10. února 2015

Letoun Mrija vezl tanky T 72 z Mošnova na Ukrajinu

Od čtenáře:

Nemůžu jinak – přeposílám…

Mrija je bezesporu světová letecká rarita, létající pouze v jednom exempláři, původně pro přepravu ruského raketoplánu Buran. Na Mošnově už přistávala několikrát a vždycky je to zážitek. Tentokrát mne ale zaujalo, kam letí, když je to tajné a zbrojařská firma si ji nedovede objednat rovnou, ale přes dalšího dopravce. Odvážela čtyřikrát čtyři tanky T 72, které musel někdo koupit z armádních skladů, zrepasovat do použitelného stavu,  což by asi běžný kovář nebo autoopravář neuměl, protože to vyžaduje řadu originálních náhradních dílů, v běžné distribuci nedostupných. Čiliže mi to trochu zapáchalo státním kšeftem. A ejhle, ona asi Ukrajina leží v Africe, protože aeroplán to neotočil na jih, ale na východ a dal se sledovat až do Kijeva. Je to logické. Když tam Amerika pošle jejich tanky, všichni si jich všimnou, protože až doposud tam mají jen tanky řady T ruské provenience. Tak tam pošle náš stát z našich peněz tanky, které jsou na Ukrajině běžné a mají dostatek vycvičených obsluh, střeliva, náhradních dílů a podobně.
     Všichni vykládají o vyzbrojování ukrajinských povstalců Ruskem. Při dnešním družicovém průzkumu, kdy lze na obrázcích rozeznat vojenské hodnosti, zatím nikdo takovou zásilku neobjevil a když Ukrajinci zveřejnili letecké fotky rozmístěného ruského dělostřelectva, ukázalo se, že je to řada kombajnů na poli. Hlavně že máme plnou hubu mírového řešení. Asi o tom panu ministru Mládkovi zapomněli říct.
     Pokud si ovšem kapitán Antonovu zapomněl doma papírové kapesníky a jen tak se pro ně stavil a teprve potom odletěl do Afriky, omlouvám se za chybnou informaci.

Pozn. Orgonet: Oficiální verze této akce viz např. http://www.novinky.cz/domaci/359850-nejvetsi-letadlo-sveta-pristalo-v-mosnove.html (citát z článku je na fotce níže).















Nedalo mi to a ještě jsem se podíval na mapy – opravdu se to nakládalo u nás v Ostravě – Mošnově. Musel to fotit někdo z letiště, protože tyhle fotografie jsou z druhé strany haly – tam byly zaparkované kamiony s naloženými tanky. Dopravu pro jistotu zajišťovala polská spedice. Je to hnus prodávat zbraně na Ukrajinu – to je to samé jako by ty tanky prodali IS. Neskutečný – nemůžu uvěřit svým očím. Velice se stydím za naše politiky a podivuji se nad jejich hlubokou idiocií, protože kdo s čím zachází s tím také schází… Tohle ruským satelitům jistě neuniklo a počítám, že nám to nebude zapomenuto. Jen by mě zajímalo, který „perspektivní“ politik pojede za odměnu na „školení“ do ameriky tentokrát…





P. S. Orgonet: 
Poděkování ukrajinského ministra obrany Stropnickému a české vládě za dodávku vynikajícího vojenského materiálu, upgradovaného firmou Excalibur Army Company, z 28. 1, 2015. Zdroj: http://www.zvedavec.org/vezkratce/9750/





Vice info + nejake ukrajinske komenty

http://leva-net.webnode.cz/products/dodava-cr-tanky-kyjevskemu-rezimu-pravdepodobne-ano/

A paráda pro letecké fanoušky nakonec:
Přidávám trochu detailnější fotky z letiště z doby nakládání tanků :-)
https://www.dropbox.com/sh/bq4tlddipfpy8az/AABdC95IidSy1B4y8JVuw5A7a?dl=0



37 komentářů:

