7. ledna 2015

Jak fungují americké výzvědné služby v Česku? Svědectví bývalého příslušníka vojenské kontrarozvědky

Díky čtenářům za upozornění na další výborný odhalující článek aeronetu.cz. 


Jak fungují americké výzvědné služby v Česku? Svědectví bývalého příslušníka vojenské kontrarozvědky VKR, exkluzivně pro AE News!

Led 5, 2015
Jak fungují americké výzvědné služby v Česku? Jak Američané získávají spolupracovníky v naší zemi? Proč má BIS svázané ruce? Svědectví bývalého příslušníka vojenské kontrarozvědky VKR, exkluzivně pro AE News!


Redakce AE News přináší exkluzivní rozhovor ze série svědectví a výpovědí českých whistleblowerů, který má tentokrát čtenářům odkrýt tajemné prostředí zpravodajských služeb, především pak metodiku a způsob práce amerických tajných služeb v Česku, který ovšem podle výpovědi svědka platí v celé Evropě a de facto i na celém světě. Rozhovor jsme připravovali v poněkud netradičním prostředí v jedné malebné restauraci v Dallasu a dosud v nás přetrvává pocit určité tajuplnosti, už i vzhledem k podmínkám, které jsme museli splnit, abychom se s tímto zajímavým člověkem a představitelem tajných služeb minulého režimu mohli vůbec sejít. Žádný mobil, žádné kreditní karty, pouze diktafon, který si on přinesl sám a po skončení rozhovoru nám dal jenom kazetu. Když jsme záznam přehráli na našem přehrávači, měl záznam pozměněný hlas, na způsob hlasového syntezátoru. To je zpravodajská technika, která v dnešní době už není nedostupná, dá se sehnat na internetu, ale v reálném nasazení jsme se s tím setkali poprvé. Jsem přesvědčený, že po přečtení tohoto rozhovoru budete mít zcela jiný pohled na politické události v České republice.
Rozhovor a setkání jsme připravovali více než půl roku, obsah přepisu rozhovoru prošel schválením ze strany našeho informátora. Informátor není v současné době operativcem ani spolupracovníkem BIS, nepůsobí ani uvnitř VZS. Osoba byla v minulosti pracovníkem VKR a působila postupně na různých pozicích komunistické tajné služby. VKR byla předlistopadová vojenská kontrarozvědka ČSSR. Rozhovor byl veden ve formátu „freeflow interview“, tedy ve formátu nestrukturovaného rozhovoru, kdy jsme nechali informátora volně hovořit a jednotlivé pokládané otázky vyplývaly z jeho svědectví. Část otázek byla dopředu připravena, ve finálním přepisu rozhovorů jsou však pouze ty, na které byl informátor ochoten odpověď. Svědek trvá na utajení identity, v rozhovoru je tak použito pouze křestní jméno a není uvedena jeho vojenská hodnost. Rozhovor proběhl v Dallasu, v Texasu (USA) před koncem minulého roku. Přepis rozhovoru se snaží zachovat i atmosféru setkání. Některé věty jsou ale upraveny, aby odpovídaly spisovné češtině. Pan Josef s úpravami souhlasil.
P. S. Orgonet: 
Velkou nabídku publikací v češtině na téma Zpravodajské služby najdete v internetovém knihkupectví Megaknihy

6 komentářů:

  1. ve třetí cenové skupině 3D nelze očekávat nějaký vývojový posun,pokud se skoro každý chytne na minimální výhodičku..To jedině VYŠŠÍ MOC..https://www.youtube.com/watch?v=KYT39lMdmbM

    OdpovědětVymazat
  2. Další zajímavý článek: http://czechfreepress.cz/cfp-doporucuje/sokujici-prohlaseni-zdravotni-sestry-z-ghany-ebola-neni-skutecna.html

    OdpovědětVymazat
  3. dole je DNEŠNÍ 7.ledna 15 AKTUALIZACE http://energieupramene.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. To je zase "přínos", hlavně ty kydy o výhodnosti TIP pro Evropu, Američani nás určitě pustí na svůj trh. Zase programování - pár "senzačních" informací s nulovou hodnotou a pak blábol, kterým se snaží podchytit ty, kteří nevěří "hlavnímu proudu" lží...
    Fakt mají pocit, že nám vnutí tak nehoráznou lež, za pár halířů?

    OdpovědětVymazat
  5. Nemohu souhlasit s tím, že byl Havel jenom obětí, či jakýmsi bohémem či hloupým užitečným idiotem, či jen prostě naivním idealistou. Tak to ani náhodou! V tom se agent mýlí anebo úmyslně mlží. Sledovala jsem tohoto člověka celou dobu a naprosto se shoduji s vyjádřením disidenta Petra Cibulky, který ve svých Necenzurovaných novinách napsal: Vašku jsi prase a hovado. Havel se s ním pak soudil, ale nic nevysoudil, protože měl Cibulka na sobě jen své trenýrky a žádný majetek.
    Totiž já sama jsem si všimla, že Havel se vždy a zásadně rozhodoval tak, že byl na straně těch, co měli větší majetek a moc. Takže třeba Slobodan Miloševič u humanitárního bombarďáka neměl automaticky žádnou šanci, kdežto Clintonovi se klaněl až k zemi. A byl největší přítel zločinkyně Allbrichtové, která veřejně schvalovala smrt 500 000 iráckých dětí- prý to stálo za to- možno nalézt i na youtube.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když už poznáte satanovy děti, tak je odhalujte i pro veřejnost, ať si na ně taky dávají pozor !

      Vymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.