanatiques, n´ont rien à voir avec la religion musulmane."

V překladu však slovo illuminés je v podstatě synonymum pro "fanatikové", ale protože slovo fanatikové tam taky je, tak ho vyjadřuji jako "zaslepenci" (určitě vymyslíte lepší překlad).. Takže Hollande říká v překladu:

"Ti, kteří spáchali tyto činy, tito teroristé (terroristes), tito zaslepenci (illuminés), tito fanatikové (fanatiques) nemají nic společného s muslimským náboženstvím."
Ve francouzštině totiž slovo illuminé vůbec neznamená Illuminát, tak jak to chápeme my potrhlí "konspiracionisté", nýbrž: zaslepenec, horlivý bezhlavý zastánce nějaké pravdy, viz definice francouzského slovníku Larousse:
"osoba zbavená kritického ducha, která podporuje se slepou vírou, s fanatickou horlivostí nějakou doktrínu."





(Škoda že v češtině taky nemáme slovo odpovídajícího významu. To by byla skvělá nadávka jinak smýšlejícím osobám! "Fanatik" už je obehraný. Že bychom zkusili zavést "zaslepence" (:-))) )

Bylo by vskutku divné, kdyby se Hollande, jeden z nejzarytějších žijících Illuminátů (nebo se mezi ně horlivě cpoucích, když už není ilouš rodem) takhle prořekl na veřejnosti, a ještě divnější, kdyby to udělal záměrně. Ostatně, ve Francii se tamtěm spíše říká Kabala, takže zbystřete, teprve až promluví o Kabale (:-)))

Ale všimněte si, co pro Čechy může být překvapující, že Hollande se vyjadřuje velmi korektně a nehází nikterak vinu na všechny muslimy. Hollande naopak říká, že tyto fanatiky nespojuje s muslimským náboženstvím,

Bohužel mezi českým lidem jsou podobné akty násilí šmahem chápány jako vina onoho náboženství, viz komentáře pod veškerými novinkovými a idnesovými články, v nichž se vyskytne slovo islám. (Myslím ale, že velká část těch islamofobních komentářů budou provokace od nasazených trollů, víme, za jakým účelem: rozpoutávat primitivní nenávist atd. atd.)

V lidové praxi to ale zřejmě ani ve Francii neodpovídá. Např. televize France 2 v neděli "klopýtla" a nějakým omylem odvysílala rozhovor s holčičkou, účastnicí nedělní manifestace, ta holčička se tam přeřekla, a řekla "Sešli jsme se tady proti Ar... ehm, proti teroristům."

http://youtu.be/eFGSt0vzf14




Dodatek 14. 1. 

S tím překladem mi věřte či nevěřte, ale s Francií jsem opravdu v těsném kontaktu... Pro pár informovaných tam slovo illuminés znamená Illumináti, ale takových je mezi Francouzi opravdu nizoučké promile. Někdy se tak označují svobodní zednáři.

Když už to řešíme, tak spiknutí Illuminátů už začíná být známější i ve Francii, a v tom případě se označují jako "les Illuminati", a dokonce se prý tento výraz právě nyní virálně šíří mezi francouzskými lyceisty (tj. gymnazisty), kteří se enormně začali zajímat o toto spiknutí, což působí těžké hlavy profesorům i státu...

Viz následující video vydané 8. 1. 2015 (z televize M6, vysíláno v květnu) s názvem:
Slovo dne: Les Illuminati.

http://youtu.be/kHl9eel0EBk

15 komentářů:

  1. Bonsoir de Paris
    Illuminés znamena po francuzsky Illuminati.
    Tu mate dokaz - pozrite este raz to video RT, ktore na stranke orgo-net nie je dokonca, ale tu je dokonca:
    http://www.nouvelordremondial.cc/2015/01/12/francois-hollande-a-dit-que-les-illuminati-attaquent-paris-video/
    V min. 1:27 najdete napis po francuzsky - tak ako sa pouziva v praxi - priklad:
    Les Illuminés de Bavière et la Franc-maçonnerie allemande
    (preklad: bavorski iluminati a nemecki slobodomurari, presne ... a nemecke slobodomurarstvo)
    - i ked aj vo Fr sa uziva illuminati - to je latinsky nazov, ale francuzsky sa pouziva tiez a to je illuminnés = ti co su osvieteeni
    - a to slovo pouzil Hollande: "ti, ktori urobili tieto skutky, tito iluminati, tito teroristi...."
    Voici la vérité - tu je pravda


    OdpovědětVymazat
  2. PS Bonsoir de Paris
    este doplnam celu vetu -preklad - vidite ju zltym na obrazovke:
    "Ti, ktori urobili tieto ciny: teroristi, ilumnati, fanatici nemaju nic spolocne s moslimskym nabozenstvom"
    - a mate preklad komplet - zarucene dobry.
    Dokazom je ten napis z pouzitia v praxi.
    Na SK a v CZ sa pouziva latinsky nazov, ale mozeme tiez povedat "osvieteni" - za tych sa totiz oni povazuju...

