3. března 2015

Seznam závadných proruských webů

Díky čtenáři za následující odkaz. Hodí se mít závadné proruské weby pěkně pohromadě (:-)), mně aspoň k tomu, že se mohu snadněji orientovat, co už je zveřejněno a co můžu eventuelně ještě doplnit (:-)))

Pan učitel Smatana, který ho sestavil, je šikovný pán, ale holt kope nepokrytě za americkou stranu. Nedávno jsme zveřejnili leták na jeho přednášku, z níž je na youtube dvouhodinové video (pro zájemce zde: Jak reagovat na konspirace (nuda: obsahem je jeho vlastní "vědecká" metoda odhalování desinformací, běžná antikonspirační rétorika a protiruská propaganda), takže se nezapře, kdo je jeho sponzorem (americká ambasáda zastupující zájmy třípísmenkových agentur, viz video z diskuse s úvodním projevem zástupce americké ambasády zde: http://youtu.be/fASjVHIB4Ro)

P. S.
Pokud byste na jeho přednášku koukali, pan Smatana má jeden rozumný názor, s nímž souhlasím, a to, že fanatická víra v konspirační teorie paralyzuje lidskou aktivitu. Že nemá cenu něco dělat. Anebo, že se zbytečně ztrácejí síly strachem a "bojem" proti věcem, na něž nemůžeme dosáhnout, třeba chemtrails.
To je to, co taky pořád říkám: chemtrails z naší pozice nevyřešíme. Věci můžeme řešit jedině tam, kam dosáhneme tělem. Jedině tam je možno něco vyřešit. Místo strachu a petic o chemtrails je např. možno zajít na městský úřad a slušně se tam snažit domluvit, jestli je opravdu nutné postřikovat celé město několikrát ročně jedovatým roundupem ... to by se eventuelně mohlo naším zásahem změnit (nemusí, ale aspoň jsme to zkusili). - Jiná věc je vědět o neblahých aktivitách vládnoucích elit, a tím moci být ve střehu před oficiální propagandou čehokoli.   
=Orgonet=


42 českých a slovenských webů, které šíří ruské lži
http://echo24.cz/a/isYwV/42-ceskych-a-slovenskych-webu-ktere-siri-ruske-lzi

27. únor 2015


Ruská propaganda funguje v čase ukrajinské krize na plné obrátky. Její dosah je ohromný a můžeme ho dnes a denně vídat i v českém internetovém světě. Aktivně se na něm podílí také množství serverů publikujících zprávy v češtině. Slovenský středoškolský učitel a aktivista Juraj Smatana sestavil seznam 42 českých a slovenských webů, které šíří ruské lži.

„Jsou to weby, které jsou sice anonymní, ale přitom jejich zprávy mají velmi profesionálně vytvořený obsah,“ říká Juraj Smetana v rozhovoru pro slovenský Denník N. Smatana (48) působí jako aktivista 25 let, živí se jako učitel dějepisu na gymnáziu v Považské Bystrici a je také poslancem Trenčínského kraje.

Jeho seznam podle něj vznikl neplánovaně. „Spolu s dalšími aktivisty provozujeme portál ekoforum.sk, kde kromě jiného zveřejňujeme hromadné připomínky a petice. Před zhruba rokem se nám ozvala jistá paní, že chce zveřejnit petici proti zákonům, které údajně umožňují odebrat děti rodinám a dávat je homosexuálním párům. Souhrnně se to označovalo termínem juvenilní justice.“ Ten termín mu nic neříkal, a tak začal pátrat. Narazil na víc stránek, které „juvenilní justici“ rozebíraly. „A tak jsem přišel na servery, jako je stopautogenocide.sk, rodinajezaklad.sk a podobně. Na jedné straně byly anonymní, na druhé straně publikovaly články s podobným obsahem. Některé se věnovaly tomuto tématu, jiné dalším konspiračním teoriím. Rusko v nich bylo vykreslované jako duchovní země a Západ, naopak, jako rozvrácená společnost. Zdálo se mi to zvláštní, protože Rusko je ve skutečnosti státem, který má vyšší míru potratů, vyšší rozvodovost, vyšší kriminalitu, alkoholismus, a, naopak, nižší střední délku života než západní Evropa.“ Napočítal celkem 42 takových stránek v češtině a slovenštině. O některých v minulosti psal i deník ECHO24.cz.

