3. března 2015

OrgoNet je poctěn zařazením mezi "závadné weby"

Díky čtenáři za následující odkaz na pěkný článek aeronetu. Orgonet chápe jako poctu, že se dostal na seznam závadných, aspoň vidí, že jeho práce má smysl (:-)))

http://aeronet.cz/news/seznam-zavadnych-pro-ruskych-webu-je-na-svete-kdyz-nepomaha-ironizace-diskreditace-a-uz-ani-dehonestace-prichazi-likvidace-sponzor-ae-news-ma-obstaveny-bankovni-ucet-demokracie-si-servitky-ne/

Seznam „závadných“ pro-ruských webů je na světě! Když nepomáhá ironizace, diskreditace a už ani dehonestace, přichází likvidace. Sponzor AE News má obstavený bankovní účet, demokracie si servítky nebere. Zachraň se kdo můžeš?

28. 2. 2015

Když se kácí les, lítají facky. Když ale není koho fackovat, přichází na řadu záškodnictví. Západní demokratura je v koncích. Propagandě mainstreamu věří čím dál tím méně lidí a mezi chazary vzniká panika. Občané už nehodlají snášet propagandu, která se na ně valí ze všech směrů a začínají nad informacemi přemýšlet. Jak donutit občana, aby přijímal mediální informace za své vlastní? Dříve to bylo jednoduché, stačilo se odkázat na nějakou zpravodajskou agenturu. Renomovanou. To jest takovou, která má licenci na tisknutí a vydávání lží.
Spolu s ukrajinským konfliktem však nastal zajímavý úkaz, že ta oficiální propaganda západních tiskových agentur selhává. Nefunguje. Důvodů je hned několik. Tím hlavním je, že agentury ztratily pud sebezáchovy a chrlí do médií takové zprávy, kterým nevěří už ani předpubertální mládež. Neschopnost západních médií přesvědčit obyvatelstvo EU o ukrajinském „spravedlivém“ boji za svobodu proti „zlému“ mužikovi z Ruska způsobila, že státní orgány jednotlivých zemí v EU teď chtějí cenzurovat diskuse na internetu.
První zpráva, která mne před pár dny šokovala, je informace slovenského serveru Hlavné Správy, že v Česku padla vůbec první sankce za diskusní příspěvek. Ještě větší šok však následoval, že Babišovo ministerstvo obecního blaha (pozn. financí) si chce uzurpovat právo na vytvoření jakéhosi seznamu závadných webů [1]. Proč by mělo ministerstvo financí co mluvit do provozu internetu, proboha? Jenže… jak známo, když jde o seznamy, jde všechno stranou. Seznamy jsou skvělá věc. Seznamy dělali nacisti, komunisti, seznamy dělají dnes sluníčkáři a tudíž seznam je nutné vytvořit i v otázce „závadných webů“.

