12. března 2015

McDonald ztrácí tržby: lidé chtějí skutečné jídlo


McDonald ztrácí tržby
Překlad: OrgoNet

Fastfoodové řetězce ztrácejí celosvětově tržby, protože odmítají adaptovat se na poptávku po přírodních potravinách.

Tržby McDonaldu již řadu měsíců rychle klesají, a dlouhodobě se propadá i na burze. Nová zjištění říkají, že tento fastfoodový obr klesl i v únoru, i když prohlašuje, že již mění svůj obchodní model.

Jeho generální ředitel byl propuštěn, avšak ekonomové společnosti pochybují o její schopnosti „zvrátit trend“. McDonald nějak pořád nemůže přesvědčit nové zákazníky, aby jedli jeho „potravinové“ produkty vyrobené ze směsi plniv, aditiv, konzervantů a samozřejmě GMO. Viz
http://naturalsociety.com/official-mcdonalds-monsanto-losing-money-fast/

Co se děje? Jak se ukazuje, svět se začíná zajímat, co doopravdy konzumuje ve své stravě – a v nové  prostředí začíná vznikat nový konglomerát obchodů a restaurací s přírodními potravinami. Jinými slovy: Lidé už mají dost toho, aby si do svých těl házeli lopaty odpadů, a dál už se s tím nehodlají smiřovat.


Zde je pár přísad, které se nacházejí v mnoha fastfoodových jídlech: http://naturalsociety.com/4-worst-fast-food-ingredients-dont-tell/

  • Dimethylpolysiloxan: chemikálie známá svým použitím v silikonových prsních implantátech, tmelech a rovněž v kuřecích nuggetech.
  • Propylen glycol: laxativní plnidlo používané v elektronických cigaretách, které už i výrobci e-cigaret začínají vyřazovat.
  • Azodicarbonamid: chemikálie používaná pro výrobu pěnových plastových výrobků jako třeba jógové podložky. 

Divíte se tedy, že se lidé odvracejí od potravinových leaderů jako je McDonald?

Státy po celém světě již začínají odmítat umělé přísady, které jsou obsaženy v mnoha základních jídlech McDonaldu. V roce 2013 se McDonald pokusil proniknout na bolivijský trh, ale musel to zcela vzdát, protože bolivijští občané nebyli ochotni kupovat jeho fastfoodové kreace.

Dle Bussines Insider http://www.businessinsider.com/mcdonalds-february-sales-plunge-2015-3 prodej McDonaldu v USA klesl v únoru 2015 o 4%. Globálně klesl prodej v únoru o 1,8%.

Společnost hodlá činit opatření, která měla činit už před deseti lety, když se veřejnost dozvěděla, co je ve skutečnosti v jejich Happy Meal. Začali se vydávat za „progresívní burgerovou společnost“, na základě toho, že nový ředitel minulý měsíc vyhlásil, že společnost bude nadále používat kuřata, která jsou méně napumpována směsí antibiotik. http://mobile.nytimes.com/2015/03/05/business/mcdonalds-moving-to-antibiotic-free-chicken.html?_r=1

Myslíte, že McDonald chystá nějakou závažnou změnu z hloubi svého srdce? Samozřejmě že ne. Ale ukazuje se, že informace mají velkou sílu.

Jsme svědky toho, jak informovaná veřejnost může silně ovlivnit trh. Společnost McDonald, leader na trhu fastfoodů, se dosud nikdy nezajímala o to, že chemikálie v jógových podložkách jsou tytéž jako v jejích kuřecích nuggetech, ani o dokumentární filmy, ukazujcící, co je obsaženo v jejich „velkých porcích jídla“.

Není divu, že McDonald ztrácí, když se začínají objevovat kvalitnější „fastfoodové“ možnosti. Ve většině velkých měst je možno nyní sehnat během pár minut organický hamburger. Proč by si někdo kupoval falešný hamburger od McDonalda?

Doba, kdy záhadné společnosti ignorovaly zákazníky, je pryč.

„Dnešní neuspokojivé údaje podtrhují nutnost rozsáhlých reform u McDonalda … a tyto změny musejí jít dále než je výměna managementu a zastaralého a osamoceného vedení.“, řekl Dieter Waizenegger, výkonný ředitel investiční skupiny CtW.

Dodatek:
Co je v hamburgeru od McDonalda?
Překlad snad netřeba. Seznam chemikálií je impresívní a rozhodně překračuje množství přírozených surovin.