Seznam českých a slovenských webů šířících ruské lži:

www.svetkolemnas.info

www.zvedavec.org

www.ac24.cz

www.rodinajezaklad.sk

www.stopautogenocide.sk

www.osud.cz

http://czech.ruvr.ru/

http://slovak.ruvr.ru

www.zemavek.sk

http://panobcan.sk/

www.czechfreepress.cz

http://vaseforum.sk/blog/

www.slobodnyvysielac.sk

www.hlavnespravy.sk

www.badatel.sk, www.badatel.net

www.protiprudu.org

www.beo.sk

http://obcianskytribunal.sk/blog/

www.sho.sk

www.voxvictims.com/

http://freeglobe.parlamentnilisty.cz/

www.magnificat.sk

www.freepub.cz

http://vkpatriarhat.org.ua/cz/

www.spolocnostsbm.com

http://svobodnenoviny.eu

http://www.auria.sk/blog/

http://afinabul.blog.cz/

www.dolezite.sk

www.inespravy.sk

www.nadhlad.com

www.ze-sveta.cz

http://nwoo.org

http://orgo-net.blogspot.sk

www.cez-okno.net

www.vlastnihlavou.cz

www.neskutocne.sk

www.bezpolitickekorektnosti.cz

www.eiaktivity.sk

www.nazorobcana.sk

www.alternews.cz

http://pravdive.eu/index.php

www.aeronet.cz

www.slovenskeslovo.sk

43 komentářů:

  1. Super, vďaka Juraji Smatanovi, hezký počin, to si počteme. :-)
    A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky pane Smatana za vaší práci aspoň jsem se s tím nemusel namáhat a přemýšlet které weby jsou nejlepší..teď si budu mít celý rok zas co číst :)

      Vymazat
    2. Tak Smetanovi dobře hrabe :-))) Asi bývalý STBák.

      Vymazat
    3. Jak jinak, manipulátoři ze závadných serverů nemohou ke svým odhalením mlčet a už se ozývají přesně ve svém stylu!

      Vymazat
    4. Manipulátoři ze závadných serverů nemohou ke svému odhalení mlčet, a tak se ozývají přesně ve svém klamavém stylu!

      Vymazat
  2. podám asi na Smatanu trestné oznámenie :) , zoznam nie je úplný, mohlo by to byť považované zo strany štátnych orgánov za spoluprácu s RF formou zatajovania, alebo neúplnosti informácií ...a tie si už vyvodia záver, že ide o minimálne dvojitého agenta, resp. konfidenta FSB - ruskej tajnej služby :D pozn. ten úbožiak a bývalý poradca, či len kandidát na poradcu z-Radičovej ...

    OdpovědětVymazat
  3. Ďakujem pánovi Smatanovi za skvelý typ. Pravidelne čítam príspevky na cca desiatich blogoch.
    Všetky som ich našiel medzi vymenovanými.
    (http://www.svetkolemnas.info/, http://www.czechfreepress.cz/, http://afinabul.blog.cz/, http://orgo-net.blogspot.sk/, http://nwoo.org/ . . .
    )
    Som rád že mi ušetril prácu a čas pri hladaní podobných stránok, pretože mám už dosť výplachu mozgov a klamstiev zo strany televízie (dennú tlač už nečítam roky) a proamerických stránok.
    Ďakujem všetkým prevádzkovateľom a prispievateľom spomínaných 42 tzv. závadných webov.
    Neboja sa povedať pravdu.

    Milan z Bratislavy

    OdpovědětVymazat
  4. Ja som už pánovi Smataníkovi na slovenskom webe poďakoval za to, že skoro všetky weby sú tie, ktoré používam už dlhé roky a dosahujú tak 75/95% pravdu, teda tú skutočnú, nie prozápadnú-Gebelsovskú! Asi dotyčný pán prevádza prieskum verejnej mienky, koľko obyvateľov našich dvoch štátov verí prozápadnej, teda falošnej propagande. Na jeho mieste by som bol dosť smutný!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ak sa to tu zvrtne v neprospech EU, tak nech sa radšej zdekuje do USS lebo ho tu zavesia za nohy a nechajú ho vysušiť.