Cenzura jako mantra

Pro cenzuru webu se vyslovil i analytik Českého Rozhlasu, pan Alexander Tolčinský [2]. Ochránit české občany před „ruskou propagandou“ chce stále více organizací i jednotlivců. Není proto bez zajímavosti, že obskurní server Echo24.cz, který je financovaný lidmi z blízkého okolí pana uhlobarona Bakaly, uveřejnil pamflet převzatý od jiného obskurního webu, slovenského Denníku N, což je projekt ex-redaktorů slovenského SME, kteří utekli z redakce největšího slovenského deníku poté, co jej převzala skupina Penta. V pamfletu se dozvíme, že byl jakýmsi panem Smatanou ze Slovenska vytvořen seznam 42 závadných webů v ČR a na Slovensku, které prý šíří ruskou propagandu [3]. Mezi nimi je i náš web, pochopitelně.
A není to málo, Ivane Ivanoviči? Ano, touto parafrází slavného výroku narážím na to, že je zajímavé, že autora seznamu nenapadlo položit si otázku, PROČ tolik serverů píše „ruskou propagandu“? Těžko obstojí teze, že jsou všechny placené z Ruska. Ani náš server není z Ruska placený a i když nemůžu mluvit za ostatní weby, pochybuji, že by některý z uvedených 42 webů měl jakékoliv financování od ruských úřadů nebo ruské státní moci. Že by tolik webů mělo potřebu psát nepravdy a papouškovat ruskou údajnou propagandu?
Přesto je však seznam na světě. A seznam je výchozím bodem všehomíra. Je to bod nula. Bez seznamu není život. Seznam je počátkem všeho. Dát někoho na seznam je strašně fajn… pro toho, kdo na něm není. Máte přehled o nepřátelích, o škůdcích a mandelinkách parazitujících na společnosti a lidech v zemi, kteří potřebují klid na práci. Na seznamy se kladl velký důraz při deportacích Židů do vyhlazovacích táborů. Seznamy se dělali na konci středověku při honech na úkladné čarodějnice. Seznamy měli bolševici, i když oni jim říkali „indexy“ a na ty indexy dávali literaturu, filmy, písně a především osoby. Co to, že indexy dnes vyrábí USA a jejich NSA, CIA a FBI? Co to, že seznamy mají vedoucí úlohu v demokratických zemích?
S proříznutým hrdlem zazpívej píseň míru, člověče a pohlédni, toto je seznam a na něm jméno Tvé! Episkopálním altem zazpívej, holoubku a kápni božskou, přiznej se, že jsi placen Ruskem? Podepiš, Vávro! Nepodepíšu! Podepiš! Nepodepíšu! Nedělej drahoty a podepiš… mysli na děti, na ženu! Podepiš! Vezmeme ti děti, máš na ně špatný vliv, nevychováváš je v souladu s našim společenským zřízením! Podepiš! Nepodepíšu, raději zhebnu! Přijdeš o všechen majetek, vezmeme ti ho, když nepodepíšeš! Podepiš! Nepodepíšu! Tak alespoň odvolej! Odvolej a potom podepiš! Neodvolám a nepodepíšu! Táhněte k čertu! Pravdu neumlčíte!

5 schodů do pekla

Ano, parafráze je možná trochu divoká, ale pravdivá. Když totiž je vytvořen seznam, nastává peklo. Vědí, za kým mají jít. Víte, jakým způsobem se v demokracii, nebo spíš v demokratuře, likviduje opozice anebo opoziční názor? Existuje několik stupňů eliminace opozice, jsou to tyto:
1) Ironizace
V první fázi se pokouší váš názor zesměšnit. Aby se mu každý zasmál. Ironizace ale většinou není účinná, proto následuje druhá fáze.
2) Diskreditace
V této fázi se už nikdo nesměje a government či mainstream se snaží váš názor diskreditovat. Většinou jde o diskreditaci za použití tzv. „argumentačních faulů“. Použije se cokoliv jako argument, aniž by vyvrátil vaší tezi. Diskreditace je ale také většinou neúčinná. Proto následuje třetí level.
3) Dehonestace
V této fázi už žádné argumenty nejsou, média se snaží pouze o jediné, o dehonestaci značky anebo šiřitele myšlenky či skupiny nositelů teze. Udělají se z nich hlásné trouby Kremlu, teroristé, úchylové, znásilňovači, lháři, podvodníci, podivíni, nemocní lidé, zejména duševně, ti jsou na špičce. A kdo by se chtěl přiznat, že věří bláznovi? Dehonestace je tak velmi účinná. Problém nastává, když nositel myšlenky, informace nebo opozičního názoru stojí v anonymitě, tedy jako platí pro nás, pro redakci AE News. V takovém případě dehonestace nepřipadá v úvahu, není koho dehonestovat. V tom případě se pokračuje rovnou na následující úroveň.
4) Kriminalizace
Provozovatel webu je zatčen nebo stíhán. Kriminalizace je komplikovaná, protože vyžaduje soudní proces a ten vyžaduje porušení nějakého zákona. V případě svobodného slova a internetu je těžké někoho jen tak kriminalizovat za názor. Není-li však provozovatel znám, tedy pokud server dbá na bezpečnost, následuje opět skok, a to na poslední level.
5) Likvidace
Diskuse se zakážou. Server se zakáže. Názor se umlčí. Bankovní účty a zdroje se zmrazí. Ve jménu ochrany blaha a demokracie, v zájmu tohoto a onoho se všechno zakáže. Zákazem se ale neumlčí myšlenka. Lze porazit armádu, můžete pozabíjet vojáky, ale myšlenku nezabijete. Boj proti svobodě slova je dopředu ztracen, přesto se však všechny režimy, včetně těch „demokratických“, budou o zákaz slova pokoušet, pořád a dokola.
V jaké fázi je náš server AE News? To si netroufám odhadovat, ovšem vzhledem k tomu, že jeden z našich největších sponzorů nám oznámil, že mu banka v Česku obstavila jeho podnikatelský účet, ze kterého nám přispíval pravidelně na provoz a žádné jiné aktivity na účtu jinak neměl, neboť své podnikání v ČR pozastavil z rodinných důvodů už před delší dobou, tak to znamená, že ona tisková zpráva o tom, že Babišovo ministerstvo to myslí s cenzurou tzv. pro-ruských webů vážně, najednou dává smysl. AE News tedy přišlo o největšího sponzora a proto se v pravém sloupci nahoře objevila minulý týden výzva s prosbou o příspěvek na provoz. Nutně potřebujeme prostředky na fungování, bez nich je budoucnost AE News nejasná. Už chápete, že ten seznam webů je jenom začátek?

