18. března 2015

Česká média vyhrožují, aby odradila od protestů proti Dragounské jízdě

Z aeronetu:
http://aeronet.cz/news/ceska-media-zacala-na-objednavku-vyhrozovat-obcanum-aby-je-odradila-od-protestu-proti-dragounske-jizde-americke-armady-hazeni-rajcat-na-zemana-je-ok-na-americkeho-vojaka-nikoliv/

Česká média začala na objednávku vyhrožovat českým občanům, aby je odradila od protestů proti Dragounské jízdě americké armády. Házení rajčat na Zemana je OK, na amerického vojáka nikoliv!

Jak nás upozornil jeden ze čtenářů AE News, na serveru TN.cz byl uveřejněn článek [1], který varuje občany před jakýmkoliv odporem a protestem před americkou armádou během jejího průjezdu a dočasného pobytu na území republiky. Dikce je zjevná, článek je naprosto evidentně zpracován někým z ministerstva obrany ČR. Podobná varování znají pamětnící z roku 1968, kdy státní úřady podobně varovaly před protesty proti okupačním vojskům Varšavské smlouvy.
Doporučené rady jsem si přečetl a nestačím se divit. V textu se píše, že za hození rajčete na vojáka US Army hrozí až dva roky natvrdo. Opravdu? To máme nějaké speciální zákony pro Američany a jejich ochranu? Posledně, když několikatisícový dav házel na Albertově rajčata na prezidenta republiky Miloše Zemana a spolu s ním na další prezidenty evropských zemí, tak policie stála a přihlížela. Mám to napsat ještě jednou? POLICIE STÁLA A PŘIHLÍŽELA! Následně pořadatelé akce dostali pozvánku do ČT, do rozhlasu a získali mediální prostor a dokonce morální podporu od bývalého ministra zahraničí a pospávajícího šlechtice. Není tedy něco v našem právním systému špatně? Je snad pódium s prezidenty evropských zemí něco méně, než americký voják? 

Druhé rýpnutí si dovolím ohledně informace TV Nova, která se odvolává na MO ČR, že američtí vojáci budou muset dodržovat zákony ČR během přesunu. No, to je takové obecné a pěkné, ale je to pravda jenom do chvíle, než se něco stane. Pokud by americký voják, např. při zkratovém jednání, zastřelil českého občana, před český soud nepůjde, protože v rámci dohod SOFA a zejména VFA mezi USA a členskými zeměmi NATO jsou američtí vojáci vyjmuti z jurisdikce státu a souhlas s jejich vydáním k trestnímu stíhání v ČR by muselo udělit americké ministerstvo obrany, pod nějž spadají američtí vojáci, a to na návrh vrchního velitele amerických ozbrojených sil v Evropě.
VFA upravuje jurisdikci práva při přesunu a krátkodobém pobytu vojsk. Američané se musí řídit jen rozkazy svých velitelů a trestní zodpovědnost nesou jen před americkými vojenskými soudy. Je podivné, že ministerstvo obrany ČR tuto informaci televizi Nova neposkytlo. To je totiž podstatný detail. Pokud Američané z úleku nebo ze strachu začnou střílet do demonstrantů, nic se jim nestane. Prostě řeknou, že si spletli letící rajče za odjištěný granát.
A jak jistě víte, Američané své občany, natož vojáky, cizím zemím nevydávají. Jistě si vzpomínáte na pana Dahlgrena, který povraždil své příbuzné v Brně a poté utekl do USA [2]. Tam ho sice zadržela FBI, ale do Česka se jen tak nevrátí, protože není politická vůle ho vydat. Důvod? Americká justice je založena na precedenčním právu a vydání pana Dahlgrena by ohrozilo mnoho jiných amerických občanů, zejména pak zaměstnanců zpravodajských služeb, investičních podvodníků a dalších, na které jsou v jednotlivých zemích zatykače. Precedenční právo je silná zbraň u amerických soudů. Takže už jistě chápete, proč se USA s vydáním pana Dahlgrena tak ošívají. Nejde vůbec o něj, ale o vznik precedenčního modelu.