  1. To že přiletěla mrija z Kyjeva není žádný tajemství, to začíná až když její stopa po naložení mizí kdesi nad Středozemním mořem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zřejmě se zase ČR ze svého závazku vůči NATO typicky švejkovsky vyvázala : na Ukrajinu dodala spojeneckou vojenskou pomoc ve formě 40 až 50 let starého železného šrotu a poškozenou nebezpečnou munici z Vrbětic :-) :-) :-) To nás Ukrajinci asi proklejou za takový danajský dar :-) :-) :-)

      Vymazat
  2. za tohle pan ČULÍK NEDOSTANE GRANTY...http://www.blisty.cz/art/76403.html

    OdpovědětVymazat
  3. soudruzi se socialistického OMNIPOLU by vám kulantně sdělili,že to je BYZNYS a politikum je do toho PRD...Takže již ten portrét v zelinářství,který se jmenoval LENIN,sdělil,že USA prodají oprátku,na které se oběsí....

    OdpovědětVymazat
  4. Autor textu lže, jak když tiskne. Je mi smutno, že autor článku (orgonet) si neověřil fakta. Vrhá to špatné světlo na tento web. Sledoval jsem dráhu letadla v reálném čase, a na Ukrajinu tedy nesměřovalo. Fotky, které se nám snaží podsunout, že letadlo letělo do Kyjeva, jsou ze stránek, kde je záznam letu. Návštevník si může přehrát jakoukoliv fázi. Při pečlivějším pohledu člověk zjistí, že letadélko na obrázku je otočeno přídí na západ, takže by v Kyjevě přistávalo zádí napřed?

    Pro ty kdo by měli zájem zkoumat... http://www.flightradar24.com/data/airplanes/ur-82060/#56e662f

    Napřed měř a potom řež. Howk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ono je vidět že víte prd.... Operace NATO se nedělají pro veřejnost jako jsme my.... TJ nelétá se se zaplým civilním transpodérem, v civilní letové hladině atd... Takže fl24 je na :).... Víte to takhle přiletí mrija na mošnov , no a naloží se tanky co dodali poláci, naši je ve Štenberku repasovali a modernizovali.
      Mrija se pak točí celou noc vojensky jako káča kyjev-ostrava celkem5x no a na závěr civilně na jih ......

      I ty zde probírané chemtrails jsou bohužel... měly by být minulou realitou - údajně pan Putin udělal důrazné bububu na správném místě takže by mělo být nebe čistší. To se vzaly odstavené letadla s us odkladišť a předělaly se na sprejery. No a protože musí mít volný let dle své potřeby tak dostaly přidělenu svou letovou hladinu. kde nemůže dojít ke kolizi s civilní dopravou dispečer ví jj mašina v např ve FL 320 je sprejer a nestará se, ví že nehrozí kolize ... Oni to kluci moc dobře vědí, ale nesmí se mluvit....

      Přeberte si to jak chcete....

      Vymazat
    2. Přebíráme, přebíráme, jen se u toho tolik nedurděte, budete mít z toho špatné spaní.

      Vymazat
    3. Mě je zase smutno z toho, že tam náš ministr "herec komediant"ty tanky poslal, aby vraždily nevinné civilisty za zájmy gaunerů USA a EU. Víc není co dodat.

      Vymazat
    4. Letadlo skoncilo v Tunise - na stranke Tunis Airport najdete fotografie z pristaveneho Antonova ,ktore muselo dotankovat. Nostnost liuetadla je 250 ton ,lietadlo nieslo 8 tankov po 41 ton a dolet pri takomto zatazeni lietadla je 4500km ,co zodpoveda vzdialenosti a doletu do Tunisu.Okrem toho informovala o tom i francuzska tlac. Na FB stranke Aeroport Tunis Carthage Terminal najdete fotku pristaveneho lietadla kde sa s nim fotia zamestnanci letiska .

      Vymazat
  5. Až na to, že se oháníte záznamem letu z Kyjeva do Ostravy, nikoliv naopak, jak se snaží vtipně naznačit autor.