Když už televizi nikdo nevěří…

Začalo mohutné tažení proti alternativním webům. Víme, proč jsme náš server pojali od počátku jako anonymní, protože tuto situaci jsme očekávali, věděli jsme o ní, že nastane. Upozorňujeme v našich článcích už dlouho, ze v rámci End Game plánů Nového světového řádu se chystá pogrom proti opozičním názorům a jejich představitelům. „Názory jsou jako bomby, které vám vypadávají z úst anebo z klávesnice a když dopadnou mezi čtenáře, způsobují strašný masakr v klidných vodách mainstreamu. A plašíte jim demokracii!„, napsal mi jeden čtenář AE News.
Nevím, jestli někomu plašíme demokracii anebo spíš lidem jenom otevíráme oči a ti lidé poté přestávají věřit mainstreamu a těm pohádkám o tom, že bude líp anebo že bez práce nejsou koláče, přičemž každý už asi dnes ví, že mezi prací a koláči platí dokonale a hrozivě nepřímá úměra, ale malým dětem to raději neříkejte, ať si ještě užijí bezstarostného dětství, než objeví tu hrozivou pravdu o životě v kapitalismu, který vás holí břitvou v jedné chvíli, v druhé chvíli přitlačí stisk a už vám podřezává hrdlo a vy vlastně netušíte, v jaké fázi zrovna jste, jestli vás jenom ještě holí anebo už podřezávají.
Když se rozhodnete plašit demokracii, abyste se dostali k pravdě, dávejte si pozor, aby se vaše jméno nedostalo na nějaký ten seznam, na kterém jsou dnes díky Denníku N a Echo24.cz zatím jenom weby. Zítra tam mohou být vaše civilní jména, jména vašich děti, vaše adresy. Seznamy publikoval ve III. Říši také Volkischer Beobachter, který vydával seznamy závadných knih židovských autorů. Dnes tedy presstituté vytváří seznamy elektronicky ohledně závadných webů. Je neuvěřitelné, kolik lidí dosud věří, že v Česku (a na Slovensku) je bezpečné publikovat svobodný názor, aniž by se někdo dostal do soukolí ironizace -> likvidace. Co napíšete svobodně dnes, bude za pár let použito proti vám. Berte to jako varování a jako zaručenou prognózu. Jedno je ale jisté: Pokaždé to začíná seznamem. Kolik alternativních webů přežije do roku 2016? Uvidíme…
-VK-
Šéfredaktor AE News

14 komentářů:

  1. V ´89 sme štrngali kľúčmi "za slobodu a demokraciu". Koľkí z nás by dnes ti kľúče radšej hodili do kanála :( Všetko je nakoniec len pozlátko ...defraudácia viery, inflácia slov..