[FOTO] Obrněné vozy Stryker budou během přesunu plně vyzbrojeny ostrou municí, v Estonsku dostali lidé stojící na chodnících doporučení, aby nedělali rychlé pohyby a nic neházeli pod kola transportérů
V článku TV Nova je ještě jeden zásadní a sporný moment. V jednom odstavci se píše: „V případě, že by pak došlo například k větší potyčce s americkými vojáky, hrozí útočníkovi odnětí svobody na šest měsíců až tři léta. V případě vážnějších zranění může útočník dostat až desetiletý trest.“ To je poměrně silná káva. Američané ještě k nám ani nepřijeli, ale média už sugestivně upozorňují, že rozlobený český občan, který nechce konfrontaci a válku s Ruskem, by mohl dostat až desetiletý flastr, kdyby snad nedejbože hozené vajíčko způsobilo vojákovi větší než malé „bebí“.
Na Generálním štábu z toho pomalu nespí, protože český odpor proti radaru v Brdech byl obrovský, ale průjezd americké armády, to je úplně jiný level. Chystají se uzavírky silnic, odklánění dopravy i chodců a dojde i na Potěmkinovu estrádu, s americkými vojáky promluví vybraní studenti gymnázií a fakult, kádrově prověření, s pro-západním smýšlením, obyčejný plebs bude z bezpečnostních důvodů odháněn od silnic hlavních tras přesunů.
Zastrašování obyvatelstva je jasným důkazem toho, že přesun vojsk přes naše území měl být organizován jinak, komorněji, tiše a bez provokací, a že armáda a politici teď mají z celé akce obavy. Česko bylo několikrát okupováno a jediná armáda, která by měla pořádat dragounské jízdy po naší zemi, je ta česká. Všechny ostatní armády, i když jsou spojenecké, by měly přes naše území přejíždět co nejméně nápadným způsobem.
-VK-
Šéfredaktor AE News

55 komentářů:

  1. ideologicky diverzní provokace...Okupační jednotky MAJÍ transportovat PO ŽELEZNiCI,nikoliv dráždit DOMÁCÍ NA SILNICI. Když tehdy jela taková suita v Praze,tak Jaroslav Hašek s dostatečným počtem lidí vytvořl zástup vystrčenných nahých zadnic s nápisem WILLKOMMMEN..

    OdpovědětVymazat
  2. Celé téden su zavřený v hale a teď každý víkend kdy má být hezky je hnusně... tak mě s.rou s tím chemtrails a ted eště jak pojedu na kole po dědině mi projede kolem US BVP a když na ně ukážu jejich populární fakjů tak mě těpnů z kulometu do zad. Dufám že sa dožiju pampelišek..., jinak myslím si že nukleární válka nehorzí nad tím má kontrolu IFO ale rozbít a zabít hodně lidí konvečními zbraněmi je povoleno paradoxně!!

    OdpovědětVymazat
  3. Bohužel ti naši čeští pitomci - ovčani se zase nezmůžou na nic jiného než na remcání
    po hospodách a po webech jako vždycky.Bohužel to je kdysi hrdý český národ v celé
    své kráse.Kdyby jim celý svět navalil na hlavu tak oni sklopí uši a budou držet huby.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A co vy osobně proti tomu podniknete??? půjdete vystrčit tu holou řiť nebo budete sedět doma u PC a remcat proti remcajícím...

      Vymazat
  4. Máte na mysli tohle?
    http://static.klix.ba/media/images/vijesti/081004008.1_mn.jpg

    OdpovědětVymazat
  5. Vláda české republiky je banda zmrdů...

    Její voliči, Bohužel, taktéž.

    P.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. milé pé,kam moje pamět sahá,tak VÝSLEDKY VOLEB jsou dle ZADÁNÍ,čili se UPRAVÍ VÝSLEDKY...Proto MILÉ PÉ ZÁSADNĚ NEVOLÍM....

      Vymazat
    2. Voliči nikoliv. Volební akce se sice zpočátku dělá poctivým sčítáním hlasů, pak se ale dělají velké sumáře a je to v elektronické podobě a tehdy vzniká prostor pro úpravy. Je otázkou, jestli vůbec by sumáře papírových lístků souhlasily s konečnými elektronickými výpisy výsledků. Jestli snad není pravdivější říci, že voliči za to vlastně nemohou?!!!

