17. března 2015

Obama se setkal s vrcholným ruským špiónem a varoval, že nemůže zastavit válku

Obama se sešel s vrcholným představitelem ruské špionáže a varoval, že nemůže zastavit válku
Obama Meets With Top Russian Spy, Warns He Can’t Stop War

http://www.whatdoesitmean.com/index1847.htm
March 15, 2015
By: Sorcha Faal, and as reported to her Western Subscribers
Překlad: OrgoNet


Nová zpráva od Federální bezpečnostní rady (SCRF) o návštěvě ředitele Federální bezpečnostní služby (FSB) Alexandra Bortnikova  u presidenta Obamy ve Washingtonu uvádí, že americký vůdce „soukromě informoval“ presidenta Putina, že se blíží globální válka … a „je možné, že není v jeho silách jí zabránit“.

Ředitel Bortnikov, jak je důležité připomenout, je v některých kruzích Kremlu pokládán za třetí nejmocnější osobnost v Rusku po presidentu Putinovi, a je rovněž znám jako člen nejvyššího velení kontrarozvědky Ruské federace.

Od roku 1975 byl ředitel Bortnikov agentem Výboru pro státní bezpečnost (KGB), a byl povyšován v hodnostech ruské výzvědné služby. V letech 2004-2008 byl hlavou Služby pro ekonomickou bezpečnost a zástupcem ředitele FSB, a 12. května 2008 se stal jejím ředitelem.

Bortnikov byl na schůzce s presidentem Obamou již před několika týdny, a je zajímavé, že tato informace vyšla na veřejnost, až když FSB vydala tiskové prohlášení, kde bylo oznámeno, že byl ve Spojených státech. V prohlášení bylo speciálně zmíněno, že ředitel Bortnikov byl pozván americkýcm ministerstvem vnitra a Bílým domem https://www.stratfor.com/geopolitical-diary/amid-ukraine-talks-russian-spy-chief-goes-washington .



I když ředitel Bortnikov nesmí cestovat do zemí EU a Kanady, protože je na jejich sankční listině, je pozoruhodné, že chybí na americké sankční listině https://www.stratfor.com/geopolitical-diary/amid-ukraine-talks-russian-spy-chief-goes-washington a „oficiálně“ byl dva dny v USA na summitu Bílého domu o boji proti násilnému extrémismu.

Soukromá schůzka ředitele Bortnikova s presidentem Obamou v Bílém domě před několika týdny se konala po obdobné schůzce v květnu minulého roku http://tass.ru/en/russia/693491 , kdy se sešel americký vůdce s tajemníkem SCRF Nikolajem Patruševem  (druhá nejmocnější osobnost v Rusku), který byl rovněž dlouhodobým špiónem KGB-FSB.



Zpráva neuvádí, proč se president Obama rozhodl v minulém roce soukromě se setkat v Bílém domě s dvěma vrcholnými ruskými špióny, ale lze to pochopit v kontextu podobné krize mezi Ruskem a USA, k níž došlo začátkem 60. let. Tehdy se president Kennedy rozhodl použít zadních kanálů jak s Kubou, tak s Moskvou http://www2.gwu.edu/~nsarchiv/NSAEBB/NSAEBB395/ , aby zklidnil kubánskou raketovou krizi, protože nevěřil válečným štváčům Pentagonu a Kongresu ve své vlastní zemi.

Presidentovo rozhodnutí setkat se s ředitelem Bortnikovem, jak uvádí globální výzvědná organizace STRATFOR, „stínová CIA“,  vzniklo proto, že ředitel FSB zná veškeré konkrétní detaily ruské podpory separatistů a pohyby USA v oblasti. 

Jak rovněž správně uvádí STRATFOR https://www.stratfor.com/geopolitical-diary/amid-ukraine-talks-russian-spy-chief-goes-washington , ředitel Bortnikov je řemeslem ekonom a rozumí tlaku vytvořenému západními sankcemi proti Rusku, a má všeobecné znalosti, aby mohl diskutovat ve Washingtonu o všech těchto problémech.

Jak praví zpráva SCRF, pokud jde o „varování“ presidenta Obamy, že možná nebude schopen zastavit globální válku, toto se v minulém týdnu stalo ještě důraznějším, když Ministerstvo zahraničních věcí oznámilo, že ministr Sergej Lavrov strpěl téměř hodinovou telefonickou tirádu od americké asistentky tajemníka pro evropské a eurasijské záležitosti Viktorie Nulandové, která mezi jiným v záchvatu vzteku řekla, že ve Spojených státech vládne bývalý vicepresident Richard „Dick“ Cheney, a nikoliv president Barack Obama http://www.whatdoesitmean.com/index1844.htm , česky http://orgo-net.blogspot.cz/2015/03/zurici-nulandova-volala-do-kremlu.html



President Putin a další nejvyšší političtí a vojenští představitelé jsou nyní pod „ochranou“ Ministerstva obrany z důvodu obav z vypuštění jaderných raket prvního úderu proti Ruské federaci v tomto týdnu. Toto odporné spiknutí odhalila FSB http://www.whatdoesitmean.com/index1846.htm, česky http://orgo-net.blogspot.cz/2015/03/jaderne-strely-uk-jsou-pripraveny-k.html , a SCRF ve zprávě uvádí, že komunikace k odvrácení totální války v současné době probíhají, ale výsledek je nejistý, z toho důvodu, že nikdo v Kremlu vůbec neví, kdo vlastně vládne Spojeným státům.

Jinými slovy - západní propagandistická média sice neustále vnucují historky o možném převratu v Rusku proti presidentu Putinovi http://www.mirror.co.uk/news/world-news/vladimir-putin-been-neutralised-security-5338390 , ale pravděpodobnější je, že převrat  Spojených státech právě probíhá.


March 15, 2015 © EU and US all rights reserved. Permission to use this report in its entirety is granted under the condition it is linked back to its original source at WhatDoesItMean.Com. Freebase content licensed underCC-BY and GFDL.


1 komentář:

  1. Obama získal ruské občanství...: http://politikus.ru/events/46939-barak-obama-poluchil-rossiyiskoe-grazhdanstvo.html

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.