    Dakujem za tuto stranku, je tak uzitocna, prijemna, ludska a pritom odborna, rada sem chodim, ako domov - MERCI.

    OdpovědětVymazat
  3. Ja jsem taky ve Francii, ale neznam Francouze, ktery by se zajimal o Illuminaty. Leda na webu. Illuminés, to se pouziva,, ale ve smyslu fanatici. Hollande je dost podelanej i tak, proc by si pridelaval starosti nejakym odhalovanim svych chlebodarcu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani v Cechach sa nehovori o Illuminatoch na ulici a na zastavkach autobusov ...
      .. a potom zalezi od Francuzov, ktorych "frekventujete" ale ani vo FR ani v CZ ani na SK to rozhodne nie je bezna diskusia s hocikym...
      zato o slobodomuraroch sa vo Francuzsku pise vela aj hovori vela, aj medzi ludmi aj v beznych casopisoch a obcas su s nimi spomenuti aj Illu.

      Vymazat
  4. The BIG DISCLOSURE sa odpočítava, či to stihnú ... BE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Odpopčítávání ZERO skončilo dnem 21.12.2012 na speciální stránce CIA. Toto odpočítávání času tam podle záznamů existovalo více jak 30 let !!! A nebylo tudiž jisté, kdy to odpočítávání skončí. V r.2007 jsem narazila na jedny stránky, kde se o tomto diskutovalo, a někdo tam tvrdil, že to odpočítávání má souvislost s datumem 21.12.2012. Tak jsem to sledovala, a skutečně onoho dne tato stránka záhadně zanikla prostým konstatováním zero, a nebylo možné ji už pak nalézt na stránkách CIA. Otázka zní, proč byl více jak 30 let denodenně odpočítáván čas na stránkách CIA. Co mělo tím datumem skončit případně co začít ? Víte někdo více ?

      Vymazat
  5. Slovnik asi klamat nebude - títo fanatici - ces illuminés

    OdpovědětVymazat
  6. Tady je zase další zajímavý článek o tom jak na společné fotografii z průvodu, který vlastně ani nebyl (jen si tam stoupli pro fotografy), vyretušovaly Merkelovou, o které je známo, že je také illuminátem. Třeba v tom byl nějaký úmysl. Dále je zajímavé, že tam nakonec přijel jak židovský premiér, tak i představitel z Palestiny. Takže vše pěkná šaškárna a spousta lidí jim to spapala i s navijákem.

    http://outsidermedia.cz/politycka-saskarna-v-parizu-skoncila-zapomente/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A co jste si mysleli ? Že realita světa se v tomto čase odehrává jaksi sama od sebe ? V žádném případě - vše je plánováno a řízeno z jednoho centra jako gigantická hra o nás bez nás. Oni plánují a konají či si tzv.hrají, a my umíráme a strádáme na šachovnicích jejich zrůdných her !

      Vymazat
    2. Bůh si své dobře střeží,a nikoho nenechá, aby se nad Něho povyšoval, stavěl se na Jeho místo, urážel Ho, a ubíral z toho, co jen Jemu náleží - čest a sláva, moc a vláda.

      Vymazat
  7. Bonjour de Paris
    tu je vysvetlenie k tomu, ze Merkel vymazali, vymazali vsetky zeny...ultraortodoxni zidia
    http://www.aktuality.sk/clanok/268710/merkelova-obetou-izraelskeho-grafika-vymazal-ju/
    tu ich mate pomenovanych (druhy obrazok), jazyk mozne nastavit hore
    http://www.mondialisation.ca/qui-est-en-tete-du-cortege/5424524

    OdpovědětVymazat
  8. Bonjour,
    oni, ti iluminati si davaju totiz signaly medzi sebou -
    Hollande to ("les illuminés") udajne povedal pre zasvatenych - dali si signal, povedal im: "to sme boli my, zdravim vas, bola to nasa akcia"

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Trefa do černého ! Přesně jste to vystihl. Oni mluví tak, že to pozná zase jen další bratr nebo sestra z tajného spolčení, zde Illuminátů. Proto nás ostatní mohou tak snadno ovládat, když hovoří řečí, kterou umí jenom oni !

      Vymazat
  9. A jaký by to mělo smysl? To oni si musejí dávat signály takhle? Proč, když vědí a řídí všechno? Když i neillumináti vědí, že to byli Illumináti?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To, co tu tvrdíte, nebylo hned od počátku tak jednoznačně jisté. Možná nevíte, že lze události odhalovat a vyhodnocovat až úhlem zpětného pohledu. Jinak není možná, protože i Illumináti jsou jenom lidi, a lidi jak víme, dělají často chyby a zanechávají po sobě stopy !

      Vymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.