    OdpovědětVymazat
  2. Já tedy Orgonetu gratuluji. Tady je jeden již leta fungující seznam asi 90-ti alternativních médii, sám zahrnutý do onoho seznamu. Z něho se dostanete na další seznamy. Tady na tom webu najdete další seznamy http://afinabul.blog.cz/1503/tragicky-osud-pasazeru-parniku-st-louis a pak třeba tady http://www.nwoo.org/ Pak upozorňuji na další weby, které jsem na seznamech zatím nenašel: http://www.natia.cz/ http://www.vzdelavaci-institut.info/

    OdpovědětVymazat
  3. https://www.youtube.com/watch?v=AQ092rRTrfE

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Orgo, GRATULUJI k ocenění tvé smysluplné práce. :-))) Hanka

    OdpovědětVymazat
  5. Jen aby ti nenarostl frňák :-D přílišná pochvala taky škodí :-D

    OdpovědětVymazat
  6. Pokus o likvidaci šiřitelů objektivních informací je vizitkou toho, že nezávislé weby odvádějí dobrou práci.

    OdpovědětVymazat
  7. Snahu o cenzůru mohu potvrdit i na německých serverech. Například noviny Frankfurter Algemeine Zeitung (http://www.faz.net/aktuell/politik/ausland/) u článků o ukrajinském konfliktu zásadně nepřipouští diskuzi. U jiných témat je diskuze běžně.
    Server Welt.de (http://www.welt.de/politik/ausland/) sice diskuzi u článků má, ale musíte být přihlášení. A to dokonce i tehdy, když chcete nějakému příspěvku dát hlas! Jinak by asi u příspěvků, které souhlasí s Ruskem, bylo těch hlasů už přespříliš. I tak, kdykoliv se podíváte na příspěvky, které mají velký počet hlasů, tak zjistíte, že jsou vždy ve prospěch Ruska. V obou případech se ovšem samozřejmě musí číst obsahy článků opatrně. Jak za těch komunistů, ale v opačném gardu. Celkem objektivní jsou http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/kategorie/welt/ U článků je i diskuze, ale bohužel se nedá hlasovat.
    Chtěl bych při té příležitosti poprosit,zda někdo nevíte o nějakých německých webech podobných našim Parlamentním listům nebo slovenským Hlavným správám. Díky tomu, že Němci prakticky nepřipouštějí v diskuzích vkládání odkazů (další metoda, jak zamezit, aby se lidé dozvídali pravdu), tak se takové weby hledají špatně.
    Nevíte také o rozumných polských webech? Zatím jsem nenašel ani jediný!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Poláci táhnou smrtonošům z NATO káru, jsou to jejich nohsledi. Za tuto nestoudnou kolaboraci se zaoceánským okupantem znovu tvrdě zaplatí. Bude jako kdysi (tzv.Trojí dělení Polska ) zcela vymazáno z mapy světa. Asi to těm vládním polským makovicím uniká, ta historická zkušenost !

      Vymazat
  8. Ahoj Orgo, klubok dole :) Sirit informacie v tejto dobe je nevyhnutne a robis to perfektne zaco som ti nie len ja vdacny. Som len mlady chalan ktory hlada pravdu a aj vdaka tebe som k nej nablizku :) Pokracuj v tom co robis, dakujem velmi pekne!

    OdpovědětVymazat
  9. Jak zde uvedl diskutující (4.3.2015 14,59): "Řek bych, že to probouzení jde lidem hodně ale hodně pomalu. Asi jsou v kocovině po velkém mejdanu". A proto je orgonetova práce velmi cenná!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cenná navzdory všem negáčům, kteří jej napadají. OrgoNet má již svou komunitu, která jej zcela určitě nenechá na holičkách.

      Vymazat
    2. Mě to zas tak pomalé nepřijde. Jde o takové vlny kvantových skoků různých částí společnosti. Když jste v jedné části, tak ten posun druhých zas tak moc nevnímáte a málokdo si dá práci s pohledem z odstupu. JW

      Vymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.