      Vymazat
    3. S tou první větou s vámi souhlasí!!!!
      K té druhé větě mám dotaz, vy jste volič, nevolič či ET?
      žabička

      Vymazat
    4. souhlas je to tak a asi težko nas par promile lidí neco změníme zkurvena doba zkurveny lidi

      Vymazat
    5. Vyměnit voliče!

      Vymazat
    6. Když to elitky temnářů nahoře zmanipulují k obrazu k svému, tak k čemu by to bylo - vyměnit voliče? Že by se nám probudil zase nějaký troll z terraformingové armády pachtící se pro mrzký peníz?

      Vymazat
    7. Však amíci nás jedou vyměnit. Co nestihl Hitler, to dokončí bašta demonogracie UssA.

      Vymazat
  6. Od konce druhé světové války, což je k dnešnímu datu 2015 sedmdesát let, bylo na planetě Zemi přes 260 válečných konfliktů, v němž převážně figurovala jako agresor Amerika, respektive Americká vláda. Když jsem se díval do informačního energetického kanálu z kolika procent Americká vláda figuruje jako agresor, pochopil jsem nad kým mají tyto myšlenkové formy největší moc. Viděl jsem že z 92 procent válečných konfliktu vyvolala právě Americká vláda spojená s Británií. Víc jak 65 procent měla přímý zásah, tedy poslala své vojáky a ve zbylých procentech vyvolala nepokoje v různých zemí občanskou válkou, kde pak dosadila do vlád svoje lidi. Bývala Jugoslávie, Sírie, Libye, Ukrajina atd. ve všem mají prsty tyto myšlenkové formy ovládající americkou vládu. Ve všem hrají hlavně peníze a tak v cizích zemí skrze své americké ambasády, podplácejí domorodé vládní úředníky, aby pracovali pro ně, tudíž proti své vlasti. U nás v Čechách není těžké vidět, kdo je jejich příznivcem. Rozhodně to však není prezident Miloš Zeman, jak by někdo předpokládal, ba naopak.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však taky Milošek jako jediný prezident z Evropy jede na oslavy do Ruska. Jistě tam dostane od Putina ujištění, že ČR nevymaže ze světa jaderným holokaustem,jen napadne radary a US army, pokud se na své spanilé jízdě u nás budou chtít proti Rusku zakopat.

      Vymazat
  7. Kdy už tady ty šaškárny skončí? Je mi z tohoho na blití. Jinak zdavim ORGO Vás všechny a držte se!

    OdpovědětVymazat
  8. Ty bys nepoznal superegoismus, ani kdybys ho měl před očima

    OdpovědětVymazat
  9. ...také mi přijde poněkud absurdní ten odstavec, kde se píše: „V případě, že by pak došlo například
    k větší potyčce s americkými vojáky, hrozí útočníkovi odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.
    V případě vážnějších zranění může útočník dostat až desetiletý trest.“

    To jako že malý český protestující by si vůbec dovolil zaútočit na nějakého amerického Ramba či Terminátora?
    A kdo komu by asi tak způsobil to vážnější zranění? Rambovi, sedícímu v obrněném transportéru?

    asi si radši půjdu hodit rajčetem po prezidentovi, tam se mi nemůže nic stát...

    Také cítíte bezmocný vztek jako já?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani ne, nasralo by mě to leda, kdybych to nařídil já, pak jsem si to rozmyslel, ale nešlo to vzít zpět :D a kolem nás nejedou, škoda, šel bych na ně vystrčit zadek, jak někdo navrhoval hore

      Vymazat
    2. nazdar
      Nevím proč cítíte vztek. Vždyť to je veliká výzva. Kdy zas občané dostanou takovou příležitost projevit svůj názor?

      Vymazat
    3. Zajímalo by mě, kdo a kdy takový zákon schválil. Pokud ho schválili v tajnosti dopředu, museli nejmíň půl roku až rok vědět dopředu, že amíci přes nás pojedou jako okupanti. Pokud tomu tak bylo, je to jasná kolaborace s cizí mocností a vlastizrada. A ta se trestá jak dějiny znají kulkou nebo věčným exilem !

      Vymazat
    4. Je to hnus, velebnosti!

      Vymazat
    5. Necitim vztek !! sel bych na nejaky most kde pojedou a sel je aspon pochcat..