    OdpovědětVymazat
  6. Zdravím,
    úvodní text je vyloženě manipulativní. Některé informace v něm jsou více než překroucené.

    citace: A ejhle, ona asi Ukrajina leží v Africe, protože aeroplán to neotočil na jih, ale na východ a dal se sledovat až do Kijeva... Pokud má být důkaz obrázek 1, který je pořízen při zpětném prohlížení online na netu, je to lež. Foto i let samotný je jasně zaznačen na obrázku 1 (26.1.2015) z Kijeva do Ostravy. Tento let opravdu v tento den proběhl. Dne 27.1.2015 jsem sledoval online na flightradar24.com letadlo UR-82060 odstartovalo z Ostravy cca v 8 hodin ráno. Směr letu byl JZ a nad Itálií změnil směr na J, poté se nad Tyrhénským mořem, cca uprostřed, ztratil.

    V textu na obrázku 1 není nic, co by nemusela být pravda, až tedy na ten červený nápis...
    Nicméně obrázek 1 jsem na fb vystopoval až po stránku STOP mediální manipulaci, od které ho postupně přebírali i jiní. Kdo je skutečným autorem tohoto obrázku mi není známo.

    Chtělo by to od pisatele zjistit, odkud má tyto informace.


    Honza J.


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne Ne maš tam šipky pristavania v Kyjeve zase ste to popabrali majstri špecialisti rýchlo to vymažte zase ste sa usvečili že klamete jak tiskne kedy sa už naučite niečo spraviť poriadne aby vás niečo neusvečilo že podvádzate asi sa to nedá že páni nekonšpirátori . Pravda vždy vyjde na javo..V klamstve sa vždy najde neaká chybička a robite ich už ako cez kopirak čo bude nasledovať kde spravite falošný útok v Litve? alebo ako dostať Nemcov do vojny neco v Berline? za 10000 rokov tu len škodite a vymyšlate podrazi doplatila na to Atlantida ,Egypt teraz chcete vy farizeji spraviť z Europy púšť najveciu chybu ludia spravili že vás sem pustili z tej druhej planety čo ste si zničila sifoni zločinecký.

      Vymazat
    2. Zdravím, Anonymní11. února 2015 0:29,
      vůbec nemám tušení o čem píšeš. Ale píšeš, že jsou na obrázku 1 šipky. Jestli myslíš to žluté u Kyjeva, jde o letadlo UR-82060, které vyletělo z tamního letiště. Obrázek je pořízen print screenem ze záznamu letu, kde je zobrazen celý průběh letu a kde se dalo posunout letadlo do jakékoli části letu. S tím obrázkem nemám nejmenší problém, protože jsou na něm uvedena fakta (datum, místo odletu a příletu letadla UR-82060). Jde mi jen o to, že pokud by nebyly doplněny ty červené šipky, červené zvýraznění a červený text, je to jen informace. Toto červené zvýraznění jen upoutává pozornost na určité detaily, které se skutečností nejsou v rozporu. Odmyslete si, prosím, všichni to zvýraznění, a co potom uvidíte? NIC! Letadlo v tento čas opravdu vykonalo let z Kyjeva do Ostravy. Další den vyrazilo ráno cca v 8 hodin z Ostravy ve směru JZ, poté J a zmizlo nad Tyrhénským mořem. Konec, tečka. Pokud máš důkazy o něčem jiném, nebo o tom, kde se letadlo pohybovalo, napiš. Ale myslím si, že asi nic moc konkrétního nezjistíš. Doměnky jako důkaz nepovažuji. Honza J.

      Vymazat
    3. Anonymní11. února 2015 0:29
      Ale ti riadne šibe take taraniny tu vypušťaš hanbi sa chumaj

      Vymazat
  7. Oni se už ani neserou s nějakou pořádnou kamufláží, bylo by to zbytečně dražší řešení, než zadarmo vypustit blaf v mainstream médiích a těm případným "konspirativcům" a rýpalům se v klidu vysmát :)
    Asi to spěchalo, že to neposlali najednou vlakem, přes spřátelené yyPolsko, když už spedici zajišťovali poláci. Mohli přihodit i pár vagónů jablek, které iniciativně nedodali Rusku :)