      Vymazat
    2. Potkan, takže ty si si určil, že ruskí potkani majú 75/95 pravdu a ostatní nižšiu? Potkan, mohol by si dať metodiku, akou si na to prišiel?

      Vymazat
  5. Temnáři se po 25 000 let snažili, aby zmanipulovali člověka, aby jednal sám proti sobě i proti jiným lidem. Holt hodně lidí se doposud duchovně neprobudilo, a tak si to nechávají líbit a tím temnářům nahrávají. Ale ve vesmíru se něco převratného chystá - viz např. nárůst energií bovis. Koukněte se na osvobozený měsíc, jaká z něho čiší energie...A na řadě jsou další mnohoúrovňové vrstvy sluneční soustavy včetně naší Země...

    OdpovědětVymazat
  6. Smatana , Dík ... :-)))))))) ani nevieš ako ti budú ľudia vďačný že im otváraš oči :-DDDD

    OdpovědětVymazat
  7. Tento dokument obsahuje výpis některých základních kontroverzních faktů o kyjevském Majdanu, které byly masmédii celou dobu zamlčovány.
    http://outsidermedia.cz/dokument-dopis-lubomira-mana-s-dotazy-na-ministra-zahranici-lubomira-zaoralka/
    Možná by stálo uveřejnit jako samostatný článek. Autor je totiž tzv. veřejně známá osoba, což dává větší váhu.

    OdpovědětVymazat
  8. http://aeronet.cz/news/na-straz-podle-bis-predstavuje-ae-news-bezpecnostni-riziko-pro-ceskou-republiku-fbi-provedla-domovni-prohlidku-u-byvaleho-majitele-nasi-domeny-jak-se-plasi-demokracie-skandalni-hon-redaktora-respe/

    OdpovědětVymazat
  9. Mozem len suhlasit s vetou, že fanatická víra v konspirační teorie paralyzuje lidskou aktivitu. Že nemá cenu něco dělat. Anebo, že se zbytečně ztrácejí síly strachem a "bojem" proti věcem, na něž nemůžeme dosáhnout, třeba chemtrails.
    Cok tomu poviem. Je to tak...
    A vidim to aj na sebe ze mi to zozralo po niekolkych rokoch strasne vela energie presviedcat svojich znamych o tom ze veci su uplne inak ako im to media tlacia do hlav...
    Sam som osobne videl dvakrat UFO asi preto ze som fajciar a fajcil som velakrat aj po polnoci vonku...
    Take gulate objekty co ziarily uplne zlatou farbou...
    A na vlastne oci som videl raz nad nasou dedinou kde je blizko rybnik ako sa za teplej letnej noci ( asi o 01:30) vytvarali z cistej oblohy burkove mracna...
    Rano uz bola v blizkom meste burka jak svina...
    Tusil som co sa chysta, ale vtedy som to nemal komu povedat...
    Je to asi smutne, ale" hlavou mur nerozbijes..."
    Aj tak si ta vazim, ze este mas dost sil aspon takto na webe proti tomu bojovat...

    OdpovědětVymazat
  10. Myslím si, že ten článek není seznamem nějakého iniciativního blba. Je to otevřená výhrůžka uvedeným webům.
    Jeden z nich už zareagoval: http://aeronet.cz/news/seznam-zavadnych-pro-ruskych-webu-je-na-svete-kdyz-nepomaha-ironizace-diskreditace-a-uz-ani-dehonestace-prichazi-likvidace-sponzor-ae-news-ma-obstaveny-bankovni-ucet-demokracie-si-servitky-ne/ A tím to nekončí! Bude hůř. Blíží se doba, kdy budeme opět potají poslouchat rádio a vyhledávat místa a frekvence, kde budou rušičky nejméně otravovat. Za svou osobu mohu slíbit, že Svobodná Evropa do tentokrát určitě nebude.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To si pište, že tu někdo "za oponou" připravuje Evropu tuze nesvobodnou, ba dokonce válečnou. Skrze média hlavně TV nám ukazuje (Ukrajina, Blízký Východ), co na nás v brzkém čase chystá. Někdo si tu velmi mocně přeje, aby se Evropa znovu (potřetí !) vykoupala v krvi !