      Vymazat
  10. To vypadá že z ČR už okupanti neodídu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I to se může stát, že amíci vstoupí, a už neodejdou.

      Vymazat
  11. Vypadá, že čeští vojáci budou sloužit Amíkům v případe konfliktu s Rusi, jen a jen jako pomocníci, a to s právomocí podávat pásy s náboji, donášet stravu, odnášet smetí, doplňovat PHM, obvazovat případné raněné, nebo dokonce odhánět a bít případné protestující české vlastence! Dragounská jízda jasně ukazuje, kdo je v současné době v Čechách pánem! A Slováky to teprve ještě jen čeká.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Usáci si zřejmě k nám přijedou připravit válečné pole s Ruskem. Obětují střed Evropy,aby zachránili USA a UK před přímými údery.

      Vymazat
  12. Rajcata me dosly ale smradlavejch vajec mam zasobu nevite nekdo kede se bude hromadne hazet chtel bych bejt v chumlu az zacnou amici opetovat palbu ostrejma je pak mensi sance ze me trefej :)

    OdpovědětVymazat
  13. doporučení: všude kde pojede ona armáda je treba vyklidit okolí a ani pohledem nezavadit, ponevač když jim nevenujete ani pohled, tak je nepodporíte ničím, jasneji KAM JDE POZORNOST MOJE to posvecuji, takže je nesveťte, ať se mají, ale za to organizujte české sbory - taneční, spevácké, malírské, detské, proste jejich ignorováním jim nepropujčujete svetelnou energii.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neboli,když se díváte dlouho do pekla, vidí pak i peklo do vás.

      Vymazat
  14. Dobrý den,
    jsem proti jakékoliv cizí armádě u nás, ano chápu američané jsou "naši spojenci" tudíž je logické, že jim umožníme průjezd, proti tomu by nikdo nemohl říct nic.
    Jde o to jakou formou budou projíždět, rozděleni do třech konvojů a každý z jiného směru, to je věc která mě osobně vadí. Pokud půjdu vyjádřit svůj nesouhlas, zvolím tichou formu a otočím sek nim zády, rozhodně nechci a nehodlám podporovat žádnou agresi ať už ji vyvolává USA,NATO,Rusko, nebo dav.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano ano mokrý zadky na ně vystrčit, jako to udělali Skotové anglickému králi, když se na ně chtěl obořit vojskem pro neposlušnost britské koruně. Já tu americkou jízdu chápu podobně...že nám má být jasně dáno najevo, kdo je naším pánem, a čí jsme poddaní či spíše už otroci.

      Vymazat
  15. Je to hnus, po vzoru Haška bych na ně nejraději vystrčila zadnici s nápisem welcome in ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak, jak Victoria Nuland říká "jebat EU" tak si na zadnici napište "jebat USA"

      Vymazat
    2. Myslel/a jste peprný a výstižný výraz "fucking army usa" ? Pak s vámi souhlasím :-)

      Vymazat
  16. ja rajčata ani vajička nehodlam hazet ale par nastrach jim udelam ad je vzrušo no nejlepí když ich par zařve žoldaci skuveny mnely chcipnou vlune materi skurveny když to rodila wudu je silny a černa magie vden zatmnení je maximalní tak toho viužijte a nic po nich hazet nemusíte zlo se zlem zlikviduje premyšlejte už je čas a chce to viužít je to tak jednoduchy a primytívní ad se zlo se setměním spojí a presune do jine dimenze ze všema šmejdama co jsou nadrazeny a jejich ego je pohaní dopředu : je čas a možnost vyzkoušet magii temny energie proč to neskusit

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To byl dosti vypatlaný názor, ale každý svého štěstí či neštěstí strůjce a strojvůdce, jak zpívají Chinaski.