Houska obsahuje:

Regular Bun:

Ingredients: Enriched Flour (Bleached Wheat Flour, Malted Barley Flour, Niacin, Reduced Iron, Thiamin Mononitrate, Riboflavin, Folic Acid), Water, High Fructose Corn Syrup and/or Sugar, Yeast, Soybean Oil and/or Canola Oil, Contains 2% or Less: Salt, Wheat Gluten, Calcium Sulfate, Calcium Carbonate, Ammonium Sulfate, Ammonium Chloride, Dough Conditioners (May Contain One or More of: Sodium Stearoyl Lactylate, DATEM, Ascorbic Acid,Azodicarbonamide, Mono and Diglycerides, Ethoxylated Monoglycerides, Monocalcium Phosphate, Enzymes, Guar Gum, Calcium Peroxide), Sorbic Acid (Preservative), Calcium Propionate and/or Sodium Propionate (Preservatives), Soy Lecithin.

Přílohy (kečup a ochucení zeleniny) jsou také plné chemikálií.

Maso by mělo být 100% mleté hovězí, avšak je z intenzívních chovů plných antibiotik a růstových hormonů. Je podezíráno, že obsahuje i "pink slime", (růžová proteinová hmota chemicky zpracovaná).
Ňamka video o obsahu tuku v hamburgeru:
https://youtu.be/ufJAwL30rb0

13 komentářů:

  1. Mc Donald by měl expandovat v Česku. Češi sežerou kde co a jsou spokojený.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. protože vibrační rovina Čechum dovoluje leccos,co západní rambo nepřežije..

      Vymazat
    2. kabod : To čo si napísal bol dúfam vtip...

      Marek & Marek G.

      Vymazat
    3. Mhmm, tak to rád slyšim :-) dycky jsem si říkal jaktože na nás některý jejich finty moc nepůsobí...

      s tím se ztotožňuju.

      Vymazat
    4. to Kabod
      něco jako klystýr a chinin - a pořádnej...
      sv.

      Vymazat
    5. Ty sračky bych v životě nejedl....

      Vymazat
  2. To anonymní 10:22 :
    To chcete zničiť svoju famíliu , vy ste nejaký skrytý agent ? ... a ehm, čo ten slovník ! Vy žeriete ? Ja jem. BED

    OdpovědětVymazat
  3. Pozdravujú te Orgo a vás všechny!
    Dnes nekdo pekne zaoctuoval na susedním Slovensku :-) http://www.shmu.sk/data/data003/RDQtOPdoWzs1JyuTinMrapjm2.jpg

    OdpovědětVymazat
  4. K mekacovi jsem driv chodil na tu jejich zmrzku mcflurry, nic jineho. No a asi pred 5 lety me osvitil duch svaty a na otazku jakou prichut si dame, jem odpovedel, ze zadnou, ze jen samotnou zmrzku bez prichuti. Nedalo se to snist, nebylo to vubec dobre, chutnalo to jako indulona.
    To uz bude asi 5 let a od te doby ani lizatko od nich.

    Taky kdysik na hlasu ruska byla kratka glosa, jak mekac zavira pobocku (nepamatuju si zemi, nekde v Latinske americe), protoze domorodci tam odmitaji chodit kvuli predsudku, ze jidlo, aby bylo zdrave, se musi pripravovat s laskou a jeho p[rinosnost je primo umerna dobe pripravy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem chodil na zmrzku kdysi, takže už ne.

      Vymazat
  5. Šokoval mne tento německý článek:
    "Fukushima: Am Strand türmen sich Säcke mit radioaktivem Abfall"
    http://www.pravda-tv.com/2015/03/fukushima-am-strand-tuermen-sich-saecke-mit-radioaktivem-abfall/
    Fukušima: Na pobřeží se vrší pytle s radioktivním odpadem.

    Statisíce plastikových pytlů s radioktivním odpadem jsou skladovány v blízkosti takřka před čtyřmi roky havarované atomové elektrárny Fukushima. Kam bude tento odpad jednou umístěn neví nikdo.
    Černé plastikové pytle kam oko dohlédne. Stojí na rýžových polích, v zahradách, na školních dvorech, na pobřeží. Statisíce. Až po okraj naplněné radioaktivitou zamořenou zeminou, listím, odřezky stromů. Bez přestávky plní pracující v ochraných oděvech nové pytle, zavazují je a stavějí k ostatním. Momentálně to je beznadějný boj proti radioaktivitě..........

    OdpovědětVymazat
  6. No vida !
    Kuřáci elektronických cigaret můžou přidat přebytečný "tuk" z burgrů do liquidu a vyhulit to v e-cigárách :-)))

    Kaštan

    OdpovědětVymazat
  7. Hamburger,ani nevím proč, mi byl odporný už po revoluci,když to sem začali rvát do prodejen. Koupila jsem to jen jednou a nechala schválně rozmrazit,což bylo proti návodu na použití-nebo požití??.....Fuj hnus a ani pes to nechtěl. Do "mekáče" jen na zmrzku a pak ani to ne. Že by konečně lidem došlo co je to za sračky?

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.