      Vymazat
  11. Ještě jeden článek na téma potlačování svobody slova:
    Na stráž! Podle BIS představuje AE News bezpečnostní riziko pro Českou republiku. FBI provedla domovní prohlídku u bývalého majitele naší domény. Jak se plaší demokracie? Skandální hon redaktora Respektu na čarodějníky z Eindhovenu
    http://aeronet.cz/news/na-straz-podle-bis-predstavuje-ae-news-bezpecnostni-riziko-pro-ceskou-republiku-fbi-provedla-domovni-prohlidku-u-byvaleho-majitele-nasi-domeny-jak-se-plasi-demokracie-skandalni-hon-redaktora-respe/

    OdpovědětVymazat
  12. http://wertyzreport.com/clanek/fbi-falesne-utoky-vysoky-rozpocet

    OdpovědětVymazat
  13. Nový Vasil Bilak teraz nie CCCP ale USSA pozve lebo Rusko má zaujem o CZE a SK áno má ako aj my lebo chceme mať dobré obchodné vzťahy mám plynovy kotol a odkial je plyn, odkial ma VSŽ rudu,SLOVNAFT ropu atď čo sa do Europy montuje USSA nech sa stara o DETROID . My tu nepotrebujeme výžirky Getakov oblečených v maskačoch. čo miesto zvonca a zaklopania vedia len vykopnuť dvere a zakričať tu USS Demokracia.
    Zabudol na Pokojných bojovníkov alebo sa ich boja tí to rovno povedali pred abasadou im do oči.

    OdpovědětVymazat
  14. Taktéž autorovi děkuji, mrknu i na ty, které ještě neznám :-) M.

    OdpovědětVymazat
  15. Jéééé, díky. Některý jsem ještě neznala. Já pořád říkám, že je potřeba poslechnout si,co říká temná strana. Ona toho na sebe vykecá dost. Navíc mě to víc rozsvítilo :-D není to krása? :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pozor ! I lucifer jako světlonoš svítí a září jak drahokamy. Byl totiž původně nejkrásnější mezi stvořenými. Proto pozor jak a na jaké straně svítíte či záříte !

      Vymazat
  16. Hele nerada bych rozdmýchávala česko - slovenské vztahy, ale všimnul si někdo, že bratia slováci vedou???? :-D jdu studovat, jak se dělá závadný web :-D a pokud není nikde návod, tak bych mohla zbohatnout na tom, že o tom natočím naučný videa :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, máte pravdu. Bratia Slováci opravdu vedou. Server, kde se dozvíte o dění ve světě momentálně nejvíce, je http://www.hlavnespravy.sk/category/zo_zahranicia Občas čtu i http://zahranicne.aktuality.sk/

      Vymazat
  17. 12 marec, demonstracia proti teroristom s NATO. ukazme hovedam ako kiska, sebej, butora ze tu nato nechceme a urobime vsetky potrebne kroky k porazke usa na slovensku aj v europe.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To bylo moc hezky řečeno : ...urobime vsetky potrebne kroky k porazke usa na slovensku aj v europe.

      Vymazat
  18. Môžete tam pridať aj tento málo aktualizovaný web? http://www.naseslovensko.net/

    OdpovědětVymazat
  19. Fantastické, aspoň nemusím pracne hľadať, je to tu všetko pekne pokope. To že si tam Orgonet len ukazuje, že ideš správnym smerom a my tvoji čitatelia tiež, vďaka za tvoju skvelú prácu.
    M.K.

    OdpovědětVymazat
  20. A potom este jedna vec co nemam z vlastnej hlavy, ale sa mi to kurevsky osvedcilo...
    Nedavaj sa do kopy s ludmi co chcu aby si im nieco v tazkej zivotnej veci poradil a oni si spravia aj tak po svojom..
    A ked to budu od teba chciet aj viac krat a a nakoniec si to aj tak spravia po svojom, tak ti vytiahnu tolko zivotnej energie ze sa z toho poseres...
    A moze to trvat aj roky...
    Mam vlastnu skusenost: behom deviatich rokov som prisiel o auto, kamaratov, dobru robotu a tej priatelky sa nemozem zbavit...
    Viem, ze je to kvoli nej, ale stale ma prenasleduje ako pijavica..
    Pri nasej poslednej hadke mala uplne sklenne oci a ked som sa jej spytal:kto vlastne si?
    Uz zrazu prestala, ze je unavena aza chvilu zaspala........