    OdpovědětVymazat
  8. :D a nedošlo vám treba to, ze to letadlo parkuje v Kyjevě, takze se logicky muselo z domu dostat do Ostravy? Vypovídá o tom například i to, ze je v prvním obrazku napsno Kyjev - Ostrava a ne Ostrava - Kyjev. A nestihli náhodou cestou i vylepšit počasí ? :D

    OdpovědětVymazat
  9. Vice info + nejake ukrajinske komenty
    http://leva-net.webnode.cz/products/dodava-cr-tanky-kyjevskemu-rezimu-pravdepodobne-ano/

    OdpovědětVymazat
  10. Poděkování ukrajinského ministra obrany Stropnickému za dodávku materiálu: http://www.zvedavec.org/vezkratce/9750/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ten trouba jistě neví, co mu Stropnický poslal za šrot :-)

      Vymazat
  11. Přidávám trochu detailnější fotky z letiště z doby nakládání tanků :-)
    https://www.dropbox.com/sh/bq4tlddipfpy8az/AABdC95IidSy1B4y8JVuw5A7a?dl=0

    OdpovědětVymazat
  12. Tak ja za nejdulezitejsi povazuju informaci ze letadlo zmizelo z flight radaru nad stedozemnim morem pac to se jen tak nestava to se stava jen v pripade ze letadlo spadne, je sestereleno a nebo kdyz dopravce nechce aby bylo videt ze pristalo v nake africke zemi ktera je ve skutecnosti na ukrajine.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takže nejenom malajská letadla, už i Mrije se ztrácejí nad mořem beze stop. Jeden aby se nakonec bál vůbec nasednout do letadla.

      Vymazat
  13. Letadlo parkuje v Kyjevě...takže všechny cesty pro něj nevedou do Říma...
    přibližné parametry letadla a nákladu:
    T-72A - hmotnost: 41.500 kg x 4 = 166 tun
    Max. hmotnost nákladu uvnitř letadla: 250 tun
    Dolet s nákladem 170 tun v trupu: cca 6000 km
    ..i s přihlédnutím k rozložení hmotnosti zbývá rezerva tak mohl ještě i něco doložit pokud by letěl přes Afriku nebo jen nevyložit a lítat kolečko přes Kyjev, foto hrdé vykládky bojovníků proti terorismu nějak chybí...

    unikátní Mrija UR-82060 má pár menších bratříčků, příběhy jednoho ur-82072 třeba zde:

    http://wertyzreport.com/clanek/ukrajina-bludny-holandan-antonov

    něco jako Osudy letu dobrého ukroše Ruslana za světové války...sestřička ze stejné stáje...kde skončily ty "naše" takny se stejně už brzy všichni dovíme "na vlastní oči" ,dnes už se to nehraje zbytečně na tajňáča ale normálně na hulváta...

    OdpovědětVymazat
  14. Milý Orgonete, vidím, že už je tu taky řádné zatroleno. Ti prevíti kazí diskuze, kde se dá, na Zvědavci, ac24 a mnohých jiných alternativních webech. Ovšem zde v ČR je značné množství pomýlených milovníků zemského škůdce Kchárla von, před rokem 1989 bylo jen málo prorežimních blbů, dnes je to přesně opačně. Není jim pomoci a nám asi taky ne. Probuzených je stále jen zlomek, grilování, chemtrailsování stále pokračuje a zombieovce jsou i nadále spokojeny s "výhodnými" nákupy v Lídlu, Kauflandu atp. Takže je probudí asi jen totální válka, ale to už jaksi bude pozdě. Držte se všichni lidé dobré vůle. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud máte pocit, že je zde zatroleno, pak svou stížnost musíte adresovat přímo majiteli tohoto webu, neboť on sám jediný si komentáře moderuje, a tím pádem rozhoduje, co bude na stránkách OrgoNetu publikováno. Možná těmito "provokacemi" OrgoNet sleduje nějaký svůj soukromý cíl, možná se jenom skvěle baví na účet tohoto fóra. Těžko říci, proč se tu objevují vysloveně "degešské" nebo zase vysoce provokativní komentáře.