      Vymazat
  17. Takže, 2 roky za hození rajčetem, 6m- 3r. za zranění us army vojáka. Atd. Ehm To už mi připomíná stanné říšské právo.
    Např. tady www.vhu.cz/exhibit/vyhlaska-prazskeho-stanneho-soudu-o-poprave-ceskych-vlastencu/
    Jedinou omluvu by tahle vyhláška z roku 2015 měla, pokud by us army byli z porcelánu nebo tanky by byly papírové makety. Nebo napadá někoho jiný důvod, proč tolik "bezpečnostních opatření" na ochranu cizích žoldáků ? To už z nás mají takový strach?

    dan.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. JO mají :-) Amíci si obyvatelstvo v ČR hlídají jako oko v hlavě. Jsme totiž největší posměváčci, ignoranti a salámisti vůči jejich "agendám", které tak rádi schvalují, vydávají, a pak násilím vynucují jejich plnění a dodržování. Všude jinde se jejich velení bojí, my se jim smějeme. Ne nadarmo o nás říkají, že jsme smějící se bestie.

      Vymazat
    2. anonymní 16:50
      Ha ha ha... tak úžasně krásnou odpověď jsem nečekala ! Docela hezky jste to trefil(a) ! Díky

      dan.

      Vymazat
  18. Já buď lidma okolo...tak si vemu českou vlajku, foto Kryla a pod.. a zpívám českou hymnu, třeba po celo dobu !!
    Dát najevo, že je to naše zem !

    OdpovědětVymazat
  19. je nekde pujcovna traktoru ? aby se jim clovek postavil do cesty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To bych neradil. Tank abrams by ho převálcoval jak papír.

      Vymazat
  20. Je skvělé kolik lidí je ochotno zvednout zadek a vyjádřit svůj názor, ten průjezd a jejich noclech je potřeba změnit k frašce, pokud se sejde dostatek lidí tak je nemohou všechny pozavírat takže rajčata, vejce atd v použitých plenách s sebou. Je potřeba si stále připomínat, že žido_usáci v roce 1945 vybombardovali téměř všechna průmyslová města a přenocování třeba v Pardubicích je výsměch. Je potřeba dát najevo, že ti zmetkové tu nejsou vítáni. At táhnou za tím svým negrem. A nezapomenout, že je pozvala vláda čssd_tato strana nemá v parlamentu co dělat.
    Jandera

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ano ohavný karierista a připosranej mamánek Sobotka !!!

      Vymazat
  21. Naše vláda nám přes média vyhrožuje zavřením, tak pojďme se nechat všichni zavřít, a když nás bude dost tak můžeme
    zavřít my je!!! Myslím si že už je na čase.
    Nebeský

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak to říkal sedlák na Kutných Horách, když jej jako husitu chtěli pověsit ? "Tolik provazu nemáte, abyste nás všecky zvěšeli !" A měl pravdu. Tyrani byli poraženi nebo pobiti, a byla po nich veta.

      Vymazat
  22. Proč americký velvyslanec v Praze dozoroval sjezd hnutí ANO?
    http://www.svetkolemnas.info/novinky/domaci/2165-proc-americky-velvyslanec-v-praze-dozoroval-sjezd-hnuti-ano

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dozor od slovesa dozírati, tedy aby americkému federálu v české kotlince neunikl ani vlásek, ani smítko toho, co se tu uděje. Zřejmě jsou čeští političtí trotlové tak nespolehliví a neschopní, že nad nimi někdo musí držet karabáč.

      Vymazat
    2. Babišovci jsou zrádci stejně jako Topka. Ti půjdou i s čertem, jen když jim posype. Na Slovači jsou rádi, že se ho zbavili, jen se mi smáli, proč jej volíme. A je to tu.....

      Vymazat
  23. Na ne akom pomníku sa nedá naštartovať tank ako to spravili v Budapešti?(pred par rokmi keď rozbili maďarskú televiziu)

    OdpovědětVymazat
  24. P.S

    Už som Vám našiel čo ho namalovali na smichove na ružovo skuste ho naštartovať nech prdel

    http://cs.wikipedia.org/wiki/Tank_%C4%8D%C3%ADslo_23

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Žádám Sílu o zničení všeho temného zde na Zemi.
      Žádám Sílu o zničení všech nástrojů Satana zde na Zemi.

      Vymazat
  25. http://www.zvedavec.org/komentare/2015/03/6392-zdroj-z-ct-nesmime-ani-hlesnout-o-okupaci-z-15-brezna-1939-dostali-jsme-generalni-zakaz-seshora.htm - odpor občanů k přejezdu "drakoidů" přes naše území vyvolává hysterii a tlak amíků :-D

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.