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Démoni rádi posednou především ženy, skrze které pak manipulují ostatní nebo vyhlédnutý objekt.

      Vymazat
    2. mas s tym tiez nejake skusenosti?

      Vymazat
  21. Poznám investigatívnych novinárov/samozrejme nie osobne/..ale investigatívneho učiteľa som ešte nepoznala.Dotyčný pán..Bože ani na meno mu neviem prísť,by si mal urobiť IQ test/anonymne :-)/a potom sa zašiť do kabinetu a radšej sa venovať príprave na vyučovanie..I keď..ak takíto učiteľkovia vyučujú dejepis..ja už sa oddnes nebudem rozčuľovať nad blbosťou našich detí..PRISAHÁM..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Globalisti mají rádi děti typu "debili boys and debili girls", protože jsou pro ně do budoucna zcela neškodné !

      Vymazat
    2. nerozčuľujte sa. porazí vás.:-) hoci - slovenská spoločnosť by to asi prežila .:-)

      Vymazat
  22. Důležité je nenechat se zastrašit od těch připitomělců z USA, kde president je jen loutka která je ovládána jako Spejbl.

    OdpovědětVymazat
  23. No ja ciste nahodou toho nestastnika Smatanu poznam. On sa roky angazoval vo vybere alternativneho projektu vystavby dialnice okolo Povazskej Bystrice. Myslim, ze to myslel dobre, je len prehnane ambiciozny a chudak po tolkych strasnych rokoch a obetovanom sukromnom case chce konecne karierne prerazit. Zatial toho nejak moc nedosiahol, ale uz pochopil, kde sa treba vopchat, aby sa mu v podmienkach demokracie darilo :). Usetril nam vsetkym spustu roboty s vyhladavanim dobrych webov, nech je za to uz konecne odmeneny a da pokoj...

    OdpovědětVymazat
  24. až na to, že na začiatku je urobenie zoznamu a potom obvykle nasledujú perzekúcie

    OdpovědětVymazat
  25. trapné....znám ještě více webů kde se šíří PRAVDA , (oni tyto weby nazyvaji zavadnymi a ruskou propagandou,) mají strach z toho jak se u nás čím dal tím více lidem oteviraji oči ..... www.prvnizpravy.cz :P ale jinak všechny weby uvedené na ""SEZNAMU Lží"" sleduju a verim jim, luxusní webíky, aspon nam to seřadili krasne :) tak si etd povinne nastavit vsech 42 webu nebo kolik jako domovske stranky !! :-DDD Pravdu nazvou ruskou propagandou a konspiracemi, ale jak nazvat to jak čt, novinky, nova a podoobně tzv. OFFICIALNI VEREJNOSPRAVNI TELEVIZE lzou a lezou do prdele amikum ? Na to řitolezectvi medii rizenych USA je propaganda ku*evsky slabe slovo...

    OdpovědětVymazat
  26. Hrozně se mi líbí ta smršť anonymních komentářů hlásající nesmysly o proamerické propagandě nehledě na vtipnou skutečnost, že jeden ze jmenovaných webů je zároveň v seznamu "http://orgo-net.blogspot.cz/p/spriznene-blogy-stranky.html".

    Tato stránka postrádá třeba i jen náznak zdravého rozumu nebo myšlení. Have a nice american day :)

    OdpovědětVymazat
  27. Další proruskýweb je např:http://www.novarepublika.cz/ , tam jsou taky "slušné" články...

    OdpovědětVymazat
  28. V seznamu chybí aktívní proruský (a trochu neonacistický web "Diskutuj.me"), který koncem roku 2017 převzal nový majitel a s pomocí malé skupinky trollů vyštval či vyhodil těch pár uživatelů co se jim nezamlouvali. Dnes najdete v článcích diskuzích hromadu vulgarit, chválení všeho ruského, kladné psaní o válečných zločincích včetně "pražského řezníka" R. Heydricha. Web je extrémě antisemistický, hemžící se nadávky na Židy a přrbérající články z Aeronetu. Z původních více než 4,000 uživatelů dnes web navštěvuje denně kolem stovky a do diskuzí přispívá nanejvýš dva tucty. Web, kterýkdysi měl odhadní hodnotu kolem 50,000 Kč je dnes veden jako prodatelný jen kolem $420.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.