      Vymazat
    2. A ty k tomu orgo nemáš co říct ?

      Vymazat
    3. nojo kchárl fon šláfenberk co jinýho sme mohli asi tak čekat

      Vymazat
  15. Tak to vyzerá, keď sa ministrom stane absolútne neodborný šašek z komediálnej branže! Bez sebaúcty, morálky, povolaný hrať bratovražednú komédiu s množstvom mŕtvých po svojom neuváženom kroku! Hanba zradcom každého národa!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jenom tuctový šašek v Praze poslouchal svého černého krále ve Washingtonu

      Vymazat
  16. 12. února 19:20: Jo milej čtenáři, Orgonet nemá tolik času, aby všechno detailně kádroval. Je rád, že to rychle prolítne, odstraní komentáře obsahující různé dehonestace, některým komentářům ani nerozumí, tak je pustí, některý jsou otravný (třeba furt s tím satanem), ale zase co, třeba je to pro někoho důležitá informace, tak to odklepne...
    Rada: někteří čtenáři napíšou inteligentní, věcný a pracný komentář, ať už souhlasný či nesouhlasný, ovšem diskvalifikují si ho sami tím, že tam připíšou nějakou zcela zbytečnou odsuzující poznámku jako jste všichni blbci, ten a ten je to a to...
    Některé vyloženě trolské příspěvky slouží opravdu k mému pobavení, a spoléhám při nich na čtenářstvo, že to příslušnému trollu natře, a obvykle tomu tak je. A blbé otázky tu taky mají své didaktické místo.
    V zásadě pouze nechci, aby se tu čtenáři vzájemně primitivně napadali.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je taky odpověď :-)

      Vymazat
    2. satan se ti orgo nelíbí, mě taky ne, ale co s tím naděláme, když tu mezi námi je, škodí na všech frontách, a my lidi děláme, že to nevidíme. Pak se nediv, že je ve světě tolik zla, násilí a smrti. To všechno nemusí bejt, my to svýma postojema, lhostejností a jistým přizdisráčstvím stále více a více dopouštíme. Až si přijde vzít život a duši každýho z nás, kdo nás zachrání ? Jak už tu někdo pravil, pokud dopustíme válku, najde si každého z nás !

      Vymazat
  17. Dokáže někdo vysvětlit, proč by pro utajenou dopravu tanků z Ostaravska do Kijeva někdo zvolil obrovské letadlo místo nenápadného železničního vagónu? O ceně přepravy ani nemluvě... Nějak té novinářské kachně chybí základní logika...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím, Anonymní15. února 2015 12:38,
      přesně toto by mne také zajímalo, ptal jsem se na toto na fb na infowars, kteří o tomto dychtivě informovali od počátku, ale dodnes bohužel bez odpovědi. Základní logika opravdu chybí. Kdyby se srovnala fakta, která se dají najít, a aspoň trochu se použil rozum, takové bludy, jako tento článek, by se nedostaly na světlo světa. Ale když tomu někdo věří...
      Honza J.

      Vymazat
    2. Pozdrav všem,
      minimálně jeden důvod by se našel a říká se mu UTAJENÍ. Železniční doprava je levná, bezpečná, poměrně rychlá, ale neustále sledovatelná a v době, kdy je EU vydáno embargo na dodávky výzbroje na Uk je tohle nepominutelný aspekt. Stačí že v tom jede Polsko se svými ShKH 152 DANA. My nejsme takoví střelci ani poklonkovači Bílé Chýše, aby se nám to mohlo prominout a tak holt se musí některé věci provádět drobet oklikou.
      Tento názor je pouze info na to proč, nikoli potvrzení, že tomu tak skutečně bylo!! O věci samé mám informace pouze z veřejně dostupných zdrojů a předešlé řádky jsou výhradně mou spekulací.
      Ferro

      Vymazat
    3. Utajení? To si děláš srandu? Vždyť jen o příletu tohoto letadla se v TV mluvilo pár dní předem. A stejně i o jeho nákladu. Už jen použití Mriji je proti všem zásadám utajení. Lol.

      Vymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.